2015 Şubat Anneleri

Yarına dair basit hayallerim var, kahvaltıda yumurtalı ekmek yEmek, Tuna uyuyunca bi kahve içmek, yeni kitabımı okumak, hava güzel olursa ve mahallede çocuk varsa Tuna'yı dışarı çıkarmak, mangal yapmak ayaklarımı uzatıp oturmak oturmak oturmaaaaakkk... Umarım güzel bi hafta sonumuz olur kızlar..
oyy ne güzel dedin öyle ya içim ısındı :)
inşallah gerçekleştirebilirsin canım..

kızlar bir yaş aşısına gittiğimizde ebe bana göz doktoruna da gidip detaylı bi muayene olun dedi. bir şey varsa erken teşhis çok önemli oluyomuş, yaptırmakta fayda var dedi.

size öyle bişey dediler mi?götürücem bi ara gerçekten gitmek lazım illa bişey olunca gidiyoruz. rutin olarak gitmeliyiz aslında.

kızlar bir yaş aşısına gittiğimizde ebe bana göz doktoruna da gidip detaylı bi muayene olun dedi. bir şey varsa erken teşhis çok önemli oluyomuş, yaptırmakta fayda var dedi.

size öyle bişey dediler mi?götürücem bi ara gerçekten gitmek lazım illa bişey olunca gidiyoruz. rutin olarak gitmeliyiz aslında.
Bize doktor da soyledi canim ve hala goturmedim:(
Bu arada kv ye soylemek sart hatta bazen birkac kere soylemek gerekiyo malesef:( soylemesek de kizdigimizi bilmeyip devam etcekler ve devam ettikce biz daha cok kizcaz ve boyle boyle belki aramiz acilacak. Ben de bizde kalmaya baslamadan once camasir konusunda konusmustum. Ben evde yokken camasirlari yikamis ve yani ben cok utanirim. Onun icin konusmustum nolur camasirlari sen yikama utanirim rahat olamam demistim. Ustelik renkli renksiz ne varsa herseyi beraber en kisa programa ativermisti. Neyse soylememe ragmen gecen yine eve geldim atmis. Cok sinirlendim. Ama sakince yine soyledim. Insallah bi daha olmaz. Yine hepsini bir arada yikamis ayrica. Cok sinir bir durum. Bi de esimin ic camasirlarini nereye koyacagini bulmus yerlestirmis ama onu bulurken eminim benim cekmeceleri de acti baska yolu yok cunku. Bence yatak odasina girmemeli yani ozelimiz. Aman sana konus demek icin bi yazayim dedim bisuru sey yazdim kusura bakma.

Bize doktor da soyledi canim ve hala goturmedim:KK43:
Bu arada kv ye soylemek sart hatta bazen birkac kere soylemek gerekiyo malesef:KK43: soylemesek de kizdigimizi bilmeyip devam etcekler ve devam ettikce biz daha cok kizcaz ve boyle boyle belki aramiz acilacak. Ben de bizde kalmaya baslamadan once camasir konusunda konusmustum. Ben evde yokken camasirlari yikamis ve yani ben cok utanirim. Onun icin konusmustum nolur camasirlari sen yikama utanirim rahat olamam demistim. Ustelik renkli renksiz ne varsa herseyi beraber en kisa programa ativermisti. Neyse soylememe ragmen gecen yine eve geldim atmis. Cok sinirlendim. Ama sakince yine soyledim. Insallah bi daha olmaz. Yine hepsini bir arada yikamis ayrica. Cok sinir bir durum. Bi de esimin ic camasirlarini nereye koyacagini bulmus yerlestirmis ama onu bulurken eminim benim cekmeceleri de acti baska yolu yok cunku. Bence yatak odasina girmemeli yani ozelimiz. Aman sana konus demek icin bi yazayim dedim bisuru sey yazdim kusura bakma.
ne kusuru aşkolsun ben anlatırken sen dinliyosun sende anlatıcaksın ben dinliycem :)

iki kere söylediğin halde yapıyosa evet ayıp etmiş biraz sert uyarman gerekiyor demekki. ayrıca nasıl renklilerle beyazları karıştırabilir kaç yaşında tecrübeli kadın bilmiyor mu?

söyle tekrar odana da girmemesini rica et bence bunda kötü bir şey yok. söyle ki işin ucu kaçmasın. kırmadan tatlı tatlı ama biraz sert :)

benim kv le bi çocuk konusunda sorunum var yoksa hiç bişeyime karışmaz odamın kapısından bile geçmez çok şükür.

