- 15 Eylül 2014
- 2.281
- 1.666
- 158
- 33
Amin inşallahMaşallah canım ne güzel işte kıymetini bil ya iştahsız olupta hiçbişey yemeseydi napardın
Oğlunun iştahının %50 si kadarını allah berata da verir inş amin :)
Sağol canım inşallah gribi atlatana kadar dışarı güneşe filan çıkarmamayı düşünüyorum canım izi kalır mı ki yageçmis olsun canim neler olmus oyle berat ciga
o çizige gunes gelmemesine dikkat et yada gunes kremi sur her seferinde bu yaz dikkat etmeye çalus iz kalmasi diye
benimki dun sabah kutur kutur oksuryordu , balli limon falan yaptim
geri devami gelmedi sulur
sende ver istersen balli limon, burnunu temizle , yastigini yukselt gece oksurmesin diye, yatagin altina sert bi yastik koy oyle bayirli yatsin
yaz gunune havalar sicak çabuk atlatir insallah gribi
buyyunnce bu kdr hasta olmuyolar merak etme :)
ilk bi kaç sene bunye dunyaya alisana kdr bocaliyolar mecbur, bide okula basladiklari sene çok hasta oluyolar
Ağlasın bişey olmaz daha iyi açılır burnu ,temizlenen şart canım burnunu serum fuzylojikle.Sağol canım inşallah gribi atlatana kadar dışarı güneşe filan çıkarmamayı düşünüyorum canım izi kalır mı ki yabaya kesildi yüzü kanadı 3 cm kadar ballı limonu ıhlamuru karıştırdım içmedi balı öylece veriyorum emiyor kapağındaki delikten bi mutlu oluyor emerek yemeyi tercih ediyor boncuğum yastığı var da uykuda 360 derece döndüğü için 5 dk sonra bakıyorum tam tersi uyumuş yatakta kafa nerde yastık nerde :) bir de burnunu hiç temizletmiyor çok ağlıyor tutup zorlayınca da krize giriyor çaktırmadan siliyorum arada
Kısacası yüksek yerden birşey almak için sandalye değil koltuk ittiren bir Ada'mkavga etmeyin sut de yemekde asiri kilo aldirmaz :))
ama abur cubur sekerli içecek dondurma fastfod biluyorsun onlari zaten
o dolabin kilidi yokmu
boyu 1 m de olsa evde ulsamayacagi yerler illaki vardir bu çocugun :) dev adam deil yaa :)
yani kv den istese bal gibide engeller abur cubura ulasmasini
dr a randevu aldiginda onuda gpotur yaninda
birde anne baba nasilsa çocukda oyle oluyor, gelisim faktorlerinin arasinda genetiklik de var ,bunun onune çok geçemezsin maalesef , beslenmeyme biraz sabitlesebde 10 yasina gelince zaptdmeke zorlanirsin
alirstirsan kendini iyi olur imur boyu iri bi oglusa :)))))
tabi yine bi anne olarak elinden geleni yap , 2 yasindaki bi çocuk o kilo çok fazla
4 kilo fazlaik dedigin boya gore mi o kdr fazla
benim 6 yasindaki oglan 18 kg dr 5 yas kilosu demisti
yiyecekle olacak i$ deil bu bence sizde genetigin etkisi 50% den fazla olmali maasallah :)
:) maasallah :)Kısacası yüksek yerden birşey almak için sandalye değil koltuk ittiren bir Ada'm
İnşallah nazar etmem oğlumu ama gerçek bu
Bizimki bazen 1 saat yürüyor canım. Çok seviyor gezmeyi etrafı incelemeyi :))kizlar sizin çocuklarin yurumeyle arasi nasil
diger çocuklarimdan hiç boyle bisey hatirmmaiyorum hatta su an bile pazarlik ediyolar okula yurumeyelim arabayla gidelim diye 10 dk surmuyor okul yuruyunce :)
ama bu uç numarayiu biraksan dag tas asacak ver elini dunya turu atalim diyor resmen :)
hiç bikmiyor yorulmuyor yurumekden :))))
Anam benim kız da öyle, bi de poposu yanmış gibi koştura koştura ordan oraya geziyor,ben yoruluyorum yeminle.. Bi de sürekli konuşma halinde,o çene kapanmıyor uyku dışında :))kizlar sizin çocuklarin yurumeyle arasi nasil
diger çocuklarimdan hiç boyle bisey hatirmmaiyorum hatta su an bile pazarlik ediyolar okula yurumeyelim arabayla gidelim diye 10 dk surmuyor okul yuruyunce :)
ama bu uç numarayiu biraksan dag tas asacak ver elini dunya turu atalim diyor resmen :)
hiç bikmiyor yorulmuyor yurumekden :))))
Sende ki iyi cesaret.bebeler misafir sevmiyor kesin.cunku anne ilgisi dagiliyor.hiicc hoslarina gitmiyor.ben de yanasmiyorum.orucumu anca tutuyorum 3 cocukla.kafam davul gibi oluyo resmen.serra da extra hareketlendi.kasla goz arasinda balkonda sandalyeye cikmis.o ksdar dikkat etmeme ragmen.aklim cikti.basim donuyor surekli kontrol altinda tutmaktan.iyi geceler kızlar nasılsınız?
