2015 Şubat Anneleri

sijnav deil canim kurs gorduk
iki gun daha kursum var
haziranda 2 gun sinav oalcak

ben çok sveiyorum bu formasyuonu çocuklara nasil davranilir onu ogretiyor ogretmen ama geç kalmisim keske anne olamdan once yapsaydim

mesela 6 yasina kadar kisilik olusmus olur diyor
su an ikisi buyuud zaten insallah sorunlu deillerir benimkielr :)))))
mesela benim oglan evde teror estirir okulda ogrtemeni çok memnun en slu sakin çaliskan ogrenciisiymis
bi iyi biseymis psikopat deilmis benim oglan yani ilerde olamazmis:KK70::KK70::KK70: ama evde sakin okulda yaramazsa o sorun dedi

yetiskin insanin karakteri 0-6 yasta olusuyir falan dedi
sen zaten biliyonda diger arkadaslar için yazyaim dedim :))))

aslinda çok daha guzel seyler bilgiler ogrenebiliirm ama millet susmuyorki ha bire çeneye vuruyolar:mad:
25 kadin butun gun lak lak lakkkk:KK62:
Yaa ne kadar güzelmiş öğrendiklerini bize de anlat. Ben bu ara taktım zaten bu konuya bir sürü şey okumaya çalışıyorum. Çocuk yetiştirmek gerçekten zor. Mesela düştü ve ağlıyor bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Yani ağlamasına izin mi vermeli yoksa çoğu kişinin yaptığı gibi dikkati başka yöne çekip hoppp etti aa bişey yok deyip sakinleştirmeli mi yoksa :KK64:

Yaa ne kadar güzelmiş öğrendiklerini bize de anlat. Ben bu ara taktım zaten bu konuya bir sürü şey okumaya çalışıyorum. Çocuk yetiştirmek gerçekten zor. Mesela düştü ve ağlıyor bu durumda ne yapmamız gerekiyor? Yani ağlamasına izin mi vermeli yoksa çoğu kişinin yaptığı gibi dikkati başka yöne çekip hoppp etti aa bişey yok deyip sakinleştirmeli mi yoksa :KK64:
Biraz ağlamasına izin vermeli.canı acıdı yada korktu.duygusunu yaşamalı .duygularini ogrenmeli cocuk.sonra ilgiyi dagitmali.o sirada duygulari da isimlendirilebilir.korktun ama gecti gibi..ben okuduklarimdan bu düşünceyi benimsemistim.

bir de yarın bi köy var 1 buçuk saatlik bir yol oraya gideriz diye plan yaptık. serindir orası ve öğlen uykusunu uyumazsa zehreder bize herşeyi. arabasında sallasam uyumuyo ayakta sallanmak istiyo. bakalım yarın napıcam. mahcup oldum arkadaşlarıma da.

içine ettiler cidden tüm keyfimin. çok sinirli ve çok üzgünüm. hadi arkadaşım benim kardeşim gibi. o bile anladı ayıp etti dedi, sinirlendiğinizi anladım dedi. ama eşine çok mahcup oldum ya. düşündükçe daha da sinirleniyorum.
anne gibi kimse düşünemez ama komşu olsa şunu yapmaZdı yani. annem iki eli kanda olsa bakardı.

öyle bi "aaa yarın bakamam komşuma söz verdim " demesi vardıki düşündükçe delleniyorum. ikigünde bi gelip sevmeyi biliyo özledim diye.

ben çalışmayı düşünüyorum ve istiyorum ama bu gidişle o düşüncemi de kreş çağına kadar erteliycem sanırım. istemiyorum bakmasını. güven olmaz. bugün ciddi anlamda soğudum ya..

hani iki sene başımın etini yemese torun yapım ben istediğiniz kadar bakarım diye gam yemeyeceğim. minnet etmek zorunda kalmak çok zor. büyük konuşmayayım ama zorunlu haller dışında bir daha bakar mısın demiycem bugünden sonra..
Ahh imkan olsa bascan gitcen İstanbula.torunum der ondan sonra.kıymet bilmiyorlar.ahh.yaşam şartları işte.
Takma arkadaşlarının yanında edebini bozmamisin.sen de laf söylesen huzursuzlanirlardi sebep olduk diye.üzüldüm yaa.
babanın suprizine de kendi babam gelmiş gibi sevindim

