2015 Şubat Anneleri

kizlar hepinize merhaba, bende aslinda bir subat annesi olmaliydim ama hamilelik sekeri ve erken dogum riski ile evde yatarak gecen zor bir hamilelikten sonra 23 ocakta 36+5 te oglumu sezeryanla dogurdum. evde oldugum donem sizi surekli takip ettim, hic yazmasamda cogu yazdiginiz sey hislerime tercuman oldu. simdi belki isinize yarar diye son zamanlarda edindigim tecrubeleri paylasmak istedim.

gaz icin onerim mutlaka infacol deneyin. aslinda ilac turkiye de yok, ben ingiltere den getirttim ama sonra internette yurtdisindan ithal satildigini buldum, cok pahali birsey degil. bebegin bagirsaginda gazlari parcalayip daha rahat cikarmasini sagliyor. onun disinda eczanelerde satilan sicak soguk kompres jellerden mutlaka uyutmadan once sicak suda isitip karnina baglayin tabiki yakmayacak sekilde. cok daha huzurlu uyuyacak, sicak sancilari hafifletiyor.

evde 24-25 derece ise sicaklik, body+ tulum yeter. uyurken tek kat battaniye, sadece kalkinca ince bir yelek. ikiser kat giydirip bide iki kat ortenleri gordum yazik bebege. 17 derecenin altina dusmedikce ve cereyanda kalmadikca bebek usumez. birde tabi cok sicak odadan soguk bi yere gecerken dikkat etmeli.

sut arttirmak icin cook coook bol su ve et urunleri yani protein agirlikle beslenme kesinlikle ise yariyor. bosuna cok tatli yemeyin.

bebeginizi 40 i ciktiktan sonra 2,5 saatten sik emzirmemeye calisin, bagirsaklari cok yoruluyor en ideali gunduz 3 saatte bir, aksam 6-11 arasi 2,5 saatte bir, gece 11 den sonra ise uyandikca. ben buna benzer bir easy rutini uyguluyorum, hersey cok kolaylasiyor inanin bir duzen olunca.

daha aklimda cok sey var ama simdi bebik uyudu bende uyumaliyim. umarim isinize yarayan seyler olur.

sutun fazlasini mi sagiyorsun basta. O n cozum olur ama uzun vadede sutun artar. Daha kotu. Hizli aktiginda bir havluya mendile akitsan yavaslauinca bebege verirsin. Anne suti fazlaligi diye bir oku emzirme pozisyonu da farkediyor. Benim sutum cok degil ama akisi hizli oturarak emzirince genzine kaciyor yatip emziriyorum

Yatıp beceremiyorum bebeği nerdeyse dik tutuyorum. Birde benim kızım öyle sık sık emen bebek değil 3 saatte bir emiyor. Emmesi bitince bırakıyor memde durmaz.ee böyle olunca doluyor.

üç saat iki buçuk saat olayını anlamış değilim. Emzirme bittikten sonra mı üç saat Başladıktan sonra mı üç saat

Yatıp beceremiyorum bebeği nerdeyse dik tutuyorum. Birde benim kızım öyle sık sık emen bebek değil 3 saatte bir emiyor. Emmesi bitince bırakıyor memde durmaz.ee böyle olunca doluyor.

Dikişlerin ne durumda canım? Kırk dolunca gel demişti dr haftaya gideyim diyorum. Sen Dr a gittin mi?

Keske o emzirme rutinini ben de uygulayabilsem ama basimdakiker birakmiyor ki aç deyip mamayi basiyorlar yok sutun yetmiyor beslenemiyor, anlatamadim ki...

Dikişlerin ne durumda canım? Kırk dolunca gel demişti dr haftaya gideyim diyorum. Sen Dr a gittin mi?
Ben gitmedim daha bir sıkıntım yok dikişle ilgili
Anlaşılmıyor zaten ilk günde. De aynıydı yapıştırma olduğundan. Geçen bebeği götürünce gidecektim işimiz çok uzadı eşim işe geç kaldı gidemedik.
Ben şu kan ilacını içecek miyim diye soracaktım ama sanırım gidemiycem aile hekimime sorarım artık.hemde tahlil yaptırmam gerekiyor.

Keske o emzirme rutinini ben de uygulayabilsem ama basimdakiker birakmiyor ki aç deyip mamayi basiyorlar yok sutun yetmiyor beslenemiyor, anlatamadim ki...

Kırka kadar lohusa demediler söyledikleri şeyleri düşünmeden konuştular etkilenmesin demediler. Bundan sonra kimseye laf söyletmiycem sen de söyletme. Bebişimiz için güçlü olmalıyız.

Benimki de yapıştırma sanırım. Üzerine ben bant yapıştırıyorum bantın üzerinden de her gün ilaç sürüyorum. Ben de gitmek istemiyorum ama ilaca ve Banda devam edip etmeyeceğimi söyleyecek sanırım.

Günaydın arkadaşlar.biraz önce biyerde okudum paylaşmak istedim...çocuklarımıza verdiğimiz d vitaminin içinde BHA diye bi madde var bu madde kanserojen..bi kaç ülke kullanımını yasaklamış..bi kaç gün öncede faxla d vitamininin karaciğer hastalığına yol açtığını okumuştum ve vermiyodum..bu da cabası oldu..

Hahaha anneme gore bebek her vik vik ettiginde meme verilecek, neden? Ac cunku doymadı

Allah'tan meme ver diyor başka şeyler ver diyebilirdi. Duyma boşver. Emdikçe Karnı gaz da doluyormuş yavrular o yüzden de ağlıyor. Bebiş ağladığında elektrik süpürgesi çalıştır yanında kimse ağladığını duymadın.

Zaten güneşsiz d vitamini bana da Saçma geliyordu.

İyide bebek açken belli oluyor zaten.
Benimki büyük mü yoksa ondan mı anlaşılıyor

Kırka kadar lohusa demediler söyledikleri şeyleri düşünmeden konuştular etkilenmesin demediler. Bundan sonra kimseye laf söyletmiycem sen de söyletme. Bebişimiz için güçlü olmalıyız.
Kovalarda bi Aydınlanma seziyorum :)
Ben de , kendine güvenen şöyle gelsin modundaym :)

mattika bugün yazmadı sanırım. Oğlunu kv severken annem diye sevdiğini söylemişti. Onun o anki bütün hislerini artık Anlıyorum. Niye babaannesi diye sevmiyorlar ki. Gıcık bir durum.
anne bir tane olur babannesi annesi o kadar tasidi sezeryan oldu cilesini cekti yazik de. Biseylr de alismasin bu soyleme.
Hos ben elli kere soyledim ama ben yokken diyo yine kv

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…