2015 Şubat Anneleri

Kızlar benim pilim bitti galiba.bunalıma giriyorum sanki.hiç iyi değilim.sürekli aglayasim var.bugün büyüğü kaçırma sorunundan tekrar urolojiye goturdum.resmen titriyorum ağlıyorum anlatırken.kendime hakim olamdim.esim e sonradan anne çok telaşlı demiş.psikolojik belki de benim yüzümden.herşeye yetişmeye çalışırken hepsinin sorunlarına uzulmekten galiba bardak doldu.iyi değilim diyorum ama eşime anlatamıyorum.ağlamalarıma anlam veremiyor.kendi kendine motive et diyor ama edemiyorum artik.Boguluyorum sanki.ne dert çekenler var biliyorum sukursuz olmak istemiyorum ama bunu bilmem hissettiklerime engel olmuyor aglamami durdurmuyor.hicbiseye yetişemiyorum eve çocuklara eşim de yoğun calisiyor bu sene.yalnızlık hissi var içimde.annemi çağırdım ama asıl ben gitmek istiyorum.evden uzaklasmak.kuzenlerle girgir bos muhabbetler yapip gulmek..kafami bosaltmak..ama büyüğün okulu var.agrima gidiyor herşey için didinirken benim yüzümden kaciriyormus gibi hissetmek.nasıl rahatlayacagim bilmiyorum.Bu hafta bırakacağım herşeyi oluruna.:cry::KK61:nasil ruh halimi düzelteyim kızlar akıl verin.
anlayabiliyorum seni, biz ne yaşıyorsak üç katını yaşıyorsun tüm zorlukların.. bazen kim ne teselli verirse versin çare olmaz. daha kötülerini düşünsen de, sağlığınıza şükretsen de içindeki bu depresifliği atamazsın. depresyon böyle böyle başlıyor sanırım..

büyüğün altına kaçırma sorunu için kendini çok suçluyorsun sanırım ama önce bundan vazgeç bence. biraz oluruna bırak bakalım.. eşinin kendi kendini motive et demesine ben üzüldüm sen nasıl üzülmeyesin.. aslında bi psikologla görüşmek iyi olur senin için çok rahatlarsın bence.. annenin gelmesi de biraz iyi gelir. havalar da ısınınca at kendini dışarı biraz. çocuğun okulu bitince de git annene hatta uzun kal eğer imkanın varsa.

allah yardımcın olsun, sağlık versin hepinize. büyüdüklerinde hayırlı evlat olsunlar inşallah da bu çektiklerini unuttursunlar..

Canim ben Begum'u de sana cok benzetiyorum. Bayildim o opmeli fotoya:)
Masallah canim arada bebekle ilgilenmesi bile ortalamanin ustunde bi hareket bence:KK70:
bende başardım kendime benzetmeyi demek oleyy :D sağol canım öpülmekten nefret ediyo ama her bebek gibi :)) ama benden kaçamaz bazen ısırasım geliyo zor tutuyorum kendimi :KK68:

evet eşimin hakkını yemeyeyim o zaman. her akşam bi süre oynar onunla asla aksatmaz. benimişim olduğunda ilgilenir. biraz uzun sürerse ve işi varsa mızmızlanır tabii o allahın emri :D

