2015 Şubat Anneleri

dadera dadera bu arada iş hayatı nasıl gidiyo canım alıştı mı Duru kuş? sen alıştın mı kaynanaya? iç çanaşırlarını yıkıyo mu yine :))
Sana bişiy diyim bir yaşından sonra memeye duskunluk ve iştahsızlık oluyormuş bzimkide çok emiyor biraz azaltmayi düşünüyorum bakalım iştahı fark edecek mi . Hamile kaldım kapalı herkes emzirmeyi kes diyor biraz yorgun düşüyorum ama sanırım kesmicem biraz azaltacagim gündüz bir kere vermeyi düşünüyorum gece çok zor ama her uyandığında meme ama ona da çare bulucam.

dadera dadera bu arada iş hayatı nasıl gidiyo canım alıştı mı Duru kuş? sen alıştın mı kaynanaya? iç çanaşırlarını yıkıyo mu yine :))
Calismak guzel canim insan daha dinc oluyo nedense. Dogru duzgun uyumuyorum halbuki. Duru iyice cozuttu gece emmeleri konusunda. Bi de gecen hafta hasta oldu demistim ya yine hasta oldu dun tam iyilesmis gibiydi o kadar sinir oldum ki valla. Bi burnu durmadi cocugun bi de oksuruk. Asiri geniz akintisi. Ise giderken de biraz kiziyo kucagima gelmeye calisiyo. Ama sonrasinda sorun cikarmiyomus sukur. Aksam da iki dk bekleyemiyo eve gelince bi ustumu degiseyim elimi yikayayim. Aninda meme istiyo nerdeyse kapida emcek. Gelis saatim yaklasinca hissedip mizmizlaniyomus zaten kuzum. Kayinvalidemle iyiyiz sukur. Yeni bir camasir aksiyonu yasanmadi henuz. :KK70: zaten ic camasirlarini sakladim kirlilerini. Atacaksa bile onlari karistirmasin araya. Bu arada benim regl olayi bir haftadir kahverengi akinti seklinde devam ediyo. Henuz tam anlamiyla regl olamadim. Normal mi ki ilk seferde boyle olmasi?

kızlar günaydın. dün vefat eden akrabamızdan bahsetmiştim. şimdi de bebeği yoğun bakıma almışlar. hastaneden enfeksiyon kapmış. Rabbim sen koru şifa ver.

kızlar günaydın. dün vefat eden akrabamızdan bahsetmiştim. şimdi de bebeği yoğun bakıma almışlar. hastaneden enfeksiyon kapmış. Rabbim sen koru şifa ver.
Allah şifa versin yardım etsin inş canım ya zavallı yavrucak anne kucağını sıcaklığını hissetmesi gerekirken soğuk yoğun bakım odalarında insanın içi yanıyor inşAllah hemen iyileşir acı çekmeden ve hayatı çok güzel olur inşAllah

Sana bişiy diyim bir yaşından sonra memeye duskunluk ve iştahsızlık oluyormuş bzimkide çok emiyor biraz azaltmayi düşünüyorum bakalım iştahı fark edecek mi . Hamile kaldım kapalı herkes emzirmeyi kes diyor biraz yorgun düşüyorum ama sanırım kesmicem biraz azaltacagim gündüz bir kere vermeyi düşünüyorum gece çok zor ama her uyandığında meme ama ona da çare bulucam.
Canım sen doktora gittiğinde soracaktın sanırım emzirme işini sorarsan bana da bilgi verirsin lazım olur bana da bu bilgiler özellikle emzirmeyi merak ediyorum hamile kalınca kesmek şart mı diye hormonlar filan değişiyo ya

Allah şifa versin yardım etsin inş canım ya zavallı yavrucak anne kucağını sıcaklığını hissetmesi gerekirken soğuk yoğun bakım odalarında insanın içi yanıyor inşAllah hemen iyileşir acı çekmeden ve hayatı çok güzel olur inşAllah

