2015 Şubat Anneleri

evet iki kez aynı şey oldu son günlerde. ay ben artık mantık aramıyorum düşünmek istemiyorum gittiği yere kadar. sinirlerim daha çok yıpranıyo böyle bazen ama sallamam asla artık. çünkü gecenin üçünde bi saat sallarken ağladığımı bilirim. artık dönüş yok. şu düzene bi alışsa geceleri de artık yatağına koyup çıkıcam odadan ama daha tam oturmadıki düzen. en azından dokunmuyorum pışpış yapmıyorum bizimki hemen ona da bağlanır valla.

Hakan bu olaya çabuk alıştı ama maşallah. bizimki kadar sallanma manyağı değildi ama.
hakan da ben odadayken uyyor canim , bazen pispis diyorum bazen elimle yuzune falan dokunuyorum gozlerini kapatir gibi
oyle uyyor iste

odadan çikmayi bi iki denedim ama olmuyor direk firliuyor
aksamdan beri yataga koyup bende benim yataga yatiyorum telle fln oynuyorum oda biraz kiprasiyor sonra uyyor iste 5-10 dk da

hamile olmasan evet büyüyünce elbet geçer alışır vs diyebilirsin canım ama nacizane fikrim yanında yatırmaya alıştırmaman. karnın büyüyünce ve kardeşi doğunca ne yapacaksın çok zor olacak. o doğduktan sonra alıştırman çok daha zor. çok daha fazla etkilenir.

bu kısa bi dönem geçer diye düşünme onlar o kadar hızlı alışkanlık ediniyolarki herşeyi. ilerde çok zorlanacaksın bu yüzden birazcık ağlamasına müsaade etmelisin. salla ama en azından yatağında yatması konusunda taviz verme. senin için çok zor olacak yoksa ilerde..
Haklısın canım normalde yatağında yatıyor hep sallayarak uyutsakta beşiğe koyuyoruz hemen ama çok çok sık uyandığı için sabaha karşı artık biraz yanımızda uyusun da uyanmadan biz de uyuyalım biraz diye düşündüğümüzden 4-5 gibi alıyoruz artık kendi yatağımıza ve de hiç uyanmıyor yanımızda ayaklarını üstümüze kafamıza filan atıp yatıyor değme keyfine :)

İstesem sabah olana kadar almam tabi yanıma ama o uykusuzlukla alalım da biraz biz de uyuyalım diyoruz artık kafayı kaldıramıyoruz sık sık uyanınca o saatte sabahta iş var zaten :(

buyuklerde bu yastayken oluyordu canim
su anki sebep ben ve kiizmda oksruyoruz :KK43:
$ansimizdan bu sene çok hastalikli bi kis oldu normalde hasta olmayan abla abimiz bile kurtulamadilar gribin elinden ( yani kuçukken oluyolardi 2-3 yastan sonra pek hasta olmadilar )
sabah uyandim ev 18 derece açtim kaloriferi
mayisin ortasinda kalorifer açtugimi hiç hatirlamiyorum ben :KK43:
bizde soba yakıyoruz hala :( geçen yıl 4 mayısta kaldırmıştık sobayı. bu yıl kış bitmicek sanırım. hakanın bu öksürük olayı begümünkü gibi alerjik olabilir mi canım?

İstesem sabah olana kadar almam tabi yanıma ama o uykusuzlukla alalım da biraz biz de uyuyalım diyoruz artık kafayı kaldıramıyoruz sık sık uyanınca o saatte sabahta iş var zaten :KK43:
geçen yaz tatili burnumuzdan gelmişti. zırt pırt uyanıyordu. sıcaktan diye düşünüyorduk ama meğer uykuya geçişindenmiş. benimle uyuduğu için her uyku döngüsünde yine beni arıyor bulamayınca da ağlıyormuş. bence beratın durumu tam da bu. gece yine uyanabilir evet ama uyanmayadabilir. bence uyku eğitimini bi daha düşün. ama iştah konusunda bişey diyemeyeceğim. şimdilik ilk hedefim mama sandslyesinde yemesini sağlamak. gezerek yedirmrkten hiç hoşlaanmıyorum..

