2015 Şubat Anneleri

ben de 2 yaşından beri psikolojik olarak hazırlıyordum ama vazgeçmiyordu tabi, artık en sonunda 28 aylık oldu benim de canıma tak etti, bir de parkta 5.5 yaşına kadar emen bir çocuk görünce gözüm korktu:)
dün eve gidince yarabandı yapıştırdım, memeden süt gelmeyecek artık dedim. "ayyy!" dedi, irkildi, korkma anneciğim sen büyüdün abla oldun, artık başka sütler içeceksin dedim.inek sütüne de yeni başladı önceden içmiyordu. öteki memeyi sordu yavrum onu 1 senedir emmiyordu zaten, "biliyorsun o memedeki süt acı oldu" dedim. meme emerken oynadığı üzeri tüylü bir ben var kolumun arkasında, ismi de karaböcük. onu sordu "o duruyor ona dokunabilirsin" dedim. gece kucağımda karaböcüğüyle oynayarak uyudu. bu gece de aynı şeyi yaparsa alışır değil mi ? ne yapmalıyım bir akıl verin. şunu da belirteyim 6 aylıktan beri kendi odasında kendi yatağında uyur. misafirlik dışında aynı yatakta yatmıyoruz. ama bu aralar gece sık sık uyanıyor
Karaböcükün yerine bi uyku arkadaşı verebilirsin. İlk Zaman'lar yine yanında olursun belki ama Zaman'la uzaklaşabilirsin.

Son düzenleme:
kızlar selam. size birşey danışmam gerek.
malum bu aralar ben bişeyleri bıraktırmaktan başka şey yapmaz oldum :) bu reformlar tamamen mecburiyetten :KK43: çünkü ciddi anlamda psikolojim iyi değil..

vicdan yapıyorum tabiiki 15 ay acaba az mı diye. ama sonra atıyorum kafamdan bu düşünceyi zaten 18 ayda kesin koymuştum kafama. 3 ay en nihayetinde. ikimiz içinde iyi olacak. uyku felaket yemek desen iyi sayılmaz ve sürekli mızmız ağlıyor.. en azından biraz yoluna gireceğini umuyorum.

bugün gündüz sıkıntı olmadı da akşam yatırırken ne yapayım? yine aynı yöntemi denersem yine ağlama krizine girebilir mi acaba yoksa vazgeçer de uyur mu? uykusunun iyice geldiği son anı beklersem uyur gibi geliyo.

pek gece kalkarsa vereyim mi meme? yani birden tamamen mi bitireyim yoksa bi hafta falan gece versem iyice kafası mı karışır daha mı zor olur? yardım edin :KK43:
Bence tamamen bitir Can'ım madem gündüz de başladın. Gece biraz daha zor oluyor ama alışıyorlar inan.. Emzik alıyordu dimi Begüm? Emzikle beraber kucağında tutabilirsiniz, yatar gibi değil de dik pozisyonda kafası omzunda, çünkü yatar pozisyonda emmek isteyebilir. Rutininiz aynen uygularsın. Gece uyandığında sakın benim gibi yatağında uyutmaya çalışma. Çok çok büyük bir hataydı.. Yine al kucağına, konuş, meme uyumuş falan de.. Gerekirse kucağında uyusun bu seferlik. İnşallah kolay geçer geceniz..

Öğle komşuda uyudu kaçta uyandı bilmiyorum. Şimdi durmuyor uykusu vardır belki diye yatağa koydum uyumuyor
Yataktan çıkınca ağlıyor
Ben gidersemde ağlıyor
Çakılı kaldım burada
Allah ım aklımı koru diye dua ediyorum. Artık bıkdum ama çözüm yok. Keşke dr un elinde sıhirlı değnek olsa da kurtulsam
Parayla pulla hiçbiriyle ölçülmez şu çocuğun ağlaması
bence Hakan'ını tamamen sana karşı yaptığı bi şey. Parkta ağlamıyor diyorsun çünkü. Sanırım sana karşı ağlamayı alışkanlık yapmış.. Yani Tuna da aynı durmadan zor zor ve ayağımın dibinden ayrılmıyor. Ama dışarı çıktığında ağlamıyor, yine elimi tutmak istiyor gerçi de.. Hakan'ın da sanırım öyle, yani inşallah öyledir. Başka bi hastalık falan olmasında.. Bugün iyi geçti mi kurs? Ne götürdün yemek?