ıns cnm. dualarınıza ihtiyacımız var. çok üzülüyorum sürekli aklım bebekte. zaten yavrucak baştan talihsiz şimdi de hastalıklarla mücadele ediyor. :KK61:

dadera dadera çamaşırları saklamakla iyi yapmışsın kesin çözüm :) ayaz da aynı duru gibi gelince saldırıyor resmen, hemen kucak istiyor :)

neden bilmiyorum ama son 2-3 haftadır bana aşırı düşkün olmaya başladı yani sırf meme değil, sürekli kucağımda olma isteği var ve almazsam ağlıyor, sinirleniyor kendini yerden yere atıyor.. MaRaL_ MaRaL_ kız senin bilmen lazım iki çocuk büyüttün söyle hadi :)))

yeb4 yeb4 walla çakışmak iyi geliyor elbette, yani biraz uzaklaşmak ama ayaz deliriyor git gide benden ayrı kalınca geldiğimde ve gece tüm hırsını alıyor..bi de hafta sonu evde oluyorum ya mesela dinleniyorum çünkü o uyuduğunda ayaklarımı uzatıyorum en azından okulda öyle bir şansım yok ama.. Yani ruhsal anlamda çakışmak güzel ama yorgunluk açısından kötü :)

Mis lily Mis lily canım geçmiş olsun şimdi Nasılsın?

mery60 mery60 canım sen napyıon :)) benim aklım sende kalıyor nedense, rüyadan da çok etkilendim sanırım öyle oluyor bende dönem dönem çok garip..

Canım sen doktora gittiğinde soracaktın sanırım emzirme işini sorarsan bana da bilgi verirsin lazım olur bana da bu bilgiler özellikle emzirmeyi merak ediyorum hamile kalınca kesmek şart mı diye hormonlar filan değişiyo ya
Emzirebiliyorsun Canm benim bildiğim sadece son ay emzirmeyi kesmeyi öneriyor bazıları Çünkü vücut diğer Bebek için kolostrumu üretmeye başlıyormuş.. Her iki çocuğunu aynı anda emziren çok var yaa benim Almanya'daki arkadaşlarım öyle mesela..

Kızlar Bebek için flash kart yada zeka oyunları falan alan var mı? Bide bizimkilere artık siyah beyaz değil de renkli lazım dimi böyle görseller?
dadera dadera çamaşırları saklamakla iyi yapmışsın kesin çözüm :) ayaz da aynı duru gibi gelince saldırıyor resmen, hemen kucak istiyor :)

neden bilmiyorum ama son 2-3 haftadır bana aşırı düşkün olmaya başladı yani sırf meme değil, sürekli kucağımda olma isteği var ve almazsam ağlıyor, sinirleniyor kendini yerden yere atıyor.. MaRaL_ MaRaL_ kız senin bilmen lazım iki çocuk büyüttün söyle hadi :)))

yeb4 yeb4 walla çakışmak iyi geliyor elbette, yani biraz uzaklaşmak ama ayaz deliriyor git gide benden ayrı kalınca geldiğimde ve gece tüm hırsını alıyor..bi de hafta sonu evde oluyorum ya mesela dinleniyorum çünkü o uyuduğunda ayaklarımı uzatıyorum en azından okulda öyle bir şansım yok ama.. Yani ruhsal anlamda çakışmak güzel ama yorgunluk açısından kötü :)

mery60 mery60 canım sen napyıon :)) benim aklım sende kalıyor nedense, rüyadan da çok etkilendim sanırım öyle oluyor bende dönem dönem çok garip..
valla benimkide oyle :)
kelin ilaci olsa basina surer ama bizimki meme yuzunden diye dusunuyorum
kucakdada susmuyor hatta kucakda daha çok agliyor memeyi aç diye
buyuklerde nasildi unuttum ki:KK64:

valla benimkide oyle :)
kelin ilaci olsa basina surer ama bizimki meme yuzunden diye dusunuyorum
kucakdada susmuyor hatta kucakda daha çok agliyor memeyi aç diye
buyuklerde nasildi unuttum ki:KK64:
Haha nedir yaa bu meme olayı :) bunlar ileride memeyi kesince farklı şeylere başlamasa bari parmak emme falan gibi.. Sen ne zaman kesmeyi düşünüyorsun? Taktım ben bu olaya emzirmeyi çok seviyorum aslında bırakmak da istemiyorum şimdiden duygusala bağladım Nasıl kesicem diye :)))

