2015 Şubat Anneleri

bende temızlıyorum hiç temizlenmemiş gibi soluyor
genzi midolu acaba anlamadım kı
Dun bi arkadasa da yazdim,bi KBB ye gittik baska bir sikinti icin. "gelen bu hirilti icin dert etme, burun kemigi henuz kikirdak oldugundan nefes alirken burun asagi inebilir,buyudukce gecer" dedi..bende gecen gun disari cikmistik,cocugu usuttum sanmstim...

merhaba bayanlar. daha once de yazmısımdır bebegım cok aglıyordu gazı vardı. saatlerce evde 3 kısı bebek sallıyorduk. o ,ilaç bu ilaç derken. humana kımyonlu rezene cayı bebegıme ıı geldı. sabah aksam gunde 2 kez toplam 20 ccye yakın verıyorum. hepsını bıle ıcmıyor. rahatladı bebek sukur kakasını daha rahat yapıyor aglamaları da azaldı. çözüm bulamayanlar denesin derim. önce ben içtim bebeğe vermek istemedim ama etki etmedi. önce onu da deneyebilirsiniz.
sütüm yetmiyor diyordum. onu da şöle çözdüm. bebeğim göğsümü tam ememiyor. hemen memede uyanıyor. meme tam boşalmayınca süt üretimini azaltıyor. o yüzden hemen hemen her emme sonrası pompa ile göğsü boşaltıyorum iyice. böylece sütüm arttı. tabi ki su çok önemli. ama yine de doymadığını anlarsam mama ile takviye ediyorum.

hayir kesinlikle adet olmayi bekleme , yoksa hiç olamazsin ikinciye gebe kalisin :)

ben dun basladim dogum kobtrol hapina yani dogumdan 3 hafta sonra ebe oyle demisti
1.5 ay sonrada gidip spiral takdiricam

hadi yaaa :/ iyi ki sormuşum bak bilmiyodum bunu. ayhh inşallah bişey olmamıştır yoksa baya koca cinayetinden ana habere çıkarım yani. spiral taktırayım ben de o zaman,korunurum diyor ama erkeklere güven olmaz bu konuda.

kızı uyuttum kahvaltımı ettim bulaşıkları toparladım toz aldım ütülerimi yaptım küçük gelen kıyafetleri ayırdım şimdi oturdum steel tea mı içiyorum :KK50:

ah eski günler önceden kahve keyfi yapardım şimdi süt çayı keyfi yapıyorum :KK45:
Masallah sana benim annem.yanimda diye ben iyice saldim var ya. Bi tek kizima bakiyorum. o gidince ev isleri bana o kadar zor gelcek ki :(

Ayrica su hummanadan ben de iciyorum gunde iki fincan yeterli di mi? Sutum gayet iyi ama hep icmek lazim mi ondan acaba ya. Igrwnc bi tadi var pahali da mubarek.

İşe gitmedim bugün. Sabah 5 gibi uyandı hala ayaktayız. Gece de çok yemişti uyumamıştı.
Bazen oburlaşıyor nedense bugün yine düzen sıfır.

ne zaman takılıyor o
ben doktorumu aradım kontrole gelmem gerekirmi diye yok gerekmiyor dedi
çağırsaydı soracaktım herşeyi
telefonda da sormak istemedim

Bana doktor 3. Aydan itibaren taktırabilirsin dedi. Adetli olmak lazimmış takılırken.

5 saat aç mı kalıyormuş bebek
benimki bu gece 3,5 saat yaptı üzüldüm
biraz daha büyüseler o zaman rahat ederiz ek gıdaya geçsek tamamdır iş

Benim de bazen oluyor 3.5 saat. Dün akşam 7 buçukta emzirdim 11 e geliyordu saat eşim susturmaya çalışırken uyandım sesine. Ben uyanmıyım diye susturmaya çalışıyormuş. Üzüldüm çok aç kaldı diye.

kızlar ne zaman korunmak gerekiyor? lohusalık bittikten sonra adet olmayı beklemek ve sonra mı korunmak lazım? bu konuda hiçbir bilgim yok :KK43: spiral taktırmayı düşünüyorum ben de işimi sağlama alayım karşı tarafa hiççç güvenmiyorum, sağlıklı birşey mi spiral riskleri varmı kullanan ya da kullanacak olan var mı? bilgilendirin beni :)

Yok canım Adet olman demek zaten yumurtlamışsın ve o yumurta döllenmemiş atılıyor demek ya yani adet olmadan hamile kalabilirsin. Ben spiral taktırmayı düşünüyorum. Hap etkiler diye o zamana kadar da preZ. Kullandırırım başka seçenek yok zaten.iğneler falan da var ama vücuda hormon vermek istemiyorum emzirme döneminde spiral sadece rahime salgılıyor en azından. Pek beceremiyor onu kullanmayı ama.
Şimdiden 2. Çocuk muhabbeti yapan eşime ben de güvenmiyorum :stop:

Masallah sana benim annem.yanimda diye ben iyice saldim var ya. Bi tek kizima bakiyorum. o gidince ev isleri bana o kadar zor gelcek ki :KK43:

Ayrica su hummanadan ben de iciyorum gunde iki fincan yeterli di mi? Sutum gayet iyi ama hep icmek lazim mi ondan acaba ya. Igrwnc bi tadi var pahali da mubarek.

