sağol canım size de geçmiş olsun inşallah en kolay şekilde atlatırsınız ve geçici olur alerji problemiAy o ali baba bizde de var.ucuzler ve pokoyo var bide.ortanca kızı da onlarla yedirmistim.tarih tekerrür ediyor.annem bile diyor gene o kızlarımı ( ucuzler)açiyon diye
Geçmiş olsun sana da.2 yaşına bisey kalmadı.vesile olur kesmene.mecbur deyip güç bulursun kendinde.
canım emziren annelerde normal dedi doktor verdiği antibiyotik emzirmeye engel değil birde sıla çok çok huysuz memede olmasa ben mahvoldum senin yazdıklarını da azcık okuyabildim sana da kolay gelsinbelkide dediğin gibidir. bilemedim ama iki gündür şaşırttı beni. ne güzel Berat da içsin lıkır lıkır oh :)
canım çok geçmiş olsun ne kitlesi bunlar neden olmuş?antibiyotik kullanacaksın sağlığın için önemli kesmen gerekiyorsa mecbur napıcaksın..
ben başka nedenlerden dolayı kestim memeden 10 gün falan oldu herhalde. çok zorlanıyoruz ama geçecek yavaş yavaş. eninde sonunda bu süreci yaşayacaklar ama.
Canim bence de tatil iyi gelecek size. Ikiniz de dinlenmis ve herseyi atlatmis olacaksiniz. Biz birkac gun biz de annemde kallsak Duru hem evi hem de yatagini cok ozlemis oluyo. Eminim sizde de oyle olur.inan şaşmış durumdayım. bu gecese kanepesinde yanında durdum sadece döne döne uyudu 10 dakikada. yatağından nasıl nefret ettiyse. anlamadım ben bu işten bişey ya. belki annemlere gidip bi ay falan kalıcaz ya döndüğümüzde unutur..
ramazan seni daha da zorluyordur çalıştığın için allah kabul etsin tatlım. eve gelince yatıp dinlenirdin eskiden olsa ama şimdi hasta bile olsak kendimizden önce düşünmemiz gereken evlatlarımız var. allah onların yokluğunu bize göstermesin..
Canim masallah sana o kadar yoklukta super bi menu cikarmissindir eminim. Ben valla iftara cagirmaya bile cesaret edemem kimseyi. Kendim de kimseye gidemem galiba. Iftardan sonra uykusu gelecek Duru'nun falan.İyi geceler kızlar. Bu akşam iftara arkadaşları çağırdım elim ayağım birbirine dolaştı. Yemek yapmak değil küçük aksilikler yoruyor beni. Ev zaten dandini, öğle arası koltukları sildik, okuldan sonra yine temizlik, yemek hazırlamaca.. üzümlü fıstıklı pilav yapacaktım, Can'ım Seyfettin de dolmalık fıstık yokmuş aaaaaa ben şok ay ben hayretmanava gittik havuç yok aaaaa ay ben yine şok, eve geldik güllaç yapıcam aaaaa süt yok!!! Yok oğlu yok!! Ceviz kırıcaz ceviz kıracağı yerin dinine girmiş! Milföyden börek yapıcam ay sen o yaramaz milföyler bi eri bi yumuşa yumruk gibi zor sardım böreği Tuna da aksi gibi uyumadı dikildi ayağa.. üf neyime misafir benim.. Neyse ki yine de bunca manyaklığa rağmen iyi bir geceydi. Allah kabul etsin. Ben oruç tutmuyorum maşşallah size kızlar, Allah sabır versin. Düşüp bayılırım valla.. Allah yeter ki sağlık versin. yeb4 MaRaL_ dadera kızlar dün bi anne kötü bi hastalık yüzünden hayatını kaybetmiş geride yavrucağı kalmış.. Çok üzüldüm gece gece ondan yazdım, allahım. Kimseyi sevdiğiyle sınamasın..... H hayat1977 tatlım sağol güzel Dilek'lerin için. Burası tam bi hayvanat bahçesi Tuna da takılıyor her birinin peşine :))
İşte böyle.. Aha davulcu geldi bağırıyor uyanın deyü :) her gece de camiden İlahi dinliyoruz yanık yanık
Ah Can'ım Nasıl kötü olmuuuuş düşünemiyorum o manzarayı.. Ama haklısın küçücük Bebek ne bilsin, inşallah çıkar leke. Onca iş arasında yine iyi uğraşmışsın silmekle, ben olsam oturur ağlar sonra da o hırsla balkondan aşağı atardım :))offf dertli başım off. niye hep misafirim varken aksilikler olurki?mery60 aklıma sen geldin sana taktik veriyodum ben mahvoldum
benimki daha fena ama. Begüm iki yağ şişesini halıya düşürdü kırıldı biri her yer yağ oldu mutfaktatabiiki kızmadım küçücük bebek ne bilsin benim suçum ulaşamayacağı yere koymam lazımdı. ama kendi kendime kızdım tabiiki. çok sinirlendim ya. kızı hemen mama sandalyesine aldım. allahtan bi vam parçası gelmedi ona halıya düştüğü için.
