- 15 Mart 2014
- 1.455
- 662
- 248
Dogum ne zaman yapmistinHayır sadece emzirme vardı onura aldım 9 ocakta ayrıldım bide izne
Canim,bebek uyusa bile ben dik tutup omuzuma yatirip gazini mutlaka cikariyorum,buna uyanmiyor.surekli kontrol etmene gerek yok..ben bebegi kafasi ve govdesi yan olacak sekilde yatiriyorum ki kusarsa bogulmasin.gercekten sorun olmuyor kusmasi.gaz cikarilinca zaten kolay kolay kusmuyor.gazi cikarmak isterken midedekiler de geliyor cunku.her uyanip uyudugunda diger tarafina yatiriyorum ki kafatasi duzgun olsunGazını çıkarmadan mı yatırıyorsun? Peki kusarsa ya ben odadan iki dakika ayrılsam da habire gelip bakıyırum kesin kokumu alıyor o zaman.
Canım bebekler böyle maalesef ıkınmayı bilmedikleri için yapamıyorlarmış kakalarını oğlumda çok çekmiştim bendeIkına ıkına uyudu içim parçalandı resmen bişi yapamiyorum
Dun gece benim ki de beni uyutmadi.gunduz cok uyumustu,gece de cisi cikmis,ust degisirken bi uyandi sonra uyumadi..gaz agrisindan kucaga alismisti,butun gece kucagimdaydi,ustelik gezmemi istiyor birdebende oyle yapiyorum, gozlerini kapattigi an dogru yatagina atiyorum hatta
ama un oglenden beri çok huzursuz, gece bile uyumadi
saat basi agliyo, ya alti pis oluyor ya gazi oluyor ya acikiyor
simdi banyo yaptirdim emziriyorum bakalim ne kdr uyyacak
Guzel soylemissin,bin yasa:))Kızlar size nacizane birşeyler söylemek istiyorum.Cunku okuyunca üzülüyorum inanın bazı mesajlarınızı okuyunca kendinizi çok sıkıyormuşsunuz gibi hissediyorum.azıcık rahat olmak her zaman iyidir.hepimizin bebekleri küçük.biz bebeklere bebekler de bize alışmaya çalışıyor.çoğunuz da belki yeni evlisiniz.evliliğe alışmak da var tabii.ama lütfen eşinizin.,kayinvalidenizin ne bileyim annenizin,komsunuzun ne dediğine hiiic takilmayin.yok sütun az geliyor yok bebek doymuyor vs.. Bunu en çok siz bilirsiniz.en iyisi anne sutudur,ama olmuyorsa da mamalar var sonuçta her türlü bebeğiniz buyur.yemek konusuna gelince şaşalı yemekler yapmaniza gerek yok bebeğiniz çok aglayabilir kolik bi bebek olabilir bırakın biraz da ağlasın cimcimenin yaptığı gibi birşeyler yapmayı deneyin mesela aspiratör açın sac kurutma mak. Açın ne bileyim ama yaşamıniza devam edin bi sekilde . esinize de çok görev düşüyor çalışıyor diye diğer sorumlulukları üstlenmeye kalkmayin evde yağ yok süt yok et yok gelirken alır misin da diyebilin.Eşiniz de böylece sorumluluklarına alışır ve hep boyle devam eder.bebek aglarsa da 1 saatlik yemeği belki 2 saatte yaparsiniz ama bi şekilde yaparsınız.ne olacaksa kendinizden bekleyin yani anneden,eşten,yada kayinvalideden biseyler beklerseniz hic istediğiniz gibi olmaz ve onlara da laf soyletmeye hak vermiş olursunuz gelir bi kap yemek yapar mutlu olursunuz sonra der bu çocuk doymuyor sütun yetmiyor mi diyiverir geldiğine geleceğine pişman olursunuz.demek istediğimi anlatabildim mi.az yapın oz yapın ama siz yapın.benim çocuklar çok ben boyle pratik yaptım diye midir bilmem ama mesela gecen gün makarna pisiriyordum haşlanması bitti tam salcasini kavuracaktim bebek uyandı makarnayi süzgeçte bırakıp bebeği emzirdim altını degistirdim koydum yatağına daha sonra yemeğe devam ettim ama bi şekilde bitirdim yani.. Ben öyle yapamam ben boyle yapamam diye kendinizi sınırlamayın, yeri gelir kahvaltı gibi çıkartırsınız yanina da patatesli yumurta yaparsınız alin size yemek gibi oldu bitti iste..
