2015 Şubat Anneleri

image.webp

Yolculuk demişken biz de yazın eşimin seminerleri bitince ankaraya gidicez ama kendimle berata uçak bileti aldırdım eşime yolda ağlama krizine filan girerse diye gözüm korktu çünkü muştan bulunduğumuz ilçeye gelene kadar bile çok ağlıyor yolda çok sıkılıyor arabada yani 45 dk lık yolda durmuyorsa 15 saatlik yolda çıldırır diye düşündüm belki oyalarım filan ama nereye kadar kısa bir yol değil ki gerçi geçen yaz berat beş aylıkken gittik arabamızla o kadar yolu ama o zaman küçüktü ağladıkça meme emip uyuyordu filan şimdi meme de yok ve beratta çok çabuk sıkılan bir bebek büyüdü de herşeyi anlıyor dar gelir o araba ona :KK70: ama ankaradan eve dönerken uçakla değil de eşimle mi gelsem diye düşünüyorum beratla denemek için ağlarsa mola veririz filan işte bilmem hani dönüşte acelemiz olmaz dinlene dinlene geliriz filan diyorum ama bilmiyorum yine de bir yandan eşimle yolculuk yapmak istiyorum bir yandan berat nasıl duracak yolda diye düşünüyorum
nereden ankaraya geliceksiniz? türkiyede en uzun yol uçakla 1,5 saat. thy bebeklere oyuncak veriyor uçak şeklinde balon falan. en sevdiği oyuncağı yanınıza alırsınız. bu arada brbb sen kimdin arkadaşım uzun zaman oldu giremedim buraya. yeni bebişin de hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.

nereden ankaraya geliceksiniz? türkiyede en uzun yol uçakla 1,5 saat. thy bebeklere oyuncak veriyor uçak şeklinde balon falan. en sevdiği oyuncağı yanınıza alırsınız. bu arada brbb sen kimdin arkadaşım uzun zaman oldu giremedim buraya. yeni bebişin de hayırlı olsun Allah tamamına erdirsin.
Teşekkürler Litchi Litchi hamileyken yazmıyordum canım sadece takip ediyordum doğumdan sonra yazmaya başladım ben seni tanıyorum yani :) eskileri görmek güzel :) muşta yaşıyoruz muştan ankaraya gelicez canım ikinci bebiş için teşekkürler darısı isteyenlerin başına inş :KK36:

kızlar gunaydın, bişi danışmak istiyorum size. yaz geliyor tatil planı yapılıyor haliyle. memleketimiz rizeye gitmek istiyoruz. arabayla sizce akşam 9 gibi çıksak sabah işte 12 gibi falan varmış oluruz. sizce bu kadar uzun yolculuğu bebekle yapabilir miyim ? gece arabada uyur mu ? tecrübe eden var mı ? bi de arabada arkada 2 yetişkin bi de bebekle gidilebilir mi ? uçak biletleri çok pahalı maşallah
arkada iki yetişkin bir bebe olmaz. bebeğin oto koltugu zaten bir yeri kaplıyor ama üç kişilikse arka koltuk o olabilir. gece bebişlerin çoğu uyuyor o yüzden gece yolculuğu tercih edilebilir ama uçak en hızlı ve konforlusu. uçak biletleri niye o kadar pahalı? doğrudan rizeye gitmek yerine trabzonu tercih edebilirsiniz oraya gidiş daha fazla olduğu için biletler ucuzdur. oradan bir günlük araba kiralayıp rizeye geçersiniz.

yeb4 yeb4 1 saat dolunca fırını açtım alt tarafı hala cıvık gibiydi sallanıyordu yani o yüzden biraz daha pişsin diye koydum yine fırına ve şimdi baktım çatlamış nazar mı ettim ne oldu içinde su da var bir kap dolusu neden çatladı ki şimdi ama fırının kapağını açana kadar çatlamamıştı açtım geri kapattım bi baktım çatladı :(

yeb4 yeb4 1 saat dolunca fırını açtım alt tarafı hala cıvık gibiydi sallanıyordu yani o yüzden biraz daha pişsin diye koydum yine fırına ve şimdi baktım çatlamış nazar mı ettim ne oldu içinde su da var bir kap dolusu neden çatladı ki şimdi ama fırının kapağını açana kadar çatlamamıştı açtım geri kapattım bi baktım çatladı :KK43:
bir saati geçirdiğin için olabilir mi çatlama? görüntüden mücver sandım ama kek falan mı yapıyorsun?

