- 15 Mart 2014
- 1.455
- 662
- 248
benimde perşembe günü 2li testim şuan 13. haftaya girdim. 13. haftamın içinde yapılcak yani korkma birşey olmaz.
tesekkurederim canım süphelendiğinde yapılıyor sanırım ben simdiye kadar hiç böyle bir tahlil yapmadım cunku
işte her doktor gerek görmüyor. benim bu 4. gebeliğim ilk 3ünde hiç bir şekilde bu test yapılmamıştı.belki ben üniversite hastanesine gittiğim için ayrıntılı yapıldı bilmiyorumki ama siz doktorlarınıza bir sorun yinede. mesela benimde kan uyuşmazlığım var hiç bir zaman indirekt coombs testi yapılmıyordu onuda yaptılar. ve pozitif çıktı takipte şuan kaybolmasını bekliyorlar 28. haftamda kan uyuşmazlığı iğnem var. eğer kanama bişey olursa direk vurucaklar. yani bazen doktorların insafına kalıyor. bence sormanızda hiç bir sakınca yok ben ilk 6. haftamda tam kan sayımı,idrar tahlili,hormon testi,indirekt coombs,ve mikrop testleri(rubella,hıv,toxoplazma) gibi testler yapıldı.
zaten sevmediğin için o tarz şeyler o yüzden sıkıntıda olmaz. genelde o yüzden çıkıyor çiğ et ve süt ürünlerinden kaynaklanıyor.
Tamam tam vaktinde gitmiş olucaksın işte. Ama ben senin yerinde olsam doktorumu yada hemşiresini ararım konuşurum . Geldiğim gün ikili testi yapacakmısınız,Günü'ye ilgili bir sıkıntı yok değilmi ? Konuşmadıkta biz hiç falan diye. Ama korkma 13 e kadar yapılıyor yanlış bilmiyorsam ve bi problem olmaz. :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Selam kizlar. Daha once bir arkadasin tavsiyesiyle facebooktaki bepanthol sayfasindan bir anket doldukmustum. Anne adaylariyla ilgili. Arkadasa gondermislerdi. Okuyunca ben de doldurdum anketi yaklasi 2 hafta oldu bugun geldi hamileler icin catlak onleyici krem 150 ml. Isteyen varsa sizlerede haber vereyim dedim kizlar. Ben kullanmaya basliycam bakalim
Çatlak kremi için erken değil mi
4 aydan sonra başlanıyor diye duymuştum ?
Çek canım senin testlerin vardı başka konularla ilgili onlar ne oldu.
Selam herkese bu arada?
ya ben de sürekli tuzlu şeyler yiyorum hiç tatlı canım çekmiyo hatta midem bulanıyo hemen.inşlh tansiyon sıkıntısı çıkmaz ilerde
Boğazımda lenf nodu çıkmıştı
Ondan korkuyordum İpekcim
Ama çok şükür bişey çıkmadı
Tiroid hapı kullanacağım ve sık sık kontrole gideceğim
benim vücudum çatlamaya cok müsait korktugum için erken başladım ben 4 ay diyolar aslında ama..
cunku tansıyon sorunun var canım. senın vucudunun kesınlıkle susuz kalmaması lazım. ve ac kalmaman gerekıyor. korkutmak ıstemem ama yuksek tansıyon cok tehlıkelı sadece bebek ıcın degıl senın hayatın ıcınde. yedıklerıne ıctıklerıne cok dıkkat et, pılav ozellıkle yerken ıkı kere dusun. hamur ısı , kızartmayı azaltmalısın. bol su ve kesınlıkle stresten panıkten uzak dur. bunlar hep tansıyonu yukselten durumlar. annem yuksek tansıyon ve dıyabet hastası yıllardır bunlarla savasıyoruz. kadıncagız yıllardır oruc tutamıyor. yapıcak bırsey yok.
kızlar, baş ağrısı yaşayan var mı. İki gün boyunca geçmeyen baş ağrım oldu en sonunda dayanamadım minoset içtim hiçte işe yaramadı
Günaydın nasılsınız
Herkes toksoplazma ve rubella yaptırdı mı ?
Benim tahlillerimin hepsi var bunlar yok nedense, yeni fark ettim :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?