yaa bişey sorucam dün doktora gittim ama kendiminkine deil başkasına da gidiyorum özel bi hastanede oradada lazer yapılıyor bende sordum lazer sakıncalı mı die 12. haftadan sonra normal sen yaptırabilirsin dedi ama güvenemedim ben jiletle alıyordum ama şimdi çok fazlalaştı bide akşama geri çıkıyorlar ne yapıcağımı bilmiyorum ağda bi iki yaptırmıştım ama çok fazla acıyorr
yaa bişey sorucam dün doktora gittim ama kendiminkine deil başkasına da gidiyorum özel bi hastanede oradada lazer yapılıyor bende sordum lazer sakıncalı mı die 12. haftadan sonra normal sen yaptırabilirsin dedi ama güvenemedim ben jiletle alıyordum ama şimdi çok fazlalaştı bide akşama geri çıkıyorlar ne yapıcağımı bilmiyorum ağda bi iki yaptırmıştım ama çok fazla acıyorr
evet dogru söyledin ama merak işte umarim senin testin güzel geçer cnmsenin bebiş popoyu donmus sana sımdıden :) işin sakası bı yana ikili testin ne guzel cıkmıs maasallahbır ay gec ogrenırsın ınan hıc muhım degıl. ben cınsıyetı ogrendım ama ayın 25inde 3 lu taramam var sımdıden tırnaklarımı yemeye basladım stresten
3 hafta aralıklarla takibini yaptır kan veripbende hamileliğin en başından beri troid için ilaç kullndım
dahiliye doktoru tahlil istedi baya düşmüş ilacı bırak dedi
tekrar yükselirmi dedim takip edeceğiz 1 ay sonr tekrar bakalım dedi
ama bu ilaçsız 1 ay sıkıntı olur mu yükselir mi bilemiyorum
gerçi 3 ayı tamamldık inş sıkıntı olmaz
beta hcg haliyle azalıyor. ama papp-a değerin ne ki canım. olay şu beta hcg azalırken papp-a değerin yüksek olmalı ozaman risk olmuyor.
benim beta hcg 23 idi papp-a değerim ise 5,2 idi.
kızlar bizde bu gece yola cıkıyoruz. aylardır bekledıgım tatıle gıdıyorum sonunda. bır hafta gıremeyebılırım foruma. sımdıden herkes kendıne ıyı baksın ve tabıkı mınık kuzularınada
3 hafta aralıklarla takibini yaptır kan verip
Bilmiyorum ki
İkisini bir yazmışlar pappa+serbest bhcg diye
Risk oranı demek ki 30,3
Ama iyi mi kötü mü anlamadım
evet dogru söyledin ama merak işte umarim senin testin güzel geçer cnm
dogru soyluyosun cnm. gecen yıne forumda okudum. sıgarayı bırakamayan bır anneye doktoru ultrason sırasında sıgara yakmasını soylemıs. kadın sıgarayı cekınce bebgın kese duvarına yaklasıp buzustugunu gormus. dıs etkenler , zararlı alıskanlıklar dırekt etkılıyor bebıslerı. aslında hepımız o manzaraya sahıt olup ona gore dusunmelıyız ama anlatmak bır cok ınsanda pek etkı bırakmıyor. bırde dun bır yazı okudum. 16. haftadan ıtıbaren annenın bebegı ıle konusması gerekıyormus. sık sık ona seslenmelı , uygun muzikler dınletmelı vesohbet etmelıymıs. bu anne bebek iletısımını guclendırıyormus ayrıca dogumdan sonrada aynı muzıklerın seslerın tekrarlanması cocugu sakınlestırmeye yardımcıymıs. ben sımdıden arastrıyorum. bırkac klasık muzık ındırıp gece dınletıcem bebısımeşimdiden baslayalım. bırde yanlız kalınca sohbet etmek lazım. ınsan ıcınde yapınca iş yerınde falan pek bır komık oluyor
hata veriyor on kere cıkmıs yazıyaa her tarafım kıl olacak die çok korkuyorum yayıldı iğcene ağdayada nasıl giderim ki üstelik tek başıma çokk acıyor yaa ne saçma bişeyy ilerdede jilet yapamam ki
Hata verince tekrar paylaşma yazıyı , sayfadan çık yada sayfayı yenile . Hata versede paylaşıyor , ve bende de sürekli hata veriyor. Ama bir daha paylaşmıyorum . Halloluyor yani)
Ayrıca bende gidicem bugün ağdaya ne yapıyım ben hiç jilete vurmadım , sonra çok çoğalır baş edemem , evet hamilelikte iki katı artıyor acı ama yapıcak bişe yok ne yazıkki
benimde öyleydi bence yol yakınken hemen bırak jileti tabi sana diyorumda bende yapamıyorum ama benimde sarıydı ve azdı önce göbekte çıktı şimdi hertarafımda sert ve siyah oldular hep jilet yapardım ama böle olmuyordubu kıl yapısından yapısına değişiyor sanırım. ben hamilelikten önce hep makine ile alırdım . ama hamile kaldım acı çok arttı dayanamadım jilete geçtim bende öyle ahım şahım kıl yoktur zaten beyaz tenliyim ince hafif sarımtırak kıllar olduğundan gözükmüyor. yanlızca göbeğim kıllandı çok aşırı siyah siyah oldular onlar kötü duruyor. onlarıda artık doğuma kadar görmezden gelicem
canım orda yazan değerler önemli 1/ ? bişi yazıyokizlar bizim ikili testin sonuclari elimizde trisomi var birde down sendromu nereye bakacagiz
benimde öyleydi bence yol yakınken hemen bırak jileti tabi sana diyorumda bende yapamıyorum ama benimde sarıydı ve azdı önce göbekte çıktı şimdi hertarafımda sert ve siyah oldular hep jilet yapardım ama böle olmuyordu
biraz geç odu da çaktımHata verince tekrar paylaşma yazıyı , sayfadan çık yada sayfayı yenile . Hata versede paylaşıyor , ve bende de sürekli hata veriyor. Ama bir daha paylaşmıyorum . Halloluyor yani)
Ayrıca bende gidicem bugün ağdaya ne yapıyım ben hiç jilete vurmadım , sonra çok çoğalır baş edemem , evet hamilelikte iki katı artıyor acı ama yapıcak bişe yok ne yazıkki
Hadi bakalım sana da hayırlı yolculuklar o zmankazasız belasız keyifli gidip keyifli gelelim inşallah bizim turla olucak gezimiz . Kendi aramız olsaydı çooook iyi olurdu ama ne yapalım artık katlanıcaz bi şekilde . Karadeniz turu olucak . Varmı özellikle git gör dediğiniz yerler , akşamları içinde olur ayrıca sen nereye gidiyorsun ?
yok canım o risk değil risk ense pilisi anne yaşı ve bu değerler giriliyor programa sonra risk çıkıyor. bak şu yazıda anlamıştım bende daha almadım aslında çoktan çıkmıştır sonuç ama salı gidicem o yüzden henüz bilmiyorum sonuç ne.
Down sendromunda biyokimyasal değerler değişmektedir...
Down sendromunda anne kanında, serbest β-HCG değerleri normalin iki katı yüksek iken PAPP-A değerleri normalin 2.5 da biri yani % 40’ı kadardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?