2015 Şubat Anneleri

dadera dadera çamaşırları saklamakla iyi yapmışsın kesin çözüm :) ayaz da aynı duru gibi gelince saldırıyor resmen, hemen kucak istiyor :)

neden bilmiyorum ama son 2-3 haftadır bana aşırı düşkün olmaya başladı yani sırf meme değil, sürekli kucağımda olma isteği var ve almazsam ağlıyor, sinirleniyor kendini yerden yere atıyor.. @MaRaL_ kız senin bilmen lazım iki çocuk büyüttün söyle hadi :)))

@yeb4 walla çakışmak iyi geliyor elbette, yani biraz uzaklaşmak ama ayaz deliriyor git gide benden ayrı kalınca geldiğimde ve gece tüm hırsını alıyor..bi de hafta sonu evde oluyorum ya mesela dinleniyorum çünkü o uyuduğunda ayaklarımı uzatıyorum en azından okulda öyle bir şansım yok ama.. Yani ruhsal anlamda çakışmak güzel ama yorgunluk açısından kötü :)

Mis lily Mis lily canım geçmiş olsun şimdi Nasılsın?

mery60 mery60 canım sen napyıon :)) benim aklım sende kalıyor nedense, rüyadan da çok etkilendim sanırım öyle oluyor bende dönem dönem çok garip..
Çok teşekkür ederim canım düşündüğün için :) Bugün daha iyiyim, yarın Dişhekimine gideceğim diş etlerim için bakalım nasıl olacak :)

kızlar günaydın. dün vefat eden akrabamızdan bahsetmiştim. şimdi de bebeği yoğun bakıma almışlar. hastaneden enfeksiyon kapmış. Rabbim sen koru şifa ver.
Allah Allah ne bicim hastaneymis ya orasi. Tabi kader ama yani ihmal de var kesinlikle. Allah sifalar versin:(

dadera dadera çamaşırları saklamakla iyi yapmışsın kesin çözüm :) ayaz da aynı duru gibi gelince saldırıyor resmen, hemen kucak istiyor :)

neden bilmiyorum ama son 2-3 haftadır bana aşırı düşkün olmaya başladı yani sırf meme değil, sürekli kucağımda olma isteği var ve almazsam ağlıyor, sinirleniyor kendini yerden yere atıyor.. @MaRaL_ kız senin bilmen lazım iki çocuk büyüttün söyle hadi :)))

@yeb4 walla çakışmak iyi geliyor elbette, yani biraz uzaklaşmak ama ayaz deliriyor git gide benden ayrı kalınca geldiğimde ve gece tüm hırsını alıyor..bi de hafta sonu evde oluyorum ya mesela dinleniyorum çünkü o uyuduğunda ayaklarımı uzatıyorum en azından okulda öyle bir şansım yok ama.. Yani ruhsal anlamda çakışmak güzel ama yorgunluk açısından kötü :)

Mis lily Mis lily canım geçmiş olsun şimdi Nasılsın?

mery60 mery60 canım sen napyıon :)) benim aklım sende kalıyor nedense, rüyadan da çok etkilendim sanırım öyle oluyor bende dönem dönem çok garip..
Canim ayni seyleri yasiyoruz Duru da iyice bana sardi ve babasina kotu davranmaya basladi nedense. Onun hicbiseyinden memnun olmuyo kiziyo hep. Geceleri de cilginca meme istegi. Bi de bitmeyen hastalik. Uykusuzluk tavan yapti

Haha nedir yaa bu meme olayı :) bunlar ileride memeyi kesince farklı şeylere başlamasa bari parmak emme falan gibi.. Sen ne zaman kesmeyi düşünüyorsun? Taktım ben bu olaya emzirmeyi çok seviyorum aslında bırakmak da istemiyorum şimdiden duygusala bağladım Nasıl kesicem diye :)))
Bizimki bi memeden digerine gecerken duramayip elinin ustunu emiyo bazen. Tam bir bagimlilik bu ya. Dedigin gibi baska biseye baglanmasindan korkuyorum

aynen bende öyle ki kapılarımı kolay kolay açmam insanlara ama sizi görmeden bu kadar sevebilmem gerçekten çok güzel.

yürümeye başlamadan önce nasıldı dışarda canım? acaba yürüdükleri için mi durmuyolar keşfetmek istiyolar.
Begüm'den allah razı olsun o zaman tek durduğu yer dışarısı :)) yani onun da bi süresi var tabii :) ama yürüyemediği için mi acaba inmek istemiyo arabasından. bi yürümeye başlasın bende görücem sanırım :)
Yürümeye başlamadan önce de kanguruda bi süre durup yine mızmızlanıyordu yani anlican baştan beri öyleyiz.. Daha ilk aylarında bile ben hiç dışarı çıkamadım hep ağladı, arabada ağladı kucakta ağladı, hiç bir yere çıkamamıştım hala da öyleyim bunyğzddn de tabi bunalıyorum.. Napim bunda böyle ben de çok isterdim Dursun arabasında ya da kucağımda ben de gezeyim, çok imreniyorum Bu arabada saatlerce duran vr gezen bebekleri :(