Canım yaa niye böyle bişey yapmış ki. Birde özlüyorum diyordu al sana fırsat işte bol bol sev torununu. Kimse anne gibi olmuyor gerçekten bizde tatile gittiğimizde anneme bırakıp çok çıktık hiç bişey demedi çok güzel oyalamıştı. Bir kaç kere de kvye bıraktık 2 saati geçince durmuyor deyip aradı.
Sen kendini yıpratma boş ver beklentini az tut. Özledim görüşelim dediğinde komsuma gidicem sözüm var de :KK53:
Ha ha bunu tuttum.komsuma gidicem sözüm varw:KK70:

esim dun bana çok aglamis dedi geldiginde gozu yasliymis

bugun komsum un anlattigina gore full aglamamis
aralarda sekerleme yapmis tam uyyamamis, biberonunu içmis biseyler yemis agzina verdikçe oynamis falan
aradada tutturunca aglamayi onu susturamamis onuda kesin uykusunu alamadigi için yapmistir

her gun bes dk birakmaya çalisicam mecburum:KK43:

30-31 mayus da iki gunum var
1 haziran da kizimin goz dr u randvusu var iki saatden fazla surer o çok bekletiyor dr sirayi birakabilirsem super olur

yine haziranda iki yarim gunde sinavim var belki baska bi sehirde olacak sinav git gel butun gunumu alir :KK43:((
Beş dakka on dakka derken alışır Can'ım bak ikinci gün daha az ağlamış. İnşallah yolunda gider işlerin..

i$ler kesat herhalde bu siralar onunda :))

iyi kadin ben severim onu digerlerinin sorularini cevapladi ama bana gelince oyle dedi $ansima, digerleirne de sakayla 45 euromu alayim dedi :))
hakkini yemeyim iki sene once onun verdiig takdikle oglumu tek basina yatirmaya alistirmistim bi kaç saat içinde hemde
formayondan çikdim geldim dediklerini yaptim çocuk gitti kuzu kuzu yatti valla gozlerime inanamadim:KK57::KK57::KK57:
onumu hatirladiki :)))) daha once de $ettimm diyee:KK70::KK70::KK70::KK70:
Kız söylesene bize Nasıl yaptın uyku uyku diye dövünüyoruz burda bak uzmandan yardım da almışsın :))

benimde öyle diyesim geldi bu yaptığına inan.
daha önceden kaç defa hatırlattım kaç defa söyledim böyle böyle diye. orda bi de sen bana öyle dedin diye benle iddaa edince hiç üstüne gitmedim. insanların içinde konuyu uzatmak istemedim. ve inan bi an şok oldum kitlendim yani ne diyeceğimi bilemedim. benimde öyle bi huyum var beklemediğim bişey olunca ne diyeceğimi o an bilemiyorum.

içimden neyse dedim insanların içinde sırası değil. beş dakika sonra kalkalım hadi dedim kalktık.

kocamın başının etini yiyecek bir durum olmadı çünkü o da çok sinirlendi. yarın karar değiştirip bakayım dese bile asla tamam demeyeceksin alıcaz kızımızı da gidicez dedi. asla tamam demem zaten bu saatten sonra.

hayır ağrıma giden sanki torununa bakmıyo da rica minnet komşunun çocuğuna bakıyo. insan komşusuna yapmaz ya. hadi diyelim ben yanlış hatırlıyorum cidden dedimki bigün sen bak diğer gün ben alırım yanıma diye. yine de orda öyle denir mi ya. alt tarafı bi alışverişe çıkıcaksın söylersin ben unutmuşum, ertesi gün gidelim diye.

neyse ya, minnet etmiycem bir daha. dirayetli olucam. beni mahcup etti arkadaşlarıma ve çok üzdü.
diyorumki kendi kendime söyliycem bunları ona ama yapmıyorum. öyle lanet bi huyum var, çok duygusallaşıyorum birine kırıldığımı anlatırken ağlamaya başlıyorum ve kendimi ifade edemiyorum. çok sinirliyim ya. anneme anlatsam şunu kadına dert olur dertten hasta olur. hep mi böyle yapıyolar diye düşünür..