Bu arada kv ye soylemek sart hatta bazen birkac kere soylemek gerekiyo malesef:KK43: soylemesek de kizdigimizi bilmeyip devam etcekler ve devam ettikce biz daha cok kizcaz ve boyle boyle belki aramiz acilacak. Ben de bizde kalmaya baslamadan once camasir konusunda konusmustum. Ben evde yokken camasirlari yikamis ve yani ben cok utanirim. Onun icin konusmustum nolur camasirlari sen yikama utanirim rahat olamam demistim. Ustelik renkli renksiz ne varsa herseyi beraber en kisa programa ativermisti. Neyse soylememe ragmen gecen yine eve geldim atmis. Cok sinirlendim. Ama sakince yine soyledim. Insallah bi daha olmaz. Yine hepsini bir arada yikamis ayrica. Cok sinir bir durum. Bi de esimin ic camasirlarini nereye koyacagini bulmus yerlestirmis ama onu bulurken eminim benim cekmeceleri de acti baska yolu yok cunku. Bence yatak odasina girmemeli yani ozelimiz. Aman sana konus demek icin bi yazayim dedim bisuru sey yazdim kusura bakma.
Ayyy okurken sinir oldum olamaz yaaa.... Kesinlikle! her şeyi geçtim çamaşıra ellemesin, tamam kendi çapında yardım ediyor filan ama donumu da görmesin bi zahmet :D yazın annem bizim odamızı biz yokken süpürüp siliyordu, ben ona bile kızıyordum. Ay allahım kv ile yaşatma beni!!

Demediler ama bende gitmek istiyorum, sanki bi gözü hafif kayık gibi Tuna'nın. Babasızında öyle ama yine de göz tembelliği filan varsa Allah korusun bi baktırmak lazım.

burda okulda takip eidyolar 3 yasindan sonra
oncesinde goturmediim ben hiç çocuklari dr da gotur demedi
bakilsa iyide çocuk durmazki, nasil zaptedicen dr bakana kadar
sunu bunu sorsa uzakdan onuda bilmez

yaza biraz dilleri açilirsa uçagi gorunce soyler anne bak uçak diye :)
ben hep oyle test ediyorum, teee nerdeki uçagi goruyorsa herseyi gorurler herhalde :)))
kizim okulda tahtadaki yazilari karistiriyor bazen, haziranda goz dibi muayensi yapacak goz dr u
esim ve ben de gozluk kullanicisiyiz benimkielr daha çok risk altinda
ben lazer yaptirdim ama genlerde var sonuçta

belki esine sormustur seninki hangisi diye :) ben biraz polyannayim galiba :))

valla senin kv ni bu konuda ikna etmen için zor olacak gibi duruyor
bunun tek çozumu var ona firsat evrmeden birikir briikmez kendin at makineye , çalisirken biraz zor olur ama idare et

ben izindeyken benim kv dede karisik atiyor çamasirlari :))))
bende hiç onun evinde çamasir birakmam ortada hemen goturur eltilere koyarim
sorup durur oda yokmu çamasir makine çalisacak diye , insan diyemiyor ki sen atican renkleri mahvoluyor diye :))))
yaslilar renk ayirma isinden anlamiyor demekki, belkide gozleri iyi seçmiyodur
gerçi genç benm kv canavar gibi ama cahillik iste kotu niyetleri yok

Ben geldim sonunda evimdeyim 1ay sonra maalesef tatil bitti yine yalnızız bakalım eşim Türkiye'de bi firmayla görüştü olumlu olursa Aksaray â tasincaz oğlum resmen evini özlemiş oyuncaklarını sandalyesini bütün köşe bucak aklında kalmış öyle güzel kahvaltı yaptıki dolu dolu tuvaletini yaptı uzun zamandan sonra kendimi ve onu güzel bir besiye çekmem lazım sizde ne var ne yok herkes iyimi

gelişmeleri bildiricem tabii, dert ortağımsınız :)

bence kesinlikle bu balık burcu bebelerinde bu aralar var bişey.
hele bugün inan allahtan korkmasam canımdan bezdim diyeceğim. gerçi düşündüğüme göre de demiş kadar oldum :)

vallahi hep şükrediyorum evladım sağlıklı diye ama insanız yine of diyoruz yorulunca. napayım :KK43:
Hepimiz şükretiyoruz ama sabır da başka bişi, hem insanız tabi ki isyan edicez doğamızda var bu bizim hiç kendini suçlama :)

mery60 mery60 yatarak emzirirken uyumuyor Can'ım eskiden uyuyordu şimdi kaçıyor sürekli :) akşam uykusuna yatağında döne döne geçiyor ben de yanında yatıyorum sonra kalkıyorum uyuyunca.. Doğru diyordun zor ama işte kucaktan başka yerde uyumuyor :(

