2015 Şubat Anneleri

tam yerine geldin anacim dur ben sana simdi tarif vereyim :))

bunu mutlaka denemelisin bende misafirlerime yaptım hepsi tarifini aldı bayıldılar
hazırlardan daha lezzetli

http://www.nefisyemektarifleri.com/video/tuzlu-kurabiye-agizda-dagilan/

bugün ilk defa yıkadım kolay oldu ama benimki sakin huysuzlanmıyor oyuncaklarıyla oynar her banyoda zaten kısa sürüyo hemen cıkıyoruz
bazı bebekler öyle oluyo suyumu sevmiyorlar sudan mı korkuyorlar bilmiyorum büyüdükçe geçer tabi alışırlar

kızlar akşamüstü kızımın burnu akıyordu şimdi şakır şakır akıyo napayım yardımmmmmmm

mery60 eger tuzlu tarif istiyorsan agizda dagilan tuzlu kurabiye tarifi hem kolay hem cok lezzetli pastanedeki kurabiyeler gibi aynen.

1 paket yumusamis margarin (istersen tereyag da olur)
2 yumurta akı (sarisi ustune)
2 cay bardagi siviyag
2 tatli kasigi seker
2 cay kasigi tuz
2 tatli kasigi sirke (elma uzum farketmez)
corek otu, susam
un

tum malzemeleri yoguruyorsun kulak memesi dedigimiz kivama gelecek hamur. ileri geri rulo seklinde fitiller yapip hafif yan kesiyorsun. baklava dilimi gibi kucuk parcalarin oluyor yani. uzerine yumurta sarisi corek otu susam koy ver firina 180 derecede kontrollu pisir. bi gece bekleyinxe daha da guzel oluyo.

browni kurabiye istiyosan da verecegim tarifi dene cok kolay ve guzel. serbet pisirmiyosun kolayligi orda zaten.

1 paket yumusamis margarin
2 yumurta
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu ve vanilya
2 turk kahvesi fincani seker
4 yemek kasigi kakao (50 gr)
un

serbeti icin
1 su bardagi soguk sut
1 su bardagindan 1 parmak az seker

once malzemeleri karistir ardindan un ekle. bu hamur da boyle ele yapismayacak yumusak bi hamur olucak. yuvarla ama cok bastirma yuvarlak kalsin. yagli kagit ser tepsiye diz kurabiyeleri. 170 derecede firini isit at sonra. 15-20 dk suruyo bende ama sen kontrol et firindan firina degisir. kurabiyeler catlayacak kabaracak o zaman pismis demektir. ici pismemis gibi gelebilir ama catladiysa tamamdir.

onlar piserken sen soguk sutle sekeri iyice cirp kopurene kadar. kurabiyeleri firindan cikarir cikarmaz sute batir iki cevir al koy tabaga. biraz dinlendiler mi ve biraz buzdolabinda beklediler mi super oluyor. afiyet olsunn :)

Gözümde canlanan manzara buydu valla :) sirke kıtır kıtır yapıyormuş. Bu olabilir sağol Can'ım
rica ederim...
çok lezzetli oluyor kalanı dondurucuya koyablirsin
ani misafirde kurtarıcı
zaten çok bereketli malzeme fazla olunca
kolay gelsin:))

kızlar akşamüstü kızımın burnu akıyordu şimdi şakır şakır akıyo napayım yardımmmmmmm
aynen oyle basliyo istee bizimki nerdeyse 20 gundur akiyo.

yapacak seyler belli.
surekli burnunu temizlicen. serum fizyolojik yapip aspratorle cek.
gece yakasina cold mix damlatabilirsin.
sicak su buharina tut.
ihlamur ver.
bol su icir vs bunlar rahatlatiyor en azindan grip oluyorsa..

sağol

cheesecake i hic hazir yapmadim canim kendim yaptim ama uzerine dr.oetker in orman meyveli sosunu oneririm cok cok yakisiyor. kendin yapmakla ugrasma yani hazir meyve soslari guzel oluyor.

aynıyız dönemsel birşeydir belki maral birde bugün burnu akmaya başladı napsam acaba
ben ki$ mevsimini hiç sevmem hatta bi kaç sene once nefret ederdim :) çocuklar hep hasta geçirdigi için, yatip kalkip dua ederdim yza geslin diye çocuk gibi :))

ki$ olunca illaki hasta olucakalrcnm, burnunu sil dermisim akinca :)
$aka $aka
insallah ilerlemez takip et bakalim , serum fizyokik kulllanirsin tikanirsa
oksuiursede kullniyoruz serum fizyolji, genedle burun daki geniz akintiisndan oksuururler onuda serum fiz çozuyor

bizim otobus duragi biraz uzak canim dolmusa binmem lazim. bizim dolmuslara da mumkun degil sigmaz. kanguruda da o.kadar uzun sure durmaz bende tasiyamam zaten.
sen hepsini tasiyabiliyosan helal olsun vallahi cok zor.
ilk ay aşısında çok zorlanmıştım dikişlerim acımıştı ama alıştım artık mecbur. her gün çıkıyorum bide artık yaklaşık 3 aydır.

burnunu iyi temizle canim , onceden griip hali varmiydi birden driek cigerlerine inmezki
normal çocuk d runa gotur o zaman yada senin aile dr unda iyidi, acillik bisey yokki
bak sana anlatayım yazıyorum ama unutmuş olabilirsin. cuma cumartesi hafifateş vardı cumartesi ishaldi pazar hafif öksürük vardı dün biraz arttı bugün çok kötü nefes zor alıyo hırlıyo bak 7-8 gibi uyudu 4 defa uyandı nefes alamadığı için. bal - limon verdim bi kaşık. eşim calpol ver bari ağrısı olmasın diyo. napmalıyım bilmiyorumki.

öksürük yok burnuda su gibi akıyor sabah otribebe ile temizlemiştim şimdi serum fizyolojık kullanayım cold mix yarın alıcam ... sağol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…