- 13 Şubat 2009
- 4.851
- 1.439
- 773
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #33.981
teşekkür ederim canım evet havalar değişik kararsız zaten dışarı çıkmak yetiyor bana hemen fenalaşıyorum.Kıızımı okuldan ben alıyorum yarım saat sürüyor onda bile olan oluyor eve geliyorum yüzüm acıyor,burnum tıkanıyor ve halsizlik bu kadar hiç olmamıştım hamdolsun Allah beterinden korusun.gemiş olsu canım evet baharın ilk haftalarında dikkat etmek lazım havanın nasıl olduğu belli değil sabah güneş öğlen yağmur çok tuhaf..
Aynen ilk çocuklarda tecrübesiz oluyor insan. Herşeyin ilkini onlarda tadıyoruz öğreniyoruz. O konuda bende yawrumu çok ağlattım ilk aylar doktor mama ver az az dedi inat ettim emzirdim ama o ağladıkça stres sıkıntı yaşadım sonrada beni normal olarak 2 ay emdi sonra geceleri felan emerek 7 Ay'ı tamamladık mamaya başladım yani. senin gibi yapsaydım çocuk ağlamaz hıysuzlaşmazdı bende stres yapmazdım üzülüp ağlamazdım sütüm gelirdi belkide. Kısmet nasip işte. 2. De de ağlarsa mama vericem hiç kendimi yormam dedim nasibi çokmuş kuzumun bol bol sütüm oldu.ilk gebeliğimde o kadar tecrübesizdimki 38 haftalık hamileydim kızımın hiç birşey hazır değildi doktora gittim nst için nst den sonra ultrasonda baktı sonra açılmam varmı diye baktı 3 cm açılmam vardı doğum başlamış yatış vermiyorum sıkılırsın burada dedi beni gönderdi eve gittim hemen kızımın kıyafetlerini yıkadım kurttum ütüledim bir kaç eksiklerim vardı onları aldım ertesi gün suyum geldi ama ben anlamadım ne olduğunu neyse sonra hataneye gittik yatış verdiler gece doğum gerçekleştikten sonra akşam hastaneden çıktık ilk gece kızım emiyor ama az geliyor biberon mama almamıştım aklıma lazım olabilecegi hiç gelmemişti etrafımda tecrübeli birileride yokki desin eşimi kaldırdım bu coccuk ac kalk biberonla mama al geld dedim allahdanki yakındakı eczane nöbetciymiş o gelene kadar suyu kaynattım eşim geldi hemen mamayı yaptım ama bi görseniz yavrum nasıl içiyor mamayı ondan sonra bi rahat uyudu ki ha la aklıma geldikce duygulanırım evladım ilk geceden açlıkla tanıştı..
neyse ondan sonra iki sefer daha içti bende sıcak bi duş aldıktan sonra sütüm tamamen geldi allahın izniyle..
ama bu sefer biberonunu felan hazır edeyim aynı durumu birdaha yaşamak istemem
Çok geçmiş olsun ya. Alerji işi zor bide ilaç kullanamazsın. Amin daha büyük dert vermesin Rabbimteşekkür ederim canım evet havalar değişik kararsız zaten dışarı çıkmak yetiyor bana hemen fenalaşıyorum.Kıızımı okuldan ben alıyorum yarım saat sürüyor onda bile olan oluyor eve geliyorum yüzüm acıyor,burnum tıkanıyor ve halsizlik bu kadar hiç olmamıştım hamdolsun Allah beterinden korusun.
hayır canım mamaya teşvik olsun diye yazmadım bende zaten ilk geceden bahsettim sabah zaten yıkanınca sütüm tamamen geldi ve kızım evde sadece iki öğün mama içmiş oldu sonrasında hiç bir sorun yaşamadım zaten o ilk gece kızım o sarı sıvı ydı felan fıştandı hepsini aldı süreklide emzirdim cünkü ben emzirme taraftarıyım bebekle anne arasında ki en güzel bağ oluyor emzirmek yanlış anlaşılmasın.. ayrıca kızım 2 sene emdi hatta ben bıraktırdıktan sonra bi 5-6 ayda sağıp verdim ne biberon aldı nede emzikİlknur yazdıkların biraz mamaya teşvik gibi olmuş. İlk gelen süt, yani kolostrum bebeği birkaç gün idare eder diye biliyorum. O yüzden panik yapmayalım, yeter ki emsinmama en son çare. ben biberon almayı düşünmüyorum, alırsam da anne memesi gibi ucu olanlardan alırım. senin daha sonrasında bebeğinin emmesinde sıkıntı çıktı mı peki? Biberona alışan memeyi almıyor diyorlar?
