2015 Şubat Anneleri

Bende bugün dedim ki kendi kendime, Ada'm evde yaşıyor, yiyor içiyor yatıyor kalkıyor ve hep yorgun, ama ben evi yaşanacak yer haline getirmeye çabalıyorum temizlik çamaşır yemek çamaşır alışveriş çamaşır! (Bitmek bilmez bi çamaşır yıkama olayımız var da.. :)) e o Zaman düşüp bayılayım ben..
Bayılma bayılma şükür ki rlimizde yıkamıyoruz ah bi de ütü olmasa :( benim de bitmek bilmeyen ütü var.. Niye o kadar çamaşır oluyor yani ben de her gün neredeyse bi makine atıyorum..

Yok anam yok erkek olmak varmış bizim kültürde.. Benim Almanya'daki arkadaşlarım çok şanslı eşlerden yana her şeyi yapıyorlar plan yapmışlar gün gün temizlik yemek bilmem ne öğrenci evi her gün başka bir görevin var :))) çocuk bakımında da öyle akşamları kim Nereye çıkıyor belli ve planlı, spor, sanat, arkadaş buluşması, hepsini plana yazıp asıyorlar duvara:) isyaaaaaaaan. Hafi birlikte bayılalım

Valla nasil oldu bilmem:) Cok baskin genlerim varmis. Kocasiz yapmis gibi oldum:KK70:
Trafik beni indirdikten sonra basliyo Allahtan. 5.30da cikiyorum canim sabah da 8.30da basliyo. Eskiden servis yoktu. Olmasi mukemmel olmus.
Ay iyi bari yoksa bi de trafik olsa hiç çekilmez hem de eve gelmen gecikir.. Hangi sektörde çalışıyordun sen? Tabi Servis çok güzel oluyor hem hiç yorulmadan tıkır tıkır gidiyorsun, bazen uyursun bazen kitap okursun :) çalışmak iyidir sen de özlemişsin sanırım çalışmayı iyi geldi demi

Bayılma bayılma şükür ki rlimizde yıkamıyoruz ah bi de ütü olmasa :KK43: benim de bitmek bilmeyen ütü var.. Niye o kadar çamaşır oluyor yani ben de her gün neredeyse bi makine atıyorum..

Yok anam yok erkek olmak varmış bizim kültürde.. Benim Almanya'daki arkadaşlarım çok şanslı eşlerden yana her şeyi yapıyorlar plan yapmışlar gün gün temizlik yemek bilmem ne öğrenci evi her gün başka bir görevin var :))) çocuk bakımında da öyle akşamları kim Nereye çıkıyor belli ve planlı, spor, sanat, arkadaş buluşması, hepsini plana yazıp asıyorlar duvara:) isyaaaaaaaan. Hafi birlikte bayılalım
Oh ne guzelmis ya keske bizde de oyle olsa. Benim de bir arkadasim Almanya'da buyumus bi Turk'le evlendi. O da her isi yapiyomus masallah. Hftasonundan haftasonuna gorusebiliyolar. Bizimkiler olsa haftasonuna kadar evi mahveder haftasonu da onla ugrasiriz:)

Bende bugün dedim ki kendi kendime, Ada'm evde yaşıyor, yiyor içiyor yatıyor kalkıyor ve hep yorgun, ama ben evi yaşanacak yer haline getirmeye çabalıyorum temizlik çamaşır yemek çamaşır alışveriş çamaşır! (Bitmek bilmez bi çamaşır yıkama olayımız var da.. :)) e o Zaman düşüp bayılayım ben..
Ayni canim hep yorgun. Ise baslamadan diyodum ise baslayayim bakalim ben de mi oyle olcam yok hala aksam herseyle ilgilenebiliyorum o hep yorgun. Sanki tas tasiyo tum gun

Ay iyi bari yoksa bi de trafik olsa hiç çekilmez hem de eve gelmen gecikir.. Hangi sektörde çalışıyordun sen? Tabi Servis çok güzel oluyor hem hiç yorulmadan tıkır tıkır gidiyorsun, bazen uyursun bazen kitap okursun :) çalışmak iyidir sen de özlemişsin sanırım çalışmayı iyi geldi demi
Valla iyi geldi canim. Banka sektoru. Cok sukur yarim saate evde oluyorum. Onceden calistigim yerde iki vasita degisiyodum. Canim cikiyodu bi de hamile hamile.Cok severek yapilacak bi is degil ama iste insana kendini ise yarar hissettiriyo galiba calismak. Yoksa ogretmenlige degismem. Dunyadaki en guzel meslek ogretmenlik. Allah cocuklarimizi sizin gibi ogretmenlerle karsilastirsin insallah. Merhametli sevecen

