2015 Şubat Anneleri

Kızlar ben işten çıkartıldığım için işsizlik maaşı alıyorum, sizce devlet bana doğum parası verir mi?

Yok en son anladığım bebek arabasına puset diyolar :D Yanlış anlamadıysam tabi :D
Evet canım bebek arabasi puset birde daha hafif ve ileri yaslarda kullanilan baston tipi var oda bebek Arabası anakucagi ilk aylarda kullaniliyor biryere giderken evde falan nerdeyse çoğu zaman anakucaginda oluyor uyuyor uyanıyor mutfaktA masanin tezgahin üstünde bile yaninda

bende yaklasik 10 kilo aldim galiba,bu sabah aç karnina soyunup dokundum 66 in altind agordum kendimi ama yinede 10 olmazsa 9 almisimdir , gerçekler acidir : )
Kızlar akşam Yemeğini hafif yersek sabaha ödem az oluyor üzülmeyin geridönüşü olmayan kglara gelmedik :)

YOK kızan duygudan yoksunlar sanki. doktor arkadaşlar alınmasın da devlet hastanesındekıler daha fena özelde mecbur iyi davranıyorlar. gerçi bizim için önemlı olan şeyler onlar için sadece iş.

ben devletten dilim yanınca birde özele gideyim dedim gitmez olaydım başıma gelmeyen kalmadı eşim bir daha ağzını özel diye açarsan seni hastaneye filan götürmem dedi :D ilk gittim düşüklerin ardından hamile kaldığımda benim kimliğimi bir adama vermişler adam gitmiş evine :D 2 3 saat kimlik arandı birde suçlu ben oldum kimliğinizi niye sormuyorsunuz diye eşim fıttırdı siz kimlikleri alıp bekletmiyormusunuz sizin sekreterleriniz kör olmasa filan bunlar olmazdı diyince özür dilemeler başladı herneyse adam bulundu kimliğim getirildi. sonra girdim doktorun yanına beni düşüklerden sonra hamile kaldım diye bir dövmediği kaldı :D bu son nokta oldu nasıl çıktığımı bilemedim. :D yani beni bulur böyle saçmalıklar özel de de devlette de. ee o güzel aşırı pahalı özellere de malesef bütçemiz yetmez 5 6 milyar bir doğuma 200 300 bir muayene ücretine veremem.zaten bu saatten sonra beni hastaneler de kabul etmez :D kaldı şurda 2 ay gibi bir süre. şimdiye kadar doktorun değişmesi haricinde beni rahatsız eden bir durum olmadı ha doğumda ne olur bilemem ama hemşireler ve asistanlar çok anlayışlı davranıyorlar gördüğüm kadarıyla. her gittiğimde muameleye bakıyorum . bana birşey deseler ben susmam lafımı söylerim. daha önce burda doğum yapmış insanlarla konuştuğumda hepsi memnun olduklarını söylüyorlar ama şans işi işte hayırlısı artık.

ya bu hibor adlı kan sulandırıcı iğnesinden zıttım sıyrıldı bugün gittim sağlık ocağına yazdırmaya herneyse yazdırdım hopp eczanede daha 7 gün var bitmesine demez mi dedim nasıl hafta sonuna iğnem yok . eczacıda şaşırdı nasıl bu kadar fark oldu diye daha önce 1 2 gün çıkıyordu şimdi 7 gün sonra yine gidicem yazdırmaya.doktor kontrolüm yakın ayın başında ona bir sormam gerek . eczacı başka iğneyi sor doktoruna dedi. clexan yaz desem hibor ile arasında fark var malesef o riski göze alamam .doktor yazıyor geçiyor ama sormuyor ki bu iğneleri nasıl alıyorsunuz diye. en iyisi bir danışmak çünkü olmayacak bu böyle diğer iğne markalarının hepsini devlet ödüyormuş aylık olarak bana bir iğneyi zor veriyorlar ya :( ne biçim sistem anlamadım,bir iğneyi devler öderken diğerini elinde maşa ile veriyor :(

Arkadaşının ve senin gözünüz Aydın canım. O ne güZel ilgiymiş hepimiz oraya mı gelsek :)
Valla çok memnundu. Hatta eşi gönlünden kopmuş para sıkıştırmış bbeğinin kıyafetlerinin arasına. Hemşire geldi, düşürdünüz heralde paranızı dedi. Oda yok içimden geldi çay içersiniz dedi. Yok çok sağolun görevimiz dedi. Helal olsun. Tok gözlüler.