mery60 mery60 canım ben bu kartları tez hocama sordum, önermedi alma sakın tuzağı dedi.. Onun yerine renkli resimler göster, şekiller çıkart bilgisayardan onları göster dedi.. Mümkün olduğunca Lego (Bau yaş için büyük olanlar) oynat en güzeli o yaratıcılığı geliştirir diyor.. Ayrıca bir de ağzına almayacağından emin Olfuğunda oyun hamuru ver eline demişti.. Oyun Hamurunu ben yazın başlıcam ama kendim Yapcam hamur yapıp gıda boyası katarım ağzına alsa da sıkıntı olmaz :))

<<<
Haha nedir yaa bu meme olayı :) bunlar ileride memeyi kesince farklı şeylere başlamasa bari parmak emme falan gibi.. Sen ne zaman kesmeyi düşünüyorsun? Taktım ben bu olaya emzirmeyi çok seviyorum aslında bırakmak da istemiyorum şimdiden duygusala bağladım Nasıl kesicem diye :)))
aynu durumdayim
fiziksel olarak bunaldim ama ruhum kalbim aklim memeyi kesmeye musait deil
dun bi arkadasim artik oglunu emzirmedigini soyledi 1 aysinda onunkide, gozlerim doldu benimkini emzirmeyecegim aklima gelince
çok seviyorum emzirmeyi ama bazende yeter artik seni kesecem memeden diyorum oyle bunaltiyorki ha bire biseyler eydirmiye çalisyorum çokda basaramiyorum ama karni tok oluirsa beni emmez diye ama ise yaramiyor

bu sabah 6 15 de uyandi emzirirken uyyakalmisim bi uyandim saat 7 ve benimki hala memede uyyor emiyor emzik niyetine
45 dk emziklik yapmisim bu ne demek yaaa
emzik de aliyor biberonda bu kdr niye duskun bilmiyorumki
benimki emzik agzinda dusunce dilini emiyor galiba uykudayken :(
2 aysina kadar emzirmeyi dusnuyorum katlanabilirsem bunlara :)

Ah canım benim ya valla duygulandım şimdi, yüz yüze baktığımız arkadaşlar kendi telaşelerine kapılıp gidiyor, hal hatır sormak bazen zor oluyor, ama sen tutup görmeden sesimi duymadan beni düşünüyorsun.. Ben iyiyim canım, tekdüzelik haricinde şimdilik herşey yolunda. Öyle etliye sütlüye karışmadan yaşayıp gidiyoruz :) havalar biraz güzelleşse az yürüyüş falan yapar kendime gelirim biraz daha. Tuna daha Nasıl uyumayabilirim konulu rekor denemeleri yapıyor :D dün gece üç çeyrekse uyandı, ezan kaçta okundu bilmiyorum hala açıktı gözleri öyle işte :) sen nasılsın ailenle gezip tozuyor musunuz? Hava güzel olursa mangal yapın bu hafta sonu :) bildiğim kadarıyla sende boba kanguru vardı, ayaz onunla durmuyor mu dışarda falan? Ben sırtıma takıyorum öyle çok Mutlu oluyor Tuna. Yeter ki bana yapışık olsun :))

Beratta öyle kızlar işten gelince yapışıyor bana babasında bile durmuyor yeni geldiğimde banyoya girip ellerimi yüzünü yıkarken kıyameti koparıyor onu da sokuyor babası banyoya sırtımdan çekiştiriyor ellerimi yıkarken kıyafetimi değiştiremiyorum bile zaten :) ama 5 dk emip bırakıp gidiyor beni daha doğrusu elimden tutup yürüt diyor :)