Demin sutlactan bahsetmissiniz canım çekti çocuklarla yeriz diye koydum ocağa hemen.. 2 numara ağlıyor bir yandan onu yapasiya kızımda sut hazirlamam lazim.. Diyecegim o ki yapacağınız kadarını yapın,yapamadiginiza üzülmeyin sikmayin bu kadar kendinizi..zamanla herşey düzelecek ve yoluna girecek..
Oncelikle Sagolasinevetttt
hemde bu sefer ağzından düşürünce kızıyor ve onunla uyuyor
Benimki de agliyor,daraliyor.annem kendini uyandiriyor,deliksiz uyumasi icin kundak yap deyince soyeniyordum.sonra internetten baktim,bir uyku kocu kadin,4 aya kadar kollari sikica kundakayin diyor..baska seyler de var,hep annemin dedikleri:)) ben de oglan uyuduktan sonra kollari kundakliyorum artik,zirt birt uyanmiyor.tavsiye ederim.Hafif sarınca yine çıkartıyor kollarını. sıkı sıkı kundak yapmalıyım onda da ağlıyor üzülğyorum yaa.
Oncelikle SagolasinSenin aspirator olayini okumustum,bugun kahvaltida ana kucagina yatirip actim davlumbazi,super oldu.aglamadan durdu,ustelik uyudu sallamadan..normalde direk kucak istiyor uyanikken..sonra kac gundur uyanacak diye ev supuremiyordum.gene uyku oncesi yatirdim ana kucagina,actim supurgeyi,uyudu mis gibi ..alet durunca uyandi ama olsun, temizligimi rahat yaptim.emzige de alistirabilsem super olacak..
Bi de oyle deneyim,agzina bile almak istemiyor cunku..işe yaramasına sevindim canım brn artık bu yöntemden vazgeçemem akşam yemğini sırayla yerdik bu akşam yine açtım ve rahatça yedik. emziği açken ver o zaman kolay adı benimki
Canım helak ettin kendini yeter amaSaat iki oldu en son duzgun emdiginde saat besti. Yedide başladık ememe sorununa o saat beri uğraşıyorum yok yok yok arada genzine gittikleri bir iki damla cekebildigi dışında kursagindan bisey geçmedi. Devamli uyuyor acliktan uyanip ortaligi yikardi yok o da yokkahrettim kendimi saatlerdir agliyorum. Tam araniyor tekrar alıyorum hem emmeye çalışıyor hem emeneyip kızıp bagriyor sonra da yorgun dusup sızıyor. Allahim ne oldu da birden böyle bir izdirabin icine attin beni yarabbm. Yuregim sıkısıyor yaa dayanamiyorum
Benimki de agliyor,daraliyor.annem kendini uyandiriyor,deliksiz uyumasi icin kundak yap deyince soyeniyordum.sonra internetten baktim,bir uyku kocu kadin,4 aya kadar kollari sikica kundakayin diyor..baska seyler de var,hep annemin dedikleri:)) ben de oglan uyuduktan sonra kollari kundakliyorum artik,zirt birt uyanmiyor.tavsiye ederim.
Canım helak ettin kendini yeter amabak bende arada biberonla veriyorum ama alışmadı henüz tam olarak çok şükür. Hem ben mamada veriyorum, sütümle doymuyo çünkü. Şuanlık mememi tutuyor yinede çok şükür. Sende bi süre öyle denesen.çünkü içinde rahat etmiyor, bebeğim aç diyosun. Yinede kendin bilirsin. Anne memesine çok yakın biberonlar var.