Şükür en azından artık aç kalma sakın.
Şimdi bi kahvaltı yaptım kızım bayram etti:)

Bende kızımda almıştım doğum parası ve 10 günlük rapor parası. İlaç gibi gelmişti valla. Bındada alıcam inşaAllah.
Cnm ya doğum parasıyla ilgili bi sorum olacak.Şimdi 32 haftalıkken doktordan 8 haftalık raporumu alıp başvurumu yapıcam atıyorum başvurumu yaptıktan 1-2 hafta içinde işten ayrılırsam sıkıntı olurmu yani raporlu olduğun sürece çıkışının yapılmaması mı gerekiyor?

ya bu hibor adlı kan sulandırıcı iğnesinden zıttım sıyrıldı bugün gittim sağlık ocağına yazdırmaya herneyse yazdırdım hopp eczanede daha 7 gün var bitmesine demez mi dedim nasıl hafta sonuna iğnem yok . eczacıda şaşırdı nasıl bu kadar fark oldu diye daha önce 1 2 gün çıkıyordu şimdi 7 gün sonra yine gidicem yazdırmaya.doktor kontrolüm yakın ayın başında ona bir sormam gerek . eczacı başka iğneyi sor doktoruna dedi. clexan yaz desem hibor ile arasında fark var malesef o riski göze alamam .doktor yazıyor geçiyor ama sormuyor ki bu iğneleri nasıl alıyorsunuz diye. en iyisi bir danışmak çünkü olmayacak bu böyle diğer iğne markalarının hepsini devlet ödüyormuş aylık olarak bana bir iğneyi zor veriyorlar ya :KK43: ne biçim sistem anlamadım,bir iğneyi devler öderken diğerini elinde maşa ile veriyor :KK43:
Eğer zorlanıyorsan canım rapor yazdır doktoruna ben bi kere öyle yapmıştım bi kaç kıtu birden alabiliyorsun hiboru. Bide ben bi eczane buldum her ihtiyacınordan alıyorum adamlar tanıyor okulada yakın eğer yaxdıramamışsam diyorum siz verin ilacı ben yazdırıp getireyim sorun yapmıyorlar

Kızlar Yaa Banada Eşim Bu Aralar Doğumu Devlet Hastanesinde Yapmamı Söleyip Duruyor.Yani Açık Açık Yap Demiyoda Bi Düşünsen İyi Olur Dİyo İyice Kararsız Kaldım. Hem SSK karşılar Diyo Hem Küvezlik Bir Durum Olursa Özelde Altından Kalkamayız Diyo Bilemedim Bende Ne Yapcamı. 10 Aralıkda Kontrolüm Var. Napım Devletemi Gidiyim. Bide İlgilenmezlerse Pişman Olursam Korkuyom Ben Yaaaa :KK42::mad::mad::mad:

Eğer zorlanıyorsan canım rapor yazdır doktoruna ben bi kere öyle yapmıştım bi kaç kıtu birden alabiliyorsun hiboru. Bide ben bi eczane buldum her ihtiyacınordan alıyorum adamlar tanıyor okulada yakın eğer yaxdıramamışsam diyorum siz verin ilacı ben yazdırıp getireyim sorun yapmıyorlar

zaten aklıma şaşayım baştan rapor çıkartmadığım için doktora bir sormam gerekli ne yapmam lazım diye sanırım o yönlendirir. doğuma var sonuçta daha bunu da doğuma kadar kullanacağıma göre. zaten eczacı tanıdık. hep oradan alıyoruz eşimi de tanıyorlar zaten adamlar o yüzden bir şey demiyor ama onları da aşıyor 7 gün fark . yoksa çoğu zaman bende yazdırmadan alıyorum daha sonra yazdırıp işletiyorum , hatta bir hastaları varmış raporlu aynı şekilde ondan kalan kutuları benim farkıma sayıyorlar kapatıyorlar ama oda doğurmuş şimdi yapacak tek birşey rapor çıkartmak. çok uğraşıcam ama mecburen bu git gel için en azından bir kere uğraşırım

