- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.401
Masallah pasaya, kocaman olmus. Ne güzel türkiyede her kontrolde kilosunu, boyunu söylüyorlar, bizim öyle bi lüksümüz yok malesef.Slm kızlarrrrrrrrrrr,doktordan geldım sımdııı,1350 gramlık bir oğlan tasıyorum su an:)))maşallahhh aldı basını gıdıyor:))full kan ve ıdrar testi istedi,haftaya celestonu yapıcak test sonuclarına göre...hiçbi kanama alanı gormedı,hersey yolunda dedi,progestanıda ay sonu bırakırız artık dedi....çok şükür bugünümüzeeeBuarada emzık sohpeti dönmüş,annem biz 4 kardeşde emzik hiç kullanmamıs bana da aldırtmadı,gerek yok önce başa çıkmayı denee,kolayca tıkma agzına dıyor:))bende anne sözü dinlicem baakalım
maşallah oğluşuna canım :) ne yedin içtin öylebende 1- 1,5 ne zaman olacak bekliyorum hala gramlardayız
MaşaAllah kuzuya :) Tam kuzu olmuş annesi :) Annemde bizde kullanmamış.Abimin oğlunda da kullanmadılar.Sanırım bende kullanmam ama iki tane olunca baş edemezsem alabilirim :)))Slm kızlarrrrrrrrrrr,doktordan geldım sımdııı,1350 gramlık bir oğlan tasıyorum su an:)))maşallahhh aldı basını gıdıyor:))full kan ve ıdrar testi istedi,haftaya celestonu yapıcak test sonuclarına göre...hiçbi kanama alanı gormedı,hersey yolunda dedi,progestanıda ay sonu bırakırız artık dedi....çok şükür bugünümüzeeeBuarada emzık sohpeti dönmüş,annem biz 4 kardeşde emzik hiç kullanmamıs bana da aldırtmadı,gerek yok önce başa çıkmayı denee,kolayca tıkma agzına dıyor:))bende anne sözü dinlicem baakalım
MaşaAllah paşaya :)Kizlar biz bugun dr gittik
30 cm olmusuz
787 gr lik bir pasayiz cok sukur
Dr az kilonalmissin dedi alman lazim dedi
24+1 olmusuz biz
Cok kilo almadim sanirim
Masallah pasaya, kocaman olmus. Ne güzel türkiyede her kontrolde kilosunu, boyunu söylüyorlar, bizim öyle bi lüksümüz yok malesef.
Emzik meselesine gelince, ben iki kizimda da kullandim, cok rahat ettim . Hic bir dis sorunu da yasamadik, zamaninda numaralarini takip edip degistirince bisey olacagini sanmiyorum. Kaucuk emzik tercih ediyorum ben, yumusak oldugu icin cok zorlamiyor cocugun cenesini...Iki yasini bulmadan da biraktirmak lazim yalniz, yoksa inat dönemine giriyor cocuklar ve vazgecemiyorlar. Ben NUK aldim emzik, damakli ve kaucuk , 0-6 ay, belki almak isteyenlere yardimci olur...
Yok canım aksine beslenme düzeniyle bebekler daha iyi kilo alıyor.Bak seda arkadaşımızın bebeğine maşaAllah,diyet yaptığından beri güzel kilo aldı.kızlar ben doktor kontrolunde diyete başladım. çevremdeki herkes ye iç bişey olmaz, çoçuk aç kalır, listeye uyarsan bebek kilo almaz diyolarmoralim bozuluyor, doktor çok kilo aldığm için diet yap dedi, kafam karıştı benim yaa....
Teşekkür ederim cevap icinTabi ki kullanabilirsin.ama son 3 hafta hariç diye biliyorum. Onu hiçbir şekilde ekletemiylsun.
