2015 Şubat Anneleri

cnm ilk başta sakin olmayı dene. biliyoruz bıraz zor ama inan sana en ıyı gelecek sey o. hem doktorunun dedıklerınede onem ver. aglamak stres yapmakta bebege cok zararlı. hepimiz dua edıyoruz senın ıcın. allah en yakın zamanda mujdelı haberlerle sevındırsın senı
amin canım saol hepinizden alah razı olsun burasıda olmasa fikir paylaşamasak insan kafayı yer çevreme söleyemiyorum bu sefer habire soruyolar daha çok morelim bozuluyo

geçmiş olsun canım.ilk bebeğini kaybeden birine telaşlanma üzülme demek anlamsız ama bekle biraz sakin ol.bu sadece büyük ihtimalle inşallah kapanacak ufak bi deliktir.benim ilk oğlum doğduğunda da kalbinde delik vardı.dr babasına söylemiş.annenin yanında bilerek söylemedim.anneler kalp delik dedik mi ortalığı telaşe veriyorlar.söyleme sütü etkilenmesin.takipçisi olun.6 ay içinde kapanması lazım demiş.gerçekten kapandı.seninki daha doğmadı bile.inşallah kapanır daha doğuma çok var.görümcemin bebeğine bağırsaklarının büyük bölümü yok dendi.sapasağlam doğdu.üzüldüğümüzle kaldık.kendini yıpratmadan Allahın Şafi ismine sığın.yarın ola hayr ola.
saol canım teşekkür ederim yorumun için hep dedim ya alah büyük inşalah bunuda atlatcaz

anneler bebeği görünce her seyı unutuyor demek.
ya ben fiziksel acıya dayanıklıyım. birde düşük , sorunlu hamılelık nedeniyle çok haşır neşir oldum doktorlarla falan. her türlü cihazı gördüm ondan pek korkum yok. sadece şu kesme meselesinden korkuyorum ama yıne deneyımlı kişilere sorarsak en kolayı o kesme meselesı dıyorlar. zaten acıdan onu duymuyorsun dıyorlar da sonrasında göremedıgın bır yerde bır dikiş olması çok urkutucu.

Dikiş gerekirse o bölgenin temizliğini nasıl yapıcaz acaba?

amin canım saol hepinizden alah razı olsun burasıda olmasa fikir paylaşamasak insan kafayı yer çevreme söleyemiyorum bu sefer habire soruyolar daha çok morelim bozuluyo

telaşlanman elbette cok normal . ablamın ılk cocugu hersey ı ıyı derken göbek derısı oluşmadığı ıcın ıc ogranları dısarda dogdu..oyle yada böyle yasadı ve suan 14 yasında.. 2. cocugunda kalbı delık dedıler ablamın gözyaşları bugun gıbı aklımda.. bebek sapasağlam dogdu.. hatta gıttıklerı ozel dr sunu dedı ablama: her bebegın dogdugunda kalbı delıktır ama doğumdan hemen sonra kapanır cok azı kapanmaz demıs.. cıdden dogdu ve suan 8 yasında sapasağlam hamdolsun.. hıc suphe yokkı hersey Allahtan.. usg ler yakın tahmınler uretır ama %100 gercegı yansıtmazlar.. kendını korkutma bebegını germe.. bol ca zıkır cekmenı tavsıye ederım.. ya safı bızlerde cekelım dertlerımıze derman nıyetıne ınsaallah.. Allahım daha buyuk dertlerden esırgesın .. sen ıyı ol ıyı hısset kı bebegınde ıyı olsun ;)

kızlar,
geldim ben detaylıdan ağlamaktan içim dışıma çıktı diyebilirim ki anca yazıyorum size ilk başta herşey güzeldi hareketleri eli kolu suratı ama iş kalbine gelince değişti beyaz parlaklık hala görülüyor uzmanda aynısını gördü fakat bunun yanında kapakçıklar arasın da 0.7 mm lik açık olduğunu söylediler amniyosentez ve genetik önerildi yazıldı rapora . ama ben amniyosentez yaptırmak istemiyorum kendi doktorumu aradım söyledim bu şekilde olduğunu oda fetal eko çekilmem gerektiğini ona göre tüm raporlara bakılacağını söyledi.çok küçük bi delik kaybolur öle yazması tedbirden dedi ama benim içimi kemirmeye yetti. zaten korkuyordum şimdi iyice korktum aksine tüm gelişimi haftasıyla uyumlu kilosu boyu suyu plesentası hepsi yerinde erken doğum riski yok. ama ilk bebeğimi kaybettikten sonra şimdi daha fazla deşiyorum herşeyi ve daha fazla ilgileniyorum haliyle. yarın fetal eko için randevu aldım ona göre sonuç beli olcak ama bu bebeğim bana mucize bir armağanken nolursa olsun onu bırakamam. k. bakmayın biraz uzun oldu dahada yazabilirim içim rahatlamıyo çünkü .
canım hemen içini karartma
benım bı arkadalımda da öyle bır sorun cıktı sonra duzeldı parlıaklık yok oldu hatta bebek dun doğdu cok ta sağlıklı maşallah.
bıraz bekle

anneler bebeği görünce her seyı unutuyor demek.
ya ben fiziksel acıya dayanıklıyım. birde düşük , sorunlu hamılelık nedeniyle çok haşır neşir oldum doktorlarla falan. her türlü cihazı gördüm ondan pek korkum yok. sadece şu kesme meselesinden korkuyorum ama yıne deneyımlı kişilere sorarsak en kolayı o kesme meselesı dıyorlar. zaten acıdan onu duymuyorsun dıyorlar da sonrasında göremedıgın bır yerde bır dikiş olması çok urkutucu.

evet kesmede bişey yok.hissetmiyorsun ne zaman ne yaptığını.bebeğin baskısını yoğun hissediyorsun o sırada.o yüzden heralde kesi mesi hissetmiyon.dikişin olmasında da bi şey yok.ben korkudan wc ye gidememiştim.canım yanacak diye.ama tut tut nereye kadar.korka korka gittim.aa bişey yokmuş.sonrada iplik iplik dökülüyo zaten.temizlik önemli.bi de evinde klozet olması iyi.öbür türlüsü zorluyo.

birbirimize destek için varız burda. allah senden de razı olsun.