mery60 mery60 canım ben bu kartları tez hocama sordum, önermedi alma sakın tuzağı dedi.. Onun yerine renkli resimler göster, şekiller çıkart bilgisayardan onları göster dedi.. Mümkün olduğunca Lego (Bau yaş için büyük olanlar) oynat en güzeli o yaratıcılığı geliştirir diyor.. Ayrıca bir de ağzına almayacağından emin Olfuğunda oyun hamuru ver eline demişti.. Oyun Hamurunu ben yazın başlıcam ama kendim Yapcam hamur yapıp gıda boyası katarım ağzına alsa da sıkıntı olmaz :))
Oyun hamuru için bence de erken, şimdi yer Tuna hamuru :)) kartları da Ben de kendim çıktı alıp şeffaf defter kapları var ya onlarla kaplıcam zaten. Hazır alıcam. Pinterestte çok güzel fikirler var. Maksadım önce kartları gösterip sonra söylediğim şeyi bana vermesini sağlamak. Biraz görsel zekasını çalıştırmak yani. Aynı kartlardan çifter çıktı alıp ilerde eşleştirme falan yaptırırım diye düşündüm. Bu ara her şeye o kadar meraklı, öğrenmeye o kadar açık ki değerlendirmek istedim. Lego var ama şimdilik ilgisini çekmedi. Tuna'nın en büyük oyunu sobanın deliğinden ne bulursa içine atmak :D dün havuç vermiştim bi baktım yok, bu kadar hızlı yiyemez dedim, sobanın içine baktım ki orda :))

Beratta öyle kızlar işten gelince yapışıyor bana babasında bile durmuyor yeni geldiğimde banyoya girip ellerimi yüzünü yıkarken kıyameti koparıyor onu da sokuyor babası banyoya sırtımdan çekiştiriyor ellerimi yıkarken kıyafetimi değiştiremiyorum bile zaten :) ama 5 dk emip bırakıp gidiyor beni daha doğrusu elimden tutup yürüt diyor :)
Bizi çok özlüyorlar demek ki :) Tuna da arabadan inip eğilip alıncaya kadar ağlıyor, hele ki tuvalete gireyim.. Kapının önünde ağıt yakıyor resmen :D

<<<

aynu durumdayim
fiziksel olarak bunaldim ama ruhum kalbim aklim memeyi kesmeye musait deil
dun bi arkadasim artik oglunu emzirmedigini soyledi 1 aysinda onunkide, gozlerim doldu benimkini emzirmeyecegim aklima gelince
çok seviyorum emzirmeyi ama bazende yeter artik seni kesecem memeden diyorum oyle bunaltiyorki ha bire biseyler eydirmiye çalisyorum çokda basaramiyorum ama karni tok oluirsa beni emmez diye ama ise yaramiyor

bu sabah 6 15 de uyandi emzirirken uyyakalmisim bi uyandim saat 7 ve benimki hala memede uyyor emiyor emzik niyetine
45 dk emziklik yapmisim bu ne demek yaaa
emzik de aliyor biberonda bu kdr niye duskun bilmiyorumki
benimki emzik agzinda dusunce dilini emiyor galiba uykudayken :KK43:
2 aysina kadar emzirmeyi dusnuyorum katlanabilirsem bunlara :)
Bende çok seviyorum emzirmeyi, gittiği yere kadar gitsin bakalım. Pek süt yok ama ikimiz içinde güzel bi duygu demek ki emzirmek. Ne güzel :)

Emzirebiliyorsun Canm benim bildiğim sadece son ay emzirmeyi kesmeyi öneriyor bazıları Çünkü vücut diğer Bebek için kolostrumu üretmeye başlıyormuş.. Her iki çocuğunu aynı anda emziren çok var yaa benim Almanya'daki arkadaşlarım öyle mesela..
Yani emziren var canım biliyorum da etraftan duyduğum kadarıyla süt zararlı oluyormuş bebeğe içindeki hormonlardan dolayı kaynanam filan öyle diyor bir de süt üretmek için vücuttaki vitaminler gidiyor yani hamileyken vücut hem bebeğe çalışıyor hem süte vitamin gönderiyor güçsüz kalmaz mı anne vücuttaki vitaminler yeter mi ikisine de onu düşünüyorum canımcım :KK64:

Back
X