Walla benimkinin toplam günde 10saat bile olmuyor hesaplandığımda.. 2 saat gündüz 8 saat gece bölük pörçük yanı benimki kesinlikle çöl uyumuyor tam tersi :KK43:

benumkıde öyle uyuyor canım. Daha fazla uyanık kalmıyor yanı uyumak için ağlıyor .uyku saati şaştıysada bu sefer uyumakta çok zorlanıyor anlamadım gitti ben bu uykuyu
Sabah yanmasından 3-4 saat sonra. Öğlende 4-5 saat sonra geri uyuyor
Gece uykusu yıne 3-4 saate uyuyor ıkıncı uykudan sonra

Ama gece uykusu az 9 saat anca uyuyor sabah erkencıyız

benımkı de gunde toplam 10-11 saat uyuyor cok uyumuyor ama kısa kısa uyudugu ıcın uykulara ıtıraz edıyor bu ara. ben de teke dusurup aradakı sureyı mı acsam dıye dusundum. suan bızımkı sabah 7 de kalkıyor 10 gibi tekrar yatıyor 11:30 gıbı kalkıyor ogleden sonra 4 gıbı uyutmaya calısıyorum uyumuyor. uyuması uyanması 17:30 u buluyor e halıyle gece de uykuya gecmesı 10 oluyor. ben de dusundum kı sabah 7 de uyanınca 11:30 gıbı yatırsam 2 gibi kalksa akşam da 8 de yatırsam. acaba olur mu.

Oh ne guzelmis ya keske bizde de oyle olsa. Benim de bir arkadasim Almanya'da buyumus bi Turk'le evlendi. O da her isi yapiyomus masallah. Hftasonundan haftasonuna gorusebiliyolar. Bizimkiler olsa haftasonuna kadar evi mahveder haftasonu da onla ugrasiriz:)
Ahaha hakikaten yaaa tam öyle olur bi geliriz evi mok götürüyor :))) kadeeeer :)

Eve gelmeden doktora gittim bugün kızlar orta kulak iltihabı olmuşum da haberim yok :KK43: dinlen güzelce diyor rapor vereyim dedi, aman yok dedim.i rapor istemem ne evde dinlenebilirim ne de evde.. Çocuk küçük olunca öyle oluyor haklısın dedi, ikinci çocuk yapma hayatını yaşa diyor :)))
bencede rapor almaman iyi olmuş okulda daha iyi dinlenirsin :)) gerçş evde annen var bakardı sana. çok geçmiş olsun c anım. acı eşiğin orta kulak iltihabını nezle sanacak kadar yüksek demekki. ben dış kulak iltihabı olmuştum biliyosun ağlıyodum burda :D kendine dikkat et ilaçlarını kullan.

bu arada neden vicdan yapıyorsun? zaten işe gidiyorum bırakıyorum bi de gezme için bırakmayayım diye mi düşünüyorsun?
yanlış yapıyorsun bak kendine zaman ayır o kadar iyi gelecekki. çocuğunla iletişimin bile daha iyi oluyor. ben dün çıktım işlerim vardı o bile be kadar iyi geldi ayağımı burksam da :D

Ayy geçmiş olsun canım ucuz atlatmışsın. Benim Annem yaşından genç gösterir hep de bu sebepten nazar değer. Bir kere hiç unutmam eve misafir gelmişti yaş konusu açıldı annemin yaşına çok şaşırdı kadın. Neyse gittiler annem bir anda nefes alamamaya başladı astım krizi gibi. Telaşlandık tabi sonra babaannem okumaya başladı yavaş yavaş kendine geldi annem.
Malesef nazar diye bişey var. Öyle bir bakış kötü nefes hissettigin an içinden oku hemen inşallah bişey olmaz.
Tekrar geçmiş olsun canım
okurum ben her gün her akşam kızımı özellikle. sağolasın canım. evet nazara keainlikle inanırım. annene de ters göz gelmiş o an demekki. bazısı kötü niyetinden de yapmıyor ama..