Bence sırtta daha rahat edersiniz, çünkü hem senin önde taşıman çok zor olur ağırlaştışlar çünkü, hemde ayaz eminim önde etrafı göremediği için sıkılıyordur. Bi deneyin bakalım belki sever, çarşı pazar da bi süre sonra sıkar insanı ama en azından hava almış olurdunuz. Parka falan gidin bari salıncakta sallanmak hoşuna gider belki. Bizim buralar toprak yeşillik olunca bırakıyorum ben bazen düştüğü yerden kalkmıyor öyle uzanıp bulduğunu mıncırıyor atıyor arada kafayı yere koyuyor :KK70: valla iyice saldım ben bu anneliği, biraz çingene usülü büyütüyorum sanırım. Allah'a emanet. Uyku konusu hariç!!
Denicem Canm en kısa zamanda :)) parka gidiyoruz benim okulun orda bir park var orası genelde boş oluyor orda sallanıyor en azından şöyle bi 10 dk vakit geçirtebiliyoruz :) ya uykusunu alınca kuzu oluyor ama genelde gündüz uykusunda bile yarım saatte bi uyandığı için uykusunu alamıyor ve hep gıcık oluyor, bizim temel sorunumuz uyku benim asıl ona Çözmem lazım ama o gücü hissetmiyorum kendimde.. Ben de izin veriyorum yerlere dokunmasına falan öyle titiz değilim açıkcası keşke bizim de öyle çayır çimen şansımız olsa çok şanslı tunacık :))

Çok teşekkür ederim canım düşündüğün için :) Bugün daha iyiyim, yarın Dişhekimine gideceğim diş etlerim için bakalım nasıl olacak :)
Ne demek ;) hadi bakalım, iyileş de önemli olan o.. Ağrı'nın her türlüsü kötü hele de bizim gibi küçük bebeğin varda ve yatıp dinlenemiyorsan :)

Bizimki bi memeden digerine gecerken duramayip elinin ustunu emiyo bazen. Tam bir bagimlilik bu ya. Dedigin gibi baska biseye baglanmasindan korkuyorum
Anam yavrum kıyamam :( haklısın bağımlılık damağı kızıyor işte tam anlamıyla :) ileride bakalım bu emme isteği her birinde Nasıl bi sonuç gösterecek, bunun bize geri dönüşü Nasıl olacak.. Ben mesela hiç emmemişim maalesef ve sigara kullanıyorum, tırnak yiyordum eskiden hala da elim hep ağzımdadır yemesem de.. :))

Bence sırtta daha rahat edersiniz, çünkü hem senin önde taşıman çok zor olur ağırlaştışlar çünkü, hemde ayaz eminim önde etrafı göremediği için sıkılıyordur. Bi deneyin bakalım belki sever, çarşı pazar da bi süre sonra sıkar insanı ama en azından hava almış olurdunuz. Parka falan gidin bari salıncakta sallanmak hoşuna gider belki. Bizim buralar toprak yeşillik olunca bırakıyorum ben bazen düştüğü yerden kalkmıyor öyle uzanıp bulduğunu mıncırıyor atıyor arada kafayı yere koyuyor :KK70: valla iyice saldım ben bu anneliği, biraz çingene usülü büyütüyorum sanırım. Allah'a emanet. Uyku konusu hariç!!
En güzelini yapıyorsun canım rahat anne olmak en iyisi hem çocukta daha özgür oluyor. Atalarımız boşuna sakınan göze çöp batar dememiş :)))
Ama bunları senin yazdığını görünce biraz şaşırdım. Çünkü sen kuralcıyım her şeyim saatli falan demiştin. Bu yaramazlar daha ne kadar değiştirecek bizi acaba :-)

Kızlar nasılsınız biz iyiyiz şükür iştah aynı zorlamıyorum ama zar zor yiyor yediklerini dikkatini dağıtarak yediriyoruz uyku zaten yok en az 4-5 deda uyanıyor gece ben uyusam da berat dönüp duruyor yatakta zaten beşiğinde hiç yatmıyor yani yatırırım aslında ama bana zorluk olur her seferinde o uyku haliyle onu beşikten çıkarıp emzirip uyutup yine beşiğe koymak çok zor geliyor o uyku haliyle o yüzden bizimle yatıyor yaramazlık hat safhada yürümesi de çat pat yani tamamen bağımsız yürüyecek kadar değil henüz arkasından gitmezsek dengesini her an kaybedip düşebiliyor kafasını bi yerlere vurabiliyor çok yoruyor kısacası

aynen canım ama bakıyorum göremiyorum hiç patlamaya yakın bi diş. altta iki üstte iki var şu an. herhalde yine diştir başka bişey gelmiyo aklıma.

