- 21 Ağustos 2008
- 2.430
- 908
- 398
Doymuyodur da acligini bastiriyodur.benim ki de o civarda emiyor.oyle sut de yok.7 bucuk 8 arasi kahvaltiya oturuyoruz.pek yemiyoragzindan cikariyor.asagi atiyor.oynuyor.9 bucuga dogru yiyor.daha once boyle degilse aliskanlik degistiriyodur.cok tepki verme hemen kullanirlar valla.zayif noktani bulmasinlar.Yakşamlar kızlar. Bütün gün dur durak bilmeden koşturuyorum.. Tuna yemeye karşı aşırı tepki geliştirdi. Özellikle sabah kahvaltıda çıldırtıyor bizi.. Ağzında tutuyor ve ne yapsak
yutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı?? .ben sabah altı gibi emziriyorum Tuna'yı. O emziğiyle doyuyor olamaz herhalde dimi? Birde okula yetişecek diye acele ediyoruz mecbur hızlı hızlı yedirmek zorunda kalıyoruz. Ahh ahh istediğim blw ama vakit yok..
Onun dışında tepkileri çok değişti. Aldığımız kitapları incelemeyi çok seviyor. İşi gücü nay nay :)) dans ediyor, hayvan sesleri çıkarıyor, gece uykuları da iyi sayılır ama işte bi yemek sıkıntı..
Bana gelinceeee.... Hani bi ara diyet yapmıştım ya, iki ayda yaklaşık on kilo verdim. Süperdim. Her gün yürüyüş yapıyordum. Midem hafif kendim hafiftim. Gaz şişkinlik hiç hiç yoktu. Ama gel gör ki benim pis boğazım durur mu.. Şu son bir haftadır homini gırtlak.. Yine göbek yapıyorumay tatil geliyor memlekete gidicem, zayıflamam lazım. Cuma okulda kahvaltı var, hafta sonu geziye gidicez, pazartesi başlıcam yine. İki haftada en az dört kilo vermem lazım. Kilo haricinde ruh halim her zamanki gibi bi yerde bi gökte. Dün baktım dişlerim aşınmış.. Resmen oyulmuş. Dişlerimi sıkmaktan yakında dişsiz kalıcam
İşte böyle tunamery ikilisinden acansları dinlediniz. Esen galın
Gecmis olsun canim.empati kur.en sevdigi seyi aniden kaybetti.hangimiz hemen kabullenebiliriz ki.ozellikle geceleri daha cok aglamaz miyiz.ama gececek.yapman gereken her zamankinden daha fazla sarilmak gun ucinde de.cok zor ama sakin kalabilmek.surekli ona ben yanindayim ben seninleyim seni asla birakmam diye fisildamak.bi karar aldin uyguladin sakin kalirsan az yipranirsiniz.cabuk biter.aglasin bagirsin atsin icindekini.korkma pisman olma gerilme esinle tartisma.sakin kal canim.sadece onu anla hissettir teselli et.gececek merak etme.iyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
yazdıklarınızı okudum ama o kadar yorgun ve uykusuzumki (son zamanlarda hep olduğu gibi) yarın yazıcam hepinize. sizden başka destek verenim yok cidden iyiki varsınız. eşimde yap et sen en iyisini bilirsin diyorda bu akşam kız ağlayınca yardımdan çok zararı dokundu, tartıştık üstüne.
bu akşam dün akşamdan çok daha zorduçok ama çok ağladı içli içli. içim gitti resmen. ne yaptıysam sakinleştiremedim. telefonu bile almadı düşünün. hiç vermem ve fırsatını bulsa sevinçten uçar telefona. ona bile bakmadı. dedim hata mı ettim geceyi birden kesmekle. vereyim gece sadece dedim. verdim mememi asla yakınlaşmadı bile. istemedi. naptım ben bişeyleri yanlış mı yaptım
aldım odadan çıktım salonda zor sakinleştirdik çizgi film açtım. yarım saat sonra sakinleşti. ışıkları tvyi kapattım koltuğa uzanıp yanıma aldım orda uyudu koynumda. ama görseniz boynuma nası sarılıyo küçük kollarıyla. yanağıma dayıyo suratını.. sarılarak uyuduk öyle. saat 12 olmuştu.
kızlar o kadar yıprandım tükendimki kelimelerle anlatamıyorum içimdekileri. volkan var içimde taşacak sanki. o kadar doldumki. tek başımayım her süreçte. eşim bi yere kadar. ve sanırım hep hata yapıyorum. olmuyo düzelmiyo. şimdi vazgeçsem memeyi de almıyo artık.
bu böyle mi sürecek? daha iki gece oldu ama uyku eğitimindeki gibi değil bu daha başka. allahım bana yardım et..