Ayy bende merak ettim şimdi. Instagram hesabı mı açsam napsam :KK53:
yaaaa sen gelincikgibi gelincikgibi a bakma abartıyor belki sadece biraz fotojenik bi insan olabilirim :D vallahi bak utandım hee. ama sen instagram açmakta geç bile kaldın kuzuları takip ediypruz hep ordan. aç hadi sende :) bu arada senin kuzunun adı neydi söylediysen de ben unuttum da.

Canim cok gecmis olsun ne kiskanc kadinmis ne goz varmis. Nas felak oku canim kendine
sağol tatlım. vallahi nazar değdi demek istemem bu tip şeylerde sanki kendimi beğenmişim de bana nazar değdi tribine giriyomuşum gibi geliyo :) ama o kadının bakışında bi acaiplik vardı. kötü göz negatif enerji işte. belki de sadece benim sakarlığım :D

Utanma utanma gerçekler bunlar :) maşallah :)
Evet var öyle insanlar, yüzünden kötülük, haset akan.. Allah iyilerle karşılaştırsın.. Kadına sinirlenmekten ben ayağını sormadım Nasıl peki? Sıcağına hissetmesin ama ayak burkulması çok acır :KK43:
sağol tatlım hepimizin bence kalbinin güzelliği yüzüne yansıdı özellikle anne olunca. derler ya annelik güzelleştirir. hepiniz dünya güzelisiniz. kaç göz burun güzel olmasın ne yazar :KK68:

o an dedimki aha kırdım ayağı ya da çıktı çatladı vs. o derece canım yandı. dün akşama kadar ağırdı biraz ama şimdi geçti şükğr. napardım bilmem haftaya çok yakın arkadaşım gelcek eşiyle bi de istanbuldan kalmaya. mahvolurdum valla. artık ben yatardım onlar hizmet ederdi bana haha :D neyse ucuz atlattım.

Yapma yaaa bak sen şu kem gözlüye.. Salmış üstüne negatif elektriği :)) şaka maka geçmiş olsun kırılabikirdi bile Allah korumuş. Ya ben bu insanları anlamıyorum. Sen kötüsün diye herkes senin gibi kötü mü olsun yani.. Kıskanmış besbelli.
sağol tatlım. evet hani çizgi filmlerde kötü karakterler olur ya gözlerinin içinde ateş gözükür aynı öyle bi kadındı :D

Aaa geçmiş olsun Can'ım yaa.. Neden oldun ki acaba? Nasıl iyileşecekmiş? Bizi dinlenmemiz için Panama'ya göndersinler sıcakta kumda yatarım valla :KK70:
survivora katılalım :D

dadera dadera ah bu Durukuşum geniz etinden çok çekti kıyamam ben ona ya. üzülme annesi allah daha beterinden saklasın. çok tatlı sıpa ya ve evet aynı sana benziyor aferim başarmışsın :)) bizim kız ortaya karışık çıktı :)

kızlar bu arada biz o yurtdışındaki eşlere bakıp bakıp anca iç geçiririz. gerçeklerle yüzleşin :KK70:

benim de başım tozlarla ve yemekle belada. evim çok tozlanıyor. halbuki ufak bi orman var karşımda hava temiz ama anlamıyorum. etrafta inşaat var ondan herhalde. mutlaka iki günde bi toz alıyorum. Begüm öksürüyo ya kuru kuru :KK43:

ne yemek yapacağımı bulmak da ayrı dert. nefret ediyorum ya eşime soruyorum bana sorma diyor. topu bana atıyo o da. bu akşam ne yapcağımı bilmiyorum mesela. kışın da her şey sınırlı.