üstümden kamyon geçti bugün sanki :/
misafirim vardı zaten bu aralar ekstra mızmız Begüm hanfendi hazretleriyle birlikte hazırlık yaptım mutfak savaş alanına döndü. bu aralar en büyük zevki mutfak dolaplarını boşaltmak.
arkadaşların da 18 aylık çocukları var. iftar yapamadık yemin ediyorum bi çorbayı içine kadar dördümüzde kırk kez kalktık. bütün akşam öyle geçti. ne yediğimizfen ne sohbetimizden bişey anladık. halıya dökülen limonata börek kırıntılarını saymıyorum..
10:30 gibi kalktılar. bizimki son yarım saat cozuttu zaten. sonra hemen yatırdım ama ne mümkün. krizlere girdi yine. tekrar kaldırdım. şimdi hala uyumasını bekliyorum yatağının başında. saat onikiyi geçiyor
arkadaşların çocuğuda inanılmaz hareketli ama en azından mızmız değil ağlamıyor ota boka. konsolumun kapaklarında güvenlik kilidi var açmaya çalışınca çok hafif aralık oluyor. ordan oyuncakları kumandayı atmış konsolun içineyaramaz bıdık resmen ama ağlamıyor en azından bizimki gibi. akşamın yarısında sadece mızmızlandı Begüm sinir etti beni sırf inadından ağladı.
pert oldum yaa misafir çağırmak haram. heleki çocuklu misafiroynarlar güzel güzel dedimde hiç öyle olmadı. off off büyüseler artık ya
Evet çok iyi hatırlıyorum hatta aklıma da geldi direk benim.. Bakmak istemiyorsa da söylesin napiyim ben de başımın çaresine bakarım.. Neyse ki kışa annemler geliyor inşallah bi sıkıntı olmazsa annem bakar bundan sonra Allah ona güç kuvvet versin de..aa bak hiç bu yönden düşünmedim. cidden suyu çok seviyor. bazı çocuk hiç sevmez. doğru düzgün yaz gelse de doyasıya oynasalar suyla.
sana demiştim hatırlıyor musun? kayınvalidenin bu davranışlarının sebebi sanki artık bakmak istememesinden dolayı diye. gerçekten biri aklına girmiş olabilir ya da torun bakmak zor geldi. ama eşine başka sana başka davranması çok çok ayıp ya. aranızı bozmaya kadar gider bu. tamam benim kv nin de çok yanlışları var ama hiç eşime beni kötülemez ya da ona başka bana başka konuşmaz. azıcık kavga etsek üzülür. bir anne evladının ailesinde huzur olaub ister. niye böyle davranıyorki cidden çok sinir oldum şu an.
eminimki sen çok saygılısın ölçülüsün. ama bazı yerlerde lafınıda esirgeme. mesela söyleyebilirsin ona neden böyle yaptığını. oğluna başka sana başka konuştuğunu. üzüldüğünü vs anlatabilirsin. nazının geçmesiylede alakası yok ortada bi yanlış var. çok sinir oldum be
Canımcım hiç anlayamadım walla, çok iyi anlaşırdık, aslında hala iyi anlaşoypruz da işte böyle ufak tefek şeyler oluyor o da benim canımı sıkmıyor değil..Amaaaaannn ne sinir yaa.. Neden iki yüzlü davranır ki bi insan? Senin eşine anlatmayacağını mı düşünüyor acaba.. Eşin şimdi bişey dese şikayetçi gelin der sana. Bide lafa bak yaa parasız mı kaldınız demiş. Yok sana eziyet olsun diye gönüllü gidiyorum diyecek de, neyse.. Çok sinir bi durum, sevmiyorum kardeşim ben kv filan. Hele işine karışılmasını hiç hiç hiç sevmem. Allah sana sabır versin. Dün de benim kv eşimi arıyor, pazara gidiyorum ne alayım size diyor. Yani bu hafta gelin demek istiyor aklınca. Bu sene nerdeyse her iki haftada bir gittik ve ben artık yıldım, en sonunda dedim artık bu kadar gitmek istemiyorum dedin eşime. Bilmiyorum belki kırıldı ama ben sürekli bi stres sıkıntı içindeydim orda. Tabi alıştı kv soruyor gelmiyor musunuz diye.. Haftaya yine gidicez amaya kadının bişey ettiği yok da her şeyi batıyor aynı senin dediğin gibi.. Tuna'nın kanını aldırın diyor mesela. Niye ??!! Zayıflamış çocuk. Ay tabi zayıflayabilir! Hareketli boyu uzuyor ayrıca evet belki bu ay kilo almamış da olabilir. Her zaman toklu gibi olacak değil ya! Ay öyle bi burun kıvırışı var ki üffff kız nerden aklıma geldi şimdi gece gece heyheylendim!!