Kısmetse Nisan'ın sonu gibi diyorum dursun bi kenardaCANM VALLA MAYIS GİBİ OLUR HERHALDE BU GİDİŞLE GEZMEYEDE GİDEMYRM HAVADA YAĞMURLU SÜREKLİ SEN NEZAMN YAPCKSN
YAA BANADA 11 KİLO ALDM DİORM DAHA SON AYLARNDA ALNYR ALCKSN DİORLAR DELİRTYRLR BENİmaşallah canım zaten bu haftadan sonra kilo alınmıyor alınan kilolar genelde 20 ile 26 hafta arası oluyor zaten yaz da geliyor kolay kolay kilo alınmaz.
aynen bende öyle yapıcam sonra bebeğin büyüklüğüne mevsime göre alınır hayırlısı sağlıkla gelsinde bebişlerimiz
CNM 12 TANE SIFIR KOL BADİ DEŞSN YA NASIL OLYR DEDKLRN CITCITLI OLAN MI ÇOK KULLANLYR DIMI ONLARSağol canım. Ama kendimi nasıl fıçı gibi hissediyordum bu son hafta
Şimdi psikolajim düzeldi
3 tane altlı üstlü takım
3 tane tulum
12 tane Sıfır kol badi
3 tane sadece alt ayaksız
3 tane sadece alt ayaklı
5 tane kısa kollu badi
6 tane Çorap
1 Penye battaniye ( evdede var Kızlardan)
Banyo küveti
Islak mendil
Bez
Ağız bezleri 12 tane
Havlu
Beşik
Benim alış veriş listem bu eksik fazla sence bişey var mı? Öteki doğumlarda ablamlar annemler halletmişti alışverişi bişey anlamamıştım tecrübeli oldukları için. Şimdilik bunlar ilk ay yeter diyorum hediye çok geliyo bizimkiler hepsi çeyiz gibi yapar getirir her doğumda çok bişey alma dediler gene. Hastane çıkışı almama gerek var mı sence?
bebeğin kilo alımı normal değil miydi, niye mama ver demişti?Aynen ilk çocuklarda tecrübesiz oluyor insan. Herşeyin ilkini onlarda tadıyoruz öğreniyoruz. O konuda bende yawrumu çok ağlattım ilk aylar doktor mama ver az az dedi inat ettim emzirdim ama o ağladıkça stres sıkıntı yaşadım sonrada beni normal olarak 2 ay emdi sonra geceleri felan emerek 7 Ay'ı tamamladık mamaya başladım yani. senin gibi yapsaydım çocuk ağlamaz hıysuzlaşmazdı bende stres yapmazdım üzülüp ağlamazdım sütüm gelirdi belkide. Kısmet nasip işte. 2. De de ağlarsa mama vericem hiç kendimi yormam dedim nasibi çokmuş kuzumun bol bol sütüm oldu.
ikincide insan daha tecrübeli oluyor.. zaten iki öğün verdim ve süreklide emzirdim allahın yardımıylada sütüm geldi inşallah bu bebklerimizdede bol bol sütümüz olurda emziririz inşallah..Aynen ilk çocuklarda tecrübesiz oluyor insan. Herşeyin ilkini onlarda tadıyoruz öğreniyoruz. O konuda bende yawrumu çok ağlattım ilk aylar doktor mama ver az az dedi inat ettim emzirdim ama o ağladıkça stres sıkıntı yaşadım sonrada beni normal olarak 2 ay emdi sonra geceleri felan emerek 7 Ay'ı tamamladık mamaya başladım yani. senin gibi yapsaydım çocuk ağlamaz hıysuzlaşmazdı bende stres yapmazdım üzülüp ağlamazdım sütüm gelirdi belkide. Kısmet nasip işte. 2. De de ağlarsa mama vericem hiç kendimi yormam dedim nasibi çokmuş kuzumun bol bol sütüm oldu.
