İşte bizim hastane ısrarla sakın mamayı biberonla vermeyin dedi. Ben çok zorlandığım halde enjektörle verdim.Kitap değil de Tomris'in bebek yapım bakım onarım bloğu var ya orda var.. Biberona alışmış bebekler için olan benim yapmaya çalıştığım.. En az 3 gün sadece bebeği emziriyosun hayatla bağlantını kesip yemek ve wc sadece.. Dün uygulayayım dedim ama akşam 8 de bayılacaktım 14 saat emzirmekten,iliğim kemiğim kurudu,ne uyudu ne durdu,dinlenecek vaktim olmadı hiç.. Biberon rahatlığına alıştı 10 günde memeyle boğuşup tembellik ediyo.. Bugün de mama vermedim henüz saat sabah 4 ten beri,belki ilerleme kaydederim
Valla cnm zaten bnm kız mi istahsiz yoksa az bi sürede bile alması gereken sutu çekiyor bilmem de memeye hiç düşkün değil..5-10 dk ıcınde uyuyor kalıyor işin kötüsü memeyi de ağzında tutarak uyumuyor..çıkarıyor..uyuyan bebeğe o memeyi nasıl tutturayim ben..valla bnm de hayalim bi gün beni cok cok emmesi :)
Ben ilk başta biberon kullandım sonra herkes ona alısır memeyi reddeder diyince bıraktım )..şimdi sadece emziriyorm ama bnmki sizinkiler gibi saatlerce memede kalmıyor..hiç 2 göğsümü arka arkaya verebildigim olmadı birini 10 dk emse şükrediyorum :) ctesi kontrolumuz var bakalım kilo durumu ne olmuş biberonu bıraktıktan sonraki ilk kontrol bu :) mamayı enjektörle veriyorsan sütü de aynı şekil verirsinBiberon kullanmıyor musun sen de canım? Enjektörle veriyorum ben mamayı. Sütü de mi öyle vereyim?
Bende bir hafta önce verdim.Çok isteyerek almıyor ama altını bezlerken ağlıyorsa veriyorum susuyor.Bana geç gibi geliyor. Ilk başta vermedik şimdi vermek istiyırum almıyor.
Aaa sorsan çok düşünceli hele kv sor kızından daha iyi bir kız yoktur bu hayatta çok iyi yetiştirmiş öyle diyor sanki kendi yetiştirmiş gibi :)Düşüncesiz kısaca.
Neyle veriyorsun sagdigin sutu canım? Bnm kiz da uyuyor kalıyor bosaltamiyor göğüsleri sağıyorum ama biberonu unuttutmak istedigim için kaşıkla veriyorum o da uykuda olmuyor pek ve zaten çok zahmetli
Benimkide uzun saat kalmıyor memede.demek sütün yetiyor.Ben ilk başta biberon kullandım sonra herkes ona alısır memeyi reddeder diyince bıraktım )..şimdi sadece emziriyorm ama bnmki sizinkiler gibi saatlerce memede kalmıyor..hiç 2 göğsümü arka arkaya verebildigim olmadı birini 10 dk emse şükrediyorum :) ctesi kontrolumuz var bakalım kilo durumu ne olmuş biberonu bıraktıktan sonraki ilk kontrol bu :) mamayı enjektörle veriyorsan sütü de aynı şekil verirsin
Ay valla ben emzirmenin bu kdr zor bişi olduğunu bilmezdim :) emzirme danismani da almasa bile her iki göğsünde de 15 er dk tut dedi..öyle boş boş tutuyorum emmeyen çocuğu kucağımdatek değilsin yani diyorsun hayır benimki uyurken tutuyor memeyide emzik emer gibi yalıyordeğişik bir durumlardaqyım ne yapacağımı şaşırdım
Şükürler olsun görümcem yok.Aaa sorsan çok düşünceli hele kv sor kızından daha iyi bir kız yoktur bu hayatta çok iyi yetiştirmiş öyle diyor sanki kendi yetiştirmiş gibi :)
Ben severim kendisini ama çok inat dediğim gibi beni sinir etmeyi çok severler ailecekŞükürler olsun görümcem yok.
