aynen öyle canım sağolasın.anne iyiyse çocukda iyi oluyor canim uç çocukd aben bunu anladim
gazaniz mubarek olsun
bugun nasilsiniz
gece hiç bişey vermiyorum aynı şekilde kendi döne döne uyuyo. yatağın bi ucuna atıyo kendini bi diğer ucunaBir sürü şey vermek uykusunu dağıtabilir diyordu bi yerde.serra beşiğin içinde kendi bi o tarafa bi bu tarafa ata ata uykuya dalıyor.bi amuda kalmadığı kaliyor.uykuda da aynı.z aten yanımdan ayırma sebebimde o oldu.uzerimizden aşıp düşecek korkusuna.basta böyle değildi.cok deli yatıyor.
Doktorun söylediğini çok da yabana atma Canım bence.. Ne olur ne olmaz :)dr agittik sabah
bogazu kirmizi dsedi ilaç verdi ama salladi gibi sanki , gece oksurdu gerçi ondan kizarmis olbailir
farenjit tedavisi evrdi bu dr unda suyu isinmaya absladi 5 senenin sonunda
getirdim bi yumurtali omlet yedi 150 ml sut içti uyudu
az once uyaninca da bi kofte yayla çorbasi ve meyva puresi yedirdim
yarim saat sonrada 100 ml sut içti
farenjit olsa bunlarin teki geçmez bogazindan
neysee
200 gr zayiflamis bu ayama boyu uzuyor bunada sukur napalim
bu ay besiye çekecem bu çocugu ben , kendi yesin diye bekleyince kilo verdi
kandirip oayaalmaya devam demekki
bide karni baya tok su an ve aglamiuyor sastim kaldim
diger gunler açlikdan aglamaysa yemegini niye yemiyordu aç oldugu halde
Hahah hiiiiiiç önemseme, bu çocuk 5-6 aylık değil ki tepki alasın, oluk oluk süt de akmıyor sonuçta.. Kime ne, sen bir karar verdin zor olan bir karar ki seni az çok tanıdıysam, ciddi anlamda zorlamasaydı seni hiç böyle girişimlerde bulunmazdın.. Artık gerçekten bitkin olduğun ve psikolojin etkilendiği için bu karar verdin.. Boşver sen, anne en iyisini bilirevet canım haklısın en ufacık şeyde ağlıyorlar. ona alışkınızda dediğin gibi meme olayı bizide üzdüğünden böyle hissetmek normal. bu son bi iki ayda ne çok yenilik yaptım. düşünsem asla cesaret edemeyeceğim şeyler. çok zor oldu hala oturmuş değil ama umarım ilerde bunların karşılığını alırım..
kendimide senin dediğin gibi rahatlatıyorum. yani eninde sonunda bu süreci yaşayacaktım. belkide doğru zaman buydu iki ay önce yada sonra. 2 yaşına kadar emzirmeyeceğim kafamda kesindi zaten. bu kararımı yargılayan yanlış bulan çok olacaktır ama herkes kendi yaşadığını bilir. ve bir bebek için en doğrusunu da annesi bilir. o yüzden o kısmı hiç takmıyorum.
inşallah sende doğru zaman gelince çok zor olmaz tatlım. beni takipte kalın yanlışlarımdan ders çıkarırsınız :))
Afferin Begusume de cok kolay ogreniyo masallah. Cok iyi basladiniz. Daha da kolaylasir insallahgünaydın kızlar.
gece uyanmadı şükürler olsun. sabah 7de uyandı o saatler uyanır emer yatardı. ağlayarak uyandı zaten. yakama bi dokundu sonra farketti bıraktı kendi kendine. istemedi hiç ama ağladı tabii biraz. uykusu varken daha zor oluyor. gündüz ağlamamıştı. neyse sakinleştirdim bi şekilde ama uyumadı bizde kalktık şimdi iyi.
içim sıkılıyor inşallah çok uzun sürmez bu durum..
valla dr da bilmiyordu ne diycegini ebnce :)Doktorun söylediğini çok da yabana atma Canım bence.. Ne olur ne olmaz :)
Doktora gidip geldikten sonra çocuklar bi uslanır nedense bizim de öyle oluyor :) maşallah de annesi böyle devam eder inşallah
Ben gece bıraktırdım, sabaha karşı bir, öğleden sonra uykuya geçerken, birde akşam yatmadan önce emiyor. Tuna da düşkün bıraksam her dakika yakama yapışır ama sanırım saatli emzirmemi kabullendi :)haklısın canım herşey onlar için.. bu ikimiz içinde olması gerekendi ama. ben iyi olmadıkça onada iyi olamıyorum.
inşallah en az zararla atlatırız bunuda. sizin daha yıpratıcı olmuştu di misen şimdi gece emme işini tamemen bitirebildin mi? gündüz mü devam ediyorsun? bizimkiler kadar fazla abartmıyodu Tuna sanırım ondan tamamen kesmedin di mi.
