burcak biskuvi ile yapiyorum. biraz detayli bi tarif yarin defterime bakip yazayim olurmuyasemin ben hiç cheesecake yapmadım bana tarif verir misin sen tabanı burçak bisküvi mi kullanıyorsun kendin mi yapıyorsun
sağol canım deneyeyim. ama burnu tıkalı değil boğazı tıkalı gbiCan'ım bi yerde çocuğun burnu açılsın diye yatağının baş ucuna soğan kesip koyuyorum diye okumuştum, ben yapmadım işe yarar mı bilmiyorum ama denemek istersin belki. Çok geçmiş olsun
hahahaha allah iyiligini versin gece gece kahkaha attimValla bizim Seyfettin bakkalda orman meyveli sos olduğunu hiç zannetmiyorumelimde çilekli jöle bolca mandalina ve iki üç limon var
pek bi hamaratsın sen maşallah..mery60 eger tuzlu tarif istiyorsan agizda dagilan tuzlu kurabiye tarifi hem kolay hem cok lezzetli pastanedeki kurabiyeler gibi aynen.
1 paket yumusamis margarin (istersen tereyag da olur)
2 yumurta akı (sarisi ustune)
2 cay bardagi siviyag
2 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
2 tatli kasigi sirke (elma uzum farketmez)
corek otu, susam
un
tum malzemeleri yoguruyorsun kulak memesi dedigimiz kivama gelecek hamur. ileri geri rulo seklinde fitiller yapip hafif yan kesiyorsun. baklava dilimi gibi kucuk parcalarin oluyor yani. uzerine yumurta sarisi corek otu susam koy ver firina 180 derecede kontrollu pisir. bi gece bekleyinxe daha da guzel oluyo.
browni kurabiye istiyosan da verecegim tarifi dene cok kolay ve guzel. serbet pisirmiyosun kolayligi orda zaten.
1 paket yumusamis margarin
2 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2 turk kahvesi fincani seker
4 yemek kasigi kakao (50 gr)
un
serbeti icin
1 su bardagi soguk sut
1 su bardagindan 1 parmak az seker
once malzemeleri karistir ardindan un ekle. bu hamur da boyle ele yapismayacak yumusak bi hamur olucak. yuvarla ama cok bastirma yuvarlak kalsin. yagli kagit ser tepsiye diz kurabiyeleri. 170 derecede firini isit at sonra. 15-20 dk suruyo bende ama sen kontrol et firindan firina degisir. kurabiyeler catlayacak kabaracak o zaman pismis demektir. ici pismemis gibi gelebilir ama catladiysa tamamdir.
onlar piserken sen soguk sutle sekeri iyice cirp kopurene kadar. kurabiyeleri firindan cikarir cikarmaz sute batir iki cevir al koy tabaga. biraz dinlendiler mi ve biraz buzdolabinda beklediler mi super oluyor. afiyet olsunn :)
yastigi yatagin altina koy canim baya bi tumsek olsunyastığa yatmazki benim bebe . dolanıyo yatağı hep uyurken. bi koyayım bakalım yer değiştirene kadar fayda eder belki. çok teşekkür ederim
Çok ilginç ya acayip şaşırdık yüzünü yıkadım uyanmadı bile :)Canım bizimkinde de olmuştu aynı tarif ettiğin gibi.lavaboya götürüp yüzünü yıkamıştık uyansın gözlerini açsın sussun diye.çok şaşırmıştım.bi hafta sonra da diş çıkarmıştı.
simdi sana yazicaktim bende cok gecmis olsun canim. cok fazla hirilti okursa nefes alamayacak gibi olursa dikkat et demiati doktor cigerlere iner demisti takipte ol sen insallah atlaticak..pek bi hamaratsın sen maşallah..
Bilmem ki bende anlamadımvalla buyuk olsa gece teroru derdim de çok kuçukler bilemedimki neden
kabus gorurmuki çocuklar yani bebekler hiç bilmuyiorum
ayy gece terouru dedim dedimde oglum bi ara her geec uyanip aglardi
yanina gidince daha çok aglardi gitmeyinceden çok aglardi
kucagiizdan iner evin içind ekosmaya baslardik
oyle kotu biseyki,çocugun biseyi yok, her gece kabus oluyor kalkip bagirarak kosuyor evin içinde,en son koltugun odasina giderdi orda bititirrdi aglamyi, 15-20 dk sonra gerlidi yanimiza sonrada usul usul gider uyurdu
benim çcouklardada yok yok anacaim,7 senede her turlu macera ya$adik Allah beetrinden korusun
Demeli bazı çocuklarda oluyorAynısı geçen Tuna'ya da oldu krize girdiresmen bende çözemedim.. Diştir belki
Öyle valla napıyım :) hatta Eti'nin ürünleri yok Burçak yerine başka bişey almam lazım ülker saklıköy vardır ama. Aslında avm gibi Ada'm maşşalah. Geçen tığ var mı diye sordum beş kutu indirdi kaç numara olsun hocam diyohahahaha allah iyiligini versin gece gece kahkaha attim
jole yap o zaman canimm.
bu arada aynen bi borek bi tuzlu kurabiye iki tatli yeter bencede.
