2015 Şubat Anneleri

Denicem Canm en kısa zamanda :)) parka gidiyoruz benim okulun orda bir park var orası genelde boş oluyor orda sallanıyor en azından şöyle bi 10 dk vakit geçirtebiliyoruz :) ya uykusunu alınca kuzu oluyor ama genelde gündüz uykusunda bile yarım saatte bi uyandığı için uykusunu alamıyor ve hep gıcık oluyor, bizim temel sorunumuz uyku benim asıl ona Çözmem lazım ama o gücü hissetmiyorum kendimde.. Ben de izin veriyorum yerlere dokunmasına falan öyle titiz değilim açıkcası keşke bizim de öyle çayır çimen şansımız olsa çok şanslı tunacık :))
Can'ım ben öğle uykusuna yatırdığımda başında resmen nöbet bekliyorum, elim sırtında mık dese pış pış öyle öyle iki saati bulduruyorum. Derken şimdi bünye alıştı sanırım, kendinden bir buçuk saate yakın uyuyor, tabi senin öyle bi şansın yok sanırım ilte oluyorsun. Dediğin gibi uykuyu almadığı Zaman çok agresif oluyor, sırf keyfi yerinde öçsün diye işte nöbetteyim bende

En güzelini yapıyorsun canım rahat anne olmak en iyisi hem çocukta daha özgür oluyor. Atalarımız boşuna sakınan göze çöp batar dememiş :)))
Ama bunları senin yazdığını görünce biraz şaşırdım. Çünkü sen kuralcıyım her şeyim saatli falan demiştin. Bu yaramazlar daha ne kadar değiştirecek bizi acaba :-)
Saatler hala aynı o konuda hiç bi değişiklik yok ve hep savunurum bunu, sadece artık işte masada otursun yesin illa tabağını bitirsin ay üstü kirlendi tüh yeri yaladı filan demiyorum :)) uyku konusunu da saatler yüzünden es geçemiyorum işte. Bırakayım da uykusu gelince uyusun olayı bana göre değil. Belki de o yüzden uyumuyor :))

Kızlar nasılsınız biz iyiyiz şükür iştah aynı zorlamıyorum ama zar zor yiyor yediklerini dikkatini dağıtarak yediriyoruz uyku zaten yok en az 4-5 deda uyanıyor gece ben uyusam da berat dönüp duruyor yatakta zaten beşiğinde hiç yatmıyor yani yatırırım aslında ama bana zorluk olur her seferinde o uyku haliyle onu beşikten çıkarıp emzirip uyutup yine beşiğe koymak çok zor geliyor o uyku haliyle o yüzden bizimle yatıyor yaramazlık hat safhada yürümesi de çat pat yani tamamen bağımsız yürüyecek kadar değil henüz arkasından gitmezsek dengesini her an kaybedip düşebiliyor kafasını bi yerlere vurabiliyor çok yoruyor kısacası
Emme bitmeden kesintisiz uyku yok bize. Ben emme bitse de uykudan şüpheliyim ya hadi bakalım..

Kültür yakın evet zaten dil de yakın. Özbekçeyi çabuk öğrendik. Ama burada yaygın olan dil rusça. Eğitim sinema tiyatro vs çoğu şey rusça. Yani burada Ruslar tek kelime özbekçe bilmeden gayet güzel yaşayabiliyorlar. Bu ilginç gelir bana hep :)) Türkiye özlemi tabi ki var ama burada rahatız Türkleri çok seviyorlar. Genel olarak sakin bir yer güvenlik problemi yok. Atalarımızın geldiği Buhara Semerkand Hiva gibi tarihi öneme sahip şehirleri var.
Gelin gezdirelimm sizleri :KK66:
Özbek pilavı pişiriyor musun? :)) Ben internetten tarif alıp yapmıştım ve çok beğenmiştim, bilmiyorum aynısı mı ama..

Slm kızlar dün ilk defa birkaç adım attı bizim kiz. Çalışmalarını hızlandırdı bugünde.:KK9:
Çatalı ve pipeti güzel öğrendi.önüne yemeği koyunca hemen kaşık çatal istiyor.kaşık için biraz daha çaba gerek.tabi çatalı kullanması minciklamadigi anlaminâ gelmiyor.
Oyun işinde bizim kız baya iyi.ocağa yemek koyuyor.karıştırıyor.bebeğe yediriyo.çay servisi yapıyor.arabacilik..evin içinde sürekli oyun atmosferi olunca..yalnız büyükle hiç kes yapistir boyama yapamiyoruz.hiç fırsat vermiyor.ya boyaları yiyor ya makasa dalıyor yada yapbozlari kemiriyor.
Ya ne şeker yaa erken başlamış evciliğe, tabi akran eğitimi alıyor çocuk ne güzel, erken de konuşur kesin.