Dikiş gerekirse o bölgenin temizliğini nasıl yapıcaz acaba?
dıkıs ıcerde oluyor kızlar dısarda degıl 1 yada 2 tanesını gorursunuz estetık dıkıs ıcın konuşuyorum tabı.. doğumdan sonra agrı kesıcı ve antıbıyotık kullanıyorsunuz bır sure bu oranın enfeksıyon kapmasını engelliyor.. hergun her pansumanda ılk su tutarsınız sonra sac kurutma makınesıyle kurutursunuz cunku oranın asla ıslak kalmaması gerek aksı halde dıkısler de sorun oluyor.. ve acımıyor ;) ne kesılırken ne pansuman esnasında ..kesilmeden hemen once ıgne yapıyorlar zaten.. dıkıs atılana kadar hıc bırsey hıssetmıyorsunuz.. sonrasındada..normal doğum Allahın kuluna bır lütfu ;)

niyr miden bulandi ki canim. O organ bebek ordan ciksin diye yaratilmis. Dogal olan bu. Mis gibi kolay bir dogum olmus. Sezeryan daha mide bulandirici bence.
Senin icin demiyorum ama toplumuzda cinsel organ ve islevlerine karsi bi fobi var. Sonra dogumdan korkan kadinlar ya da vajinusmus olan kadinlar. .

ya arabayı bari kenara çekseymiş bi adabı uslu var ay ne bilim koltuklar heryer battı çıktı:KK1:

telaşlanman elbette cok normal . ablamın ılk cocugu hersey ı ıyı derken göbek derısı oluşmadığı ıcın ıc ogranları dısarda dogdu..oyle yada böyle yasadı ve suan 14 yasında.. 2. cocugunda kalbı delık dedıler ablamın gözyaşları bugun gıbı aklımda.. bebek sapasağlam dogdu.. hatta gıttıklerı ozel dr sunu dedı ablama: her bebegın dogdugunda kalbı delıktır ama doğumdan hemen sonra kapanır cok azı kapanmaz demıs.. cıdden dogdu ve suan 8 yasında sapasağlam hamdolsun.. hıc suphe yokkı hersey Allahtan.. usg ler yakın tahmınler uretır ama %100 gercegı yansıtmazlar.. kendını korkutma bebegını germe.. bol ca zıkır cekmenı tavsıye ederım.. ya safı bızlerde cekelım dertlerımıze derman nıyetıne ınsaallah.. Allahım daha buyuk dertlerden esırgesın .. sen ıyı ol ıyı hısset kı bebegınde ıyı olsun :KK66:
amin canım alah razı olsun allah hepimizin bebeklerini iyi etsin

peki ya eşiğin çıkma olayı ikinci doğum diyorlar :KK43:

eşiğin çıkmasında da bişey yok.yollar açık zaten.biraz karna masaj pırrtt diye düşüveriyor zaten.önemli olan sancı.o da ağrı eşiğinize bağlı.bazı insanın yüksek bazısınındüşük oluyor.zorluk ordan.biraz da başı çıkarken.ee olsun okadar.sonrası mutluluk.odaya mutlulukla doluşan aile büyükleri.videoya çekmelr vs.

Ahaha bende oyleyim kayit aldilar ama gitmedim bi daha :)
Bende bir iki defa gittim.arkadaşların sağlık ocağındakiler pek canı yakın. Ben bir kez yolumun üstünde diye gittim endişeliyim hissetmiyorum iyi mi diye bakar mısınız dedim. Bakmak istemediler. Hemen gözlerim doldu da o şekilde zorla baktılar.Tetanos olunca bakarlarmış.şarta bak.şikayet etsen de ne değişir muamma

Kizlar oglusumun ayakkabilari

Eklentiler

• IMG-20140929-WA0001.webp
    IMG-20140929-WA0001.webp
    42,4 KB · Görüntüleme: 71
kızlar günaydın. cumartesi randevumuz güzel gectı maşallah :nazar::nazar::nazar: benım topak yıne bı hafta onde . ben ocak annesı olucam cok cok buyuk ıhtımal. dr suyun falan da ıyı cok guzel bır gebelık dedı. ınsallah herkes boyle mujdeler duysun doktorundan. bebısımınde resımlerını aldık usg de ızledık baya. yuzunu gosterdı dr , resmen gulumsuyor gıbıydı. doktorda dedı cok neselı olucak , baya eglenıyor suan dıye güldürdü bizi :) dişlerimin kanaması ve sırt agrım dısnda sıkıntım yok. tettanozu saglık ocagında olabılırsın dedı, diş kanamaları ıcınde vitamın verdı elevıt dısında. şeker olcumunu sordum onu yaptırma bır ay sonra ben yapıcam ama baska bır sekılde dedı. cok merak edıyorum ne yapıcagını

dişeti kanaması için adaçayı nı demleyip sık sık gargara yaparsan iyiy geliyormuş.adaçayı hamilelikte içilmiyoda gargarasının zararı olmaz HERALDE.ben de deniycem de üşengeçlikten deneyemedim.paradontaks diye diş macunu var.ama tadı biraz buruk.mideni bulandırabilir mi bilmem

Back
X