çok teşekkür ederim. ne kadar daha ilerleyince doktroa gitmeliyim sence ? inşaAllah iyileşir kuzum ya sesi soluğu değişti boğazındaki döküntüdensimdi sana yazicaktim bende cok gecmis olsun canim. cok fazla hirilti okursa nefes alamayacak gibi olursa dikkat et demiati doktor cigerlere iner demisti takipte ol sen insallah atlaticak..
bu arada hamarat degilim aslinda goruldugu kadar. yemek yapmayi herkes kadar bilirim. sadece hamurisi pasta vs cok ilgim vardir. yapmayi ugrasmayi severim tatli ozellikle..
Suyu çok seviyor canım bebekliğinden beri.Sorun 1 dakika sakin durmaması.Kendi küvetinde ayağa kalkıyor düşmesin diye tutarken ayağı kayıyor küvete tırmanıp dışarı çıkmaya çalışıyor.Kamera olsa da görseniz keşke.Kucağımızda bile banyo yaptırırken banyoda ne var ne yok yerlerde.Şampuanlarımız,duş başlığı,oyuncaklar.Babası çok sabırlıdır o bile başedemiyor deliriyor baZen.Ben zaten sıyırdım sıyıracam az kaldı.bugün ilk defa yıkadım kolay oldu ama benimki sakin huysuzlanmıyor oyuncaklarıyla oynar her banyoda zaten kısa sürüyo hemen cıkıyoruz
bazı bebekler öyle oluyo suyumu sevmiyorlar sudan mı korkuyorlar bilmiyorum büyüdükçe geçer tabi alışırlar
Hepsini aynı anda haşlıyoruz sonra eziyoruz demi bu kadar !göz kararı yaptım ben. Ortalama bişey söyleyim on incir on kayısı beş hurma bir avuçtan daha az kuru üzüm. Bence haşla hurmayıda ne olacak ki
Canim basla benim huysuz bile bi sekilde uyuyosa seninki kesin uyur. Eline sevdigi bi oyuncak ver veya emzikOhh maasallahh allahım ben niye bir türlü baslayamiyorum bi bahane bi cesaret lazım
Oyun sanıyordur belki yüzünün yıkanmasını :))kizalr benimki banyoyu sevmz ama yuzunu yikamami çok sveiyor
hakir hakir guluyor yuzune su degincee
adama demzlermi bu ne oerhiz bu ne lahana tursuusu diyeeeeee
lahaana dedimdeee kizyeb4 gel heleee
bugun bi halt etttim uç buyuk lahana aldim az soldurup buzluga aticam, sonra çikarip, sariuyorum yaza kadar
en kolay nasil çozebilirim bu lahanayin, tencerem o kdr buyuk deilji içine atsam
gecen sende yapmistim aama unuttum nasil yaptigimi
Evet canım. İstersen badem fındık ceviz ekle. Tam bomba olsun :)Hepsini aynı anda haşlıyoruz sonra eziyoruz demi bu kadar !
Tabi misafirliklerde bozuluyor dimi aliskanliklari. Bu arada gecmis olsun canim zor oluyo burun tikanikligi bizim de gecen hafta oyle gecti. Surekli acik tutmaya calismalisende oda rahat edeceksiniz bana inan canım. ben artık yatağa koyup odadan çıkıyorum. kendi uyuyo çok şükür. bende misafirliklerde zorluk çekiyorum işte. sallanmayı sevmiyo bende istemiyrum zaten bu sefer uykusuzluktan dolayı çok mızmız oluyo. bi kaç defa battaniyede sallayarak uyuttum mecbur.
koy kasaba bakkallari genelde oyle okur ama istedigini bulamazsin ama bi bakmissin alakasiz biseyi depo etmis :)) senin tig olayi gibi :))Öyle valla napıyım :) hatta Eti'nin ürünleri yok Burçak yerine başka bişey almam lazım ülker saklıköy vardır ama. Aslında avm gibi Ada'm maşşalah. Geçen tığ var mı diye sordum beş kutu indirdi kaç numara olsun hocam diyoyarın bi şansımı deniyim belki orman meyvesi de bulurum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?