geçen yaz tatili burnumuzdan gelmişti. zırt pırt uyanıyordu. sıcaktan diye düşünüyorduk ama meğer uykuya geçişindenmiş. benimle uyuduğu için her uyku döngüsünde yine beni arıyor bulamayınca da ağlıyormuş. bence beratın durumu tam da bu. gece yine uyanabilir evet ama uyanmayadabilir. bence uyku eğitimini bi daha düşün. ama iştah konusunda bişey diyemeyeceğim. şimdilik ilk hedefim mama sandslyesinde yemesini sağlamak. gezerek yedirmrkten hiç hoşlaanmıyorum..
Uyku eğitimi konusunda eşim faklı düşünüyor canım hemfikir değiliz o yüzden başlamak istemedim daha doğrusu kıyamıyor memeden kestin şimdi de ağlata ağlata mı uyutacaksın diyor çok şey bekliyoruz ondan filan diyor kendimizden soğutacaz onu diyor gündüz zaten anne babasını görmüyor akşama kadar küçücük çocuk bizimle yatsın bari gece yanında olduğumuzu bilsin diyor ben bakarım diyor bakıyor da gerçekten benden çok uyanmıştır geceleri beratı sallayıp geri uyutmuştur şimdiye kadar memeden kestiğimden beri ben pek bakmıyorum berata geceleri yani o yüzden veremedim uyku eğitimi canım

Bir de benimle uyumuyor canım yani ben değil eşim ya da annem sallayarak uyutuyorlar akşamları beşiğinde yatıyor zaten de işte çok uyanıyor emmemesine rağmen :(
Valla yemek konusunu hiç açmiyim geriliyorum beratın yemek yeme şeklini düşündükçe çok inatçı yemek konusunda bi mama sandalyesinde oturtamadım çocuğu boşuna aldık sandalyeyi berat için inşAllah ikinci oturur da yer yemeklerini güzelce berat illa gezerek illa dikkatini dağıtarak koyacam ağzına kaşığı yoksa yemiyor ne yaparsam yapayım

Canım seninki yine iyiymiş ya benimki 1 buçuktan önce uyumuyo.erken uyutsam 1 saat uyur kalkar gece 3 4 te anca uyur.gündüz de az uyutuyorum 1 1.5 saat ama yok bu uyku konusu çok yormaya başladı ya..
yani anlamak cidden zor sen bebeksin yatasana dokuzda di mi? neden bazı bebekler böyle acaba.. artık neden aramasak kabullensek daha mı mutlu olucaz onu da bilmiyorum..

selam canlar.
dün yoğurdumu mayalamıştım bu sefer nedense çok daha güzel oldu taş gibi ve o kadar tatlıydıki bugün Begüm'e öğlen yedirirken bende yedim biraz.

sonra bi uyku bastırdı inanın uzun zamandır böyle olmamıştım. zaten erken kalkmıştım bi de üstüne yoğurt yiyince. çocuk salonun ortasında ben koltukta resmen savaş verdim uyumayayım diye. gözüm açık beynim uyuyo. çıkmasın diye salonun kapısını kapatayım diyorum ona kalkamıyorum düşünün artık :KK57: gözüm kızda oynuyo oyuncaklarıyla ama napcağı belli olmaz tabii, gözüm kapanıyo ben açıyorum ne kadar mücadele ettim bilmem. belki de beş dakika uyumuşumdur. en son Begüm geldi parmakladı gözümü. uyuyan birini görünce parmak batırıyo göze :D sonra dünyaya dönüş yaptım tabii.

oy çok fenayım ya. insan uykuya direnemiyo. ya dalsam o an tehlikeli bişey yapsa. düşünmesi bile korkunç :(