Saatlerdir ağlıyorum moralim cok bozuk ekinde degil bilincaltima yerleşen travmayi atamiyorum
Dun bahsettigim sey yine oldu yine aksam yemegi saati sofradayken kiz emmek istedi koydum göğsüme. Tesaduf yine sol memedeydi sıra. Basladi iki firttan sonra tikanmaya süt yine ilginc bisekilde 4.gundur ayni saatte birden hızlı akmaya basladı. Cocuk cektikce genzine gitti genzine gittikce bıraktı memeyi hem agladi hem sinirlendi. Karni ac deli gibi emmek istiyor ama tıkanıp kaliyor sag memeyi verdim onda olmuyordy bu defa onda da ememedi. Yuttugu havadan gaz da oldu hepten cıldirdi o agliyor ben ağlıyorum. Napcagimi bilemedim kan ter icinde kaldı yavrum en son yorgunluktan bayıldı ac accok moralim bozuldu bisekilde emme isinde sıkıntı yasamak beni cok korkutuyor cok uzuyor. Kalbim sıkısıyor ilkinde yasadigim seyler film gibi geciyor gozumden yine ayni seykeri yasarsam korkusu boguyor. Benim icin emmesi o kadar buyuk o kadar hasretle beklenen bir mucize ki rabbim ya elimden alırsa bu saadeti korkusu canımi aliyor sanki. Saat yedi bucukta beri aralikli emmek istedi her defasinda ayni sey oldu. Aglamaktan icim cıkti yorgunluktan bitap düştü uyuyor epeydir hic uyanmiyor da oysa kac saattir aç (
Istemeye istemeye pompayi cikardim sagip biraz akısı keseyim diye normalde oyle bebek cekmiyorken akan bisey yok gorunurde işin tuhafi pompayla saga saga 30 cc sagabildim. Bu defa da ona canım sıkıldı nasil bu kadar az olur diye ama tekrar memeyi cocuga verdigmde yine tikanma yine agzndan akan sutler. Bi acayip durum elle sagmada da cok basarili olamadım meme yumusak zaten ama cocuk 4gundur aksamlari bu hız akısı yuzunden deliriyor onla birlikte ben de
Deli gibi carpiyor yuregm karni ac uyandrcam ama ya yine basaramzsak napicam allahım yardim et nolur yarabbm. Kendimi öyle kötü hissediyorum ki nolur sorunsuz emiselim yine cogunda gozum yok yeter ki kararnca emebilsin. Bunun eksikliğini çok acı yasadim senelerce cikmadi içimden acısı simdi buyu bozulsun istemiyorum cok korkuyorum nolur dua edin bize
Canım emzirme pozisyonunu değiştirecekmişsin akışı fazla olunca farklı pozisyonlar varmış yatarak falan.
Bendede ayni sorun vardi yatarak emzir bence sut direk akmadigi icin biraz daha uzun memede kalabilir.ama sanirim bi anda ciglik cigliga aglamasi gazdan cunku emdikce karni gurulduyo buyuk ihtimal sancilaniyo kendi sikarak memeye yapisiyo kizariyo.ayni sorunu bende yasiyorum ama benimki biraz alisti sanki.seninkide alisir heralde.ama aynisi yaniVerdim onu da medela calma biberon ile o sagdigim sütü verdim onu da cekmedi tikandi hep zaten emzik de almadigi icin yadrgadi biberonun ucunu. Burnunu temizledim oyle emzrmeyi denedim tutuyor gibi oluyor iki dk emiyo sonra basiyor figani tikaniyor genzine gidiyor ememiyor bilmiyorum ne oluyor çocuguma nazar mi degdi nedir
Sut salinim refleksin hizli canim muhtemelen. Benim de oluyor bu. Hani bebek ilk basta hizli emiyor sonra sut geliyor ya o hizli oluyor niyeyse. Oyle bol bir sutum de yok benim de. Simdi uyandi ememedi ayni sorundan. Ben careyi pozisyonda buldum. Yercekimine ters akarsa oyle hizli gitmiyor. Yan yatarak hatta arkana iyice yaslanip bebegi kucaginda tutmak ise yariyor. Emzirmek bir surec sen emziriyorsn sukur kotu dusunmek yok hicbirsekilde. Yani buyume ataklari oluyor sut bebege yetmiyor 3-4 gun pes etmezsen sut cogaliyor cok zorlanmistm oglumda ama olumlu dusunmek onmliSaatlerdir ağlıyorum moralim cok bozuk ekinde degil bilincaltima yerleşen travmayi atamiyorum