allah bir daha bişey istemek zorunda bırakmasın. nefret ettim, bir gecede soğudum resmen.deli gibi uykum vardı ama 3e kadar uyuyamadım düşünmekten..
Canim cok sinir oldum kayinvalidene bi kere daha. Neyse sen tavrini koy kesin bence. Insallah gununuz cok guzel gecmistir

Biraz ağlamasına izin vermeli.canı acıdı yada korktu.duygusunu yaşamalı .duygularini ogrenmeli cocuk.sonra ilgiyi dagitmali.o sirada duygulari da isimlendirilebilir.korktun ama gecti gibi..ben okuduklarimdan bu düşünceyi benimsemistim.
Hımm anladım canım ilk etapta ağlatmamak bana da saçma geldi sonuçta duygularını yaşamaya hakkı var. Korku konusunda bazı uzmanlar da korkuyu bizim öğrettiğimizi , korkuyor korkarsın vs demememiz gerektiğini söylüyor.
Insan yetiştirmek pek bir meşakkatliymiş Azizim Hoppa

Aslında söyleyemesen de yüzüne en azından tavır yaptığında ve konuşmadığında anlar ne kadar üzdüğünü seni..

İbşallah bu günün güzel geçer Can'ım, çok güzel eğlenirsin, takma sen kafanı, kendini yıpratıyorsun sadece düşüne düşüne gerek yok bışver işte her insan farklı :KK43:
bi süre cidden görmek bile istemiyorum. beni o kadar çok üzdü yani. bi de hamileyken hastaneye gelmemişti benimle anlatmıştım ya bi de o zaman böyle olmuştum. annen yanında olmayınca anne sıcaklığı bekliyorsun eğer bi de seviyosan kayınvalideni. sende anlarsın. sevmesem vallahi bu kadar üzülmezdim.

bugün güzel bi gündü herşeye rağmen. Begüm perişan oldu. uykudan bayıldı ama ayakta sallanmayı ve yatağını aradı. en son oto koltuğunda yenik düştü uykuya. ama sonrasında yine çok huzursuzlandı. yürüyemiyo ya sürekli oturmaktan sıkıldı kucağımızda gezdirsek de yetmedi.

akşam babamı yoldan aldık eve döndük pestilim çıkmıştı artık.. şimdi uyutuyorum kolay uyudu çok yoruldu kıyamam :/

heee bi de eve dönerken aradı kv diyoki naptınız aklım kızda kaldı huzursuzluk yaptı mı. dellendim ama yine arkadaşlarımın yanında sustum. sonra biliyorum napacağımı.

Canım yaa niye böyle bişey yapmış ki. Birde özlüyorum diyordu al sana fırsat işte bol bol sev torununu. Kimse anne gibi olmuyor gerçekten bizde tatile gittiğimizde anneme bırakıp çok çıktık hiç bişey demedi çok güzel oyalamıştı. Bir kaç kere de kvye bıraktık 2 saati geçince durmuyor deyip aradı.
Sen kendini yıpratma boş ver beklentini az tut. Özledim görüşelim dediğinde komsuma gidicem sözüm var de :KK53:
anladımki asla anne gibi kimse o la maaaaz! bilmiyorum artık neden de aramıyorum..

yalnız dediğine çok güldüm bunu cidden yapıcam hahaha :D

Ahh imkan olsa bascan gitcen İstanbula.torunum der ondan sonra.kıymet bilmiyorlar.ahh.yaşam şartları işte.
Takma arkadaşlarının yanında edebini bozmamisin.sen de laf söylesen huzursuzlanirlardi sebep olduk diye.üzüldüm yaa.
babanın suprizine de kendi babam gelmiş gibi sevindim
aynen öyle canım. istanbulda yaşamak çok zor inan başka şehir olsa annemlerin yanına giderdim hiç düşünmeden. eşim de iş fırsatı yaratsa kırmazdı beni giderdi. ama o kadar rahat ve güzel bi şehri bırakıp gelmemizi kendi annem babam da istemiyor.

