- 12 Ocak 2014
- 4.142
- 3.450
- 448
sende oda rahat edeceksiniz bana inan canım. ben artık yatağa koyup odadan çıkıyorum. kendi uyuyo çok şükür. bende misafirliklerde zorluk çekiyorum işte. sallanmayı sevmiyo bende istemiyrum zaten bu sefer uykusuzluktan dolayı çok mızmız oluyo. bi kaç defa battaniyede sallayarak uyuttum mecbur.Canim benim kiz sinirliyse meme haric bisey onu asla sakinlestirmiyo. Pes etmedim canim bugun uyuttum cok sukur tekrardan. Yarim saatte uyudu. Idolum sensin
yasemin ben hiç cheesecake yapmadım bana tarif verir misin sen tabanı burçak bisküvi mi kullanıyorsun kendin mi yapıyorsuncheesecake i hic hazir yapmadim canim kendim yaptim ama uzerine dr.oetker in orman meyveli sosunu oneririm cok cok yakisiyor. kendin yapmakla ugrasma yani hazir meyve soslari guzel oluyor.
ayy Can'ım benim uzun uzun yazmışsın çok sağol kaydettim notlara.mery60 eger tuzlu tarif istiyorsan agizda dagilan tuzlu kurabiye tarifi hem kolay hem cok lezzetli pastanedeki kurabiyeler gibi aynen.
1 paket yumusamis margarin (istersen tereyag da olur)
2 yumurta akı (sarisi ustune)
2 cay bardagi siviyag
2 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
2 tatli kasigi sirke (elma uzum farketmez)
corek otu, susam
un
tum malzemeleri yoguruyorsun kulak memesi dedigimiz kivama gelecek hamur. ileri geri rulo seklinde fitiller yapip hafif yan kesiyorsun. baklava dilimi gibi kucuk parcalarin oluyor yani. uzerine yumurta sarisi corek otu susam koy ver firina 180 derecede kontrollu pisir. bi gece bekleyinxe daha da guzel oluyo.
browni kurabiye istiyosan da verecegim tarifi dene cok kolay ve guzel. serbet pisirmiyosun kolayligi orda zaten.
1 paket yumusamis margarin
2 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2 turk kahvesi fincani seker
4 yemek kasigi kakao (50 gr)
un
serbeti icin
1 su bardagi soguk sut
1 su bardagindan 1 parmak az seker
once malzemeleri karistir ardindan un ekle. bu hamur da boyle ele yapismayacak yumusak bi hamur olucak. yuvarla ama cok bastirma yuvarlak kalsin. yagli kagit ser tepsiye diz kurabiyeleri. 170 derecede firini isit at sonra. 15-20 dk suruyo bende ama sen kontrol et firindan firina degisir. kurabiyeler catlayacak kabaracak o zaman pismis demektir. ici pismemis gibi gelebilir ama catladiysa tamamdir.
onlar piserken sen soguk sutle sekeri iyice cirp kopurene kadar. kurabiyeleri firindan cikarir cikarmaz sute batir iki cevir al koy tabaga. biraz dinlendiler mi ve biraz buzdolabinda beklediler mi super oluyor. afiyet olsunn :)
aç olmadığından eminsem su veriyorum artık uyanmıyo maşallah. 12 saaat uyuyo sabah 7-7.30 uyanışımız. akşam 7-8 uyuyo. eğer gece açsa yatmadan hemen önce yemediyse su veriyorum. hiç konuşmuyorum uykusunu açmıyorum devam ediyo. bazen suda istemiyo emzik veriyorum devam ediyopirelideve canim gece uyandiginda nasil uyutuyorsun? Gerci seninki onceden alistigi icin cabuk uyuyordur galiba
Aynen yaa niye bol bol yapıp koymuyorsam buzluğa. Gerçi ben yaparım eşim yer hepsini. Geçen börek yaptım orta kısımlarını buzluğa koydum sabah diyor ki de hani börekrica ederim...
çok lezzetli oluyor kalanı dondurucuya koyablirsin
ani misafirde kurtarıcı
zaten çok bereketli malzeme fazla olunca
kolay gelsin:))
rahat uyumasi için yastigini yukselt canimbak sana anlatayım yazıyorum ama unutmuş olabilirsin. cuma cumartesi hafifateş vardı cumartesi ishaldi pazar hafif öksürük vardı dün biraz arttı bugün çok kötü nefes zor alıyo hırlıyo bak 7-8 gibi uyudu 4 defa uyandı nefes alamadığı için. bal - limon verdim bi kaşık. eşim calpol ver bari ağrısı olmasın diyo. napmalıyım bilmiyorumki.