Öğle komşuda uyudu kaçta uyandı bilmiyorum. Şimdi durmuyor uykusu vardır belki diye yatağa koydum uyumuyor
Yataktan çıkınca ağlıyor
Ben gidersemde ağlıyor
Çakılı kaldım burada
Allah ım aklımı koru diye dua ediyorum. Artık bıkdum ama çözüm yok. Keşke dr un elinde sıhirlı değnek olsa da kurtulsam
Parayla pulla hiçbiriyle ölçülmez şu çocuğun ağlaması
Keşkeeee o sihirli değnek hepimizde olsa.. Som Zaman'larda çok zorladı seni bücür ama bu bi dönem belki sadece.. Emerek susuyor demiştin o da mı yok şimdi??

Canim insallah kolay atlatirsiniz. Ikiniz icin de en dogrusunu sen bilirsin hic vicdan yapma. Bi olay bagimliliga donusmemeli bence bagimliliga donusurse sıkınti. O delice aglamalari cok iyi biliyorum nerdeyse her gece en az bi kere yasiyorum. Gun icinde de memeyi kapatinca ayni delilikler oluyo bizde. Sen diyosun ya memeyi koklamasi yetiyo diye uyumasi icin Duru memeyi bi aldimi kolay kolay birakmiyo agzindan. Benim de sorunum o. Biraksam saatlerce emer. Bi anlik koparsa kapatiyorum mesela fena bozuluyo. Cok sinir bi durum. Allah kolaylik versin sana
Aynen ayaz da memeyi alınca ağzına bırakmıyor meme ağzında uyusun işitiyor.. Gece bu yüzden vermiyorum artık sabaha karşı veriyorum yok olmuyor..
Bence de bağımlılık olursa zor bırakırlar, şu anda bile öyle aslında.. Hepimizde aynı sorunların olması da ilginç :))

Keşkeeee o sihirli değnek hepimizde olsa.. Som Zaman'larda çok zorladı seni bücür ama bu bi dönem belki sadece.. Emerek susuyor demiştin o da mı yok şimdi??
emince susuyirda iki uç dk emip gidiyor istemiyor baska
5 dk bi tur atiyor evin içinde yine basa sariyoz hiç ikinci defaya memeye koymadim denemedim bilmiyorum koysam geri emermi ama butun gun emziremem kii :(

bence Hakan'ını tamamen sana karşı yaptığı bi şey. Parkta ağlamıyor diyorsun çünkü. Sanırım sana karşı ağlamayı alışkanlık yapmış.. Yani Tuna da aynı durmadan zor zor ve ayağımın dibinden ayrılmıyor. Ama dışarı çıktığında ağlamıyor, yine elimi tutmak istiyor gerçi de.. Hakan'ın da sanırım öyle, yani inşallah öyledir. Başka bi hastalık falan olmasında.. Bugün iyi geçti mi kurs? Ne götürdün yemek?
dun komsum az agladi dedi babasi birakinca
bes on dk aglamis mizirdanmis yabancissidig için sonra yavas yavas alismis çok aglamamis odalari gezmis falan takilmis ite kafasina gore
valla kiskandim komsuyu oyle deyince ben saçimi basimi yoluyorum
agladigi odayi terkediyorum, artik kafayi yiyorum herhalde aglamasada kulagima aglama sesi geliyor
hasta oldugun u sanmiyorum ama bi umit benimki belki dr bisey der , otit olsa sevinicem tovbe tovbeeee
ilacini verrim geçer ama bence senin dedigin gibi huy edindi sabah aksam bacagima yapisip aglamayi
oncedende vardi ama sadece bi derdi oldugunda yapardi

uykudan yeni uyyanmis karnitok çocuk aglayinca sinirlerim dayanmiyor artik sebepsiz çunku
sizin kilerin oturmak istemediggi oto koltuk benimkine padisahin saltanat koltugu gibi geliyor , sisritarak oyle bi yerlediyorki arabadaki koltuga gezmeye gidiyom diye
parkda disarda du$se bile aglamiyorr
hatta aç ve uykuszsada aglamiyor sadece mizirdaniyor:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