Bu arada yapabildin mi güzel kahvaltını, içtin mi kahveni :)) ah ah bizim de anne olarak haklarımız olmalı, evden uzaklaşma Hakkı, bir saat yalnız kalma Hakkı, uyuma Hakkı gibi :) biri duysa, Manyağa ülkede yaşama Hakkı bile yokken ne istiyor der ;)))

mery60 mery60 yatarak emzirirken uyumuyor Can'ım eskiden uyuyordu şimdi kaçıyor sürekli :) akşam uykusuna yatağında döne döne geçiyor ben de yanında yatıyorum sonra kalkıyorum uyuyunca.. Doğru diyordun zor ama işte kucaktan başka yerde uyumuyor :KK43:

Bu arada yapabildin mi güzel kahvaltını, içtin mi kahveni :)) ah ah bizim de anne olarak haklarımız olmalı, evden uzaklaşma Hakkı, bir saat yalnız kalma Hakkı, uyuma Hakkı gibi :) biri duysa, Manyağa ülkede yaşama Hakkı bile yokken ne istiyor der :KK66:))
Ayaz Tuna'dan beter bu uyku konusunda maşallah:)) Can'ım evet kahvaltınızı yaptık kahvemi de içtim, parka da gittik şimdi Tuna uyuyor bende film izlicem, babamız aşağıda odun kırıyor mangal için. İnanması güç ama tek tek gerçek oluyor hepsi, yuppiiiii :)

Ben geldim sonunda evimdeyim 1ay sonra maalesef tatil bitti yine yalnızız bakalım eşim Türkiye'de bi firmayla görüştü olumlu olursa Aksaray â tasincaz oğlum resmen evini özlemiş oyuncaklarını sandalyesini bütün köşe bucak aklında kalmış öyle güzel kahvaltı yaptıki dolu dolu tuvaletini yaptı uzun zamandan sonra kendimi ve onu güzel bir besiye çekmem lazım sizde ne var ne yok herkes iyimi
Hoşgeldiiiin :) ne iyi gelmiştir tatil. İnşallah eşinin işi de gönlünüze göre olur.

ne kusuru aşkolsun ben anlatırken sen dinliyosun sende anlatıcaksın ben dinliycem :)

iki kere söylediğin halde yapıyosa evet ayıp etmiş biraz sert uyarman gerekiyor demekki. ayrıca nasıl renklilerle beyazları karıştırabilir kaç yaşında tecrübeli kadın bilmiyor mu?

söyle tekrar odana da girmemesini rica et bence bunda kötü bir şey yok. söyle ki işin ucu kaçmasın. kırmadan tatlı tatlı ama biraz sert :)

benim kv le bi çocuk konusunda sorunum var yoksa hiç bişeyime karışmaz odamın kapısından bile geçmez çok şükür.
Ikinciyi yeni soyledim bakalim henuz yapmadi. Ama aklina eserse yapar gibi geliyo guzel havayi gorunce dayanamayip hemen camasir atiyo:) Hepsini birlikte atma konusunda ben de anlam veremedim. Bi de yani 30derece 30dklik program. Ne kadar temizleyebilir ic camasirlarini falan. Bi de o kadar titizdir. Herkesin titizligi farkli alanlarda oluyo galiba. Yani boyle konusuyorum ama cok severim cok iyidir cok yardimcidir hamileyken de dogumdan sonra da hic elini cekmedi. Hep yardim etti sagolsun. Ama yine de anlayisli olamiyorum. Odamiza girme konusunda da bisey diyemiyorum ya alisti direkt dogumdan beri. Gece bebek agliyodu daliyodu odaya belki musait degiliz yani emzirmicek bise yapmicak. Oyle alismis demek ki kizindayken.