Merycim cok tatlisin sen ya. Tuna kuzumun videosunu isteriz nay nay yaparken:)Yakşamlar kızlar. Bütün gün dur durak bilmeden koşturuyorum.. Tuna yemeye karşı aşırı tepki geliştirdi. Özellikle sabah kahvaltıda çıldırtıyor bizi.. Ağzında tutuyor ve ne yapsak
yutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı?? .ben sabah altı gibi emziriyorum Tuna'yı. O emziğiyle doyuyor olamaz herhalde dimi? Birde okula yetişecek diye acele ediyoruz mecbur hızlı hızlı yedirmek zorunda kalıyoruz. Ahh ahh istediğim blw ama vakit yok..
Onun dışında tepkileri çok değişti. Aldığımız kitapları incelemeyi çok seviyor. İşi gücü nay nay :)) dans ediyor, hayvan sesleri çıkarıyor, gece uykuları da iyi sayılır ama işte bi yemek sıkıntı..
Bana gelinceeee.... Hani bi ara diyet yapmıştım ya, iki ayda yaklaşık on kilo verdim. Süperdim. Her gün yürüyüş yapıyordum. Midem hafif kendim hafiftim. Gaz şişkinlik hiç hiç yoktu. Ama gel gör ki benim pis boğazım durur mu.. Şu son bir haftadır homini gırtlak.. Yine göbek yapıyorumay tatil geliyor memlekete gidicem, zayıflamam lazım. Cuma okulda kahvaltı var, hafta sonu geziye gidicez, pazartesi başlıcam yine. İki haftada en az dört kilo vermem lazım. Kilo haricinde ruh halim her zamanki gibi bi yerde bi gökte. Dün baktım dişlerim aşınmış.. Resmen oyulmuş. Dişlerimi sıkmaktan yakında dişsiz kalıcam
Ah canim yaa ne kadar uzulmussundur tahmin edebiliyorum ama cok zor bi surec bu gercekten. Yani boyle yasanmasi gerekiyor galiba. Gun gectikce kolaylasacak. En azindan artik emmek istemiyor. Kendi uzak duruyor. Atlatacak en kisa zamanda canimiyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
yazdıklarınızı okudum ama o kadar yorgun ve uykusuzumki (son zamanlarda hep olduğu gibi) yarın yazıcam hepinize. sizden başka destek verenim yok cidden iyiki varsınız. eşimde yap et sen en iyisini bilirsin diyorda bu akşam kız ağlayınca yardımdan çok zararı dokundu, tartıştık üstüne.
bu akşam dün akşamdan çok daha zorduçok ama çok ağladı içli içli. içim gitti resmen. ne yaptıysam sakinleştiremedim. telefonu bile almadı düşünün. hiç vermem ve fırsatını bulsa sevinçten uçar telefona. ona bile bakmadı. dedim hata mı ettim geceyi birden kesmekle. vereyim gece sadece dedim. verdim mememi asla yakınlaşmadı bile. istemedi. naptım ben bişeyleri yanlış mı yaptım
aldım odadan çıktım salonda zor sakinleştirdik çizgi film açtım. yarım saat sonra sakinleşti. ışıkları tvyi kapattım koltuğa uzanıp yanıma aldım orda uyudu koynumda. ama görseniz boynuma nası sarılıyo küçük kollarıyla. yanağıma dayıyo suratını.. sarılarak uyuduk öyle. saat 12 olmuştu.
kızlar o kadar yıprandım tükendimki kelimelerle anlatamıyorum içimdekileri. volkan var içimde taşacak sanki. o kadar doldumki. tek başımayım her süreçte. eşim bi yere kadar. ve sanırım hep hata yapıyorum. olmuyo düzelmiyo. şimdi vazgeçsem memeyi de almıyo artık.
bu böyle mi sürecek? daha iki gece oldu ama uyku eğitimindeki gibi değil bu daha başka. allahım bana yardım et..
iyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
Canım benim ya çok zor bir süreç bu memeden kesme olayı ben de keserken çok düşündüm acaba erken mi kestim çok ağladığı zamanlar vazgeçme noktasına geldim verip vermemekte çok kararsız kaldım beratta aynen bu krizleri yaşadı ama şunu düşündüm ne zaman olsa böyle olacak bunlar yaşanması doğal şeyler tüm bebeklerin verdiği tepkiler birden kopuyor doğduğundan beri emdiği huzur bulduğu memeden o ağladıkça sarıl öp onu sana daha çok ihtiyacı var bu dönemde işte bu da bir süreç yaşanacak ve bitecek böyle devam etmicek böyle düşün canım evet çok yıpratıcı ama tamamen kesildiğinde emin ol iyi ki kesmişim diceksin sen şu an en kritik noktadasın sakın vazgeçip tekrar emsin diye düşünme yoksa bu çektiklerinizi tekrar çekeceksiniz ilerde ve kafası karışacak daha da zor olacak memeyi bırakması kararlı olmak en önemlisi bu noktada ne kadar zor olsa da ve sen en iyisini yapıyorsun hem kendin için hem begüm için böyle düşün bir kaç gününüz var çok zor geçecek sonrası gerçekten daha da kolaylaşacak emin ol bu süreçlerde yalnız olduğun için sen daha fazla zorlanıyorsun hepimizden seni en çok zorlayan bu bence bir yardımcının olmaması bugün onu dışarı çıkar bence canım dışarda mutlu oluyorlar kıyamam ben begüşeiyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
Sinirlendiğim zaman sıkıyorum maalesef.. Blw iyi bişey fakat sabır lazım. Hele bu yaştan sonra daha zor oluyormus. Ya bu ağızda tutma işi umarım geçicidir. Çok canı sıkıcı bi durum çünküdislerini niye SIKIYORSUN canim uykuda mi
o blw yi benmi yapsam napsam vakit avrda sabir yok bendee o nolcak
çok kisiden duydum agizda tutmayi bi kere kesfedince butun çocuklarin yaptigi bisey olmali zamanla gecer
benimkiler de deve inadi oluyyor kasiga agzini açmadiklari için agzinda bekletme olayini çozemeden buyyolar :))
Can'ım yanlış yapmıyorsun, normal tepkiler bence. Çok bağlıydı Begüm memeye. Bırakması elbette zor olacak ve bu aşamada sana ihtiyacı var. Gün geçtikçe azalacak isteği, memenin yerine başka bişey koyacak ve unutacak. Şu anda be yapacağını bilemiyor. Çok haklı.. Zaman ver.. Bak siz en azında uyumuşsunuz sarılarak.. Eşine gelince.. Eşler hep aynı, sorumluluk almaktan kaçarlar, sen yap en iyisini sen bilirsin derler ama en küçük pürüzde suçlamayıda iyi bilirler.. Takma..iyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
Sen tecrübelisin inşallah dediğin gibidir. O zaman bakıcı teyzesine mi versem o güzel yediriyor, Nasıl yapıyor bilmiyorum her şeyi yiyor onda. Bizi görünce vızıldamaya başlıyorDoymuyodur da acligini bastiriyodur.benim ki de o civarda emiyor.oyle sut de yok.7 bucuk 8 arasi kahvaltiya oturuyoruz.pek yemiyoragzindan cikariyor.asagi atiyor.oynuyor.9 bucuga dogru yiyor.daha once boyle degilse aliskanlik degistiriyodur.cok tepki verme hemen kullanirlar valla.zayif noktani bulmasinlar.
Sende çok tatlısın Can'ım benim :) Tuna'nın nay nayı güzel de işte şu ağızda tutma olayı yıprattı bizi gerçekten, hele babası çıldırıyor. İnşallah geçicidir. Tatile az kaldı, o Zaman kahvaltısı ı kendisinin yapması a izin vericem, döke saça yesin bakalım..Merycim cok tatlisin sen ya. Tuna kuzumun videosunu isteriz nay nay yaparken:)
Cocuklar galiba hizli yemeyi sevmiyo canim. Ama vaktin dar ne yapacaksin yazik. Bence emmekten kaynakli degildir. Agzinda tutma olayi cok sinir bizimki de yapiyo arada.
Valla super kilo vermissin canim darisi basima. Bikac gun izin ver madem kendine pazartesi donersin yine.