Ah ah ayaz uzun süredir öyle sabah 5te uyanıyor ama 6ya kadar deliksiz memeyi emerek gözleri kapalı yatıyor aslında izin vermemem lazım ama işte bende çok uykusuz oluyorum izin veriyorum, maalesef alışkanlık haline getirdi :) 2 yaşa ben katlanamayabililrim gece uykusu güzel olsa hiç önemli değil de maalesef sıkıntı.. Bu gece mesela eşim yatağa geldiğinde ayaz bizim yatakta eşimin tarafında ayak ucundaydı yani düştü düşecek orda uyumuş ama ne ara Oray'a geldi ben mi aldım emzirdim hiç hatırlamıyorum allah korusun bi düşse.. Yani uykusuzluk hat Safada artık be yaptığımı bile hatırlamıyorum
hadi yaa ben hiç aliskanliik oalrak ele almamsitim ki bunu
dund eyapoti yani iki sabahtir boeyleyiz
bende salonda oturmakdansa yatakda yatayim diye izin veriyordum
her zaman yapacaksa kalkar oturrum bananeeee :))))))

Yaa hastane de mi sorun var acaba önce anne sonra bebek. Sen koru allahım acil şifa ver :KK43:

Allah Allah ne bicim hastaneymis ya orasi. Tabi kader ama yani ihmal de var kesinlikle. Allah sifalar versin:KK43:

bızde aynı seyı dusunduk ama istanbulun en iyi hastanelerinden yani. medipol hastanesi. yine de dava vs açıldı ama bişi çıkacağını sanmıyorum. Rabbim şifa versin. bekliyoruz bakalım. hala hastanede.

Kültür yakın evet zaten dil de yakın. Özbekçeyi çabuk öğrendik. Ama burada yaygın olan dil rusça. Eğitim sinema tiyatro vs çoğu şey rusça. Yani burada Ruslar tek kelime özbekçe bilmeden gayet güzel yaşayabiliyorlar. Bu ilginç gelir bana hep :)) Türkiye özlemi tabi ki var ama burada rahatız Türkleri çok seviyorlar. Genel olarak sakin bir yer güvenlik problemi yok. Atalarımızın geldiği Buhara Semerkand Hiva gibi tarihi öneme sahip şehirleri var.
Gelin gezdirelimm sizleri :KK66:
Ah keşke ne güzel olurdu severim farklı yerler görmeyi :) o Zaman yabancı dil olur çocuklarda hem de Rusça çok şanslılar :) Türkleri seven bir yerde olman büyük avantaj en azından önyargılarla uğraşmak zorunda değilsiniz

Slm kızlar dün ilk defa birkaç adım attı bizim kiz. Çalışmalarını hızlandırdı bugünde.:KK9:
Çatalı ve pipeti güzel öğrendi.önüne yemeği koyunca hemen kaşık çatal istiyor.kaşık için biraz daha çaba gerek.tabi çatalı kullanması minciklamadigi anlaminâ gelmiyor.
Oyun işinde bizim kız baya iyi.ocağa yemek koyuyor.karıştırıyor.bebeğe yediriyo.çay servisi yapıyor.arabacilik..evin içinde sürekli oyun atmosferi olunca..yalnız büyükle hiç kes yapistir boyama yapamiyoruz.hiç fırsat vermiyor.ya boyaları yiyor ya makasa dalıyor yada yapbozlari kemiriyor.
Maşallah kızına akıllı bıdık :))

hadi yaa ben hiç aliskanliik oalrak ele almamsitim ki bunu
dund eyapoti yani iki sabahtir boeyleyiz
bende salonda oturmakdansa yatakda yatayim diye izin veriyordum
her zaman yapacaksa kalkar oturrum bananeeee :))))))
İşte ben bana ne diyemiyorum :))) benimki kötü alışkanlıkları çabuk eşiniyor iyiye gelince yok Hakan başkadır :)

Can'ım ben öğle uykusuna yatırdığımda başında resmen nöbet bekliyorum, elim sırtında mık dese pış pış öyle öyle iki saati bulduruyorum. Derken şimdi bünye alıştı sanırım, kendinden bir buçuk saate yakın uyuyor, tabi senin öyle bi şansın yok sanırım ilte oluyorsun. Dediğin gibi uykuyu almadığı Zaman çok agresif oluyor, sırf keyfi yerinde öçsün diye işte nöbetteyim bende
Öğle uykusunda bile rahat yok bize ay ;) evet işte oluyorum uyutup çıkıyorum bazen ama genelde ben giderken uyumamış oluyor akşam üstü de biraz daha uyuyor o Zaman da işte oluyorum.. Bi de ilginçtir ben uyuttuğumda mutlaka yarım saat sonra uyanır ve tekrar kucakta sallanmayı bekler dalmak için ama annem uyuttuğunda en az bir saat uyuyormuş :) yine nazı bana :))

