2015 Şubat Anneleri

KIZLAR içinde olduğum garip bir durumu anlatmak istiyorum yaklaşık 2 aydır karnımda Bebek oynaması gibi bir durum var şaka gibi ama bazen gaz sancısıdır diyorum bazen de içime kurt düşüyor ani bir hareket yapsam karnım kasılıyor
Sol tarafımda sürekli bir ağrı aşırı iştah da canası yediğim eriğin turşunun haddi hesabı yok göbeğim de hafif büyüdü sanki
Hamile değilimdir yanı spiralim var diyorum sonra spirali olup çocuk doğuranları duyuyorum
Artık eşime test al demekten de utanıyorum
Test yapmaktan da hiç hoşlanmıyorum bilmiyorum ne yapayım sanki karnımda Bebek var da beni tekmeliyor
Çok uykum var bu aralar hiç uyutmuyor benimkiler yarı geceden sonra da oğlumla yatıyorum sürekli uyandığı için çok uzattım biliyorum ama çok garip karnım pıt pıt atiyor zannediyorum ya ben kafayı yiyorum galiba artık
Reglin nasıl gecikme filan oldu mu

emzik aliyormu canim
uykuya nasil daliyor
benimki memede uyumaya alisti galiba hiç bisekilde susuturamiyorum meme vermeuyince
yani uykusuzlukdan agliyor gozunu açiyor memeyi veriyorum susup gozunu kapatiyor aliyorum memeyi gozunu açip kucagimdan inmeye falan çaliisyor
yarindan itibaren uyku saatlerinin aralrini açmam lazim zaten açikdi ama dahada açicam baska çarem yok
Yok canım baştan beri emzigi hiç almadı. Uyku eğitimi şart bence. Emzir koy yatağına oyuncak ver ninni açabilirsin yada monoton bir ses ama kesinlikle memede uyutma alışkanlık olmuş sana da yazık. Biraz ağlar alışır bak kızlar maşallah başardılar. Sıra Sende :sampiyon:

Canim benim yaa neyse sıkma canini annenle gecen zamanin tadini cikar. Kayinvalide kacirmasin neseni. Onun da huyu boyle demek ki. Cok degisik bi kadin
evet canım tadını çıkarıyorum.
aynen çok değişik huyları var kızının da kendininde. eşimin kızkardeşi arabasını değiştirmiş elalem gibi netten gördük öğrendik biZde. eşim çok bozuldu haklı olarak. insan bi der araba alıcam abi gel beraber bakalım vs diye. sosyal medyada paylaşmış bizde ordan hayırlı olsun deriz dedik öyle de yaptık. şaka gibi ya.

bundan sonra önemli kararlarımızı bizde paylaşmayız olur biter dedi eşimde. garip insanlar yani anlayacağın..

KIZLAR içinde olduğum garip bir durumu anlatmak istiyorum yaklaşık 2 aydır karnımda Bebek oynaması gibi bir durum var şaka gibi ama bazen gaz sancısıdır diyorum bazen de içime kurt düşüyor ani bir hareket yapsam karnım kasılıyor
Sol tarafımda sürekli bir ağrı aşırı iştah da canası yediğim eriğin turşunun haddi hesabı yok göbeğim de hafif büyüdü sanki
Hamile değilimdir yanı spiralim var diyorum sonra spirali olup çocuk doğuranları duyuyorum
Test yapmaktan da hiç hoşlanmıyorum bilmiyorum ne yapayım sanki karnımda Bebek var da beni tekmeliyor
Çok uykum var bu aralar hiç uyutmuyor benimkiler yarı geceden sonra da oğlumla yatıyorum sürekli uyandığı için çok uzattım biliyorum ama çok garip karnım pıt pıt atiyor zannediyorum ya ben kafayı yiyorum galiba artık
aynı şey benimde başıma geldi hatta daha adet görmemiştim ona rağmen korku kaplamıştı içini. resmen karnın pıt pıt oynuyodu gözle de görülüyodu.

tam üç kez test yaptım negatif çıktı. tamamen psikolojik. stresten de bağırsaklarda gaz oynaşıp duruyomuş öyle. kendine eziyet edeceğine al bi test yap. bende eşim yok bişey sana öyle geliyo der ya da dalga geçer diye gidip kendim almıştım testi kızı kangurusuna koyup :)

meme isini bitir derken hepden kesmeyi kastedmiyorsun demi
ya benimki emerdi emzik alirdi falan uyur kalirdi
memede uyumak istiyor koca dana oldu bide bu çikdi basima
gece uykusuna memede daldigi için gece uyaniyor meme yok basiyor çigligi
emzikle hiç isi yok uvey evlat muamalesi yaoiyor resmen emzige :)