Merhaba arkadaşlar umarım herkesin keyfi yerindedir. Bu akşam abim geliyor. ilk defa türkiyeden hem de yakın yatılı misafir geliyor çok mutlu ve heyecanlıyım :KK68:
Yarın Semerkand a gideceğiz sonra taşkenti gezeriz zaten bir kaç gün sonra da dönecek abim. Umarım herşey Güzel geçer ;)

yani anlamak cidden zor sen bebeksin yatasana dokuzda di mi? neden bazı bebekler böyle acaba.. artık neden aramasak kabullensek daha mı mutlu olucaz onu da bilmiyorum..
İnsan kabullenemiyo da.ben çok denedim onu da beceremedim.uykusuzluğa ve uyku düzeni bozuk bebeğe tahammül etmek gerçekten çok zor..nereye kadar böyle gidicek onu da bilmiyorum malesef...

Ben misafir severim normalde de zaten evde olurum da böyle olunca üzüldüm annem için yazık ayda yolda bi plan yapmıştık :KK43:

Ooo iyi yapmışsınız ne güzel inşallah güzel ciciler bulmuştur :) diğer torun? Yazık kadına etrafında sürekli minik çocuk mu var? :)

Sen nasılsın? Mutlusun demi, iş, duru derken yoğun oluyor biliyorum
Ben de severim misafiri ama habersiz iyi olmuyo canim bak plan yapmissin bozulmus.
Buldu biseyler. Mutlu oldu kadin. Diger torun onu anne gibi biliyo 3 yasina kadar hep o bakti. O yuzden haftasonu anannesinin pesini birakmiyo. Onda kalmak istiyo.
Canim iyiyim ama cok yorgunum sordugun icin tesekkur ederim. Ayni seyleri yasiyotuz iste genel olarak yorgunuz. Sen nasilsin? Ayaz nasil?

evet canım bişey düzeliyo derken başka şeyden çekiyoruz. umudum yok zaten artık. sadece uykusu düzenli olsa zorlamasa yeter diyorum. büyük adam gibi 11de yatıyor. daha erken yatırınca bi saat dönüp duruyo yatakta. gündüz de 2 saatten fazla uyutmuyorum. ama yok çaresini bulamadım.. hemen uyur sevinirim ama gece beş kez kalkar, döner durur bi saat uyur ama sabaha kadar uyur hiç uyanmadan 9a kadar. anlamadım ben bu işten. bi yerde yanlış yapıyorum ama ne?

işte sende biliyosun bunları bu halde bi de aç kalmadığımıza dua edelim bence :) iş kalsın napalım..
keşke arabasında uyusa Durukuş. ben bu uyku eğitiminden sonra geçen ilk kez arabada uyuduğuna şahit oldum bi saat uyudu biz dolaşırken annemle. sallanmayı aramadığı için nerde olsa uyuyo demekki. yine de yararınu görüyomuşum bak bu eğitimin.

gezi aynen burnumdan geldi ya sorma. eşim de kötü oldu. ama sağolsun yine ilgili bi baba. ne babalar görüyorum. bi kuzenimin eşi çocukların hasta olduğundan bile bihaber oluyo. çok şükür sorumluluğunu bilen bi baba eşim. sadece sevmekle baba olunmuyo valla.
Masallah canim oyle tabi baba olmalari koca olmalarindan cok farkli biseymis onu anladim. Benim esim cok yardimciydi bana eskiden ama babalik konusunda biraz farkli. Sorumluluk almak istemiyo gibi bi taraftan da sucluluk duyup huzursuz oluyo gibi cozemedim. Kocanin yardimci olmasina cok seviniyorum orda ailen de yok sonucta. Bi de esin yardim etmesi baska oluyo.
Duru da oglenleri falan cok yorulup kendi uyumaya baslamisti ben yokken. Ona alistigindan midir bilmem arabada da uyudu. Ne zamandir uyumuyodu araba koltugunda aglayip duruyodu. Sasirdim. Insallah bebek arabasinda da uyur artik