Kızlar benim pilim bitti galiba.bunalıma giriyorum sanki.hiç iyi değilim.sürekli aglayasim var.bugün büyüğü kaçırma sorunundan tekrar urolojiye goturdum.resmen titriyorum ağlıyorum anlatırken.kendime hakim olamdim.esim e sonradan anne çok telaşlı demiş.psikolojik belki de benim yüzümden.herşeye yetişmeye çalışırken hepsinin sorunlarına uzulmekten galiba bardak doldu.iyi değilim diyorum ama eşime anlatamıyorum.ağlamalarıma anlam veremiyor.kendi kendine motive et diyor ama edemiyorum artik.Boguluyorum sanki.ne dert çekenler var biliyorum sukursuz olmak istemiyorum ama bunu bilmem hissettiklerime engel olmuyor aglamami durdurmuyor.hicbiseye yetişemiyorum eve çocuklara eşim de yoğun calisiyor bu sene.yalnızlık hissi var içimde.annemi çağırdım ama asıl ben gitmek istiyorum.evden uzaklasmak.kuzenlerle girgir bos muhabbetler yapip gulmek..kafami bosaltmak..ama büyüğün okulu var.agrima gidiyor herşey için didinirken benim yüzümden kaciriyormus gibi hissetmek.nasıl rahatlayacagim bilmiyorum.Bu hafta bırakacağım herşeyi oluruna.:cry::KK61:nasil ruh halimi düzelteyim kızlar akıl verin.
kiyamam canim yaa
çok yorucu çocuklar seni çok iyi anliyorum
dun aksam bende agladim kuçugu uyutmaya çalisirken içimden saydim sebeplerini
ama buyukelr geldi dikildi tepeme neden agliyorsun diye
aglamak bile luks bize
bence bi uzman yardimi al vahidem
sen git belki arkandan bende gelirim uzman iiine :)

ben hala adet olmadim 5 gun geçti
dunden beri çocuk varsa aldiridigimda çokmu gunah olur diye du$unuyordum
bu sbaah kalkdim maral kafayi yiycen bu gidisle git bi test al dedim
yaptim ve negatif oyle bi rahatladimkii ustumden degil dunya samanyo uzay herseyin yuku kalkdi
adet olunca su hormonlu spiral mi denesem diyorum :KK64:

Hiç o açıdan bakmamıştım açıkcası :)) hep olumsuz yönden baktım walla teşekkür ederim ince düşünce gerçekten :) ya benim için çok sağlıklı besinler yesin bilmem ne önemli değil yesin aç kalmasın o önemli ama dışarıda da her şeyi yemiyor bu yüzden mecbur götürüyorum.. Bişi sorcam peki sen şimdi buzluna atıyorsun ya hani, onu çıkarıp, çözdürüp öyle mi veriyorsun Nasıl oluyor? Ve ne kadar buzlukta kalabiliyor :)))
:)) küçük tupper kaplara koyuyorum yada cqm saklama kaplarına. En fazla üç hafta kalıyor çıkmadan önce mikrodalgda ısıtıyorum.

Canim boyle hissetmen normal biz 1 taneyle girdik depresyona ama sen 3 taneyi yetistirmeye calisiyosun ustelik de bastan savma degil ozenle. O yuzden bu hale gelmen zaten. Erkekler zaten hep boyle. Bizim guclu olmamiza alismislar hic demiyolar ki duzelteyim yardimci olayim karima ne oldu falan.

Can'ım sanırım kendine biraz fazla yükleniyorsun. Anneliğin doğasında var zaten hep bi endişe hali telaş etme durumu.. Sonuçta çocukların için en iyisini istiyorsun ve bunun için çaba harcarken ipin ucu biraz kaçıyor istemeden.. Ayrıca eşinin seni anlaması mümkün değil, çünkü o bir yaşıyorsa sen on yaşıyorsun. Güya onlar da kendini kötü hissediyor fakat hissetme şiddetiniz aynı olmadığı için ona kolay geliyor, pozitif ol diyebiliyor, halbuki sen eksilerdesin ve sıfıra bile gelebilmek senin için mesele. Ağlaman kötü bişey değil. Nedense toplumumuzda ağlamak hep kötü bişey gibi kabul ediliyor, ağla ağlayabildiğin kadar, gerçekten ferahlarsın, stres hormonların dengelenir. Ne güzel, bi destekçin var annen geliyor. iyi gelir değişiklik. Kendine biraz Zaman ayır, kuaföre git, yeni bişeyler al, bi kafeye otur yarım saat bile olsa, bi pasta ye kitap oku, dünyanın derdi bitmez ama yarım saatte olsa uzaklaşmak iyi gelir emin ol..Çocuğunun kaçırma problemine gelince Nasıl bi tedavi yöntemi var bilmiyorum ama onu da bi psikoloğa götürmende fayda olabilir, belki sadece fiziksel bi sorun değildir. birde bu tür sorunlarda aile terapisi yapılıyor sanırım. Mesela benim kardeşim 24 yaşında, psikoloğa gitti ama babama da ilaç yazdı doktor. Çünkü aileyiz sonuçta ve elbette aynı evin içinde birbirimizden etkilenmememiz mümkün değil. İnsanın psikolojisi de hastalanabilir, bunu da normal karşılamak lazım, gerekirse sende gidip yardım alabilirsin.. Benim imkanım olsa bir dakika durmam koşarım bi psikoloğa.. Umarım her şey en kısa zamanda yoluna girer arkadaşım..