Hadi fi seninki kız, iki laf atar yine anlaşırsınız, ya ben erkekler annelerini hiç çekemiyor bence. Üstüne bide gelin bıdı bıdı yaparsa aha gör sen o Zaman beniGunaydin kizlar. Dun aksam aniden anneme gectik Duru'yla. Durusun kuzeni hastaymis yavrum babannesi ona gecti. Ben de annemden gidip gelicem ise bayagi uzak oluyo ama. Kv tabi ogluna uzuldu yalniz kaldi diye. Dedim o seviyo yalniz kalmayi. Gercekten de seviyo yani. Boyle kalabalik olmamizdan nefret ediyo ozellikle. Benim kiz da kova burcu o da ilerde istemez mi ki beni
haklısın canım. annesi olarak en iyisini biz biliriz kime ne. gerçekten bu kadar zor olmasa dayanırdım ama kendini de beni de mahvetti. iyi olacak herşey inanıyorum.Hahah hiiiiiiç önemseme, bu çocuk 5-6 aylık değil ki tepki alasın, oluk oluk süt de akmıyor sonuçta.. Kime ne, sen bir karar verdin zor olan bir karar ki seni az çok tanıdıysam, ciddi anlamda zorlamasaydı seni hiç böyle girişimlerde bulunmazdın.. Artık gerçekten bitkin olduğun ve psikolojin etkilendiği için bu karar verdin.. Boşver sen, anne en iyisini bilir
gece zor canım ama olacak o kadar en azından gündüz dediğin gibi güzel gidiyor şükür..Afferin Begusume de cok kolay ogreniyo masallah. Cok iyi basladiniz. Daha da kolaylasir insallah
zorlandın tabii ama bak sende karşılığını alıyorsun. zamanı gelincede bıraktırmak daha kolay olacak sana.Ben gece bıraktırdım, sabaha karşı bir, öğleden sonra uykuya geçerken, birde akşam yatmadan önce emiyor. Tuna da düşkün bıraksam her dakika yakama yapışır ama sanırım saatli emzirmemi kabullendi :)
evet bişeyler tak ediyor ve o an karar veriyorum. bunu çok yapar oldum. iyi mi kötü mü bilmiyorum ama cesaretimi toplamayı beklesem çok beklerim. inşallah herşey güzel olacak canım hepimiz için..yeb4 Can'ım anladığım kadarıyla güzel geçmiş gününüz geceniz. İnşallah bu gece de bi sıkıntı çıkmaz. Sen hep böyle aniden karar verip uyguluyorsun. Sallama olayında da böyle olmuştu. En güzelini de yapıyorsun. Bunu da başarıyla atlatacaksınız.
sağol canım benim sizler o kadar rahatlatıyorsunuzki beniTabi ki haksızlık etmiyorsun böyle düşünme lütfen. Sen Annesin ve çocuğun için en iyisini sen bilirsin. İlk günlerden keyfi için emzirmeye ler var senin ki artık mecburiyet .belki de bundan sonra herşey yoluna girecek ve sen iyi ki emzirmeyi kesmişim diyeceksin
anne oğul çok tatlısınız canlarımYakşamlar kızlar. Bütün gün dur durak bilmeden koşturuyorum.. Tuna yemeye karşı aşırı tepki geliştirdi. Özellikle sabah kahvaltıda çıldırtıyor bizi.. Ağzında tutuyor ve ne yapsak
yok artık istemiyo zaten bu kadar sıkıntı çekmişken vermiycem. çok zormuş cidden sağol canım benimAh kuzum benim yaa kıyamam aynı durumu yaşadım çok zordu içimde fırtınalar kopmuştu ama çabuk adapte olur sen geriye dönüp vermeye devam etme madem vermedin Oda almamış zaten artık teklif etme birkaç gece söyle böyle uyur sonra alışır sıkma canını.
evet çok haklısın hepsini biliyorumda işte çok üzülüyosun o an acaip bi umutsuzluk kaplıyor içini. şimdi daha iyiyim ve dediğin gibi normal olduğunu anlıyorum artık. ve daha çok sarılıyorum öpüyorum ne isterse fazlasıyla yapıyorum. yeterki çok yıpranmasın..Gecmis olsun canim.empati kur.en sevdigi seyi aniden kaybetti.hangimiz hemen kabullenebiliriz ki.ozellikle geceleri daha cok aglamaz miyiz.ama gececek.yapman gereken her zamankinden daha fazla sarilmak gun ucinde de.cok zor ama sakin kalabilmek.surekli ona ben yanindayim ben seninleyim seni asla birakmam diye fisildamak.bi karar aldin uyguladin sakin kalirsan az yipranirsiniz.cabuk biter.aglasin bagirsin atsin icindekini.korkma pisman olma gerilme esinle tartisma.sakin kal canim.sadece onu anla hissettir teselli et.gececek merak etme.