bizde soba yakıyoruz hala :KK43: geçen yıl 4 mayısta kaldırmıştık sobayı. bu yıl kış bitmicek sanırım. hakanın bu öksürük olayı begümünkü gibi alerjik olabilir mi canım?
BILMEmki canim
burun akintisida var bizde, istahsizlik var
ota b.. agalama var huysuz yani
ablasiyla bende hastayiz zaten
direk grip olarak goruyorum ben
kuru bi oksuruk deil zaten su an

Yaa benimki de oldum olası 8.30 da yatıyor.kışın iyide ramazan geliyor tam iftar vakti uyku diycek.geçen ramazanda öyle olmuştu.zor oluyor o zaman.çok nadirdir geç yattığı.9 a kaydirayim diyorum kaymıyor.gündüz uykulari zayıf benimkininde.hem az daha geç yatsa bi posta daha yedirirdim.az yemiş oluyor.sabahta 7 de kalkıyor.

buyuklerde bu yastayken oluyordu canim
su anki sebep ben ve kiizmda oksruyoruz :KK43:
$ansimizdan bu sene çok hastalikli bi kis oldu normalde hasta olmayan abla abimiz bile kurtulamadilar gribin elinden ( yani kuçukken oluyolardi 2-3 yastan sonra pek hasta olmadilar )
sabah uyandim ev 18 derece açtim kaloriferi
mayisin ortasinda kalorifer açtugimi hiç hatirlamiyorum ben :KK43:
Frânsizlarin yetişkin çocuklarıyla aile bağları nasıl.

Frânsizlarin yetişkin çocuklarıyla aile bağları nasıl.
18 e geldimi en geç herkes başının çaresine bakıyor. İster ayrı tek yaşıyor ister sevgilissiyle
Bigun hastanede bi baba vardı .oğlu gençti yaralı sarhoşken kavga etmiş. Bi daha bu kadar içersen beni arayıp sorma diyordu oğluna 18 ya vardı ya yokdu çocuk
Anne babalarda boşanmış oluyor zaten genelde
birsürü kardeşin var ama ya anne değişik ya baba

selam canlar.
dün yoğurdumu mayalamıştım bu sefer nedense çok daha güzel oldu taş gibi ve o kadar tatlıydıki bugün Begüm'e öğlen yedirirken bende yedim biraz.

sonra bi uyku bastırdı inanın uzun zamandır böyle olmamıştım. zaten erken kalkmıştım bi de üstüne yoğurt yiyince. çocuk salonun ortasında ben koltukta resmen savaş verdim uyumayayım diye. gözüm açık beynim uyuyo. çıkmasın diye salonun kapısını kapatayım diyorum ona kalkamıyorum düşünün artık :KK57: gözüm kızda oynuyo oyuncaklarıyla ama napcağı belli olmaz tabii, gözüm kapanıyo ben açıyorum ne kadar mücadele ettim bilmem. belki de beş dakika uyumuşumdur. en son Begüm geldi parmakladı gözümü. uyuyan birini görünce parmak batırıyo göze :KK70: sonra dünyaya dönüş yaptım tabii.

oy çok fenayım ya. insan uykuya direnemiyo. ya dalsam o an tehlikeli bişey yapsa. düşünmesi bile korkunç :KK43:
Ah yaaa kıyamam :( bu uyku bizi ne hale getirdi resmen kendimizden geçiyoruz :uykucu: ben gün içinde yine dayanıyorum bi şekilde ama sabahları çok kötü oluyor ayaz son Zaman'larda bi de çok erken kalkmaya başladı niye bilmiyorum kaçta yatarsa yatsın sabah 4:30-5.00 uyanma saati iyice cozuttu :( :skandal:

Back
X