Canım bende bilmiyorum şuan yeb4 uyguluyor ona sorben de 2 yaşından beri psikolojik olarak hazırlıyordum ama vazgeçmiyordu tabi, artık en sonunda 28 aylık oldu benim de canıma tak etti, bir de parkta 5.5 yaşına kadar emen bir çocuk görünce gözüm korktu:)
dün eve gidince yarabandı yapıştırdım, memeden süt gelmeyecek artık dedim. "ayyy!" dedi, irkildi, korkma anneciğim sen büyüdün abla oldun, artık başka sütler içeceksin dedim.inek sütüne de yeni başladı önceden içmiyordu. öteki memeyi sordu yavrum onu 1 senedir emmiyordu zaten, "biliyorsun o memedeki süt acı oldu" dedim. meme emerken oynadığı üzeri tüylü bir ben var kolumun arkasında, ismi de karaböcük. onu sordu "o duruyor ona dokunabilirsin" dedim. gece kucağımda karaböcüğüyle oynayarak uyudu. bu gece de aynı şeyi yaparsa alışır değil mi ? ne yapmalıyım bir akıl verin. şunu da belirteyim 6 aylıktan beri kendi odasında kendi yatağında uyur. misafirlik dışında aynı yatakta yatmıyoruz. ama bu aralar gece sık sık uyanıyor
Istersen yada tecrübeli annelere. Kolay gelsin şimdiden P pitipettieCanım bende bilmiyorum şuan yeb4 uyguluyor ona sor
Tuna'nın küçücük bi ayıcık var ama yüzüne bile bakmıyor:) elim dururken ayıyı kim napsın..Uyku arkadaşı olsun diye pepe var oyuncak koca kafalı onu veriyorum.ayy onu gördüm mü bi kiziyodu.sinirlenip beşikten dışarı firlatiyodu.en sonunda bıraktım.uyku arkadaşı istemiyormuş meğerse.sonra dedim iyi ki istememiş nerede tasicaktim onu her yere.kucuk bisey secsem ya.
Belki Nasıl yiyeceğini bilmiyor Can'ım. Sen önüne koyup hiç karışmıyormuydun yemesine?dr agittik sabah
bogazu kirmizi dsedi ilaç verdi ama salladi gibi sanki , gece oksurdu gerçi ondan kizarmis olbailir
farenjit tedavisi evrdi bu dr unda suyu isinmaya absladi 5 senenin sonunda
getirdim bi yumurtali omlet yedi 150 ml sut içti uyudu
az once uyaninca da bi kofte yayla çorbasi ve meyva puresi yedirdim
yarim saat sonrada 100 ml sut içti
farenjit olsa bunlarin teki geçmez bogazindan
neysee
200 gr zayiflamis bu ayama boyu uzuyor bunada sukur napalim
bu ay besiye çekecem bu çocugu ben , kendi yesin diye bekleyince kilo verdi
kandirip oayaalmaya devam demekki
bide karni baya tok su an ve aglamiuyor sastim kaldim
diger gunler açlikdan aglamaysa yemegini niye yemiyordu aç oldugu halde
Tabi ki haksızlık etmiyorsun böyle düşünme lütfen. Sen Annesin ve çocuğun için en iyisini sen bilirsin. İlk günlerden keyfi için emzirmeye ler var senin ki artık mecburiyet .belki de bundan sonra herşey yoluna girecek ve sen iyi ki emzirmeyi kesmişim diyeceksininşallah canım. 3 kez istedi bugün hatta en son isterken tedirgindi. ağlamadı diretmedi. inşallah böyle devam eder. kuzenim bi daha hiç istemediğini hatta verdiğinde bakmadığını söyledi. çocuktan çocuğa da değişiyordur sanırım.
sen bırakmayı düşünüyo musun peki canım? vicdan yapıyorum ister istemezen azından eylüle kadar emzirme planım vardı. ama olacak en sonunda biraz erken oldu çünkü yıprandık ikimizde..