pogaca yaptim gece bi lkakdim yogurdum sabahta 5.30 dan beri ayaktayim , kendime yesil fasulye perslemistim
tahmin ettigim gibi gerkes kendine yemegini getirmis uç bes kisi de tatli turu biseyler getirmis
benim pogacalarida aperitif diye afiyetle yediler çok sevdiler turk i$ini :))
sadece ogrtemen getirmemisti yazik kendine ozel yemek daha onceki yapilanlarda herkes getiryoredu 20 çesit oluyordu masada tatli tuzlu oyle sanmis garibim :)

neyse guzeldi yani
ama benden geçmis bu ders anlatma dinleme olaylari kafam kaazan gibi oldu vvalla
siz ogretmenler nasil dayaniyonuz kafaniz agrimiyormu :)

esim simdi aradi çocugu niye dr a goturyon diyor
keyfimden gotriyom dedim
adam beni anlamiyor ki

su bi haftada tozuttu nolduysa bu hafta oldu bakalim dr n diycek
bisey çikmaz dr danda umut fakirin ekmegi iste belki çoze bu olayi
emzirmeyi sorsam sen daha oradamisin diycek beni sinir edecekkk

pogaca yaptim gece bi lkakdim yogurdum sabahta 5.30 dan beri ayaktayim , kendime yesil fasulye perslemistim
tahmin ettigim gibi gerkes kendine yemegini getirmis uç bes kisi de tatli turu biseyler getirmis
sadece ogrtemen getirmemisti yazik kendine ozel yemek daha onceki yapilanlarda herkes getiryoredu 20 çesit oluyordu masada tatli tuzlu oyle sanmis garibim :)

neyse guzeldi yani
ama benden geçmis bu ders anlatma dinleme olaylari kafam kaazan gibi oldu vvalla
Oh afiyet olsun eline sağlık. yarın bende taze fasulye pişiricem. Bayılırımmmm :)

Valla canımcım alıştık diyelim. Bazen bizim de şartlar atıyor, zil çalsa da gitsek diyoruz. Ama napalım :)

gelincikgibi gelincikgibi mery60 mery60 MaRaL_ MaRaL_
kızlar ilk gece oldukça zordu :(
bende sizin gibi düşündüm kafasını karıştırmayayım ve eziyet etmeyeyim bi seferde bitsin bu iş dedim.

her geceki rutinimiz pijamalar giyilir meme emilir ve yatılır. tabii son zamanlarda böyle olmuyodu sürekli meme istiyodu zaten şu an bu durumda olmamızın nedeni o. neyse. sürdüm karbonatı istemedi yine gündüz yaptığı gibi dokundu dudağıyla geri çekildi. gündüz hiç ağlamamıştı ama bu sefer geri çekilmesiyle bi ağlamaya başladı anlatamam.

zoruna gitti sanki öyle içli ağladıki garip garip. çok üzüldüm çok parçalandı içim. vereyim memeyi dedim gündüzü halleder geceye öyle geçerim. açtım temiz mememi ama ne mümkün gördükçe kafasını çeviriyo itiyo beni. ama bi yandan da ağlıyo. kucağıma aldım öptüm kokladım konuştum. eline bişeyler verdim yatağında. ıslak mendil poşetini boşaltmaya bayılıyo onu verdim boşalttı ama nasıl fırlatıyo mendilleri stres atar gibi anlatamam.

bikaç oyalayacak şey daha verdim 15 dk sustu sonra yine başladı. hiç bişey sakinleştirmedi. telefondan ninni açtım vidyosunda yıldızlar ay falan geçiyo gayet yavaş sakin ve gece videosu zaten onu beş dakika tuttum uzaktan o da izlerken yatırdım çaktırmadan. beş on dakika izledi döndü sonra yana ve uyudu şükür.

bir saate yakın sürdü. emzik alıyor ama o kriz anında istemiyor fırlatıp atıyor. ama sakinleşince alıyor. şimdi gece uyanırsa meri senin dediğin gibi kucağıma alıp uyutmayı denicem en olmadı yanımda. memeyi unutana kadar nasıl olursa.

unutur ama di mi hep böyle olmaz :( içim acıdı çok ya ağlıyo ağlıyo veriyorum almıyo da nasıl ağrına gittiyse :( kötü bi anne mi oldum ben hep ağlatıyorum çocuğumu ama onun iyiliği için ne yapayım yoksa ikimizde deliricez..