Dun bahsettigim sey yine oldu yine aksam yemegi saati sofradayken kiz emmek istedi koydum göğsüme. Tesaduf yine sol memedeydi sıra. Basladi iki firttan sonra tikanmaya süt yine ilginc bisekilde 4.gundur ayni saatte birden hızlı akmaya basladı. Cocuk cektikce genzine gitti genzine gittikce bıraktı memeyi hem agladi hem sinirlendi. Karni ac deli gibi emmek istiyor ama tıkanıp kaliyor sag memeyi verdim onda olmuyordy bu defa onda da ememedi. Yuttugu havadan gaz da oldu hepten cıldirdi o agliyor ben ağlıyorum. Napcagimi bilemedim kan ter icinde kaldı yavrum en son yorgunluktan bayıldı ac accok moralim bozuldu bisekilde emme isinde sıkıntı yasamak beni cok korkutuyor cok uzuyor. Kalbim sıkısıyor ilkinde yasadigim seyler film gibi geciyor gozumden yine ayni seykeri yasarsam korkusu boguyor. Benim icin emmesi o kadar buyuk o kadar hasretle beklenen bir mucize ki rabbim ya elimden alırsa bu saadeti korkusu canımi aliyor sanki. Saat yedi bucukta beri aralikli emmek istedi her defasinda ayni sey oldu. Aglamaktan icim cıkti yorgunluktan bitap düştü uyuyor epeydir hic uyanmiyor da oysa kac saattir aç (
Istemeye istemeye pompayi cikardim sagip biraz akısı keseyim diye normalde oyle bebek cekmiyorken akan bisey yok gorunurde işin tuhafi pompayla saga saga 30 cc sagabildim. Bu defa da ona canım sıkıldı nasil bu kadar az olur diye ama tekrar memeyi cocuga verdigmde yine tikanma yine agzndan akan sutler. Bi acayip durum elle sagmada da cok basarili olamadım meme yumusak zaten ama cocuk 4gundur aksamlari bu hız akısı yuzunden deliriyor onla birlikte ben de
Deli gibi carpiyor yuregm karni ac uyandrcam ama ya yine basaramzsak napicam allahım yardim et nolur yarabbm. Kendimi öyle kötü hissediyorum ki nolur sorunsuz emiselim yine cogunda gozum yok yeter ki kararnca emebilsin. Bunun eksikliğini çok acı yasadim senelerce cikmadi içimden acısı simdi buyu bozulsun istemiyorum cok korkuyorum nolur dua edin bize
Biz de hep ayniyiz. Bak simdi uyudu kaldi bir memeyi bile bitiremeden gaz yuttu doydum sandi. Iyice doysa 3 saat uyur simdi yarim saate kalkacak. Cok buyuk sorun degil bu. Denedikce poZisyon buldukca bebegin alistikca gececek. Bir de benimki agzini acmiyor memeyi ucundan tuttugunda da oluyor bu genzine kacirma. Gazdan sinirleniyor duzgun tutmuyor sinirden. Popodan pirta basladi agzindan gaz yutmasa hic sorunumuz olmayacak. Ama oluyor uzmr kendini. Emzirmeyle ilgilu ilk sorunda emziremeyecek miyim diye dusunursen kotu etkilersin sureci.Denedim hepsini saatlerdir artik akistan mi sorun ondan da supheye dustum. Hem agzini aciyor kus gibi yapismaya ugrasiyor memeye hem de bisey sıkıntı vermis gibi savaşıyor bagris icinde sonra da sızıyor hepiki gundur bir kere olan sey bugun saatlerdir böyle gunduz hicbiseyi yoktu ya gayet guzel emdi neyi var kuzumun bir anlasam. Her iki memede ayni problem karni gurulduyor gazdan yuttugu havadan artik. Ictigi iki yudum da kusmukla dısari
bizimde çi$ geçmi$ az ama degistirsem basardi yaugarayi buyuk çocuklar uyanirdiDun gece benim ki de beni uyutmadi.gunduz cok uyumustu,gece de cisi cikmis,ust degisirken bi uyandi sonra uyumadi..gaz agrisindan kucaga alismisti,butun gece kucagimdaydi,ustelik gezmemi istiyor birdekollarim yere yapisacak:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?