bir saati geçirdiğin için olabilir mi çatlama? görüntüden mücver sandım ama kek falan mı yapıyorsun?
Cheesecake canım yok bir saatten önce kapağını açmayın yazıyordu zaten açmadım ben de 1 saat dolunca açtım pişmiş mi diye bakmak için alt tarafı daha cıvık gibiydi sallanıyordu tekrar koydum fırına bir de baktım çatlamış içine su da koymuştum fırının ama anlamadım neden çatladığını

image.webp
yeb4 yeb4 1 saat 35 dk pişirdim hala çok çok hafif sallanıyor gibi sence pişmişmidir acaba kapattım fırını şimdi kapağını araladım ılıması için bekletiyorum şimdi fırının içinde kabarıklığı söndü bu arada umarım tadı güzel olur :) bir de orman meyveli sosunu da kaynattım ılık dökmem gerekiyor değil mi

Bir de şu üstü kabuk tutmuş ya orayı bıçakla üstten alsam yüzeyi düz olsun diye nasıl olur biraz yamuk yumuk oldu da yüzeyi seninki dümdüz görünüyor fotoğrafta tadı güzel olur inş :)

canım arkadaşım benim çok tatlısın sağol :) inan çalışıyo olsam senin gibi akşama yemek bile yapabilir miydim şüpheliyim. şimdi evde olunca yine bi şekilde zaman bulup araya sıkıştırıyorsun zorunda kalınca.

lütfen daha fazla video ve foto koy ya görelim Durukuşumuzu :KK68: bizede mayıs sonuna kadar kullan demişti doktor delodayi yani bitti artık. ama gayet iyi kuru öksürük vs hiç bişey yok şükür.
Valla canim kayinvalide sagolsun yemek bile yapmiyorum haftici. Bu gidisle unutcam:KK53:
Video cekmek istiyorum bi yakalayamiyorum o anlari. Bi de telefonu gordugu an herseyi birakip ona kitleniyo. Cok komik bunlar ya. Buyuduler de sebeklik yapiyolar. Gecen sene bu zaman anca gazindan sutunden bilmemnesinden bahsediyoduk

Ve bitti etrafı çok yüksekti ortası çukurda kaldığı için etrafını kesip düzleştirdim yüzeyini sanki yapamadım harfi harfine yapmama rağmen :KK12::kızgın::KK43:o_O:KK42:

BRBM BRBM bilemedim canım niye öyle oldu o kadar kabarması da belki kabın küçük gelmiştir ondandır. 24-26 cmlik bi kalıp gerekli.

ilk on dk 200derece sonrası 160ta pişti di mi? bi saatten önce kapağı açılmayacak. açılıp bakılırkende hafifçe sallanacak yerinden oynatılmayacak. diğer aşamalarda da her şeye uydun mu? üzülme ilk denemen. tadı güzel olmuştur görüntüsü bi dahakine olur. sosu soğuk dök çok sıcak olmasın. bak benim yaptığımı göstereyim büyüklüğü ve yüksekliği bu pastanın.

image.webp

Eki Görüntüle 1839861 yeb4 yeb4 1 saat 35 dk pişirdim hala çok çok hafif sallanıyor gibi sence pişmişmidir acaba kapattım fırını şimdi kapağını araladım ılıması için bekletiyorum şimdi fırının içinde kabarıklığı söndü bu arada umarım tadı güzel olur :) bir de orman meyveli sosunu da kaynattım ılık dökmem gerekiyor değil mi
bi sıkıntı olmuş ama anlamadım böyle kek görüntüsü olmaması gerek. muhallebi gibi bi görüntü olması gerek. ama boşver tadı eminim olmuştur bi dahakine daha güzel olur görüntüsü de ellerine sağlık :)

Valla canim kayinvalide sagolsun yemek bile yapmiyorum haftici. Bu gidisle unutcam:KK53:
Video cekmek istiyorum bi yakalayamiyorum o anlari. Bi de telefonu gordugu an herseyi birakip ona kitleniyo. Cok komik bunlar ya. Buyuduler de sebeklik yapiyolar. Gecen sene bu zaman anca gazindan sutunden bilmemnesinden bahsediyoduk
senin kv hepimizin başına :D