canım inşallah bir aksilik çıkmazsa ve ben kendi okulumda seminer dönemini geçirebilirsem o zaman bu hafta son :))) oleeeeeeeeyOy oyy gaynanada ki tiyatral yeteneğe bak sen . Boşuna harcanmasın oyuncu olsun bari
Şaka bir yana tahammül edilmesi zor bir durum gerçekten iyi sabrediyorsun. Eşin ne diyor peki o da farkındadır herhalde.
Yani yaşlılar tahammülleri yok bizim yaramazlara dayanmak zor ama keşke açıkça söylese yada böyle alttan alta iş çevirmese .
Ne kadar kalmıştı gitmesine kayınvalideciğinin
eneeeeeeemAllah Allah ne olmus bu kadina ya cocuk gibi hareketler. Burayi mi okuyo yoksa kiz? :)
oyyy kıyamam kuzuya.. geçmiş olsun ama oluyor böyle şeyler bizde de oluyor.. Allahtan küçükler ve derileri çabuk yeniliyor kendini geçiyor hemen..İyi geceler nasılsınız kızlar okuyorum ama pek takılamıyorum bu ara ders çalışmaktan işten güçten berattan fırsat bulamıyorum berat grip 3 gündür felaket öksürüyor gece öksürükten uyuyamıyor burnu çeşme gibi akıyor hep huysuz olan iştahı da gitti bi kaç gündür gripten hiçbişey yemiyor abartısız yaptığı kahvaltıyla yatıp kalkıyor bir de bu akşam zıbınının çıtçıtını kapatırken bacağının iç kısmı çıt çıtın arasına sıkıştı morardı nasıl ağladı yavrum içim gitti benim salaklığım çok hareketliydi ben de aceleyle kapatıyordum sıkışıverdihep benim yüzümden üstüne bir de banyonun önündeki paspasla oynarken paspası bozdu ve ayağı ona takıldı düştüğü esnada havada tuttum onu tutmasına da tırnağım yüzünü çizdi ve kanadı ona da çok ağladı başına gelmeyen kalmadı o hızla panikle nasıl tuttum anlayamadım tırnağım da çok uzun değildi ama kanattı mahfetti yüzünü düşse fayansa çarpacaktı kafası daha kötü kendime kızıyorum ağlıyorum bazen elimden gelmeyen şeyler yüzünden herşey üst üste geliyor şimdi de uyudu ama uykuda öksürüp duruyor keşke hiç hastalanmasalar başlarına hiçbişey gelmese
kiz ayaz ben bu sizin kaynanalara diyecek bisey bulmaiyorumCanımcım hiç anlayamadım walla, çok iyi anlaşırdık, aslında hala iyi anlaşoypruz da işte böyle ufak tefek şeyler oluyor o da benim canımı sıkmıyor değil..
uyyy her iki haftada bir gitmek demek bi ton yorgunluk demek.. aslında o kadarına gerek yok, ayda bir yeter de artar bile :))
ahaha :)) zayıflamış mı?? ne bekliyor ki? dobicik bir çocuk mu? sen de zayıfsın eşin de, hem kilo iyi bir şey değil çocuklar için bunu bi anlayamıyorlar.. tabiki zayıflar, sonuçta yaz geliyor havalar ısındıkça fazla yemek istemiyorlar, terliyorlar, e bi de popolarına motor takıp tüm gün hoplayıp zıplıyorlar.. aynen dediğin gibi tam olarak yaptığı bişi yok ama bazen varlığı bile rahatsız edici.. eşim öyle değil, yani benim gibi, annemin de çok yanlışı oluyor sonuçta ama eşim hiç bir kere bile bıdıbıdı etmedi.. biz niye böyleyiz acaba .:))
oyy o balkonlar camlar çok tehlikeliSende ki iyi cesaret.bebeler misafir sevmiyor kesin.cunku anne ilgisi dagiliyor.hiicc hoslarina gitmiyor.ben de yanasmiyorum.orucumu anca tutuyorum 3 cocukla.kafam davul gibi oluyo resmen.serra da extra hareketlendi.kasla goz arasinda balkonda sandalyeye cikmis.o ksdar dikkat etmeme ragmen.aklim cikti.basim donuyor surekli kontrol altinda tutmaktan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?