Yok canım zor gelmez merak etme. Ben de 3 hafta sadece kızıma baktım. Şimdi kafam rahat ben rahatım.
gerçi benim kv kaldi iki haftadan fazla anne kadar rahat olamıyor insan.

Masallah sana benim annem.yanimda diye ben iyice saldim var ya. Bi tek kizima bakiyorum. o gidince ev isleri bana o kadar zor gelcek ki :KK43:

annen gitsin biran önce kendine gelirsin emin ol
bende ilk gittiğinde afalladım ama şimdi düzenimi oturttum kızın uykusunuda düzenledim yemeklerim evin işleri hepsi oluyor
ben bir fincan içiyorum humanayı
dediğin gibi fiyatı güzel :D
bir fincan humana bir fincan rezene bir fincan lactamil içiyorum
humana bitince üzüm hoşafı falan içerim

Ben de öyle baştan zeytinyağı sürseydim diyordum sonra hametan öyle kızartınca zeytinyağı sürmeye başladım şimdi hep sürüyorum Prima kullanıyordum Huggies aldım şimdi bakalım
Huggies ın sadece bel kısmı güzel ve çok kalın.kenarından çiş sızmıştı. Prima da güzel ama sırtından çıkıyor kaka ve lastikleri iz yapıyor bebenin bacağında ama pişik falan yaşamadık. Molfix yenidoğan denemiştik ama çok kaliteli gelmedi.
Canbebe kaldı birde onu mu denesen.

Anne sütü az geldigi zaman bebege mama vermek ne kadar dogru ki vermeli miyim vermemeli mi :/

Bana doktor 3. Aydan itibaren taktırabilirsin dedi. Adetli olmak lazimmış takılırken.

Benim de bazen oluyor 3.5 saat. Dün akşam 7 buçukta emzirdim 11 e geliyordu saat eşim susturmaya çalışırken uyandım sesine. Ben uyanmıyım diye susturmaya çalışıyormuş. Üzüldüm çok aç kaldı diye.

ee ya birde 3 ayda adet olmazsak ne olacak
bazıları 6 ayda falan oluyormuş
pehh
şimdi 1 yıldır alıştık rahatlığa adet olmak da zor gelecek bana :KK70:

ay akşam eşim çok gerdi beni nedense
kızı emzirdim uyuttum saat 10 duşa girecektim sen salla arada beşiğini uyanmaz o dedim
10 dk durdum duşta bi çıktım yine almış kucağına
neden aldın dedim ağladı diyor
ya ağlasın elleme susar o sen böyle yaptıkça hiç durmaz dedim
zaten çocuğun uykusu dağılmış huzursuzlandı ağladı durdu bu sefer babası panik oldu bana kızıyor
ben zaten bebek bakmayı bilmiyorum korkuyorum tutarken biyerini acıtırım diye sende bana bırakıyorsun diyor
ya ne yapayım koktum artık ben ne zaman duşa gireyim dedim
sinir etti beni
aldım çocuğu yatırdım beşiğine salladım yine uyudu
o sinirle salonda yattım gitmedim yatak odasına

bende uyumak şöyle dursun 10 dk başından ayrılamıyorum babasına bırakıp
seninki susturmaya çalışıyor benimki uyuyan çocuğu uyandırıyor

Anne sütü az geldigi zaman bebege mama vermek ne kadar dogru ki vermeli miyim vermemeli mi :/

ben verıyorum ac kalıo aglıo zaten. bazen de cok gelıo o zaman sagıyorum saklıyorum. dolapta sut varsa once anne sutu takvıyesı yapıyorum. ama her emzırme saatınde once emzırme ıslemı yapıyorum. eger yetmedıgını gorursem sutum de yoksa dolapta o sekılde mama verıyorum. dırek mamayı vermıyorum.

aynı yoldan geçtiğim için cevap yazmak istedim. :) Biz artık 15 aylık olduk çok şükür.

Çocuk aç kalmasın diye 30 cc mama takviyesi yapabilirsiniz benden önce arkadaş yazmış zaten iki yada üç saatte bir emzir aç değilse sağ dolaba at ,

Güzel günlerde büyüsün bebekleriniz.

