Suni sanciyi çok abartiyorlar bence ben dogumlarimi hep suni sanciyla yaptım ameliyat olmayı bile göze alacak kadar nedir yani suni sancı olmasa gunlerce düzensiz sancı çekenler doguramaz suni sancı bir yardımcıdır aslında hormon veriliyor yani sancilari düzenleyip rahim kasılmalarıni artırarak açılmayı sağlar düşünsene sancin var ama düzenli değil diyelim,belki de doğumun 2-3 gün sürebilir? Kim boyle acıyı kaldırabilir?
Suni sancı kasılmaları düzenleyerek rahminin açılmasını sağlar agrin olur mu peki tabii ki olur doğum yani bu sonuçta haa kasılmaların düzenli olursa Zaten kullanmaz doktorun suni sanci.. Sezeryani seçecek kadar vahim bi durum yok canım.bu bence çatı muayenesi gibi bilmeyenlerin abarttığı Bisey benim için.. Tabii yine de karar senin,Allahım sağlıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inş.
Suniyle doğurdum ikinciyi, ilki normal süreçti kendi geldi ve inanmıycaksın suni sancı çok daha rahattı daha hızlı açıldım yarım saatte 4 cm'den 8'e çıktım şok oldum sevinçten ağladım hatta sancı çekerkensuyu gelip de suni alanlar zorlanıyordur belki çünkü suyunu patlatana kadar suni sancı çok hafif geliyor su patlayınca şiddetleniyor, suyu patlamış halde hastaneye gidenler tüm o açılma işini yaşarken daha acı çekiyordur. Senin öyle bi durum olmazsa suyunu sonşara doğru patlatıyorşar zaten problem olmaz inş, en azından bu benim tecrübem inş sen de en kolayından doğurursun hayırlısıyla :))
deem kizzz senin adina sevinmlistim
iyi yurumusun ben 1 saat anca yuruyorum ayakalrim çok agriyor
spor ayakbbim dar geliyor ayaklarim sis,babetler hayatta o kadar yuruyemem
terlik desen olmaz
mecbur botlara kaliyorum onlarinda biraz topugu var iste ayagimi agritiyor
ama aklimda çilgin bi fikir var, persembe ebnimde rabdevum var,hasnateneye yurusem olurmuki diye duusnuyorum
yuruyerek çok uzak ama 3 saat surmez tabi, max 1.5 saate orda olurum donustede tram alir gelirim
emin deilim yapsammai bunu
bana ada çayi onerdiler daha denemedim evde yok alamyi unutuyorum
sen duyydunmu hiç ?
sana yazarken oteki topuksuz bot um aklima geldi :))bende öğlen 1,5 akşam 1,5 saat yürüyorum ortalama
ayakkabım rahat yoksa bende yürüyemem
adaçayını duymadım hiç
arasi kisalmadimi hiç 2-3 saatiniyi geceler bacılarım
yaklaşık olarak ikindiden beri 2-3 saatte bi kasıklarıma ağrı giriyor
sancı böyle başlamış olabilir mi ne dersiniz
valla benim bildigim 4 cm açilma olmadan epidural olmuyorAnnemle esime gore karnim dusmus. Bana da biraz oyle geldi ama cok da degil sanki. Off gorcez yarin bakalim.
Ya benim merak ettigim acilma olmadan sanci olmadan suni sanci verilir mi? Suni sancida da epidurali takiyolar di mi bisey degismiyodur herhalde
Ayy nolur saliyi beklemiyim artik :))valla benim bildigim 4 cm açilma olmadan epidural olmuyor
dun bi arkadas suni sanci aninda peidural takdiklarini soyledi, normal sanci gibi deil demekki suni si
ilaci basinca nasil ols açilacak diye mi dusunuluyorki
bu konuda bi fikrim yok valla benimkiler varsayim
sali yi bekelersen sana pazartesiyi anlatirim
TR de degisik uyguluyolar herseyi bilemiycem bu sorularin cevpalrini yasemincim
burda veriyolar her halukarda
mesela ben ozellikle sordum sezrryan yaparmisiniz diye ebeye, hayir dedi..
4 cm di gittiğim deaçılma var mıydı hiç ?