iyi yapmışsın aslında keşke hepimiz yapabilsek. gerçi ben çol vakit harcamıyorum. bi de telefonun güzelliği var artık bilgisayar başında kalmak zorunda kalmıyorsun.

facebook hesabını falan da kapatıcaktım da ben uzaktayım ya aile akrabalar falan hep fotoğraf istiyor haber almak istiyor iyi oluyor. daha çok instagram kullanıyorum ama amacına uygun sadece fotoğraf paylaşıyorsun :)

Alp kuzucuğu da görelim artık bence merakla bekliyorum açmanı :))
Vakit harcamıyorsan çok iyi canım , benim o sorunum var işte. İlk zamanlar buraya yazmayışımın bir nedeni de internette çok vakit harcamamak içindi.

Bir düşüneyim şu meseleyi sizleri minikleri çok merak ediyorum zaten :)))

Ya aslında ben müdahil etmeye çalışıyorum ama işte kendisi bişi yapmıyor :) tembel, işi konusunda öyle değil ama çok titiz ve istekle çalışır.. Ne güzel işte, destek oluyor sana iyi eğitmişsin ben kıyamadım blkş de evliliğin ilk yıllarında.. Bi de insanlar beni hep güçlü olarak görüyor, her şeyi yapar, yardıma ihtiyacı yok gibi..eşim de öyle düşünüyor sanırım :))
Ooo çok şımartmışsın sen eşini biraz da o Sana kıymasın canım :KK66:))
Eğitmek değil de bıraz da içten gelecek galiba eşim yardım eder tabi yemek bulaşık değil ama oğlumla ilgili şeylerde sorumluluğu alır. Ona bırakıp arkadaşlarımla görüşmüşlüğüm alışveriş yapmışlığım vardır :))) o konuda biraz rahatım ben galiba. Türkiye'deyken de anneme bırakıp çıkardım. Alp 1 aylıktı annem tutturdu bugün dışarı çıkacaksın uyut çık ben ilgilenirim dedi. Ben başta istemedim durmaz ağlar vs dedim ama anneme dinletemedim git hava al kendine vakit ayır deyip kızdı :)) ogün bugün alıştım galiba aklım evde kalmıyor :)))

çok tatlısın :))

biraz rahatlamayı başarırsan bu hayata da iyice alışıcaksın. ben öyleydim ilk zamanlar. özellikle son aylarda iyice rahatlattım kendimi. hala plansız bişey yapmayı sevmem. ama hadi kalk gidelim diyorum kendi kendime.

o gün banyo yapması mı gerekiyo boşver diyorum yarın yapar. ya da kavanoza koyacağım bi yemeği yoksa boşver diyorum gideceğim yerde ne varsa yer, ya da o öğün kaşık maması yer ne olacak diyorum. ara öğün yoldaysam alırım bi muz ya da başka bi evdeysem veririm herhangi bi meyve diyorum. takmıyorum artık. bi gün bi öğün başka bişey yese hiiiiiiiiç bişey olmaz.

ayrıca çantasında demirbaş şeyler hep durur. bezi bi iki takım yedek kıyafeti bikaç oyuncak emzik vs. çıkarken ekstra yemeğini koyup çıkarım. tavsiye ederim plansız çıkınca rahat oluyo :)

eski hayatıma dönme imkanım sıfır. bende mutluluğu bu plansız hayata alışmaya çalışmakta buldum. bazı huylarımızın değişmesi çok zor. ama bu gibi şeyleri değiştirebiliriz bence.