Ayyy okurken sinir oldum olamaz yaaa.... Kesinlikle! her şeyi geçtim çamaşıra ellemesin, tamam kendi çapında yardım ediyor filan ama donumu da görmesin bi zahmet :KK70: yazın annem bizim odamızı biz yokken süpürüp siliyordu, ben ona bile kızıyordum. Ay allahım kv ile yaşatma beni!!
Aynen canim ic camasirlarimi gorsun istemiyorum yani. Ama iste sozde yardim ediyo. Olayin bu yonunu hic dusunmuyo. Rahatsiz oluyorum cok

belki esine sormustur seninki hangisi diye :) ben biraz polyannayim galiba :))

valla senin kv ni bu konuda ikna etmen için zor olacak gibi duruyor
bunun tek çozumu var ona firsat evrmeden birikir briikmez kendin at makineye , çalisirken biraz zor olur ama idare et

ben izindeyken benim kv dede karisik atiyor çamasirlari :))))
bende hiç onun evinde çamasir birakmam ortada hemen goturur eltilere koyarim
sorup durur oda yokmu çamasir makine çalisacak diye , insan diyemiyor ki sen atican renkleri mahvoluyor diye :))))
yaslilar renk ayirma isinden anlamiyor demekki, belkide gozleri iyi seçmiyodur
gerçi genç benm kv canavar gibi ama cahillik iste kotu niyetleri yok
Yok canim yasli degil benimki ya. Renkli beyaz ayirmamasini da gectim ic canasirlarini da beraber atiyo en kotusu o. Kotu niyet kesinlikle yok. Esime sorup ogrenmedigini biliyorum cunku esiminkini buldugunu kendi soyledi onun camasirlari yerlestirmis benjmkileri yerlestirmemis ama eminim benimkileri ben istemem diye yerlestirmedi

Ayaz Tuna'dan beter bu uyku konusunda maşallah:)) Can'ım evet kahvaltınızı yaptık kahvemi de içtim, parka da gittik şimdi Tuna uyuyor bende film izlicem, babamız aşağıda odun kırıyor mangal için. İnanması güç ama tek tek gerçek oluyor hepsi, yuppiiiii :)
Sorma canım uyku deyince tüylerm ayağa kalkıyor..

Ayy çok güzel, çok iyi yapmışsın, Mutlu olmak için bir çok sebep :)) kııııız mangal işni kıskandım ama yazdan beri mangal istiyor Canm hiç kısmet olmadı :( benim yerime de ye içinden bu ... Diye geçir adımı biliyorsun da şimdi yazmak istemedim :)))

Yok canim yasli degil benimki ya. Renkli beyaz ayirmamasini da gectim ic canasirlarini da beraber atiyo en kotusu o. Kotu niyet kesinlikle yok. Esime sorup ogrenmedigini biliyorum cunku esiminkini buldugunu kendi soyledi onun camasirlari yerlestirmis benjmkileri yerlestirmemis ama eminim benimkileri ben istemem diye yerlestirmedi
Canımm seni çok çok iyi anlıyorum, biliyorsun bi kaç ay kv bizdeydi aynı şeyler biz de yaşadık.. Onlara laf anlayamıyorsun ben çok dedim güzel dille ama yok olmadı en sonunda ne güzel işim görülüyor diye sesimi çıkarmadım kendi kendimi telkin ettim.. Sen yine de şansını dene söyle veya maralın dediği gibi ona fırsat vermeden sen yapcan.. Sakla kirli çamaşırları bir yerde :)))

Sorma canım uyku deyince tüylerm ayağa kalkıyor..

Ayy çok güzel, çok iyi yapmışsın, Mutlu olmak için bir çok sebep :)) kııııız mangal işni kıskandım ama yazdan beri mangal istiyor Canm hiç kısmet olmadı :KK43: benim yerime de ye içinden bu ... Diye geçir adımı biliyorsun da şimdi yazmak istemedim :)))
Ay tüh söylemeseydim keşke.. Keşke yakın olsak görüşebilsek kocalar mangal yapsa çocukları parkta sallasak bizde, sonra uyusalar arabalarında:KK57: (hayallerde sınır yok nasıl olsa:21:) bizde çay içsek semaverden.. Ay bayılırım hayal kurmaya, bütün ayrıntılarıyla hemde. :)

Back
X