Teşekkür ettim cevaplar için :))canım 37. haftaya kadar çalıştığın tüm haftaları (en fazla 5 hafta ) doğum sonrasına aktarabilirsin. doğum olduğu günden itibaren başlar iznin.önce 8 hafta doğum sonra izninden düşer sonra ekstra çalıştığın bu haftalar. ama eylülün ilk haftasından itibaren 5 haftamı kullanacağım demek gibi bir şansın yok malesefdoğum sonrası maksimum 13 hafta olabilir yani.doğumla başlar iznin.
MaşaAllah kuzuya :) Tam kuzu olmuş annesi :) Annemde bizde kullanmamış.Abimin oğlunda da kullanmadılar.Sanırım bende kullanmam ama iki tane olunca baş edemezsem alabilirim :)))
Cok dogru yazmissin, tamamen dogru bir yazi... Kulaklarinizi cevrenizdekilerin söyledigine kapatin, sadece bebeginize odaklanin. Korkmayin iki saat ac kalinca ölmez bebekler, ama mamayi bi aldimi tembel alisir, gögüs de uyarilmadigi icin süt kacar.Daha bebegi dogmadan biberon ve mama alanlar taniyorum, bi bekleyin acele etmeyin demi, yavrunun süt hakkini elinden aliyorlar . Sabirli ve stressiz olacaksiniz ki vücudunuzun tepkisi de normal ve akisinda olsun.Nacizane bi anne tavsiyesi...Canim bunlar normal surecler. Her bebek dogunca surekli uyumak istiyor uyandirip hatta islak mendille filan yuzunu ayaklarini silerek uyandiriyorsun oyle zorla emziriyorsun:) ben sezeryan ve normal dogum yapmanin sut gelmesi ile ilgisi olduguna inanmiyorum . Tamamen psikolojik ve sakin boyle kosullandirmayin kendinizi sezeryan olursam sutum gelmez filan diye. Aslinda benim tavsiyem bu konuyu hic dusunmeyin ve konusmayin. Ben hicbirsey bilmiyordum emzirme konusunda. Bildigin zir cahildim ve super oldu cunku dusundukce bu konulari sut zor geliyor yada gelmiyor. Sut isi buyuk oranla psikolojik bir durum. Her annenin durumu farkli ayrica . Kimse ile karsilastirma yapmayin. Hicbir bebek sonunda ac kalmiyor merak etmeyin bir sekilde besleniyor iste oyle yada boyle. Doktorlar daha once de yazmistim otomatik olarak mama verin diyor nedenini bilmiyorum. Hangi hastane oldugu veya dogum sekli farketmiyorben kizimda da verdirmedim bunda da verdirmeyecegim cok anormal bir durum yoksa. Sut gelmesi tamamen bebegin memeyi uyarmasi ile ilgili. Hicbir pompa yada alet bunu saglayamiyor maalesef. Mama cok yogun anne sutune gore . Mamayi yiyen cocuk acikmiyor hemen ve dolayisiyla memeye yanasmiyor. Meme uyarilmadigi icin sut uretimine baslamiyor. Gayet basit aslinda aciklamasi. O sirada herkes anneyi stres yaptigi icin psikolojide araya giriyor ve sut gelmiyor. Mama verdikce hic gelmiyor zaten. Ben kizimda verdirmedim mama direndim ve kizimi mememden ayirmadim zorla uyandirdim hep. Tamamen icgudusel bir seydi yoksa birsey bildigimden degil:) ne sarilik oldu ne bisey:) sutumde bir kac saat sonra sakir sakir geldi. Ilk dogum yaptigin anda gelmezi imkansiz zaten. Yok oyle bir durum. Bebegin ilk dogdugunda icebildigi sut miktari iki cay kasigi filan bu arada:) ihtiyaci olan bu kadar. Mide kapasitesi bu! Bebek dedigim gibi onceden de aglar, normal aglamasi adapte olmaya calisiyor yeni ortamina! Of cok uzun yazdim benden bu kadar:)
Evet, kurcalayinca meme uyariliyor ve süt cok erken akmaya basliyor. Gecenlerde bende hafif islaklik oluyordu, pijamamin yapistigini fark ettim, bi de ne göreyim acik sari su gibi süt akiyor. Önce tedirgin oldum ama sonra keselenirken uclarin acildigini fark ettim. O gün bu gündür memeler özgür, ne krem sürüyorum ne de keseliorumBu arada gogus uclarindaki beyaz seyler konusulmus, iyi bir isaret o merak etmeyin:) sut kanallari acik demekki, oyle demisti tr'deki doktorum:) kurcalamayin ama .