babam on seneye emekli olunva memlekette kalıcam yılın çoğunu diyor. bi saat arası burdan. o zamanları görürsem inşallah güzel olacak..

dediğin gibi arkadaşlarımın yanında sustum cidden. misafirlerim sonuçta ne kadar yakın da olsalar.
babamın sürprizi bana çok iyi geldi canım evet, çok sağol. iki gündür rizedeydi o da şimdi geldi çay içicez, ve unutucam her şeyi keyifle oturucam :KK68:

yeb4 yeb4 canim bugun Duru kontrole gitti 1 haftadir alerji ilaci kullaniyodu zaditen bi de karisim bi damla. Doktor alerji ilacina bahar bitene kadar devam etsin demis. Yani alerjisi var. Demek ki ondan kurumuyodu bi burnu. Geniz etine de bakmis cok kotu degil ama takip edilmeli demis. Bizimki doktoru gorur gormez aglamis bu kez. Nasil da taniyorlar artik.
aynen doktor bize de mayısa kadar kullanın dedi canım. bu aralar pek vermedim kuru öksürük başladı yine. napcaz bu kızların alerji durumlarını acaba. neyse daha kötüsünden korusun allah. büyüdüler tabii her şeyi anlıyolar :)

yeb4 yeb4 sonunda somonu aldım pişirdim yedim tavada yaptim ama hafif yağda kızarttım biraz kekik sarmısak ve tuz çok çabuk pişti harikaydı yanında patates yaptım ama oğlan daha yemedi Bugün uzun aradan sonra ilk kez ikinci uykuyu uyuyor normalde aylardır tek uyku ile gayet güzel idare ediyor Bugün çok erken uyudu ve sadece bir saat bizimki öğlen 2saat uyur çünkü kalksinda yesin tombik dönerim :))
afiyet olsun canım inşallah sevmiştir :)

Canim cok sinir oldum kayinvalidene bi kere daha. Neyse sen tavrini koy kesin bence. Insallah gununuz cok guzel gecmistir
öyle yapıcam canım. çok sağol iyiki varsınız :)
bugün idare ederdi bi önceki mesajımda anlattım. olsun buna da şükür. minnet etmem artık alışmam lazım.

öyle yapıcam canım. çok sağol iyiki varsınız :)
bugün idare ederdi bi önceki mesajımda anlattım. olsun buna da şükür. minnet etmem artık alışmam lazım.
yaseminim okuyirum yazamiyorum kiz
ne guzel gezmisiniz arkadaslarinla kv dusunup bozma artik moralini

valla yandi senin kv sen onu pisman edecek,sin o alisveris gezmesine gittigine :)
yap kizzz elinden geleni için sogusun :KK70:

Olsun sen söyle öğrenelim şimdiden :KK66:)
:)
eve geldim ogluma ogretmenimin oglumdan için artik buyumus oldugunu , 4 yasindaki buyuk çocuklarin kendi yataaklarini yatmasi gerektigini soyledigini soyledim , o siralar hep bunu konusyorduk zaten babasida ondan bahsetmis mis iki yandan bastirdik :)))

16 da eve geldim ya yatana kdar 4-5 saat boyunca surekli tekrar ettim ayni seyleri ama hep ogretmenimin soyledgini soyluyordum ( kadin bunu ozelliki belirtmemi istedi isin puf noktasi buymus )
uykusu gelince de goturdum yatagina yatirdim oda uyudu :)
bi dahada hasta vs olmadigi surecehiç yatagima gelmedi

hatta ondan 1.5 sene once kiizm 4 yasindyaken kardesimle karsii gelmisti bize, o zaman iki buyukde yanimda uyyordu ( iki çocuk olunca biri yatip birinini birakmiyor hani bana diyor :) )
neyse bizim gelin bakdi biz hep ebraber yataga gidiyoruz aldi çocuklari odalarina koydu herks kendi yatsin dedi,ben uyyyumaz dedim ama uyudular :)
ertesi aksam oglum geri geldi benle yanima aam kizim gelmedi istemedi , bilmeden ayni yontemi uygulamisiz yani :)))

anne baba disinda birilerinin soylemesi lazimmis yataginda uyuman lazim diye ..

Back
X