baya bir telaşlı olmuş ilk doğum hikayen gülümsemeyle hatırlanıyor.Ben2009 temmuz da doğum yaptım kk sayesinde herşeyimi önceden hazırladım o yüzden zorluk çekmedim.İlk başta sütüm olmadı hastaneden mama verdiler bir kaç kere sonra eve gelince duş alınca sütüm geldi göğüslerimi taşıyamayacak derecede:)Allah ikinci yavrularımızı da sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.ilk gebeliğimde o kadar tecrübesizdimki 38 haftalık hamileydim kızımın hiç birşey hazır değildi doktora gittim nst için nst den sonra ultrasonda baktı sonra açılmam varmı diye baktı 3 cm açılmam vardı doğum başlamış yatış vermiyorum sıkılırsın burada dedi beni gönderdi eve gittim hemen kızımın kıyafetlerini yıkadım kurttum ütüledim bir kaç eksiklerim vardı onları aldım ertesi gün suyum geldi ama ben anlamadım ne olduğunu neyse sonra hataneye gittik yatış verdiler gece doğum gerçekleştikten sonra akşam hastaneden çıktık ilk gece kızım emiyor ama az geliyor biberon mama almamıştım aklıma lazım olabilecegi hiç gelmemişti etrafımda tecrübeli birileride yokki desin eşimi kaldırdım bu coccuk ac kalk biberonla mama al geld dedim allahdanki yakındakı eczane nöbetciymiş o gelene kadar suyu kaynattım eşim geldi hemen mamayı yaptım ama bi görseniz yavrum nasıl içiyor mamayı ondan sonra bi rahat uyudu ki ha la aklıma geldikce duygulanırım evladım ilk geceden açlıkla tanıştı..
neyse ondan sonra iki sefer daha içti bende sıcak bi duş aldıktan sonra sütüm tamamen geldi allahın izniyle..
ama bu sefer biberonunu felan hazır edeyim aynı durumu birdaha yaşamak istemem
Teşekkür ederim canım evet zor ilaç kullanmadığım için uzadı da uzadı.Çok geçmiş olsun ya. Alerji işi zor bide ilaç kullanamazsın. Amin daha büyük dert vermesin Rabbim
canım ben friendly organik diye bi marka var onu aldım. A sınıfı yani zarar derecesi yok.ama kokusuz olan. lavanta kokulusunun seviyesi C imiş.onunla yıkayacağım Allah izin verirse.fiyat olarak biraz pahalı ama olsun.Tezcanlıyım biraz, sona kalsın istemedim. Şimdide yıkama işi kaldı bakalım. Bebişin kıyafetlerini ne ile yıkayacağımı bilmiyorum. Birde kaç derecede yıkanıyor onların kıyafetleri?
süpersinizhayır canım mamaya teşvik olsun diye yazmadım bende zaten ilk geceden bahsettim sabah zaten yıkanınca sütüm tamamen geldi ve kızım evde sadece iki öğün mama içmiş oldu sonrasında hiç bir sorun yaşamadım zaten o ilk gece kızım o sarı sıvı ydı felan fıştandı hepsini aldı süreklide emzirdim cünkü ben emzirme taraftarıyım bebekle anne arasında ki en güzel bağ oluyor emzirmek yanlış anlaşılmasın.. ayrıca kızım 2 sene emdi hatta ben bıraktırdıktan sonra bi 5-6 ayda sağıp verdim ne biberon aldı nede emzik
az kaldı canım izne çıkmayaBİRAZ SIKIYR CNM ÇOK FAZLA DEĞİL AMA RAHAT OLMASI DAHA İYİ AMA OFF ÇALŞRKEN OLMYR İŞTE ŞU İZİNLERE BİR ÇIKSYDIMDA RAHATLASYDM
PİJAMA TAKIMI ALMAMŞMYDN CNM7. Ay dolunca hazırlamak lazım. 2 doğumdada çantama koyduklarımı yazayım
Kendim için
2 tane gecelik
2 emzirme sütyeni
3-4 külot
Büyük boy ped ( gerek kalmamıştı hastane vermişti)
Tarak makyaj malzemeleri
Terlik Çorap
Sabahlık veya Şal yada hırka gibi ince bişey doğumdan sonra Üşüme oluyo bazen
Çıkarken giyeceğin kıyafet
Bebek için
Hastane çıkışı takımının hepsini koyun
2 tane badi 1 takımda alt üst yeter
Ince battaniye (yaz olucak) puset
Bez ıslak mendil
Emzik