bugun bi arkadasim gece 3.-4 sefer biberon verdigini soyledi
oglu 31 mart dogumlu , iki-3 ay oncede memeden hepden kesti
uyanmalr devam ediyormus sutunu içip geri yatiyormus

benim bu memede uyumaya bi çozum bulmam lazim
boyle devam ederse butun geceyi full emziriyor olarak geçircem
boyle deildik 14 aydan sonra uyku yontemi degistiren hemde meme olarak ilk biziz herhalde
emzirmeyi birakmamak için sonuna kdr ugarsirim ama bigun bende pes ederim boyle giderse hemde o gun çok yakinda bence :KK43:
halbuki hedefim 2 yas ti :KK43: yazik olucak
gunduzde çok memeci deil iki firt çekip gidiyor yemegi ona abgli deil yemegini yiyor
acil çozmem lazim bu durumu gidisat çok fena :KK43:
tek çözüm uyku eğitimi. bakınız denendi onaylandı :))

ya bi haftada alışıyor. gece uyanmaları azaldı en fazla gece bir kere sabah bir kere uyanıyor. öğlen hele çok rahatladım koyuyorum eline oyuncak veriyorum kendi kendine uyuyor maşallah. uyumadan biraz önce emziriyorum ama memede uyumasına asla izin vermiyorum.

ama şunu anladımki kesinlikle çok uykusu gelmesi lazım. tam uyku gelmeden yatırınca olmuyo.

Slm kızlar oğlum 28 Şubat 2015 doğumlu ama ben mart annelerini takip ediyordum.az önce burayı görünce yazmak istedim.bir sorum olacak oğlum 15. Ayından gün aldı ve biz ay sonu tekrar tüp bebek için randevu aldık eğer tutarsa araları 24 ay olacak inş.sizce cok mu az yas aralığı yada aranızda hamile olan var mı
Selam benim oğlumda 25 subat doğumlu bende doğum yapınca araları 22 ay olmuş olacak inşallah ben hiç tereddütsüz istedim arada bi geliyorlar nasıl bakıcam falan ama hemen o düşüncelerden kendimi kurtarıyorum yaşım Biraz daha genç olsam belki arayı Biraz açabilirdim 4 yaş gibi 33 yaşındayım bu yüzden beklemek istemedim arkadaş gibi olsunlarr dedik benim oğlumda problemsiz bir çocuk Allaha şükür eğer senin bebeğimde uslu ise maddi manevi kendinizi hazır hissediyorsaniz neden bekleyesinki :)

spirale guvenme canim
en son ne zaman regl olmustun
psikolojikde olabilir

tek çözüm uyku eğitimi. bakınız denendi onaylandı :))

ya bi haftada alışıyor. gece uyanmaları azaldı en fazla gece bir kere sabah bir kere uyanıyor. öğlen hele çok rahatladım koyuyorum eline oyuncak veriyorum kendi kendine uyuyor maşallah. uyumadan biraz önce emziriyorum ama memede uyumasına asla izin vermiyorum.

ama şunu anladımki kesinlikle çok uykusu gelmesi lazım. tam uyku gelmeden yatırınca olmuyo.
oglen emzirmeden uyuttum
aksama denesemmiki :)))
ya benim buyuklerin uyumus olmasi lazim hakanin yaninda 45 dk falan durmam lazim
45 dk kendi baslarina duramazlar kavga çikar ses yaparlar , ses oluncada çocuk uyumaz
dun gunduz çok oyrulmustu gece bi kere uyandi emzirdim ustunede biberon yaptim sabaha kdr uyudu geri

oglen emzirmeden uyuttum
ya benim buyuklerin uyumus olmasi lazim hakanin yaninda 45 dk falan durmam lazim
45 dk kendi baslarina duramazlar kavga çikar ses yaparlar , ses oluncada çocuk uyumaz
dun gunduz çok oyrulmustu gece bi kere uyandi emzirdim ustunede biberon yaptim sabaha kdr uyudu geri
Maral aciktigi için mi gece uyandığında süt veriyorsun o süt onu rahatsız etmesin sanki hazımsızlık yapar diye biri demişti ama iyicene karnını doyursan akşam yemeğini yese memede uyumadan emzirsen ve bi şekilde uyumasını saglasan gece uyandığında hiçbirşey vermesen :) mümkünse tabi öyle alissa daha iyi olmazmı banada süt ver dediler ama aliatirmadim bu sefer aç olsada olmasada onun için kalkacak