Ya ben kendimi bosa mi kahrediyorum. Sizinkiler buyuk diye kisa emmesini normaldir diye kiyas almiyordum ama benm kizan ilk zamanlar 15 20dk emerken smdi cogunlukla 5 dk ile 8/9 dk arasinda emiyor sonra uyuyor nen napip edip uyandrip ayni saat icinde ikinci turu yapablrsek anca ikna oluyom. Normali boyle kisa emmeleri mi yetio mudur doyunca birakio naoarsan yap almiyor cunku emzige de istahi yok gereksz emneyi mi sevmio acep benmkiyoksa butun bunlar bnm kendmi rahatlatma cabam mi 11gunluk olduk bu arada
Canım bebişin kaç günlük oldu? Artık sürekli emziriyoruz. 15 günü geçince iki buçuk saatte bir emzirilecekmiş. Ağladığında emzik falan verilecekmiş.
Bugun 20.gunumuz bitti,yari kirkimiz oldu..Bebeklerin cogu tek memeden 5-10dk emme ile doyup uykuya gecerlermis.bazisi da 15-20dk da..bence kendinizi uzmeyin.doymasa bebekler zaten cok agliyorlar.benim ki 5-10dk gibi emip birakiyor sonra agzina hayatta tekrar veremiyorum memeyi..anneler soylenip duruyordu sut mu yetmiyor diye ama dr kontrolunde kilo alimi normalden fazla olunca cenelerini kapattilarKızlar diyorlarya 20dk dan sonra sütün faydalı kısmı geliyor diye
Benim. Kız 5 dk emiyor taş çatlasa 7 dk olsun.
20 dk emse yarım lt süt içmiş olur.nasıl olacakki
Zorluyorum Zorluyorum doyuyor emmiyor.
çok sancim var ama esimi uyandirip ne diycem
ya yine dogum deilse, dunku gibi olursa
bu kez ishal den deil ama buyuk andest hiisssi
siz yinede bana bakmayin ama, buraya yazmayim diyorum can SIKINTISINDAN yine yaziyorum sanciyi :)
3. dogumu anlamayan bi ben vardirim herhaldeee
oyyyyyyyyyyy
Eşimde bana gösterdi kaç gündür etkisinden kurtulamadım.aklıma geldikçe içim cı ediyorKızlar ablam bi video paylaşmış Facebook'da. Normalde böyle şeyleri izlemem içeriğini anlamadım izledim bi saattir ağlıyorum.
Kadının bi tanesi daha yenidoğmuş minicik bebeğini dövüp boğazını sıkıyo sokak ortasında. Allahım böyle canilere çocuk nasip etme yarabbim.
Söylediklerine tamamen katılıyorum ben de ikimizi de hele böyle hassas bi süreçte germeme taraftarıyım ve inş deliksiz uyuycağı geceler yakındır bunun da duasındayım hiç sevmiyor uykuyu doğduğundan beri :/ da derdim şu doktoruna nasıl hesap vercem o da ayrı gıcıklığı olayınben çocuklara uyandigi surece veriyorum canim geec sutunu biberonu, bi derdi varki uyaniyor çocuk, daha kuçukmus annesi
doktorlarin 90% Ina gicik oluyorum :)))
kuçukken benimkilerde çok uyanirdi,
hatta benim fabrikadan çikan çocuk 18 ay aksam yemegi yemiyor, ondan sonra yemek yeyip sut içip yatiyor ve geec uykulari duzene giriyor simdi
zamanla hepsi duzeliyor, insan o gunlerde hiç bitmeyeck gibi geliyor ama geçiyor
benimkiler 6.5 ve 5 yasinda hasta deillerse bi yerleri agrimiyorsa top atsan uyanmazlar,bide uykulari agirki sorma gitsin:))) bebekken saat basi uyanan çocuk olduguna inanamazsin :)))
oglumda kendi yataginda uyumayi ogrendiginden beri uyanmiyor hiç, onceden uyansada bisey yeyip içmezdi mesela ama uykuya dalma aliskanligi çok onemli faktor
senin bebegin çok kuçuk ( buyugu diyorum )
zamana birak ve illa bunu sunu yaptiricam diye kendini ve bebegini uzme
bide simdi kardes geldi, o biberon emiyor gozunun onunde kendinin biberonu olmamasi yikim olur onun için, ve inan ilk firsatta kardesinin biberonunu alacakdir..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?