mısır unu dökmek gerekiyomuş döktüm beklettim süpğrgeyle çektim sildim sonra da havlu koydum tekrar ama pek çıkmadıhalı yıkamaya vericem zaten tatilden dönünce hepsini. şimdilik kaldırıp koysam bi kenara acaba bişey olur mu? offf dertli başım off
sonra kıza çocuk şarkıları açıp mutfakta işimi yapmaya başladım. baktım bundan ses yok arkamı bi döndüm uyumuş mama sandalyesindekıyamam üzüldüm ya işe daldım çocuğu unuttum uyumuş orda yavrum. bugün iyice trajikomik bi hale düştüm vallahi
Yaptık işte bişeyler Can'ım, maksat beraber olmak. Burda hiç sosyal hayatımız olmuyor, sağolsun arkadaşlarda hiç çağırmaz :)) ben çağırayım bari dedim. Kırk yılda bir.C
Canim masallah sana o kadar yoklukta super bi menu cikarmissindir eminim. Ben valla iftara cagirmaya bile cesaret edemem kimseyi. Kendim de kimseye gidemem galiba. Iftardan sonra uykusu gelecek Duru'nun falan.
O davulcular bigun katil etcek beni. Sinir oluyorum. Gece tam sahur yapcam kiz korkarak uyandi zor daldi yazik inleye inleye. Ne gerek var yani sahura kalkmak isteyen kursun alarmini. Hasta var yasli var cocuk var tutamayan var.
Tuna'nin videoya bayildim. Tam cobanlik yapmis. Cimlerde yuvarlaniyo bi de yavrum cok tatli
heheheh nasil uyumus kizz oyle :) ninni gibi geldi zaaar :)offf dertli başım off. niye hep misafirim varken aksilikler olurki?mery60 aklıma sen geldin sana taktik veriyodum ben mahvoldum
benimki daha fena ama. Begüm iki yağ şişesini halıya düşürdü kırıldı biri her yer yağ oldu mutfaktatabiiki kızmadım küçücük bebek ne bilsin benim suçum ulaşamayacağı yere koymam lazımdı. ama kendi kendime kızdım tabiiki. çok sinirlendim ya. kızı hemen mama sandalyesine aldım. allahtan bi vam parçası gelmedi ona halıya düştüğü için.
mısır unu dökmek gerekiyomuş döktüm beklettim süpğrgeyle çektim sildim sonra da havlu koydum tekrar ama pek çıkmadıhalı yıkamaya vericem zaten tatilden dönünce hepsini. şimdilik kaldırıp koysam bi kenara acaba bişey olur mu? offf dertli başım off
sonra kıza çocuk şarkıları açıp mutfakta işimi yapmaya başladım. baktım bundan ses yok arkamı bi döndüm uyumuş mama sandalyesindekıyamam üzüldüm ya işe daldım çocuğu unuttum uyumuş orda yavrum. bugün iyice trajikomik bi hale düştüm vallahi
ay okurum canim zevklee de ben nerden bulcam o kitabiMaRaL_ Bir kitap okuyorum.Okudukça aklıma sen geliyorsun.Bitirmek üzereyim.Artık dayanamadım yazayım bari belki okur hoşuna gider diye düşündüm.