vallahi erkek olmak lazımmış. şu an çalışmıyorum ama çalışıp eve gelip herşeyi hazır bulmak düşüncesi bile ne güzel. yine hakkını yemeyeyim eşimin çarpılırım falan. çocukla ilgileniyor. ağır bi iş varsa yardım ediyor. bazen mutfğa girer ama balık vs yapılcaksa ya da kendi özel tariflerinde. e bi türk erkeğine göre bunlar fazla bile di mi :KK70:

dadera dadera ah bu Durukuşum geniz etinden çok çekti kıyamam ben ona ya. üzülme annesi allah daha beterinden saklasın. çok tatlı sıpa ya ve evet aynı sana benziyor aferim başarmışsın :)) bizim kız ortaya karışık çıktı :)

kızlar bu arada biz o yurtdışındaki eşlere bakıp bakıp anca iç geçiririz. gerçeklerle yüzleşin :KK70:

benim de başım tozlarla ve yemekle belada. evim çok tozlanıyor. halbuki ufak bi orman var karşımda hava temiz ama anlamıyorum. etrafta inşaat var ondan herhalde. mutlaka iki günde bi toz alıyorum. Begüm öksürüyo ya kuru kuru :KK43:

ne yemek yapacağımı bulmak da ayrı dert. nefret ediyorum ya eşime soruyorum bana sorma diyor. topu bana atıyo o da. bu akşam ne yapcağımı bilmiyorum mesela. kışın da her şey sınırlı.

vallahi erkek olmak lazımmış. şu an çalışmıyorum ama çalışıp eve gelip herşeyi hazır bulmak düşüncesi bile ne güzel. yine hakkını yemeyeyim eşimin çarpılırım falan. çocukla ilgileniyor. ağır bi iş varsa yardım ediyor. bazen mutfğa girer ama balık vs yapılcaksa ya da kendi özel tariflerinde. e bi türk erkeğine göre bunlar fazla bile di mi :KK70:
Ben begüşü sana benzetiyorum canım özellikle gülüşü :) bizim evde aynı bir gün temizlik yapsam ertesi gün bakıyorum yine tozlanmış her yer nerden geliyo anlamıyorum buranın havası da temiz ama evin içinde hareket oldukça toz kalkıyor sanırım

benımkı de gunde toplam 10-11 saat uyuyor cok uyumuyor ama kısa kısa uyudugu ıcın uykulara ıtıraz edıyor bu ara. ben de teke dusurup aradakı sureyı mı acsam dıye dusundum. suan bızımkı sabah 7 de kalkıyor 10 gibi tekrar yatıyor 11:30 gıbı kalkıyor ogleden sonra 4 gıbı uyutmaya calısıyorum uyumuyor. uyuması uyanması 17:30 u buluyor e halıyle gece de uykuya gecmesı 10 oluyor. ben de dusundum kı sabah 7 de uyanınca 11:30 gıbı yatırsam 2 gibi kalksa akşam da 8 de yatırsam. acaba olur mu.
olur olmayada 2 ye kdr nasil uyutucaksin çocugu
ha iki defada uyumus ha bi defada ayniya egliyor ama çocuk uyandimi geri uyumazki
bi gun dene bakalim nasil olucak

arkadasimin oglu 1 yasinda
oglen 3 saati tek seferde uyyormus

aksam da 8 gibi uyyor diyor

ben dunn benimkini uyutamadim ikinci uykuya inat etti uyumadi
aksamda 7 30 bayildi gitti uyksuuzlukdan :) ama ogleden sonra 1.5 saat uyusa gece uykusuna 9 da geçerdi anca en erken
bence ayniya geliyor tamamen ama iste çocuk uyurmu dururmu bilmiyorum
benimki daha hazir deil mesela tek uykuya geçmek için
boyle gunde ikinci uykuyu uumaduysa aksam biraz oyaliyorum gece uiykusuna gecebilsin yatinca diye
6 dan sonra artik pili bitiyor agliyor dövünüyor herseyi yapiyor uyku diyr
gidip haliya yatiyo :)

olur olmayada 2 ye kdr nasil uyutucaksin çocugu
ha iki defada uyumus ha bi defada ayniya egliyor ama çocuk uyandimi geri uyumazki
bi gun dene bakalim nasil olucak

