Canim birak uyusun. 3-4 saat uyuyup uyaninca guzel emer. Sen tedirgin oldugundan uzuluyorsun. Saat basi emerse benimki de az emiyor uyukluyor. Uzun uyuyabilirse gzel emiyor. Cisi iyiyse hic takma. Nazar icin bol bol okuSelamlar herkese lohusa bunaliminin esigindeyim zannimcacocugum ne güzel emiyordu derken bi tuhaflasti uc dort gundur kisa kisa emiyor hadi sut gelio cabuk doyuyodur dedim ama hep uyuyor memede uyuyakalio uyandrmak icin ugrasiyorun memeyi alsin diye tepisiyorum resmen ama gunduz uykulu ve isteksiz kisa emmesi. Gece daha iyi gibi. Nazar oldugunu düşünüyorum gayet iyi gidiyordu her agladignda arandgnda obur dediler yine mi doymadn ne guzel ne cok emiyon dediler cocuga bihaller oldu delircem. Sariligi da yok neden bu kadar çok uyuyor anlamıyorum istemiosa zinhar tutturamiom memeyi bende de saplanti oldu korkudan. Devamli taciz ediom cocugu alir mi diye bu da doğru dgl biliyorum ama elimde değil cok uzuluyorum cok korkuyorum hersey o kadar büyülü iken benm icin bu duyguyu tatmanon hasretyle yanip tutusurken tam sonunda nasipoldu sşükür derken boyle olmasi moralim cok bozuyor. Saatlerdr yoldayiz surekli benm yuzumden durup mola vermkten emzrmeye ugrasmktan doğru durust yol katedemedik bile. Arabada da hep uyuyo uzun sure emmedi uyanmadi diye agla agla helak oldum
Canım boşuna üzme kendini.Oğlum 14 günlüktü yolculuk yaptık ve 5 saat gibi bir süre kesintisiz uyudu çünkü yolculuk tatlı geldiSelamlar herkese lohusa bunaliminin esigindeyim zannimcacocugum ne güzel emiyordu derken bi tuhaflasti uc dort gundur kisa kisa emiyor hadi sut gelio cabuk doyuyodur dedim ama hep uyuyor memede uyuyakalio uyandrmak icin ugrasiyorun memeyi alsin diye tepisiyorum resmen ama gunduz uykulu ve isteksiz kisa emmesi. Gece daha iyi gibi. Nazar oldugunu düşünüyorum gayet iyi gidiyordu her agladignda arandgnda obur dediler yine mi doymadn ne guzel ne cok emiyon dediler cocuga bihaller oldu delircem. Sariligi da yok neden bu kadar çok uyuyor anlamıyorum istemiosa zinhar tutturamiom memeyi bende de saplanti oldu korkudan. Devamli taciz ediom cocugu alir mi diye bu da doğru dgl biliyorum ama elimde değil cok uzuluyorum cok korkuyorum hersey o kadar büyülü iken benm icin bu duyguyu tatmanon hasretyle yanip tutusurken tam sonunda nasipoldu sşükür derken boyle olmasi moralim cok bozuyor. Saatlerdr yoldayiz surekli benm yuzumden durup mola vermkten emzrmeye ugrasmktan doğru durust yol katedemedik bile. Arabada da hep uyuyo uzun sure emmedi uyanmadi diye agla agla helak oldum
Bizim sut seansimiz da 30dk suruyor. Bebis anca doyabilecegi sutu aliyor Bu surede. Benim de sure kisalsa biraz.Kızlar diyorlarya 20dk dan sonra sütün faydalı kısmı geliyor diye
Benim. Kız 5 dk emiyor taş çatlasa 7 dk olsun.
20 dk emse yarım lt süt içmiş olur.nasıl olacakki
Zorluyorum Zorluyorum doyuyor emmiyor.
Canım hoşgeldin.
Gözünaydın.
Ne oldu sarılık mı seninde.evdesiniz sanırım.
Karnın indi mi.
Canım çok çok geçmiş olsun
Geçmişi. Olsun. Canım
Emzirme bitince süre başlıyor. Pıpışlıyorum gazı çıkıyor,altını alıyorum. Bir sıkıntısı kalmadığı belli olunca ya yatırıyorum yanımda emzik veriyorum ya da uyutuyorum uykusu varsa.eğer 3 saatten önce uyanıp mızmızlanırsa yataktan almıyorum emzik veriyorum.Iki buçuk saatte üç saatte emzirenler emzirme süreniz ne kadar? Bir de emzirme bitince mi iki buçuk saat yoksa başlayınca mı?
Benimki baştan beri böyle ilk günden çok emmiyordu. Hemşire en az 5 dk en fazla yarım saat normal demişti.Ya ben kendimi bosa mi kahrediyorum. Sizinkiler buyuk diye kisa emmesini normaldir diye kiyas almiyordum ama benm kizan ilk zamanlar 15 20dk emerken smdi cogunlukla 5 dk ile 8/9 dk arasinda emiyor sonra uyuyor nen napip edip uyandrip ayni saat icinde ikinci turu yapablrsek anca ikna oluyom. Normali boyle kisa emmeleri mi yetio mudur doyunca birakio naoarsan yap almiyor cunku emzige de istahi yok gereksz emneyi mi sevmio acep benmkiyoksa butun bunlar bnm kendmi rahatlatma cabam mi 11gunluk olduk bu arada
Ozman bnimki de bu yuzden. Neyse geciyormus sukurBenim yeni yeni geçti. Ağrı kesicisiz duramıyordum. Karın iç basıncı ani değiştiği için oluyormuş.