"Çocuğunuzla işbirliği yapın" Elizabeth Pantley
Okuduğum anne-baba,çocuk eğitimi,disiplin v.s kitapları arasında en iyilerinden.Sen bazen burada yazıyorsun ya büyük çocuklarınla ilgili sorunları,işte bu kitapta öyle birçok soruna basit,yapılabilir,ütopik olmayan çözüm önerileri getirmiş.Ayrıca yazarın da 3 çocuğu var senin gibi :) Kendi çocuklarıyla ilgili yaşadığı çözüm bulduğu birçok sorunu yazmış.Kendi de eğitimciymiş zaten.
Oğlum 2 yaş civarına gelince tekrar okumayı düşünüyorum hatta.Tam bir başucu kitabı. Eğer olur da okumak için fırsat bulabilirsen kafandaki bazı sorulara cevap bulabileceğini düşünüyorum.
Sana diye yazdım ama bütün annelere tavsiye ederim tabi.
Bu arada geç oldu biraz ama herkese Hayırlı Ramazanlar bayanlar
inan bende çok sinirlendim tam zamanıydı diye. ama napayım o an bişey yapmalıydımAh Can'ım Nasıl kötü olmuuuuş düşünemiyorum o manzarayı.. Ama haklısın küçücük Bebek ne bilsin, inşallah çıkar leke. Onca iş arasında yine iyi uğraşmışsın silmekle, ben olsam oturur ağlar sonra da o hırsla balkondan aşağı atardım :))
Vay Begüm uyku konusunda level atladı hala maşallah :)) sandalyesinde bile uyuyor çocuk
sen neler yaşamışsındır artık tecrübelendin tabii :)heheheh nasil uyumus kizz oyle :) ninni gibi geldi zaaar :)
benim kizimda dokmustu yag $i$e$ini kuçukken , o gun bugundur ulasacaklari yerde yag sisesi koymadim
buyyunce indirmedim yag siselerini aliskanlik oluyor artik onun yeri zaten :)
dikkatinizi çekdimi bilmoyorum burda ne yazilsa aa bizdede olmustu diyorumsen neler yaşamışsındır artık tecrübelendin tabii :)
sınavın iyi geçmiş ve Hakan da uslu durmuş sen yokken çok sevindim canım bunuda atlattın :)
gunduz benimkide hirçin canimiyi geceler kızlar. çok yoruldum bugün malum. neyse yemeklerim güzel oldu tatlımda ilk kez denedim ama gayet güzel ve hafif bi tatlı oldu.
bu akşam yine kanepede yirmi dakika falan oynaştık sarıldık döndü durdu sonra bi koyayım yatağına dedim koydum önce bi kalktı ama sonra vazgeçti yattı ve biraz sonra uyudu. çok sevindim ya. demekki biraz sarılıp koklaşmak istiyo meme yerine kıyamam. nasıl anlamadım ben bunu yayatağındaykende okşuyodum ama yanında olmak istiyomuş demekki.
bu arada hırçınlığı devam ediyor. tırmalıyor sinirleniyor. biraz baktım 15 aylık bebeklerde olurmuş inatlaşma hırçınlaşma hatta ısırma. aynısını yaşıyoruz. memeyi de bırakınca iyice azdı tabii. sizde de oluyo mu?
Beratta 1 dk oturmuyor bir yerde sürekli mutfak çekmecelerinde en büyük hobisi çekmecelerdeki herşeyi tek tek içeri taşımak :) dikkat et ayaz parmağını sıkıştırmasın canım makinanın kapağının arasınaKızlar günaydın, sabahın köründen uyandık biz ber zamanki gibi
Sürekli okuyorum ama tam bi yazayım diyorum bişi çıkıyor..