evet neler çektiğini şimdi anlıyorum canımCanım benim ya çok zor bir süreç bu memeden kesme olayı ben de keserken çok düşündüm acaba erken mi kestim çok ağladığı zamanlar vazgeçme noktasına geldim verip vermemekte çok kararsız kaldım beratta aynen bu krizleri yaşadı ama şunu düşündüm ne zaman olsa böyle olacak bunlar yaşanması doğal şeyler tüm bebeklerin verdiği tepkiler birden kopuyor doğduğundan beri emdiği huzur bulduğu memeden o ağladıkça sarıl öp onu sana daha çok ihtiyacı var bu dönemde işte bu da bir süreç yaşanacak ve bitecek böyle devam etmicek böyle düşün canım evet çok yıpratıcı ama tamamen kesildiğinde emin ol iyi ki kesmişim diceksin sen şu an en kritik noktadasın sakın vazgeçip tekrar emsin diye düşünme yoksa bu çektiklerinizi tekrar çekeceksiniz ilerde ve kafası karışacak daha da zor olacak memeyi bırakması kararlı olmak en önemlisi bu noktada ne kadar zor olsa da ve sen en iyisini yapıyorsun hem kendin için hem begüm için böyle düşün bir kaç gününüz var çok zor geçecek sonrası gerçekten daha da kolaylaşacak emin ol bu süreçlerde yalnız olduğun için sen daha fazla zorlanıyorsun hepimizden seni en çok zorlayan bu bence bir yardımcının olmaması bugün onu dışarı çıkar bence canım dışarda mutlu oluyorlar kıyamam ben begüşe
evet tatlım şükürler olsun tabiiki çok daha zorlanabilirdim. bazen şükrümü bilmiyorum galiba ama o an o kadar umutsuz oluyorki insan. bide çok yoruldum bi aydır onunda etkisi var başka şeylerinde.Can'ım yanlış yapmıyorsun, normal tepkiler bence. Çok bağlıydı Begüm memeye. Bırakması elbette zor olacak ve bu aşamada sana ihtiyacı var. Gün geçtikçe azalacak isteği, memenin yerine başka bişey koyacak ve unutacak. Şu anda be yapacağını bilemiyor. Çok haklı.. Zaman ver.. Bak siz en azında uyumuşsunuz sarılarak.. Eşine gelince.. Eşler hep aynı, sorumluluk almaktan kaçarlar, sen yap en iyisini sen bilirsin derler ama en küçük pürüzde suçlamayıda iyi bilirler.. Takma..
aynen canım inşallahAh canim yaa ne kadar uzulmussundur tahmin edebiliyorum ama cok zor bi surec bu gercekten. Yani boyle yasanmasi gerekiyor galiba. Gun gectikce kolaylasacak. En azindan artik emmek istemiyor. Kendi uzak duruyor. Atlatacak en kisa zamanda canim
tabiiki olmayacak büyüyecekler. benim zaten her anım böyle değil şimdi memeyi bıraktık ya ondan zor zamanlar geçiriyoruz. ama genel olarak çocuk büyütmek tabiiki dünyanın en zor işi. ama bu günleri bence arayacağız :)canım çok iyi anlıyoruz seni. ben de aynı şeyleri hissediyorum. dün gece boş boş salonda oturdum bunları düşünüyorum. böyle mi olacak bundan sonra ? bu şekilde mi yaşayacağım. her günüm ayrı bir stres mi geçecek. böyle hayal etmemiştim.... falan falan uzar gider saatlerce düşündüm. sonra sabah kalktım işe geldim. malesef değişmeyecek sanırım ve adapte olmakta nedense çok zorlanıyoruz.
Yazık çocuğun dengesi şaştı tamamen, inşallah sadece bir dönemdir canım bir an önce iyi olur ağlamaları.. Demek ki çok acıkınca yiyorlar seve seve :)))oglen nolduysa uykusunu alamadan uyandi yarim saatde hiç o kdr erken uyanmamisti
evi basima yikdi resmen, yatiriyom uyumuyir biseyde yemiyor
aglaya zirlaya 3 saat geçti , o yagmuru yedi oturdu okul yolunda
2.5 saat uyyup uyandi sabahki zirlayanb bendim sanki , zar zor bi meyva puresi yedirdim birakdum
kutuphaneye gidio geldik saat oldu aksam 7 ,çorbam vardi ama yanina kiyma kavuruyum dedim
yikdi ortaligi mutfaga giriyom susuyor çikiyorum agliyor geru giruyorum susuyor :)
mamaa sandalyesine koydum yemegin hazir olacaf)gini anlar diye ama jeton dusmedi anlamadi
koca bi tabak çorba yedi kiymali , aylardir boyle yememisti eline oyuncakda vermedim agzini otomatik açiyorduuu
her zaman bu kdr bekletebilirmiyimki bilmiyorum
bu arada kutuphanede arabada giki çikmadi eve girince aklina geldi acikdigi :))
ben bu çocugu sokakdada dogurmadim niye bu kdr kapici acabaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?