belki herkeste farklıdır ama ben son aylar kilo almadım kızımda alınmıyorki zaten ister istemez fazlada yiyemiyorsun mideye baskı olunca hayırlısı kilo önmeli değil hayırlısıyla sağlıkla gelsinde bebişler kilolar verirlir bi gurup açarız 2015 tmmuz annelerinin zayıflama topiği diye oh gitsin kilolar yeterki sağlık olsunYAA BANADA 11 KİLO ALDM DİORM DAHA SON AYLARNDA ALNYR ALCKSN DİORLAR DELİRTYRLR BENİ
Mamaya teşvik değilde benim gibi aç olan çocukları ağlatıp kimse strese girmesin inanın ozaman olacak sütte gelmiyo. Bunu bizzat yaşadım süt olmamasının en büyük sebebi annenin stresi. Tecrübeyle sabit. Her anne içinden geldiği gibi güvendiği bi doktorun tavsiyelerine uygun davranırsa herşey yolunda gider ama ilk çocukta öyle olmuyo herkes bişey bilmiyorsun diye akıl veriyo. Ben doktorumu dinleyip kilo kaybı yaşadığı hafta 2-3 gün takviye verseydim belkide 2 yaşına kadar emecekti. Nasip kısmet rızık meselesi bideİlknur yazdıkların biraz mamaya teşvik gibi olmuş. İlk gelen süt, yani kolostrum bebeği birkaç gün idare eder diye biliyorum. O yüzden panik yapmayalım, yeter ki emsinmama en son çare. ben biberon almayı düşünmüyorum, alırsam da anne memesi gibi ucu olanlardan alırım. senin daha sonrasında bebeğinin emmesinde sıkıntı çıktı mı peki? Biberona alışan memeyi almıyor diyorlar?
çerik süpermiş, aklımda bulunsun. hacı şakirin granül sabununu da tavsiye ediyorlardı sankicanım ben friendly organik diye bi marka var onu aldım. A sınıfı yani zarar derecesi yok.ama kokusuz olan. lavanta kokulusunun seviyesi C imiş.onunla yıkayacağım Allah izin verirse.fiyat olarak biraz pahalı ama olsun.
SLS (Sodyum Lauryl Sülfat) ve SLES (Sodyum Laureth Sülfat) içermez
Fosfat içermez
Optik ağartıcı içermez
Petrokimyasal bazlı yüzey aktif madde içermez
Sentetik parfüm ve boya içermez
1,4-Dioksan içermez
Formaldehit içermez
Klor içermez
Amonyak içermez
Kostik içermez
GDO içermez
Paraben içermez
CNM PEMBİŞ OLAN ÇOPK TATLI GÜLE GÜLE KULLAN AMA BENM OĞLM OLCK :) ŞU SİYAH OLAN NERDE SATLYR ?canım özellikle yatağa bayıldımmmgüle güle kullansın kuzun
canım ben de sırt çantası aldım, çok fazla çeşit yok. Deri, normal çanta gibi olanlar var mesela trg polomarka, yanında biberonluk da var ama ben bundan almadım başka renkleri de var
ben bu pembe çantadan aldım, madem kız bebek neden herşeyi pembe alıp mokunu çıkartmıyorum ki diye düşündüm sanırımişin şakası, çok tatlı ve kullanışlı geldi, termal bölümü de var o yüzden tercih ettim.
canım ben de geçen hafta aynısını yaşadım ve sağlık ocağında dinlettim, bu haftalarda normal sanırım çok hareketliyken bazı günler durulması
ohhhh maşallah tatlı kuzuya
benim de şeker kanda bakıldı, kilom da olmadığı için doktor yüklemeye gerek görmedi
canım hiiiç öyle düşünme. o hiç belli olmuyo. benim arkadaşım ilk 28 hafta 8 kilo aldı. sonra toplamda 10 kilo ile doğum yaptı. yani yani son 12 hafta sadece 2 kilo aldı ve bebeği 3.040 gr doğdu. sen takma onlara. düzgün beslen fazla şekerli hamurlu yeme çok almazsın bence son aylarda daYAA BANADA 11 KİLO ALDM DİORM DAHA SON AYLARNDA ALNYR ALCKSN DİORLAR DELİRTYRLR BENİ
amin işallah canım inşallah gene bol bol da sütümüz olur aminbaya bir telaşlı olmuş ilk doğum hikayen gülümsemeyle hatırlanıyor.Ben2009 temmuz da doğum yaptım kk sayesinde herşeyimi önceden hazırladım o yüzden zorluk çekmedim.İlk başta sütüm olmadı hastaneden mama verdiler bir kaç kere sonra eve gelince duş alınca sütüm geldi göğüslerimi taşıyamayacak derecede:)Allah ikinci yavrularımızı da sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.
Teşekkür ederim canım evet zor ilaç kullanmadığım için uzadı da uzadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?