çok tatlı oldular canım evet artık şebeklik tüm işleri. insan doyamıyo :KK68:

BRBM BRBM bilemedim canım niye öyle oldu o kadar kabarması da belki kabın küçük gelmiştir ondandır. 24-26 cmlik bi kalıp gerekli.

ilk on dk 200derece sonrası 160ta pişti di mi? bi saatten önce kapağı açılmayacak. açılıp bakılırkende hafifçe sallanacak yerinden oynatılmayacak. diğer aşamalarda da her şeye uydun mu? üzülme ilk denemen. tadı güzel olmuştur görüntüsü bi dahakine olur. sosu soğuk dök çok sıcak olmasın. bak benim yaptığımı göstereyim büyüklüğü ve yüksekliği bu pastanın.

Eki Görüntüle 1839917
Herşeyi aynen dediğin gibi yaptım canım ben de anlayamadım neden öyle olduğunu kelepçeli kabı 26 cm likti canım ona bile dikkat ettim yaparken evet ilk 10 dk 200 de pişti 10 dk geçince 160 a aldım fırını da ısıtmıştım önceden ve ilk bir saat boyunca hiç kapağını açmadım sosu da soğuk döktüm aynen söylediğin ve tarifte yazan herşeye harfiyen uydum ama kısmet el becerim yok demek gerçekten çok özendim güzel olsun diye bir daha denemem sanırım canım güzel olsun diye o kadar dikkat edipte sonuç böyle olunca hevesim kalmadı pek canım :110: İnşallah dediğin gibi tadı güzel olmuştur bari bir de orta yani iç kısmı biraz böyle cıvık değil de nasıl desem nemli gibi hafif yumuşak baya yani kek gibi kuru değil normal mi böyle olması

Eki Görüntüle 1839917
Bir seninkinin görünümüne bak bir de benimkine :KK70::KK70::KK70: kendime gülesim geldi tam bir fiyasko ne hevesle girişmiştim oysaki :KK70::KK70:

Herşeyi aynen dediğin gibi yaptım canım ben de anlayamadım neden öyle olduğunu kelepçeli kabı 26 cm likti canım ona bile dikkat ettim yaparken evet ilk 10 dk 200 de pişti 10 dk geçince 160 a aldım fırını da ısıtmıştım önceden ve ilk bir saat boyunca hiç kapağını açmadım sosu da soğuk döktüm aynen söylediğin ve tarifte yazan herşeye harfiyen uydum ama kısmet el becerim yok demek gerçekten çok özendim güzel olsun diye bir daha denemem sanırım canım güzel olsun diye o kadar dikkat edipte sonuç böyle olunca hevesim kalmadı pek canım :110: İnşallah dediğin gibi tadı güzel olmuştur bari bir de orta yani iç kısmı biraz böyle cıvık değil de nasıl desem nemli gibi hafif yumuşak baya yani kek gibi kuru değil normal mi böyle olması
ohoo böyle hemen hevesin kaçacaksa :) ben ne çöplük şeyler çıkardım zamanında. ayrıca kalıptan bir gece dinlenmeden çıkarmasaydın keşke. neyse bu ilk deneme ayıbı olmaz tadı da olmuştur.

ayrıca cheesecake zaten kek gibi değil içi yumuşak birşey. katı bi muhallebi gibi düşün. bi daha yaparsan orada yazmıyor ama benden tavsiye kullanacağın tüm malzemelerin oda sıcaklığında olsun.

ohoo böyle hemen hevesin kaçacaksa :) ben ne çöplük şeyler çıkardım zamanında. ayrıca kalıptan bir gece dinlenmeden çıkarmasaydın keşke. neyse bu ilk deneme ayıbı olmaz tadı da olmuştur.

ayrıca cheesecake zaten kek gibi değil içi yumuşak birşey. katı bi muhallebi gibi düşün. bi daha yaparsan orada yazmıyor ama benden tavsiye kullanacağın tüm malzemelerin oda sıcaklığında olsun.
Bilmem belki de yaparım yapa yapa öğrenilir haklısın eşim dayanamadı bugün kestik tadı güzeldi gerçekten ama dibindekini yapmasan sadece beyaz kısmını yapsan olmaz mı dedi :KK70: evet düşünemedim canım yarın kabından çıkarmayı bir dahakine öyle yapayım

Back
X