arkadasimin oglu 1 yasinda
oglen 3 saati tek seferde uyyormus

aksam da 8 gibi uyyor diyor

ben dunn benimkini uyutamadim ikinci uykuya inat etti uyumadi
aksamda 7 30 bayildi gitti uyksuuzlukdan :) ama ogleden sonra 1.5 saat uyusa gece uykusuna 9 da geçerdi anca en erken
bence ayniya geliyor tamamen ama iste çocuk uyurmu dururmu bilmiyorum
benimki daha hazir deil mesela tek uykuya geçmek için
boyle gunde ikinci uykuyu uumaduysa aksam biraz oyaliyorum gece uiykusuna gecebilsin yatinca diye
6 dan sonra artik pili bitiyor agliyor dövünüyor herseyi yapiyor uyku diyr
gidip haliya yatiyo :)

kısa kısa 2 kere uyuyunca uykusunu almış oluyor gece bir türlü dalamıyor. dün gece 10,30 du uyuduğunda. o yuzden tek uykuya dusurebılırsem aksam erkenden duser dıe dusundum. benım uykum gelıyor o hala oyun arıyor. 1 gunde duzelmez de yavas yavas kaydırabılırsem olur gıbı. bızımkı zaten uykuyu sevmıyor. gece yatagın ıcınde bı o tarafa bı bu tarafa yatıyor. bı rahat uyudugunu gormedım.

Anladım Canm.. Tabi ilaç güzel bişi değil süt açısından ama sonuçta geçiyorsa süte o Zaman yediklerimizi napcaz :) yani ben çok sağlıklı beslenen biri değilşm mesela ama sütüm ayaza çok yaradı kilo açısından en azından.. Ona gelmiyor sanırım, ki hami bazı doktorlar da süte geçmez hiç bir şey diyor bi kanıtı yok sanırım :)
Evet muallakta kalan bir konu haklısın. Mecbur olunca da yapacak bişey yok. Maşallah sütüne yarasın kuzuya ;))

Sorma önce ayaz şimdi ben.. Ama ben hassas biri değilim yani nezle için gittim ama ne çıktı Ağrı'sına dayanıyorum ama ayaz dayanamıyor yazık.. Dediğin gibi anne olmak çok değişik bişi başka hiç bir şeye benzemiyor.. Kendimden çok onu düşünüyorum, her an şimdi akşama ne yese, ara öğün ne versem, ne oymasak diye düşünüyorum.. geçen eşime diyorum abi ne rahatsın anca işr gidip geliyorsun, ayaz aç mı yok mu, sıkılıyor mu, uyudu mu, kalktı mı, güzelce yedi mi vs şeyleri düşünmene gerek bile yok.. Baba sadece ad olarak var.. Acaba sonradan mı devreye girecek bunlar metal ediyorum :)))
Geçmiş olsun canım şimdi nasıl oldun?

Aslında bence babaları mümkünse bebekle ilgili her duruma müdahil etmek lazım. Yani yardım isteyerek söyleyerek hatta rica eDerek. Yoksa Ohh rahatlar sev oyna sonra hadi doğru anneneee :)))) eşim sağolsun destek olur zaten gurbetteyiz kimse yok bir kaç arkadaş dışında. Herşeyi birlikte yaparız oğlumuzu da dahil ettik bu duruma. 4 aylıkken araba tamircisine gitmişli ği var :KK70:

Ben begüşü sana benzetiyorum canım özellikle gülüşü :) bizim evde aynı bir gün temizlik yapsam ertesi gün bakıyorum yine tozlanmış her yer nerden geliyo anlamıyorum buranın havası da temiz ama evin içinde hareket oldukça toz kalkıyor sanırım
sağol canım evet bi çok kişi de böyle söyledi gülüşü sana çok benziyor diyor herkes. babasına benzeyen şeyler de var ama çoğunlukla beni andırıyor. hatta işk doğduğunda herkes sen bi daha doğdun demişti bana :)

toz her türlü oluyo evet çok titizlenmiyorum tozdan kurtulmak mümkün değil ama iki günde bi mecbur alıyorum

bencede rapor almaman iyi olmuş okulda daha iyi dinlenirsin :)) gerçş evde annen var bakardı sana. çok geçmiş olsun c anım. acı eşiğin orta kulak iltihabını nezle sanacak kadar yüksek demekki. ben dış kulak iltihabı olmuştum biliyosun ağlıyodum burda :KK70: kendine dikkat et ilaçlarını kullan.