çünkü sosyalleşiyosun canım. evde durunca ev işi ve çocuktan başka bişey yapmıyorsun. ki bence yeri geldiğinde çok daha yorucu oluyor çalışmaya göre.
şimdi en azından süslenip dışarı çıkıyosun farklı insanlar görüyosun.

evet çocuk dünyanın en güzel şeyi ama ev kadını moduna giriyosun çalışmayınca ve bu insanı ruhen de yıpratıyor.
Durukuşum da ne çekti şu geniz akıntısından ya :KK43: kbbye mi götürsen yine başka bi doktora? gerçi yapılacak da bişey yok geniz akıntısına :KK43:
kuru kuru mu öksürüyo hani Begüşe olan gibi? bak ben odasının peteğini kapattım ve hep havalandırdım. bi haftadır öksürmüyo. dün gece öksürdü yine biraz ama çok değil.

bu arada regl benim normal oldu eskisi gibi. bitti bile. senin neden öyle oldu bilemedim canım.
Canim doktora da goturesim gelmiyo hep ayni seyler. Evde oturdugu yerde hasta oluyo cocuk. Nasil kapiyo nerden kayiyo bilmiyorum. Odasinda buhar makinasi kullaniyorum burnu kurumasin diye. Serum fizyolojik zaten en yakin arkadasimiz.

Regl konusunda az daha bekliim acayiplil devam ederse bi daha doktora giderim galiba

Geçer, bizi de haberdar et :)
Nasıl oralar? Türkiye'yi özlüyorsun eminim ama orada yaşamak Nasıl burayla kıyaslandığında? Kültür olarak yakın mıyız Özbek'lerle
Kültür yakın evet zaten dil de yakın. Özbekçeyi çabuk öğrendik. Ama burada yaygın olan dil rusça. Eğitim sinema tiyatro vs çoğu şey rusça. Yani burada Ruslar tek kelime özbekçe bilmeden gayet güzel yaşayabiliyorlar. Bu ilginç gelir bana hep :)) Türkiye özlemi tabi ki var ama burada rahatız Türkleri çok seviyorlar. Genel olarak sakin bir yer güvenlik problemi yok. Atalarımızın geldiği Buhara Semerkand Hiva gibi tarihi öneme sahip şehirleri var.
Gelin gezdirelimm sizleri ;)

Slm kızlar dün ilk defa birkaç adım attı bizim kiz. Çalışmalarını hızlandırdı bugünde.:KK9:
Çatalı ve pipeti güzel öğrendi.önüne yemeği koyunca hemen kaşık çatal istiyor.kaşık için biraz daha çaba gerek.tabi çatalı kullanması minciklamadigi anlaminâ gelmiyor.
Oyun işinde bizim kız baya iyi.ocağa yemek koyuyor.karıştırıyor.bebeğe yediriyo.çay servisi yapıyor.arabacilik..evin içinde sürekli oyun atmosferi olunca..yalnız büyükle hiç kes yapistir boyama yapamiyoruz.hiç fırsat vermiyor.ya boyaları yiyor ya makasa dalıyor yada yapbozlari kemiriyor.

Ben çatalı beratın eline veremiyorum canım çok hareketli korkuyorum gözüne girer ya da ağzına batırır diye sallıyor bi de elinde ne varsa korkuyorum yani ama kendileri çok hevesli hep elini çatala atıyor ben de veremiyorum :KK43:
Bambu Bebek çatallarından kullanabilirsin. Hem çok sivri de değil

bence de ne varsa o tuvalette banyoda sürekli gözü orda :)

evet canım yakında daha güzel oynamaya başlayacaklar bizimle çok keyifli olacak bence :)

yemek konusunda kendini rahat bırakmana çok sevindim. takıntılı insanlarız biz biliyorum çünkü çok yıpratıyo insan kendini. ah bi de bende rahatlasam biraz. ama daha iyiyim artık en azından asla zorlamıyorum acıkınca yer diyorum. kesinlikle dediğin gibi yapıyorum her yemeğe oturduğumuzda onu da sandalyesine koyuyorum ve mutlaka ne yiyorsak istiyor. koyuyorum önüne yiyor. çatal veremiyorum sokar gözüne çok sallıyo eline bişey alınca. bebek çatalları var onlardan alıcam.

yemek zamanından önce eline bişey vermemeye çalışıyorum canım iştahı gitmesin diye. ama dediğim gibi bizimle birlikte yiyor. elinde mıncıklıyor yere atıyor hiç bişey demiyorum istediğini yapsın keşfetsin.

bi de merak ediyorum acaba çocukların damak tadı anne babaya benzer mi?

mesela babası peynir hastasıdır kaç çeşit peynir var sayamam bazen. Begüm de peynire ölüyor resmen. bende muza bayılırım ama cidden çok severim. o da görsün resmen kafayı yer kabuğunu soyana kadar kendinden geçiyo :KK70:
biz ne seviyosak o da seviyo dikkatimi çekti yani :)
Can'ım ruh hallerimiz bile genetik olarak yansıyormuş eminim damak zevki de benziyordur. Tuna da babası gibi etçi.

Bende oyuncak sepetinden çorap sepetinden havuç topluyorum:) bazende çatal niyetine kullanıyor önüne yemek koyuyorum havucu batırıp yemeye calisiyor. Kart fikri çok guzel
Hele ki sizin orda ne güzel kartlar kitaplar vardır. Değerlendir bence. Belli ki bebelerin çatalla yeme Zaman'ı gelmiş bak diğerleri de çatal istiyormuş, topluca çatala geçiş yapalım bari :))

Back
X