neyse guzeldi yani
Valla maralcım asıl sen iyi dayanıyorsun. Durun durağın yok. Üç çocuk kocayla dört eder :) ev işi yemek üstüne bide aktivite maşallah. Arada kendine de bak düşer bayılırsın mazallah bi yerde..

kızlar ilk gece oldukça zordu :KK43:
bende sizin gibi düşündüm kafasını karıştırmayayım ve eziyet etmeyeyim bi seferde bitsin bu iş dedim.

her geceki rutinimiz pijamalar giyilir meme emilir ve yatılır. tabii son zamanlarda böyle olmuyodu sürekli meme istiyodu zaten şu an bu durumda olmamızın nedeni o. neyse. sürdüm karbonatı istemedi yine gündüz yaptığı gibi dokundu dudağıyla geri çekildi. gündüz hiç ağlamamıştı ama bu sefer geri çekilmesiyle bi ağlamaya başladı anlatamam.

zoruna gitti sanki öyle içli ağladıki garip garip. çok üzüldüm çok parçalandı içim. vereyim memeyi dedim gündüzü halleder geceye öyle geçerim. açtım temiz mememi ama ne mümkün gördükçe kafasını çeviriyo itiyo beni. ama bi yandan da ağlıyo. kucağıma aldım öptüm kokladım konuştum. eline bişeyler verdim yatağında. ıslak mendil poşetini boşaltmaya bayılıyo onu verdim boşalttı ama nasıl fırlatıyo mendilleri stres atar gibi anlatamam.

bikaç oyalayacak şey daha verdim 15 dk sustu sonra yine başladı. hiç bişey sakinleştirmedi. telefondan ninni açtım vidyosunda yıldızlar ay falan geçiyo gayet yavaş sakin ve gece videosu zaten onu beş dakika tuttum uzaktan o da izlerken yatırdım çaktırmadan. beş on dakika izledi döndü sonra yana ve uyudu şükür.

bir saate yakın sürdü. emzik alıyor ama o kriz anında istemiyor fırlatıp atıyor. ama sakinleşince alıyor. şimdi gece uyanırsa meri senin dediğin gibi kucağıma alıp uyutmayı denicem en olmadı yanımda. memeyi unutana kadar nasıl olursa.

unutur ama di mi hep böyle olmaz :KK43: içim acıdı çok ya ağlıyo ağlıyo veriyorum almıyo da nasıl ağrına gittiyse :KK43: kötü bi anne mi oldum ben hep ağlatıyorum çocuğumu ama onun iyiliği için ne yapayım yoksa ikimizde deliricez..
Ahh ahh çok iyi biliyorum o duyguyu. Ama inan ki onun iyiliği için. Başta her şey zor geliyor ama bak uykuya da alışmıştı, buna da alışacak. İlk bir hafta ara ara uyanır ısrar eder filan ama alışacak.. Sen kötü bi anne değilsin. Çocuğunla en güzel şekilde ilgileniyorsun, onu seviyorsun ve o bunu biliyor.. Bence bizimki kadar acı ve zor olmamış. Uzun sürmüş ama en azından yıpranmamış..

Ahh ahh çok iyi biliyorum o duyguyu. Ama inan ki onun iyiliği için. Başta her şey zor geliyor ama bak uykuya da alışmıştı, buna da alışacak. İlk bir hafta ara ara uyanır ısrar eder filan ama alışacak.. Sen kötü bi anne değilsin. Çocuğunla en güzel şekilde ilgileniyorsun, onu seviyorsun ve o bunu biliyor.. Bence bizimki kadar acı ve zor olmamış. Uzun sürmüş ama en azından yıpranmamış..
haklısın canım herşey onlar için.. bu ikimiz içinde olması gerekendi ama. ben iyi olmadıkça onada iyi olamıyorum.

inşallah en az zararla atlatırız bunuda. sizin daha yıpratıcı olmuştu di mi :( sen şimdi gece emme işini tamemen bitirebildin mi? gündüz mü devam ediyorsun? bizimkiler kadar fazla abartmıyodu Tuna sanırım ondan tamamen kesmedin di mi.