Almiuo ya emzigi.uyuyo gibiyken aliyo memeyi cikarip fark ettigi an cikariyo.bide gazi nasii cikicak emzikle o is var.sen aldirabildin mi emzigiCanım bebişin kaç günlük oldu? Artık sürekli emziriyoruz. 15 günü geçince iki buçuk saatte bir emzirilecekmiş. Ağladığında emzik falan verilecekmiş.
NE güzel dedin, içime su serptin.Öncelikle hayırlı akşamlar kızlar,
Çok çok az girebiliyorum artık hala annemlerdeyim ve evin interneti salonda çekiyor, bende oğlumla genelde ayrı odada takıldığımdan Tlfnun internetiyle idare etmeye çalışıyorum, o yüzden de neredeyse hiç giremiyorum umarım herkes iyidir.
Esoba sen ve kızın da iyidir umarım.Bu 5 dek emme hususunda da şöyle ki doktorumuz bize şunu söyledi, memedeki sütün %90 kadarını bebek ilk 5 dakikada zaten emiyormuş.Hatta bunu sadece doktorum söylemiyor internetten baktığımda da bir çok yerde aynı bilgiyi okudum.O yüzden sütün faydalı yani yağlı olan kısmı gelmiyor diye bir şey yok.Bebeğin emiş hızı da bunu etkileyen bir faktör.Eğer kilo alımında da bir sıkıntı yoksa Kendini boşu boşuna üzme.Bol bol protein tüketin kızlar , özellikle her gün mutlaka bir yumurta yiyin sütün yağlanıp bebeğe kilo alımı sağlayan şey protein çünkü.
Bu emzik isi bebege gore degisiyor. Ogluma bir aylikken verdim cok agliyordu naoacagimizi sasiriyorduk yoksa emzik vermem diyenlerdendim. Verdigimiz an aldi. Uyku araci olarak iyi birsey.Almiuo ya emzigi.uyuyo gibiyken aliyo memeyi cikarip fark ettigi an cikariyo.bide gazi nasii cikicak emzikle o is var.sen aldirabildin mi emzigi
kizin kaç yasinda canim ?Benim oğlum emzik de almıyor susmuyor da ne yapsam illa emcek yani sonra az az sık sık emmiş oluyor hazımsızlığı da var, kızım da böyleydi şimdi böyle de gidiyor hala gece kalkıp süt istiyor bi yerden bıraktırmak lazım ama nasıl olcak bilmiyorumçok uyuyuor diye dert etmeyin normali o asıl :/ maşaallah diyin:)
Canım bebişin kaç günlük oldu? Artık sürekli emziriyoruz. 15 günü geçince iki buçuk saatte bir emzirilecekmiş. Ağladığında emzik falan verilecekmiş.
Kızlar diyorlarya 20dk dan sonra sütün faydalı kısmı geliyor diye
Benim. Kız 5 dk emiyor taş çatlasa 7 dk olsun.
20 dk emse yarım lt süt içmiş olur.nasıl olacakki
Zorluyorum Zorluyorum doyuyor emmiyor.
Benim doktorda bugun max yarim saat ver memeyi dedi de benimki birakinca basbas bagiriyoemzik de almiyo. Ee aglasin mi dicem. Bi yol yontem gostermedi. Aglatamam ki ben...
Canım hızlı çekiyodur göğsün boşalıyosa sorun yok. Bugün doktor 5 dk ile 30 dk arası dedi.
Almiuo ya emzigi.uyuyo gibiyken aliyo memeyi cikarip fark ettigi an cikariyo.bide gazi nasii cikicak emzikle o is var.sen aldirabildin mi emzigi
Peki seninki yarım saatte doyuyo mu? Benimki o sürede doymuyo bence. Neyse yarın bi deniyeyim. Bi de su var diyelim bizi emmekten vazgeçtiler. Bu sefer de süpürge sesi bağımlısı olurlarsa :/Süpürgeyi çalıştırıcakmışız
Benimki baştan beri böyle ilk günden çok emmiyordu. Hemşire en az 5 dk en fazla yarım saat normal demişti.
Benim bebek ilk ayda iyi kilo almıştı. Demek süresi yetiyormuş.
Şimdi burda arkadaşlar şu kadar bu kadar emiyor diyince. Bende endişelendim acaba doyuramıyor muyum diye ama doymasa kilo almaz ağlar falan.
Sende dert etme yine her fırsatta emzir ama sürekli süreklide kasma kızı.
Bende bugün bir iki kere zorla teptim minnak sinirlendi ağladı
Bu emzik isi bebege gore degisiyor. Ogluma bir aylikken verdim cok agliyordu naoacagimizi sasiriyorduk yoksa emzik vermem diyenlerdendim. Verdigimiz an aldi. Uyku araci olarak iyi birsey.
Ama kizim almiyor. Acken sut gelecek diye iki emip atiyor. Tokken de oguruyor. Benim mememe bile oguruyor karni tokken. Oglum memeyi cikarmazdi agzindan doysa da. Bu oguruyor. Her bebek farkli diyorum cok ugrasmayi dusunmuyorum emzik icin. Bu defa uykuya nasil gececek sorusu var. Bilmiyorum yaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?