yoksa kendimizi yıprata yıprata olan yine bize olacak.
Çok iyi yapıyorsun canım rahat olmak en iyisi. Tabi rahatlık derken de çocuğu orta ya atmak gibi değil belli başlı şeyler zaten olmalı. Ama fazla titiz ve endişeli olmamak bahsettigim ;))

Ya ayaz konusunda aslında rahatım.. Yani ne yemiş, ay az mı yemiş çok mu, sağlıklı öğün almış mı, banyosu mı gecikti bunları takmam.. Genelde banyo yaptıramam gözüm almaz akşamları sırf bu yüzden 3-4 güne bir yıkıyorum çocuğu :KK66: benim derdim ayaz dışarıda bişi yemiyor, yanı eline muz versem yemez mesela iki ısırır atar, anca muzu ezip portakal suyuyla verebiliyorum.. Yani parmak yiteceklerdi doyumluk kesinlikle yemiyor ilginçtir ki baştan beri hep kaşıkla, yoğun çorba Veya yemekler olacak Adama sulu yemekçi bu :)) hazır çanta fikri güzel tuttum bunu mery60 mery60 de söyledi ya, işte bunda bile belli pratiklik ben de o yok işte düşünemiyorum ama yarın öyle bi çanta hazırlicam çok teşekkür ederim ikinize de :))

Kız biz buluşmak istesem hazırlanıp çıkamayız o Zaman düşünsene üçümüz de aynı :))))
O çantadan bizde de var :KK25: çok işe yarıyor gerçekten. Arada içinde ki kıyafetleri falan değiştiriyorum o kadar

Ooo çok şımartmışsın sen eşini biraz da o Sana kıymasın canım :KK66:))
Eğitmek değil de bıraz da içten gelecek galiba eşim yardım eder tabi yemek bulaşık değil ama oğlumla ilgili şeylerde sorumluluğu alır. Ona bırakıp arkadaşlarımla görüşmüşlüğüm alışveriş yapmışlığım vardır :))) o konuda biraz rahatım ben galiba. Türkiye'deyken de anneme bırakıp çıkardım. Alp 1 aylıktı annem tutturdu bugün dışarı çıkacaksın uyut çık ben ilgilenirim dedi. Ben başta istemedim durmaz ağlar vs dedim ama anneme dinletemedim git hava al kendine vakit ayır deyip kızdı :)) ogün bugün alıştım galiba aklım evde kalmıyor :)))
Ayyy ne güzel, ne kadar düşünceli davranmış annen.. Benim hiç öyle bir şansım olmadı, yani kimse öyle bişi demedi aksine gelen giden hep çocuklarını yalnız büyüttüklerinden kapı dışarı çıkmadıklarından bahsetti ben de doğrusu o diye düşündüm sanırım hep ve gitmedim bir yere hala da gidemiyorum :( olsun alışıcam ben de :)))

Kızlar iyi akşamlar, umarım herkes iyidir :)

Bugün burda hava bütüüüüüün gün yağmurluydu hiç bir saniye bile durmadı biz de dışarı çıkamadık, parka marka.. Eve tıkıldı oğluşum da yazık, sürekli kapıya götürüyor ayakkabıları gösteriyor adda diyor ama bi tek gönlü olsun diye markete gittim hemen evin altında ..

Onun dışında gün Nasıl geçti anlamadım, temzilik, çamaşır, ütü.. Ayaz da ben evde olduğumda uyumak istemiyor vakit geçirmek istiyor sanırım :)) tabi bu da iş yapmama engel oluyor :) bücür yerim onu, uyuyor şimdi bi saattir, uyurken de özlüyorum ne çatlağım ben yaa :))

Vakit harcamıyorsan çok iyi canım , benim o sorunum var işte. İlk zamanlar buraya yazmayışımın bir nedeni de internette çok vakit harcamamak içindi.