Yok canım zor gelmez merak etme. Ben de 3 hafta sadece kızıma baktım. Şimdi kafam rahat ben rahatım.
gerçi benim kv kaldi iki haftadan fazla anne kadar rahat olamıyor insan.
kv gitmis senin de hadi gozunaydin :)) anne gibi asla olamaz tabiiki. Ya annemden yana hic sikintim yok gozumun icine bakiyo uzulmeyeyim sikilmayayim diye. Anne sonucta. Hic gitsin istemem tabii ama bizim de normal hayatimiza donmemiz lazim. 10 gun sonra falan gidicek mevlidi yaptiktan sonra. Zor gelcek tabii ama aliscaz napalim :(

annen gitsin biran önce kendine gelirsin emin ol
bende ilk gittiğinde afalladım ama şimdi düzenimi oturttum kızın uykusunuda düzenledim yemeklerim evin işleri hepsi oluyor
ben bir fincan içiyorum humanayı
dediğin gibi fiyatı güzel :KK70:
bir fincan humana bir fincan rezene bir fincan lactamil içiyorum
humana bitince üzüm hoşafı falan içerim
Kizim su an cok uzmuyo beni sagolsun tabii gece bazen ayaga dikiyo ama olcak o kadar. Herhalde alisirim bende annemin yokluguna mecbur :)

ya bu rezene hangisi yani nerden nasil alcam markasi ne? Rezene bebegin gazi icin mi iciliyo? Alayim bende. Su an sadece humana ve komposto falan iciyorum ben.

Kizim su an cok uzmuyo beni sagolsun tabii gece bazen ayaga dikiyo ama olcak o kadar. Herhalde alisirim bende annemin yokluguna mecbur :)

ya bu rezene hangisi yani nerden nasil alcam markasi ne? Rezene bebegin gazi icin mi iciliyo? Alayim bende. Su an sadece humana ve komposto falan iciyorum ben.

yine humana rezene içiyorum ben kimyonlu
ama aktardan rezene ve kimyonu alıp kaynatıp içenlerde var
ben hazır aldım
dikkat et ama liptonun rezeneside var ama o naneli
kimyonlusu süt arttırıyor diye biliyorum

hem bebeğin gazı için hem senin gazın için hemde süt için

Ay 18 gun sonra kizimin ilk banyosunu dun aksam yaptirdik yavrumun rengi acildi ya kokmus resmen hahaha :)

Annem yuzunden ilk banyosu toren gibi oldu resmen. Tutturdu kaynananla gorumceni cagiralim ilk banyosunda olmak isterler diye. Bu kadar abartmaya ne gerek var anlamadim. Kalabalik oldukca daha karisti ortalik. neyse bunu da atlattik. Korkmuyo sudan sanirim bi viyakladi o kadar. Kulagina su kacircam diye korktum sadece :(

bu arada bu sefer de alt dusagim sisti sanirim bende bisey var bi doktora gitmem lazim. Yarin da yari kirkina babaanneye gidicez. Of bu yirmiler kirklar vallahi icim daraldi bu batil inanclardan. Hepsi annemle kv nin basinin altindan cikiyo. Mubarek bana karsi iyi anlasiyolar masallah hahaha:)

ben verıyorum ac kalıo aglıo zaten. bazen de cok gelıo o zaman sagıyorum saklıyorum. dolapta sut varsa once anne sutu takvıyesı yapıyorum. ama her emzırme saatınde once emzırme ıslemı yapıyorum. eger yetmedıgını gorursem sutum de yoksa dolapta o sekılde mama verıyorum. dırek mamayı vermıyorum.
Agladiginda sakinlestirip tekrar anne sutu veriyorum sagacak kadar cok olmuyor zaten o yuzden sagamiyorum :(

yine humana rezene içiyorum ben kimyonlu
ama aktardan rezene ve kimyonu alıp kaynatıp içenlerde var
ben hazır aldım
dikkat et ama liptonun rezeneside var ama o naneli
kimyonlusu süt arttırıyor diye biliyorum

hem bebeğin gazı için hem senin gazın için hemde süt için
Bu humana bizi cokertecek anlasildi :) o zaman humananin sadece rezenesini iceyim ben ya. sutum iyi zaten cok su iciyorum. Komposto falan da. Ya biz bi sene emzirsek atiyorum bi sene de iccek miyiz bunlari oy anam :(

aynı yoldan geçtiğim için cevap yazmak istedim. :) Biz artık 15 aylık olduk çok şükür.

Çocuk aç kalmasın diye 30 cc mama takviyesi yapabilirsiniz benden önce arkadaş yazmış zaten iki yada üç saatte bir emzir aç değilse sağ dolaba at ,

Güzel günlerde büyüsün bebekleriniz.
Teşekkürler mama en son care de iste emsin istiyorum az geliyor doymasa uyumaz ama degil mi

Back
X