- 14 Şubat 2014
- 398
- 6
- 118
- 35
geçen gün canan karatay bas bas bağırıyordu şeker yüklemesi yaptırmayın küçükcük bebeklerinize zehir o diye. ben artısını eksisini araştırıp karar vercem.
Canim benim ben simfiden yaptirdim 75 grlik seker yuklemesi 2 hafta once. Zaten insulin direncim vardi aclik sekeri 105 cikiyordu. Ama hamile kalinca 120 ye cikti. Doktor da direk endokrinolojiye yonlendirdi. Endok. Haplarimu kesmisti gebelik var diye. Ilk saat sonundaki degerim 217, 2. Saat sonraki degerim 183 du. Simdi doktorum dusuk degerli bir insilin ignesi verdi. Ayrica dikkatli besleniyorum diyetisyene de gidicem. Ben cok aradtirdim bu seker yuklemesini. Seker genel olarak zararli Canan karatayin dedigi bu ama verilen seker yuklemesindeki kalori 3 dis Baklava kalorisi kadar oldugunu igrendim. Elbetteki seker zararli birsey kola icmekle seker yuklemesi yapmak ayni sey hatta seker yuklemesi o kadar bile zararli degil. Hem ileride bundan katnaklanack hastaliklarin onune gecmek icin ben yaptirdim. Tabi insan once arastirmak istiyor gonlunu ferahlatmak icin