Bir düşüneyim şu meseleyi sizleri minikleri çok merak ediyorum zaten :)))
burası eskiden çok aktifti canım, geçmişi bi okumaya başlıyordum bitmiyordu. şimdi sürekli yazan 10 kişi yoktur :)

instagram da oturup saatlerini harcayabileceğin bi yer değil zaten, fotoğrfa bakıyosun o kadar :) neyse hadi düşün bakalım haber ver :))

Bugün burda hava bütüüüüüün gün yağmurluydu hiç bir saniye bile durmadı biz de dışarı çıkamadık, parka marka.. Eve tıkıldı oğluşum da yazık, sürekli kapıya götürüyor ayakkabıları gösteriyor adda diyor ama bi tek gönlü olsun diye markete gittim hemen evin altında ..

Onun dışında gün Nasıl geçti anlamadım, temzilik, çamaşır, ütü.. Ayaz da ben evde olduğumda uyumak istemiyor vakit geçirmek istiyor sanırım :)) tabi bu da iş yapmama engel oluyor :) bücür yerim onu, uyuyor şimdi bi saattir, uyurken de özlüyorum ne çatlağım ben yaa :))
:)) uyurken bende özlüyorum ama uyanmasın diye parmak ucumda yürüyorum :) acaip bişey bu annelik..

burda da hava berbattı ama avmye gitmemiz gerekiyodu bişeyler almak için. gittik geldik yemeğini güzel yedi günler sonra ilk kez. sanırım acıkmıştı ve yprulmuştu iyi oldu.

Ayaz da annesiyle vakit geçirmek istiyo demekki kıyamam :) ev işlerini birlikte yapın :))

Çok iyi yapıyorsun canım rahat olmak en iyisi. Tabi rahatlık derken de çocuğu orta ya atmak gibi değil belli başlı şeyler zaten olmalı. Ama fazla titiz ve endişeli olmamak bahsettigim :KK66:)
evet canım, dediğin gibi bana da annem 1 aylıkken çık biraz demişti zorla göndermişti. o kadar garip hissetmiştimki hep böyle mi olucak çıktığımdan da bişey anlamam diye düşünmüştüm. ama hep öyle olmadı şimdi çok daha rahatım :)

Sağolun kızlar.ağlamak baya iyi geldi.içimdeki negatiflik yok oldu.tamamen dibe cokmemisim demek ki.beni anlayacağınız biliyordum.damdan duseni en iyi damdan düşen anlar.
Alt ıslatma sorunu 4 yıl önce aniden başladı.kardeşi zor bebek olduğu için kendisiyle çok güzel olan ana oğul ilişkisi bir anda mecburen sekteye uğradı.içimden sanki hep benden intikam alıyor gibi hissediyorum.ama aynı dönem gündüz uykusunu bıraktı ve gece uykusu çok ağır.belki de sebeb bu.ama 4 senedir gece de 2 ya da 3 kez.fiziksel kontrolü temiz çıkıyor.alanyada bir danışma merkezi buldum.bakalım inşaallah ise yarar.

Sağolun kızlar.ağlamak baya iyi geldi.içimdeki negatiflik yok oldu.tamamen dibe cokmemisim demek ki.beni anlayacağınız biliyordum.damdan duseni en iyi damdan düşen anlar.
Alt ıslatma sorunu 4 yıl önce aniden başladı.kardeşi zor bebek olduğu için kendisiyle çok güzel olan ana oğul ilişkisi bir anda mecburen sekteye uğradı.içimden sanki hep benden intikam alıyor gibi hissediyorum.ama aynı dönem gündüz uykusunu bıraktı ve gece uykusu çok ağır.belki de sebeb bu.ama 4 senedir gece de 2 ya da 3 kez.fiziksel kontrolü temiz çıkıyor.alanyada bir danışma merkezi buldum.bakalım inşaallah ise yarar.
Sevindim iyi olmana canım... inşallah merkezden de güzel sonuç alırsınız...

Ayy insan ozlemez mi bal bunlar bal. Hic sevmiyorum kapali havayi. Sıkıntılı. Ayaz'im da sıkılmıs yerim onu ayakkabilarini gosterirmis.
Yalniz cikma konusunda da asmalisin mutlaka kendini canim ozellikle de hazir annen burdayken. Yoksa kayinvalideye birakip hic cikmazsin. Yavas yavas alistir kendini bi kahve icmeye cik once esinle falan. Oyle oyle alisiyo insan.

Back
X