İşte ben bana ne diyemiyorum :))) benimki kötü alışkanlıkları çabuk eşiniyor iyiye gelince yok Hakan başkadır :)
valla bugun inat ettim 10 dk dan fazla emziurmedim uyumadim
emzik le pispisladim sonuç fasa fiso bu sabah 6 30 da basladik gune ama yatakda bekledi uyumasada :)

sabah kizi okula goturdum ordan markete ugradim 30 dk eve döndüm
ben gedligmde kendi kendine oynuyordu oyuncakllarla
beni gordugu gibi basladfi aglamaya
esimd iyor çocuk kendi kendine oynuyordu geldin aglattin diyor , nereye gidicem ben eve eglmeyip anlamdimkii
uzerime çikarana kdar yirtti kendini iki fort çekdi emdi gitti geri
dudak tiryakisi benim oglan
sut olsada emse içim yanmayacak vallahi

dun bi çocuk vardi gittigm oturmada 10 aylik hiç bisey yemiyormus sadece emiyormus, yutmasini bilmiyor diyo annesi
çocugu kucagima aldim en az 12 kg ydu, hakan 10 kg hakana gore baya vardi kilosu
keske bizdede olsa oyle ama deil i$te sut yok oyuncak oldum el kadr bebenin elinde

maasallah canim kizina
benimki kasigi agzina goturyor ama tersten sokuyor
çatali vermedim hiç dur bi deneyim gozune fln sokmaz demi :)))
biz de araba vinvin yaouyoruz, top atiyoruz, bide telefon kulaginda bidi bidi dolaniyor evin içinde en sevdigi oyuncak ev telefonu :)
ev oyuncak dolu hiçbirinin yuzune bakmiyor valla

Saatler hala aynı o konuda hiç bi değişiklik yok ve hep savunurum bunu, sadece artık işte masada otursun yesin illa tabağını bitirsin ay üstü kirlendi tüh yeri yaladı filan demiyorum :)) uyku konusunu da saatler yüzünden es geçemiyorum işte. Bırakayım da uykusu gelince uyusun olayı bana göre değil. Belki de o yüzden uyumuyor :))
Dakik düzenli insanlara hep hayran olmuşumdur. Çok güzel bir özellik. Bir türlü beceremedim ben, dakik olmaya çalıştıkça daha beter geç kaldım. Sonra vazgeçtim . ama olmak isterdim :))

Özbek pilavı pişiriyor musun? :)) Ben internetten tarif alıp yapmıştım ve çok beğenmiştim, bilmiyorum aynısı mı ama..
Yapılışını gördüm biliyorum ama tek başıma hiç yapmadım. Bir kaç çeşiti var mesela Taşkentin Buhara nın Semerkandın Özbek pilavı farklı farklı. İçine farklı olarak tane kimyon (burada zıra diyorlar ) ve sarı havuç koyuyorlar. Sadece turuncu havuç olunca tatlı oluyor diğeri dengeliyor. Sen bunları eklemiş miydin?

bızde aynı seyı dusunduk ama istanbulun en iyi hastanelerinden yani. medipol hastanesi. yine de dava vs açıldı ama bişi çıkacağını sanmıyorum. Rabbim şifa versin. bekliyoruz bakalım. hala hastanede.
Bebek nasıl şimdi çıktı mı yoğun bakımdan :((

Ah keşke ne güzel olurdu severim farklı yerler görmeyi :) o Zaman yabancı dil olur çocuklarda hem de Rusça çok şanslılar :) Türkleri seven bir yerde olman büyük avantaj en azından önyargılarla uğraşmak zorunda değilsiniz
Canım bir kaç yıla döneceğiz Türkiye'ye oğlumda kulak dolgunluğu oluyor ama öğrenemez herhalde bıdık daha türkçe bir kaç kelime zorla söylüyor :)))
Gelin canım 4 saat uçak yolculuğu sonra burdasınız ;)

maasallah canim kizina
benimki kasigi agzina goturyor ama tersten sokuyor
çatali vermedim hiç dur bi deneyim gozune fln sokmaz demi :)))
biz de araba vinvin yaouyoruz, top atiyoruz, bide telefon kulaginda bidi bidi dolaniyor evin içinde en sevdigi oyuncak ev telefonu :)
ev oyuncak dolu hiçbirinin yuzune bakmiyor valla
Aman bebek bu belli olmaz.çocukların ucu küt bi çatalı var bebek için değil ama çocuk için onu veriyorum sadece mama sandalyesinde ken.kendi kendine yemezse yemek yemiyor.böylede sure çok uzuyor ama yesin yeter ki.süt alerjisi de geçmedi.Dr a gidip mama yazdıracagim.bi de badem sütü deneyecegim.kilosu 8 de boyunda 71.geri kalıyor.sürüm azaldı maalesef

Back
X