Havalar çok değişken burda, bi çok sıcak bi çok soğuk son günlerde de hep soğuktu.. Üşüttüm sanırım, dün yine gen değildim de bunsabah hiç bir yere tutmuyorbi de sınav görevim var haftasonu iki gün
yeb4 hep videolarda görürdüm mama sandalyesinde uyuyan bebekleri şimdi begümü de öyle hayal ettim, çok tatlı eminin masayı donatmışsındır maşallah sana :)
mery60 bakkal Seyfettin de ayıp etmiş ama insan bulundurmaz mı pilavlık fıstık koskoca avm sinde çok güldüm yazdıklarını okurken, ne güzel ama yine de yetişmiş ber şey :))
Bana misafir gelecek olduğunda Afakanlar basıyor normalde çok severdim hazırlayıp edeyim Ama şimdi ayazla bu imkansız hale geldi, yalnız olunca da hiç
Hazırlayamıyorum olsun büyüyünce artıktın :))
Şimdi ben koltuğ uzandım ayaz bey de bulaşık makinesini karıştırıyor gözümden uyku akıyor üşüyorum titriyorum offf offff
Bu arada geçmiş olsun canım inşallah hemen geçer ben de yeni atlattım gribi ama şu an berat grip burnundan hiç nefes alamıyor gece uyanık sabaha kadarKızlar günaydın, sabahın köründen uyandık biz ber zamanki gibi
Sürekli okuyorum ama tam bi yazayım diyorum bişi çıkıyor..
Havalar çok değişken burda, bi çok sıcak bi çok soğuk son günlerde de hep soğuktu.. Üşüttüm sanırım, dün yine gen değildim de bunsabah hiç bir yere tutmuyorbi de sınav görevim var haftasonu iki gün
yeb4 hep videolarda görürdüm mama sandalyesinde uyuyan bebekleri şimdi begümü de öyle hayal ettim, çok tatlı eminin masayı donatmışsındır maşallah sana :)
mery60 bakkal Seyfettin de ayıp etmiş ama insan bulundurmaz mı pilavlık fıstık koskoca avm sinde çok güldüm yazdıklarını okurken, ne güzel ama yine de yetişmiş ber şey :))
Bana misafir gelecek olduğunda Afakanlar basıyor normalde çok severdim hazırlayıp edeyim Ama şimdi ayazla bu imkansız hale geldi, yalnız olunca da hiç
Hazırlayamıyorum olsun büyüyünce artıktın :))
Şimdi ben koltuğ uzandım ayaz bey de bulaşık makinesini karıştırıyor gözümden uyku akıyor üşüyorum titriyorum offf offff
Demek ki normal bu Yaşta bu hareket hepsi öyle olduğuna göre :)Beratta 1 dk oturmuyor bir yerde sürekli mutfak çekmecelerinde en büyük hobisi çekmecelerdeki herşeyi tek tek içeri taşımak :) dikkat et ayaz parmağını sıkıştırmasın canım makinanın kapağının arasına
gelişimi nasıl peki? gayet iyi duruyor. yüzde kaçta gelişimi? yani yeterli besini alamasa zayıflar diye düşünüyorum. bu saatten sonra aşırı kilo almaları mümkün değil zatende. Begüm de kaç zamandır 11,400 de takılı kaldı mesela. ama gayet iyi kilosu çok hareketli oldukları için almıyolar fazla. boyunun uzaması daha önemli.Kanına en son 10 aylıkken bakılmıştı canım 10.9 du sonra da baktırmadım hiç kan ilacı vermişti dr kullanmıştım kısa bir süre ama şu an düşükse bile et pekmez mercimek yeşil sebze yemekleri yemezse nasıl olacak bu iş hiçbişey de yemiyor çok denedim canım mama sandalyesine oturtup eliyle yiyebileceği yemekler koymayı patates köfte pilav ne biliyim çeşit çeşit aklına ne gelirse ama yemedi ufatıp ufatıp yere atıyor hep ama ekmek olsa ağzına atmayı biliyor sıpadediğin gibi hepimizin bir derdi var amaann büyüseler de can sıkıcı dertlerden kurtulsak Allah büyük dert vermesin tabi ama berat yemeyince ömrümden ömür gidiyor benim de yemek yiyesim gelmiyor onun aç kaldığını düşündükçe kaç gündür yediğimden de bişey anlamıyorum berata ne pişirsem yer onu da bilmiyorum aklıma gelen tüm yemekleri denedim geçici değil onun iştahsızlığı canımı sıkan da bu hep böyleydi doğduğundan beri iştahla bişey yediğini görmedim hep kandırmacayla ve şu an kandıramıyoruz da artık çığrından çıktı iyice geçici olsa bu kadar yıpratmazdım kendimi yine de şükür diyelim yapacak bişey yok yemeyince anca ben kendi kendimi yiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?