Olsa kesin sevmezdim
Çok saol kuzum benim ya sorma ilk 3 gün süt ve meme ucu sıkıntımız vardı pompa denedim işe yaramadı yeni yeni süt gelmeye başldı ucu çıkmaya başladı hastanede açlıkta kan şekeri düştü 3 kere mama verdiler
Meme hep ağızda,arada aktif emiyo arada emzik niyetine,bazen sanıyosun uyumuş yatırıyosun 5 dk sonra zır zır..14 saatin en az 10 saati memede kısacası.. Her yerim ağrıyor şu an yine memede :)Cnm ya bişi sorcam bu 14 saat emzirme nasil oluyor ? Meme hep ağızda mi duruyor? Yoksa alıyor bırakıyor uyuyor bi dahami alıyor ? Bnm kiz 10 dk zor tutuyor memeyi ağzında da o yüzden soruyorum..14 saat aralıksız emmiyordur heralde ne sut kalır ne cenenin gücü yeter?merak ediyorum bu uzun süre emiyor diyenlerin bebekleri o kdr süre aktif mi emiyor ?
İşte iki ucu bOklu değnek.Ki
Olmasi gereken o.bu saatten sonra ogluna ii bakiyosa iidir o gelin.hayal dunyalari cok genis cok!isin kotusu ben mayista ise basliycm ve ogluma o bakcak.kafamda deli sorular..
Bu arada rahimime iğne batıyor gibi oluyor bu sancı başlangıcı olabilir mi?Bana Çatı muaynesi yapmadı
Hatta burda baya sitem ediyordum nebiçim doktorum var diye
Son haftalarımda sancılarım çok olunca açılma varmı diye baktı sadece
Birde doğum sancılarımın başladığı gun açılmaları kontrol etmek için baktı, o günde zaten 3 kere baktı :)
Benim eşim pimpirikleniyo hemem süt yetmiyodur diye kalkıyo mama yapıyo içiriyo,bizim kızda açgözlü..sütümü sağıp bakmadım ne kadar ama aç olsa ağlar sürekli herhalde.. Akşam yine mama veriyorum.. Biberona alışınca memeyi bırakır diyolar ondan korkuyorum yoksa arada mama da yesin nolcak ama anne sütünü de alsın.. Sen mamayı nasıl veriyosun,ilk kızında nasıl verdin,ne kadar emdi? :)Canım bende aynıyım. Hem meme hem mama veriyorum. Çünkü çocuk doymuyo. Benim 60 cc süt çıkıyo onu içiyo, arkasındanda 60cc mama içiyo. Doyuramadım ben bu kızı. Ama çok üzülmüyorum, benim ilk kızım mamayla büyüdü çok şükür sağlıklı bi çocuk. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. Eşimde " demekki sütün yağlı değil, doymuyo çocuk" dedi. Çok biliyosan kalk sen emzir, pompayı sana takayım, umutluyum süt gelir dedim :) kalkıp mama falan yapıyo saolsunda arada sinirlendiriyo işte.
Keşke eşime söyleselerdi,o illa biberonla verelim enjektörle rahat içemiyo dedi.. Dinlemiyo da beni,öyle sevinçle mama yapıp içiriyo ki kızına görmelisin :)))İşte bizim hastane ısrarla sakın mamayı biberonla vermeyin dedi. Ben çok zorlandığım halde enjektörle verdim.
Memeye Alıştı şimdi biberonla veriyorum ara sıra.
60 cc sut kac dakikada sagiyorsun cnm ben 10 dk anca 20 cc gelio ya benim sutum cok az demekki 20cc sut en fazla 40 cc mama yiyo benimkisiCanım bende aynıyım. Hem meme hem mama veriyorum. Çünkü çocuk doymuyo. Benim 60 cc süt çıkıyo onu içiyo, arkasındanda 60cc mama içiyo. Doyuramadım ben bu kızı. Ama çok üzülmüyorum, benim ilk kızım mamayla büyüdü çok şükür sağlıklı bi çocuk. Moralimi bozmamaya çalışıyorum. Eşimde " demekki sütün yağlı değil, doymuyo çocuk" dedi. Çok biliyosan kalk sen emzir, pompayı sana takayım, umutluyum süt gelir dedim :) kalkıp mama falan yapıyo saolsunda arada sinirlendiriyo işte.
Banada su gecirmeyen bandaj yapistirdilar onunla yapiyorsun banyoSu gecirmeyen bandajla yapmistim ben bi zamanlar bu arada evine hosgeldin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?