Begümde aynen öyle şu an memeden koparamıyorum saatlerce öyle dursa gık demez.
evet çok hüzünlendim inan. çok garip oldumodasını ayırdığımda da böyle bi his kaplamıştı içimi. ona haksızlık ediyomuşum gibi bi vicdan azabı. tabiiki öyle değil ama annelik işte. memeyi seven hiç bi bebek çok olağanüstü durum olmadıkça kendi kendine bırakmaz. bu süreci mutlaka yaşiycaz. hatta ne kadar geç o kadar zor..
yok oyle birakirsam alir yere atar hepsini :)Belki Nasıl yiyeceğini bilmiyor Can'ım. Sen önüne koyup hiç karışmıyormuydun yemesine?
dislerini niye SIKIYORSUN canim uykuda miYakşamlar kızlar. Bütün gün dur durak bilmeden koşturuyorum.. Tuna yemeye karşı aşırı tepki geliştirdi. Özellikle sabah kahvaltıda çıldırtıyor bizi.. Ağzında tutuyor ve ne yapsak
yutmuyor. Bu durumu yaşayan var mı?? .ben sabah altı gibi emziriyorum Tuna'yı. O emziğiyle doyuyor olamaz herhalde dimi? Birde okula yetişecek diye acele ediyoruz mecbur hızlı hızlı yedirmek zorunda kalıyoruz. Ahh ahh istediğim blw ama vakit yok..
Onun dışında tepkileri çok değişti. Aldığımız kitapları incelemeyi çok seviyor. İşi gücü nay nay :)) dans ediyor, hayvan sesleri çıkarıyor, gece uykuları da iyi sayılır ama işte bi yemek sıkıntı..
Bana gelinceeee.... Hani bi ara diyet yapmıştım ya, iki ayda yaklaşık on kilo verdim. Süperdim. Her gün yürüyüş yapıyordum. Midem hafif kendim hafiftim. Gaz şişkinlik hiç hiç yoktu. Ama gel gör ki benim pis boğazım durur mu.. Şu son bir haftadır homini gırtlak.. Yine göbek yapıyorumay tatil geliyor memlekete gidicem, zayıflamam lazım. Cuma okulda kahvaltı var, hafta sonu geziye gidicez, pazartesi başlıcam yine. İki haftada en az dört kilo vermem lazım. Kilo haricinde ruh halim her zamanki gibi bi yerde bi gökte. Dün baktım dişlerim aşınmış.. Resmen oyulmuş. Dişlerimi sıkmaktan yakında dişsiz kalıcam
İşte böyle tunamery ikilisinden acansları dinlediniz. Esen galın
Ah kuzum benim yaa kıyamam aynı durumu yaşadım çok zordu içimde fırtınalar kopmuştu ama çabuk adapte olur sen geriye dönüp vermeye devam etme madem vermedin Oda almamış zaten artık teklif etme birkaç gece söyle böyle uyur sonra alışır sıkma canını.iyi geceler kızlar.. umarım iyisinizdir. en azından bizden iyi bir gece geçirmişseniz iyi sayılırsınız zaten..
yazdıklarınızı okudum ama o kadar yorgun ve uykusuzumki (son zamanlarda hep olduğu gibi) yarın yazıcam hepinize. sizden başka destek verenim yok cidden iyiki varsınız. eşimde yap et sen en iyisini bilirsin diyorda bu akşam kız ağlayınca yardımdan çok zararı dokundu, tartıştık üstüne.
bu akşam dün akşamdan çok daha zorduçok ama çok ağladı içli içli. içim gitti resmen. ne yaptıysam sakinleştiremedim. telefonu bile almadı düşünün. hiç vermem ve fırsatını bulsa sevinçten uçar telefona. ona bile bakmadı. dedim hata mı ettim geceyi birden kesmekle. vereyim gece sadece dedim. verdim mememi asla yakınlaşmadı bile. istemedi. naptım ben bişeyleri yanlış mı yaptım
aldım odadan çıktım salonda zor sakinleştirdik çizgi film açtım. yarım saat sonra sakinleşti. ışıkları tvyi kapattım koltuğa uzanıp yanıma aldım orda uyudu koynumda. ama görseniz boynuma nası sarılıyo küçük kollarıyla. yanağıma dayıyo suratını.. sarılarak uyuduk öyle. saat 12 olmuştu.
kızlar o kadar yıprandım tükendimki kelimelerle anlatamıyorum içimdekileri. volkan var içimde taşacak sanki. o kadar doldumki. tek başımayım her süreçte. eşim bi yere kadar. ve sanırım hep hata yapıyorum. olmuyo düzelmiyo. şimdi vazgeçsem memeyi de almıyo artık.
bu böyle mi sürecek? daha iki gece oldu ama uyku eğitimindeki gibi değil bu daha başka. allahım bana yardım et..
Son dislerini patlatiyor bu sira benim ki.ihtiyaci var belli.bi haftaya biter.ben de senin saatlerinde emzirmeyi dusunuyorum.Ben gece bıraktırdım, sabaha karşı bir, öğleden sonra uykuya geçerken, birde akşam yatmadan önce emiyor. Tuna da düşkün bıraksam her dakika yakama yapışır ama sanırım saatli emzirmemi kabullendi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?