- 11 Şubat 2015
- 2.334
- 2.394
- 133
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.001
valla ben de yaklaşık 1 aydır araştırdım ve bunda karar kıldım. siparişim gelmedi henüz gelince tecrübelerimi paylaşırım sizinle.bebeğin eşyalarını yavaştan yıkıyım diyorum.haziran ramazan olacakçerik süpermiş, aklımda bulunsun. hacı şakirin granül sabununu da tavsiye ediyorlardı sanki
maşallah bebişine canım burada ki ağırlığa bakma sen ulturasondan ulturasona bile değişiyorkontrole gittim kızlar. çok şükür düştük sonra rahim ağzında filan açılma olmamış. keyfi yerinde kızının dedi. sol tarafımdan böbreğin ordan vuran ağrıdan bahsettim. tekmelerinden olabilir dedi. şuanlık sıkıntı yok bebekle ilgili dedi. idrar tahlili ve kan vericem zaten kontrol amaçlı. 601gr benim bebiş. burada 640 yazıyor ama 39gr dan bişey olmaz. sağlıklı olsunda
MRB CNM BİRAZ İYİ OLMANA SEVNDM DİKKAT ET TATLM DEDĞİN GİBİ ÇOK FENA BU HASTALKmerhaba arkadaşlar nasılsınız uzun süren gripten sonra yeni yeni toparlanıyorum hala tam anlamıyla iyileşemedim burnum tıkalı alerjinin de etkisi var tabi.Sizler nasılsınız dikkat edin hasta olmamaya geldi mi gitmiyor
evet canım gerçekten çok zor bir piskoloji ama bebklerimiz yavrularımız yanımızda olduğu sürece allah herşeyin bir kolaylığını veriyor yeterki allaha sığın herşeyi ondan iste oluyor allah cemi cümlesinin içleri sırada bizlerin yar ve yardımcısı olsun inşallahsüpersinizanne-kızı tebrik ediyorum
mama veren, biberon veren anne kötüdür gibi bir algı ve stres oluşmasın. ama senin de dediğin gibi meme çok farklı bağlanma açısından, beslenme açısından da. kimimiz yeterince savaşmıyor, pes ediyoruz. ah o olumsuz düşünceler... halbuki sizin gibi 2 sene boyunca emzirmek azmettikçe, olumlu düşündükçe mümkün diye düşünüyorum. tabii hayat ne gösterir bilinmez. lohusa psikolojisi çok zor bir psikolojiymiş
aminn canım aminn kızımı 2 yaşına kadar emzirdim daha da emmek isterdi izin verseydim hala aklı orda çünkü 6 yaşına girecekamin işallah canım inşallah gene bol bol da sütümüz olur amin
merhaba canım çok şükür biraz daha iyiyim Allah beterinden korusun bebeğim iyi olsun da geçer bu günlerMRB CNM BİRAZ İYİ OLMANA SEVNDM DİKKAT ET TATLM DEDĞİN GİBİ ÇOK FENA BU HASTALK
hahahahah benim kızımda 2009 mart doğumlu aynı yaşdalar.. hahahhaa bende emzirsem kızım ha la emerdi ayı senin kız gibi aklı fıkrı ha la orada bazen anne azıcık emıyyımmı diyor özelliklede gördüğü zaman gözleri canavar gibi açılıyor ah bi emsem bakışı atıyor çok komikaminn canım aminn kızımı 2 yaşına kadar emzirdim daha da emmek isterdi izin verseydim hala aklı orda çünkü 6 yaşına girecek
AYY CNM NE OLUR NE OLMAZ BULUNDRMAK LAZM HAKLSN BİRDE SON ANLARA BIRAKNCA NE ZAMN NE OLCGI BELLI DEĞİL İŞTE. BİDE CNM SEN NORMAL DOĞM YAPMŞTN DİMİ İŞARET GELYR DİOLR YA ONDAN SONRA HEMEN SANCIAR SIKLAŞYR MU BİDE BAZEN ÖNCEDEN SU GELEBLYR DİMİ OZMN HEMENHASTANEYE GİTMEK Mİ GEREKYRR HANİ HASTANEYE GİTMDN DUŞ OLAYI FALAN OLCK YA ONDN SORYRM CNMilk gebeliğimde o kadar tecrübesizdimki 38 haftalık hamileydim kızımın hiç birşey hazır değildi doktora gittim nst için nst den sonra ultrasonda baktı