Kimseyi takma emin ol doktorun dediğini yaparsan Bebeğin daha güzel gelişir hatta sen kilo verirsin Bebeğin alır.kızlar ben doktor kontrolunde diyete başladım. çevremdeki herkes ye iç bişey olmaz, çoçuk aç kalır, listeye uyarsan bebek kilo almaz diyolarmoralim bozuluyor, doktor çok kilo aldığm için diet yap dedi, kafam karıştı benim yaa....
maşallah bebişine canımşimdiye kadar almadıysan bu haftalardan sonra başlarsın canım hç sıkıntı yapma kendine. çabuk acıkma dönemine giriyoruz ben şimdiden geceleri kalkıp bişeyler atıştırıyorum
Bi sorun olsa iri bebek fln derdi herhlde.tosun gbi oldu bnmki yaa bide muz yemkde bebege kilo sldriyomus acaba muzdanda mi artti kilosu :))Canım benimkilerde öyle bugün kontrolümüz vardı.Geçen hafta 600 gr olan 850 gr olmuş,520 gr olan 750 gr olmuş maşaAllah kuzularımıza :) Demekki bu haftalar kilo alımı artıyor.
Masallah kizlara, kocaman olmuslar bile, saglikla kucagina almak da nasip olsun insallah. Bundan sonra kilo alma zamani zaten, tüm organlari olustu sira kilo ya geldi.Acep benimki ne kadar oldu ki???Canım benimkilerde öyle bugün kontrolümüz vardı.Geçen hafta 600 gr olan 850 gr olmuş,520 gr olan 750 gr olmuş maşaAllah kuzularımıza :) Demekki bu haftalar kilo alımı artıyor.
Canım bugün benim de 24. 1 günüm. Senin tahmini doğum tarihi olarak ne söylüyor doktorun?izlar biz bugun dr gittik
30 cm olmusuz
787 gr lik bir pasayiz cok sukur
Dr az kilonalmissin dedi alman lazim dedi
24+1 olmusuz biz
Cok kilo almadim sanirim
Canım annem maalesef yeğenime bakıyorCanım amcamın oglunun ikizlerı olmustu,birde kızları vardı onceden 4 yasında,onlarda kullanmadı ıkızlerınde,yanında yardım edecek birileri olursa sıkıntı yasamassın,tek basına bıraz zorlanırsın tabı...yengem bırını emzırır annesıne yada eşine verırdi,onlar gaznı cıkartıp uyuturlardı,o da digerini emzırırdı o arada,sen annenı bırakma zaten bı süre,esir al:))eşine de mesaıyaptır bol bol:))
yaw bende gitcm doktora valla 1 kilonun altnda derse üzülrm sizin bebeişler tombiş maşallah :) benm paşam ne alemde acaba
MaşaAllah canım :) Yok benimki haftalarıyla uyumlu bir sorun yok dedi.Demekki kilo alımları normal :) Biz alışmışız 10-20 gr artmalarına :) Artık büyüdüler,kilo alımlarıda fazlalaştı tabii :)Bi sorun olsa iri bebek fln derdi herhlde.tosun gbi oldu bnmki yaa bide muz yemkde bebege kilo sldriyomus acaba muzdanda mi artti kilosu :))
Canım çok teşekkür ederiz :) Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin evlatlarımızı.Büyümüş kocaman bir kuzu olmuştur annesi :)Masallah kizlara, kocaman olmuslar bile, saglikla kucagina almak da nasip olsun insallah. Bundan sonra kilo alma zamani zaten, tüm organlari olustu sira kilo ya geldi.Acep benimki ne kadar oldu ki???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?