haklısın canım herşey onlar için.. bu ikimiz içinde olması gerekendi ama. ben iyi olmadıkça onada iyi olamıyorum.

inşallah en az zararla atlatırız bunuda. sizin daha yıpratıcı olmuştu di mi :KK43: sen şimdi gece emme işini tamemen bitirebildin mi? gündüz mü devam ediyorsun? bizimkiler kadar fazla abartmıyodu Tuna sanırım ondan tamamen kesmedin di mi.
emzirmeyi mi bıraktırıyorsun canım. aslında gece emmesini bıraktırabilirsin sadece, hani gündüzü kesmeden. yine ağlar ama en azından memeden kesilmemiş olur
şöyle bir bakayım foruma dedim şaşırdım hani yoksa yargılamak değil niyetim, anne en doğrusunu bilir çocugu için

Son düzenleme:
amanın herkes meme bıraktırıyor, erken değil mi? benimki de gece hep uyanıyor hatta 3 ten sonra agzında emzik gibi memeyle uyuyor. zamanı gelince bitecek. gece her uyandıgında vermeyebilirsiniz 3 gece mızlar ama alışır gecede en fazla 1-2 emmeye, memeyi kesmeye gerek yok ki. MaRaL_ MaRaL_ hele sen de aynı demişsin şaştım kaldım kız.

amanın herkes meme bıraktırıyor, erken değil mi? benimki de gece hep uyanıyor hatta 3 ten sonra agzında emzik gibi memeyle uyuyor. zamanı gelince bitecek. gece her uyandıgında vermeyebilirsiniz 3 gece mızlar ama alışır gecede en fazla 1-2 emmeye, memeyi kesmeye gerek yok ki. MaRaL_ MaRaL_ hele sen de aynı demişsin şaştım kaldım kız.
Yok canım bemımkı gece için değil
Gündüz hiç susmuyor hep ağlıyor üstüme yapışık, meme ye susuyor sonra yine ağlıyor. Son çare burakdurucam artık sabrım kalmadı :(

kızlar ilk gece oldukça zordu :KK43:

unutur ama di mi hep böyle olmaz :KK43: içim acıdı çok ya ağlıyo ağlıyo veriyorum almıyo da nasıl ağrına gittiyse :KK43: kötü bi anne mi oldum ben hep ağlatıyorum çocuğumu ama onun iyiliği için ne yapayım yoksa ikimizde deliricez..
Canım ben emrede baya azaltöıştım gündüz vermeme ye çalışıyordum birden hasta olunca dr ya çekecen ya ılaç alıp emzırmıycen dedi seç kendin dedi. Önce dayanayım dedim ama ıkı saat geçmedi aldım ılacı o an bıttı emzirme
Gece uyanınca babası bardakla süt verdi ama içmezdi. Uyutmak için kucağıma sallardım o sırada zaten ağzımla oynamaya alıştı ,emzik bırakana kdr da devam etti

Çok zorlanma hatırlamıyorum ben 20 aylıkdı
Kızımda da zorlanmadım ondanda az emxıtırdım çalıştıgım için

İşin garibi bende sutde yok ne çekiyor bu çoçuk anlamıyorum. Hiç mi hiç dolu deıller.bak dün 8 saat boyunca emxırmedim aynı boştu doluluk yoktu

Sana bak nca tırsacam valla bu işten hayırlısı bakalım

Valla maralcım asıl sen iyi dayanıyorsun. Durun durağın yok. Üç çocuk kocayla dört eder :) ev işi yemek üstüne bide aktivite maşallah. Arada kendine de bak düşer bayılırsın mazallah bi yerde..
Nedem kız çok talep var anca yetışiyom:)
Bu sabah dr a gudecez
Öğlene alışverişi yapmam lazım. Akşam 5 te kızın göz dr u var yarın öğlene yağmur olmazsa oturmaya gıdecem:))) ben akıllanmam valla yıne gezme çıkardım bu çocukla ama açık hava olacak bahçede sorun olmaz inşallah
Cumaya boşum :))

Haziran ayında ıkı defada sınavım var. Oruç oruç sıfır çekmexsem iyi açlıktan :)))
Haziranın sonunda büyük oğlum sünnet olucwk inş. Sonra okullar kapanıyor çocuklara aktıvıte bulmam lazım evde savaş çıkar ıkı ay boyunca

Back
X