sonra açılmam varmı diye baktı 3 cm açılmam vardı doğum başlamış yatış vermiyorum sıkılırsın burada dedi beni gönderdi eve gittim hemen kızımın kıyafetlerini yıkadım kurttum ütüledim bir kaç eksiklerim vardı onları aldım ertesi gün suyum geldi ama ben anlamadım ne olduğunu neyse sonra hataneye gittik yatış verdiler gece doğum gerçekleştikten sonra akşam hastaneden çıktık ilk gece kızım emiyor ama az geliyor biberon mama almamıştım aklıma lazım olabilecegi hiç gelmemişti etrafımda tecrübeli birileride yokki desin eşimi kaldırdım bu coccuk ac kalk biberonla mama al geld dedim allahdanki yakındakı eczane nöbetciymiş o gelene kadar suyu kaynattım eşim geldi hemen mamayı yaptım ama bi görseniz yavrum nasıl içiyor mamayı ondan sonra bi rahat uyudu ki ha la aklıma geldikce duygulanırım evladım ilk geceden açlıkla tanıştı..
neyse ondan sonra iki sefer daha içti bende sıcak bi duş aldıktan sonra sütüm tamamen geldi allahın izniyle..
ama bu sefer biberonunu felan hazır edeyim aynı durumu birdaha yaşamak istemem
12 kilo aldımgözünaydın canım çok kilo derken kaç kilo aldın? ben de çok aalmışım çünkü. Bir de şeker yüklemesine aç mı gittin?
haklısınız bende şimdiden biberon almak taraftarı değilim .ancak bebeğin çok su kaybı yaşaması durumunda tabiki mama verilir.rahat olmalı anneler .sütün gelmesi için değişik yollar denemeli.bol su .iyi beslenme ,dinlenme ve psikoloji önemli. inşallah hepimizin bol bol sütü gelir hemen.İlknur yazdıkların biraz mamaya teşvik gibi olmuş. İlk gelen süt, yani kolostrum bebeği birkaç gün idare eder diye biliyorum. O yüzden panik yapmayalım, yeter ki emsinmama en son çare. ben biberon almayı düşünmüyorum, alırsam da anne memesi gibi ucu olanlardan alırım. senin daha sonrasında bebeğinin emmesinde sıkıntı çıktı mı peki? Biberona alışan memeyi almıyor diyorlar?
BENDE MAYIS BAŞI YAPARM ARTIK CNMKısmetse Nisan'ın sonu gibi diyorum dursun bi kenarda
Bizim kızlar aynı demek kihahahahah benim kızımda 2009 mart doğumlu aynı yaşdalar.. hahahhaa bende emzirsem kızım ha la emerdi ayı senin kız gibi aklı fıkrı ha la orada bazen anne azıcık emıyyımmı diyor özelliklede gördüğü zaman gözleri canavar gibi açılıyor ah bi emsem bakışı atıyor çok komik
kesinlike katılıyorum. karbonhidrat ve şekerden uzak durun. kilo almanız çok yavaşlayacak. ben 3 kilo aldım, ki yine de tamamen uzak durmamama rağmen. tamamen uzak kalsaydım herhalde 1 kilo anca alırdım, o da bebeğin kendisi ve suyu plasentası olurdu herhaldecanım hiiiç öyle düşünme. o hiç belli olmuyo. benim arkadaşım ilk 28 hafta 8 kilo aldı. sonra toplamda 10 kilo ile doğum yaptı. yani yani son 12 hafta sadece 2 kilo aldı ve bebeği 3.040 gr doğdu. sen takma onlara. düzgün beslen fazla şekerli hamurlu yeme çok almazsın bence son aylarda da
hahahahah benim kızımda 2009 mart doğumlu aynı yaşdalar.. hahahhaa bende emzirsem kızım ha la emerdi ayı senin kız gibi aklı fıkrı ha la orada bazen anne azıcık emıyyımmı diyor özelliklede gördüğü zaman gözleri canavar gibi açılıyor ah bi emsem bakışı atıyor çok komik
CNM PEMBİŞ OLAN ÇOPK TATLI GÜLE GÜLE KULLAN AMA BENM OĞLM OLCK :) ŞU SİYAH OLAN NERDE SATLYR ?