Kızlar Yaa Banada Eşim Bu Aralar Doğumu Devlet Hastanesinde Yapmamı Söleyip Duruyor.Yani Açık Açık Yap Demiyoda Bi Düşünsen İyi Olur Dİyo İyice Kararsız Kaldım. Hem SSK karşılar Diyo Hem Küvezlik Bir Durum Olursa Özelde Altından Kalkamayız Diyo Bilemedim Bende Ne Yapcamı. 10 Aralıkda Kontrolüm Var. Napım Devletemi Gidiyim. Bide İlgilenmezlerse Pişman Olursam Korkuyom Ben Yaaaa :KK42::mad::mad::mad:
ya bence devletın adı cıkmıs kotu davranırlar sa dıye.. esıne katılıyorum..ama devletteki dr la konuş doğuma gırıp gıremeyecegını sor..ebelerle tanış..nst ye ebeler bağlıyor doğum katında o sıra laflayabılırsın mesela.. bılmıyorum yokyere çuvalla paravermek herhangı bır rısk yokken gereksız geliyor bana..devlette tıbbı bır sorun karsısında kalırsam daha cok guvenıyorum ben bırde..

Slm hanimlar herkez iyidir umarim ben sikintidan patlicam evde 9 ay oncesine kadar bende calisan biri olarak suan evde oturmak dan cok sikildim ya havalarda sogudu kzii alip istedigim gubi cikamamda artik offf

yaptığım araştırmalar netıcesınde..
sut sağma ve saklama konusunda en belırgın markalar..

medela,avent ve lansınoh..
aventın manuel pompası ndan kullananlarcok memnun..

medelanın elektırıklısınden...

lansınohun da ozellıkle saklama posetlerınden...

Slm hanimlar herkez iyidir umarim ben sikintidan patlicam evde 9 ay oncesine kadar bende calisan biri olarak suan evde oturmak dan cok sikildim ya havalarda sogudu kzii alip istedigim gubi cikamamda artik offf
ben izne çıkınca hiç sıkılmam dıyorum ama herkes 6 ay sonra donersin sen, calismaya alisan insan duramaz evde diyor..

buna biz değil sen karar vermelisin. sonuçta her hastane aynı değil. ben belki bu konuda kötü düşünceliyim eski hastaneme gitmiştim aciline malesef suriyeliden başka insan yoktu laftan da anlamıyorlardı o yüzden bıraktım o hastaneyi. çünkü tam biriyle ilgileniyorlar oradan lafa atlıyorlardı birde dil bilmeden. eğer etrafında böyle doğum yapan varsa onlardan fikir almalısın. devlet özele göre bir tık iyi o da günde bilmem kaç hasta görüyorlar artık piri olmuş insanlar. birde tabi ki yoğun bakım ve ilgilenilmesi var. sonuçta ben hep dikkat ettim ebeler 30 yıllık neredeyse ama özeldeki ebeler daha genç bana yaşlılar daha anlayışlı geliyor. bende devlette doğuracam yani üni hastanesinde ama gerçekten bizim riskli gebeliğin hemşiresi çok anlayışlı bir bayan her soruya cevap veren kimseyi kırmayan. eğer böyle gözlemleyip bir hastane bulursan tabi ki ha devlet ha özel bir fark kalmıyor arasında.

Sabah annemle konuştum alınacaklar listeliyorum falan dedim meğer annem hazırlıklara çoktan başlamış bile. Daha önce bebişimizi kaybettiğimiz için sanırım bana bunları söylemeye çekiniyorlar. Çok yorulmasa bari. Evlenirken bir kamyon çeyiz vermişti hala eve bişey almıyorum herşey var :KK66:
anneciğin seni düşünüyomuş bak. demek ki seni üzmemek için bişey demiyomuş. doğumuna da gelir senin yanında olur,bundan sonra hiç üzülme canım ;)

Back
X