bu arada neden vicdan yapıyorsun? zaten işe gidiyorum bırakıyorum bi de gezme için bırakmayayım diye mi düşünüyorsun?
yanlış yapıyorsun bak kendine zaman ayır o kadar iyi gelecekki. çocuğunla iletişimin bile daha iyi oluyor. ben dün çıktım işlerim vardı o bile be kadar iyi geldi ayağımı burksam da :KK70:

okurum ben her gün her akşam kızımı özellikle. sağolasın canım. evet nazara keainlikle inanırım. annene de ters göz gelmiş o an demekki. bazısı kötü niyetinden de yapmıyor ama..

yaaaa sen gelincikgibi gelincikgibi a bakma abartıyor belki sadece biraz fotojenik bi insan olabilirim :KK70: vallahi bak utandım hee. ama sen instagram açmakta geç bile kaldın kuzuları takip ediypruz hep ordan. aç hadi sende :) bu arada senin kuzunun adı neydi söylediysen de ben unuttum da.

sağol tatlım. vallahi nazar değdi demek istemem bu tip şeylerde sanki kendimi beğenmişim de bana nazar değdi tribine giriyomuşum gibi geliyo :) ama o kadının bakışında bi acaiplik vardı. kötü göz negatif enerji işte. belki de sadece benim sakarlığım :KK70:

sağol tatlım hepimizin bence kalbinin güzelliği yüzüne yansıdı özellikle anne olunca. derler ya annelik güzelleştirir. hepiniz dünya güzelisiniz. kaç göz burun güzel olmasın ne yazar :KK68:

o an dedimki aha kırdım ayağı ya da çıktı çatladı vs. o derece canım yandı. dün akşama kadar ağırdı biraz ama şimdi geçti şükğr. napardım bilmem haftaya çok yakın arkadaşım gelcek eşiyle bi de istanbuldan kalmaya. mahvolurdum valla. artık ben yatardım onlar hizmet ederdi bana haha :KK70: neyse ucuz atlattım.

sağol tatlım. evet hani çizgi filmlerde kötü karakterler olur ya gözlerinin içinde ateş gözükür aynı öyle bi kadındı :KK70:

survivora katılalım :KK70:
Facebook Twitter hiç biri yok benim. Aşırı vakit harcıyorum saatlerce başından kalkmıyorum öyle olunca kapattım hepsini :) instagramı da açarsam sadece sizin için açarım
Oğlumun ismi Alp canım ;))

Facebook Twitter hiç biri yok benim. Aşırı vakit harcıyorum saatlerce başından kalkmıyorum öyle olunca kapattım hepsini :) instagramı da açarsam sadece sizin için açarım
Oğlumun ismi Alp canım :KK66:)
iyi yapmışsın aslında keşke hepimiz yapabilsek. gerçi ben çol vakit harcamıyorum. bi de telefonun güzelliği var artık bilgisayar başında kalmak zorunda kalmıyorsun.

facebook hesabını falan da kapatıcaktım da ben uzaktayım ya aile akrabalar falan hep fotoğraf istiyor haber almak istiyor iyi oluyor. daha çok instagram kullanıyorum ama amacına uygun sadece fotoğraf paylaşıyorsun :)

Alp kuzucuğu da görelim artık bence merakla bekliyorum açmanı :))

Geçmiş olsun canım şimdi nasıl oldun?
Aslında bence babaları mümkünse bebekle ilgili her duruma müdahil etmek lazım. Yani yardım isteyerek söyleyerek hatta rica eDerek. Yoksa Ohh rahatlar sev oyna sonra hadi doğru anneneee :)))) eşim sağolsun destek olur zaten gurbetteyiz kimse yok bir kaç arkadaş dışında. Herşeyi birlikte yaparız oğlumuzu da dahil ettik bu duruma. 4 aylıkken araba tamircisine gitmişli ği var :KK70:
Ya aslında ben müdahil etmeye çalışıyorum ama işte kendisi bişi yapmıyor :) tembel, işi konusunda öyle değil ama çok titiz ve istekle çalışır.. Ne güzel işte, destek oluyor sana iyi eğitmişsin ben kıyamadım blkş de evliliğin ilk yıllarında.. Bi de insanlar beni hep güçlü olarak görüyor, her şeyi yapar, yardıma ihtiyacı yok gibi..eşim de öyle düşünüyor sanırım :))

Back
X