BEN 37 HAFTAYA KADAR CALSCM CNM KISMETSEaz kaldı canım izne çıkmaya
canım ben birgün önce gittim doğumdan nste içn o zaman açılmama baktı 3 cm açılmıştı zaten doktor baktıktan sonra nışan geldi ertesi günde ben yıkandım temizlendim gene hazırlığımı yaptım beklemedeydim birden yorgunluk halsizlik oldu bende ikindi vakti felandi suyum geldi wc den çıkamıyorum sancım felan hiç olmadı ama su gelince hastaneye gittik nöbetci doktor vardı o baktı 4 cm olmuş dedi ama sancım yok hatta orada görenler o kadar enerjik görmüşlerki nasıl doğumamı geldi h,ç doğum yapacak gibi durmuyor dediler..AYY CNM NE OLUR NE OLMAZ BULUNDRMAK LAZM HAKLSN BİRDE SON ANLARA BIRAKNCA NE ZAMN NE OLCGI BELLI DEĞİL İŞTE. BİDE CNM SEN NORMAL DOĞM YAPMŞTN DİMİ İŞARET GELYR DİOLR YA ONDAN SONRA HEMEN SANCIAR SIKLAŞYR MU BİDE BAZEN ÖNCEDEN SU GELEBLYR DİMİ OZMN HEMENHASTANEYE GİTMEK Mİ GEREKYRR HANİ HASTANEYE GİTMDN DUŞ OLAYI FALAN OLCK YA ONDN SORYRM CNM
ney 7 yaş mı zaten kızım doyamadı 2 yaşına kadar zaten bir de bana çok yapışık bir çocuk o zaman ne olurdu bilemem kafayı yerdim galibakesinlike katılıyorum. karbonhidrat ve şekerden uzak durun. kilo almanız çok yavaşlayacak. ben 3 kilo aldım, ki yine de tamamen uzak durmamama rağmen. tamamen uzak kalsaydım herhalde 1 kilo anca alırdım, o da bebeğin kendisi ve suyu plasentası olurdu herhalde
emzirme sanatı diye bir kitap okuyorum. 7 yaşına kadar emzirmenin normal olduğu yazıyor
ben bunalırım çocuktan ya, sürekli yapışık gezmekten
TABİİ CNM SAĞLK ÖNMLİ OLAN EMZİRİNCE GDYR DİORLR BELKİ ÖYLE BİLE GİDER BİR ÇOĞUbelki herkeste farklıdır ama ben son aylar kilo almadım kızımda alınmıyorki zaten ister istemez fazlada yiyemiyorsun mideye baskı olunca hayırlısı kilo önmeli değil hayırlısıyla sağlıkla gelsinde bebişler kilolar verirlir bi gurup açarız 2015 tmmuz annelerinin zayıflama topiği diye oh gitsin kilolar yeterki sağlık olsun
hahahahah evet ya aynılar benim kızda öyle diyordu çok komikler bakalım kardeşler emmeye başlayınca napıcaklar çıldırırlar herhaldeBizim kızlar aynı demek kiuzun bir zaman göğsümü tutarak uyudu yoksa uyumuyordu anne çok güzel kokuyor mis gibi diyor.Şimdi de hesap yapıyor kardeşim emmesin ben emeyim diye.Napacaz meme bağımlısı kızları biz böyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?