çok büyüdüler artık canım bence yapabilirsin. ben banyoda kolumda yıkıyorum küveti 4 aylıkken kaldırdım . böyle daha zahmetsizyarın yola çıkacağız oğlanın banyo yapması lazım eşim geç gelecek onu beklersem çoktan uyumuş olur
tek başıma yıkayım diyorum az cesaretim var ama yinede korkuyorum
küvetine kıyafetlerini koydum yıkarken kaymasın diye
inşallah becerebilirm
serum fiz gunde 3-4 kere yap canim ozelliklede uykudan onceöksürük yok burnuda su gibi akıyor sabah otribebe ile temizlemiştim şimdi serum fizyolojık kullanayım cold mix yarın alıcam ... sağol
eşime dedim almamış cold mix. ama burnda bişi yok burun açık. boğazda var. dün aile hekimne gösterdim viral geçirmiş biraz öksürük olur dedi. ama böylede çok kötü ya. bide boğazda döküntü var dedi. ilaca gerek yok dedi. kabızımız için maflor verdi sadece. serum fizyolojik sıktım ama açık yani. yinede sıktım iki defa bugünrahat uyumasi için yastigini yukselt canim
wicksin baya etkisi olurdu yada cold mix in
bi arkadasim lavantali kolonya koyyorum dedi bugun wicks yerine
sicak su buhari iyi gelir
sence hirilti burundan deilmi diyorsun, gerçi ayirt edilmesi zor
ama her halukarda ayni seyleri yapiyorum ben
bbenim için bron$it yada bron$oioit yafa grip yaada nezle hepsi ayni tedavi, serum fiz, balli limon vs ..
kusur abkma okuduysam da unuttum senin gecen gunlerde yazdiklarini
kolonyamda yok napsamki yarahat uyumasi için yastigini yukselt canim
wicksin baya etkisi olurdu yada cold mix in
bi arkadasim lavantali kolonya koyyorum dedi bugun wicks yerine
sicak su buhari iyi gelir
sence hirilti burundan deilmi diyorsun, gerçi ayirt edilmesi zor
ama her halukarda ayni seyleri yapiyorum ben
bbenim için bron$it yada bron$oioit yafa grip yaada nezle hepsi ayni tedavi, serum fiz, balli limon vs ..
kusur abkma okuduysam da unuttum senin gecen gunlerde yazdiklarini
Valla öyle gün masası gibi on çeşit yapmıcam. Görgüsüzce geliyor bana o kadar abartı. Dört çeşit yeter iki tuzlu iki tatlı. Zaman olsa o asortiklerş yaparım da yok işte :) bilmem ki değişik bişeyler olsun diye düşündüm de aman yeter bunlar bence. Dimi? Maksat muhabbet etmek olsun işte. Kasabamızda aktivite yaratıyoruz.ahaha asortik hee :))
ne tarz bisey dusunuyosun baska?
Valla bizim Seyfettin bakkalda orman meyveli sos olduğunu hiç zannetmiyorumcheesecake i hic hazir yapmadim canim kendim yaptim ama uzerine dr.oetker in orman meyveli sosunu oneririm cok cok yakisiyor. kendin yapmakla ugrasma yani hazir meyve soslari guzel oluyor.
e$ine cezaa gitsin amsin nobetçi eczanedenkolonyamda yok napsamki ya
maflor nekieşime dedim almamış cold mix. ama burnda bişi yok burun açık. boğazda var. dün aile hekimne gösterdim viral geçirmiş biraz öksürük olur dedi. ama böylede çok kötü ya. bide boğazda döküntü var dedi. ilaca gerek yok dedi. kabızımız için maflor verdi sadece. serum fizyolojik sıktım ama açık yani. yinede sıktım iki defa bugün
güvenememiş kimyasal falan bişeyler dedi yarın alırım artıke$ine cezaa gitsin amsin nobetçi eczaneden
soyemsiin iste çocugun eksigini niye almami$$
çok seviyorum doktorumuzu ilgili bilgili kendisi. maflor probiyotikmiş. onu vermek istemezsen kefir ver dedi ama içmez benim bebe kefir.maflor neki
ben bi duphalac i biliyorum
bi kaç hafta oksurur keyfi olmaz sonra atlatir canim insallah, boyle boyle bagisklik kazanicaklar
sen o aile dr unu birakma dediginden $a$ma, kaya gibi saglam abgisikliklibi çcougun olucak in$allah ..
Allahim yarabbimm yaagüvenememiş kimyasal falan bişeyler dedi yarın alırım artık
yastığa yatmazki benim bebe . dolanıyo yatağı hep uyurken. bi koyayım bakalım yer değiştirene kadar fayda eder belki. çok teşekkür ederimAllahim yarabbimm yaa
acile gidip kortizonlu spreye solutunca kimyasal olmuyormuymus
neyse canim
yatagin bas ucunu yukselt bakalim bi sen
Can'ım bi yerde çocuğun burnu açılsın diye yatağının baş ucuna soğan kesip koyuyorum diye okumuştum, ben yapmadım işe yarar mı bilmiyorum ama denemek istersin belki. Çok geçmiş olsunçok seviyorum doktorumuzu ilgili bilgili kendisi. maflor probiyotikmiş. onu vermek istemezsen kefir ver dedi ama içmez benim bebe kefir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?