Maral aciktigi için mi gece uyandığında süt veriyorsun o süt onu rahatsız etmesin sanki hazımsızlık yapar diye biri demişti ama iyicene karnını doyursan akşam yemeğini yese memede uyumadan emzirsen ve bi şekilde uyumasını saglasan gece uyandığında hiçbirşey vermesen :) mümkünse tabi öyle alissa daha iyi olmazmı banada süt ver dediler ama aliatirmadim bu sefer aç olsada olmasada onun için kalkacak
Ben de sütü sabah uykudan uyandığında veriyorum canım biberonla gece uyandığında su dışında hiçbişey vermiyorum ama çok uyanıyor ya ne zaman azalacak gece uyanması :(

evet canım tadını çıkarıyorum.
aynen çok değişik huyları var kızının da kendininde. eşimin kızkardeşi arabasını değiştirmiş elalem gibi netten gördük öğrendik biZde. eşim çok bozuldu haklı olarak. insan bi der araba alıcam abi gel beraber bakalım vs diye. sosyal medyada paylaşmış bizde ordan hayırlı olsun deriz dedik öyle de yaptık. şaka gibi ya.

bundan sonra önemli kararlarımızı bizde paylaşmayız olur biter dedi eşimde. garip insanlar yani anlayacağın..
Allah Allah oyle sey mi olurmus. Insan abisiyle konusmaz mi boyle seyleri. Cok ayip. Sosyal medyada paylasmasi da ayrica gorgusuzluk olmus. Neyse dedigin gibi yaparsiniz siz de canim

aynı şey benimde başıma geldi hatta daha adet görmemiştim ona rağmen korku kaplamıştı içini. resmen karnın pıt pıt oynuyodu gözle de görülüyodu.

tam üç kez test yaptım negatif çıktı. tamamen psikolojik. stresten de bağırsaklarda gaz oynaşıp duruyomuş öyle. kendine eziyet edeceğine al bi test yap. bende eşim yok bişey sana öyle geliyo der ya da dalga geçer diye gidip kendim almıştım testi kızı kangurusuna koyup :)
Aynen aynı durum demek ki bende de yoktur birşey

oglen emzirmeden uyuttum
of haklısın sende iki de değil üç tane var hangisinden sıra gelecekki. babaları iki üç akşam idare edemez mi? hiç mi vakit geçirmiyo çocuklarla?

bu arada sen daha iyi bilirsin canım ama gece yatmadan önce süt vermemek gerekirmiş. bunu kendi doktorum da dedi. hem hazımsızlık hem balgam yapıyormuş. ayrıca acıktıkları için uyanmazlarmış artık. gece uyku saatinden en az 1 buçuk saat önce yeme işi bitmeliymiş.

Allah Allah oyle sey mi olurmus. Insan abisiyle konusmaz mi boyle seyleri. Cok ayip. Sosyal medyada paylasmasi da ayrica gorgusuzluk olmus. Neyse dedigin gibi yaparsiniz siz de canim
öyle görgüsüz değillerdir. heves etmiş paylaşmış sanırım. ama abisine yaptığı cidden çok ayıptı. aman neyse naparlarsa yapsınlar.

selam kızlar napıyosunuz bakiim?

Begüm bi haftadır üç adım atıp düşüyodu. bugün ilk kez 6 adım falan attı çok heyecanlandım :) tekrar denedim ama yürümedi. ordan oraya üç adımdan fazla gitmiyodu bugün ilk oldu. sanırım yürümesi yakındır. ama her an düşecek gibi oluyo çok zor ilk yürüme anları sanırım ödüm patlıyo.

of haklısın sende iki de değil üç tane var hangisinden sıra gelecekki. babaları iki üç akşam idare edemez mi? hiç mi vakit geçirmiyo çocuklarla?

bu arada sen daha iyi bilirsin canım ama gece yatmadan önce süt vermemek gerekirmiş. bunu kendi doktorum da dedi. hem hazımsızlık hem balgam yapıyormuş. ayrıca acıktıkları için uyanmazlarmış artık. gece uyku saatinden en az 1 buçuk saat önce yeme işi bitmeliymiş.

öyle görgüsüz değillerdir. heves etmiş paylaşmış sanırım. ama abisine yaptığı cidden çok ayıptı. aman neyse naparlarsa yapsınlar.
Yok canım estağfurullah ıyı bılsem bu hallere düşmezdim:)

Ben hep verdim sütü dıgerlerınde bı terslik yok onlarda dedıklerınde yok
Sorun süt deil başka ama ne bulmıyorum.

Bugun denıycem bakalım. Muhallebi yapıcam tok tutsun diye. Çok uykusu var şu an uyutmuyorum .buyukler bi uyusaydı

Eşim hiç bir akşam evde değil ki canım. Öğlen ve tatıl günlerinde gündüzlerı vakıt geçirıyolar

Son düzenleme:
Back
X