2015 Temmuz Anneleri

Masallah pasaya, kocaman olmus. Ne güzel türkiyede her kontrolde kilosunu, boyunu söylüyorlar, bizim öyle bi lüksümüz yok malesef.
Emzik meselesine gelince, ben iki kizimda da kullandim, cok rahat ettim . Hic bir dis sorunu da yasamadik, zamaninda numaralarini takip edip degistirince bisey olacagini sanmiyorum. Kaucuk emzik tercih ediyorum ben, yumusak oldugu icin cok zorlamiyor cocugun cenesini...Iki yasini bulmadan da biraktirmak lazim yalniz, yoksa inat dönemine giriyor cocuklar ve vazgecemiyorlar. Ben NUK aldim emzik, damakli ve kaucuk , 0-6 ay, belki almak isteyenlere yardimci olur...

maşallah oğluşuna canım :) ne yedin içtin öyle bende 1- 1,5 ne zaman olacak bekliyorum hala gramlardayız

Cnm daha 25. Haftadasın ,bundan sonra ınanılmaz hıZlı büyüyorlar...normalde 1200 civarı olmalıymıs bizimki biraz daha buyuk ve ınan gramajla yemek yıyorum:))10 kılo aldım şimdiye kadar...

MaşaAllah kuzuya :) Tam kuzu olmuş annesi :) Annemde bizde kullanmamış.Abimin oğlunda da kullanmadılar.Sanırım bende kullanmam ama iki tane olunca baş edemezsem alabilirim :)))

Evrt cnm bakmıstım silikon ve kaucukları vardı,eger ıhtıyac duyarsak bzde doktorun knerısıyla kullanırız artık,bu damak ve diş bozuklugu yapıyormdedıklerı için emzik mevzuuu çok onemlı....gercı ozelıklle diş yapısı kesınlıkle genetık bı durum ama eger bozukluk varsa genetıkden emzıkda ustune tuz bıber olmasın..sizlerın deneyımı cok onemlı,zamanı gelınce cok basınızı agrıtırız bız acemı anneler:))

Yok canım aksine beslenme düzeniyle bebekler daha iyi kilo alıyor.Bak seda arkadaşımızın bebeğine maşaAllah,diyet yaptığından beri güzel kilo aldı.

Tabi ki kullanabilirsin.ama son 3 hafta hariç diye biliyorum. Onu hiçbir şekilde ekletemiylsun.
Teşekkür ederim cevap icin
Teşekkür ettim cevaplar için :))

MaşaAllah kuzuya :) Tam kuzu olmuş annesi :) Annemde bizde kullanmamış.Abimin oğlunda da kullanmadılar.Sanırım bende kullanmam ama iki tane olunca baş edemezsem alabilirim :)))

Canım amcamın oglunun ikizlerı olmustu,birde kızları vardı onceden 4 yasında,onlarda kullanmadı ıkızlerınde,yanında yardım edecek birileri olursa sıkıntı yasamassın,tek basına bıraz zorlanırsın tabı...yengem bırını emzırır annesıne yada eşine verırdi,onlar gaznı cıkartıp uyuturlardı,o da digerini emzırırdı o arada,sen annenı bırakma zaten bı süre,esir al:))eşine de mesaıyaptır bol bol:))

Cok dogru yazmissin, tamamen dogru bir yazi... Kulaklarinizi cevrenizdekilerin söyledigine kapatin, sadece bebeginize odaklanin. Korkmayin iki saat ac kalinca ölmez bebekler, ama mamayi bi aldimi tembel alisir, gögüs de uyarilmadigi icin süt kacar.Daha bebegi dogmadan biberon ve mama alanlar taniyorum, bi bekleyin acele etmeyin demi, yavrunun süt hakkini elinden aliyorlar . Sabirli ve stressiz olacaksiniz ki vücudunuzun tepkisi de normal ve akisinda olsun.Nacizane bi anne tavsiyesi...
Bu arada gogus uclarindaki beyaz seyler konusulmus, iyi bir isaret o merak etmeyin:) sut kanallari acik demekki, oyle demisti tr'deki doktorum:) kurcalamayin ama .
Evet, kurcalayinca meme uyariliyor ve süt cok erken akmaya basliyor. Gecenlerde bende hafif islaklik oluyordu, pijamamin yapistigini fark ettim, bi de ne göreyim acik sari su gibi süt akiyor. Önce tedirgin oldum ama sonra keselenirken uclarin acildigini fark ettim. O gün bu gündür memeler özgür, ne krem sürüyorum ne de keseliorum

Kimseyi takma emin ol doktorun dediğini yaparsan Bebeğin daha güzel gelişir hatta sen kilo verirsin Bebeğin alır.

Cnmmm aman milletın ye iç lafına kulak asma,ben dıyetısyene baslayalı tam 5 hafta oldu,o günden beri -300 gramdayım.bebek o gunden berı ınanılmaz kılo aldı,ben verdım o aldı...duzensız beslenmek bebegın ısıne hiç yaramıyor,ayrıca aksam guzel yemessen gece atıstırma ıhtıyacı hıssdersın o da sana kılo yapar,ne kadar yedıgın değil,ne yedıgın çok onemlı

Canım benimkilerde öyle bugün kontrolümüz vardı.Geçen hafta 600 gr olan 850 gr olmuş,520 gr olan 750 gr olmuş maşaAllah kuzularımıza :) Demekki bu haftalar kilo alımı artıyor.
Bi sorun olsa iri bebek fln derdi herhlde.tosun gbi oldu bnmki yaa bide muz yemkde bebege kilo sldriyomus acaba muzdanda mi artti kilosu :))

En onemli syi yazmayi unutmusum:) sut verme zamani geldiginde ozelde odasi olan ve yalniz kalma imkani olanlar herkesi odadan cikarsin. Anne kvalide vs. herkes:) kizarmi darilirmi bakmayin faydadan cok zarari var. ben annemi cikardim odadan:) ilk
Emziriyorsun memeni baskasinin yaninda acmak stres yapiyor yok her kafadan bir ses cikiyor su bu:) hemde emzirme ani cok ozel bir an. Anne ve bebek arasindaki ilk gercek bagin kuruldugu cok degerli bir an, bu ani yaninizdakilerin endise yorumlari ve bakislariyla kacirmayin. Esinizinde orada bulunmasi cok iyi olur. Ilk cekirdek aile olarak baginiz o sirada kuruluyor. Anne ve bebek rahatsa sut gelir zaten :) ben annem yorum yapmamasina ragmen o bakislarini gordum ya annemin sanki dunyanin sonu gelmis gibi doktor mama verin sut yeterli degil deyince, hemen annemi babami bahaneyle odadan cikardim kusseler bile umrumda degildi zaten ce onlar gittikyen sonra esimle bebegimizi oksayarak severel mememe yapistirdim:) sutumde ondan sonra geldi zaten:)

Canım benimkilerde öyle bugün kontrolümüz vardı.Geçen hafta 600 gr olan 850 gr olmuş,520 gr olan 750 gr olmuş maşaAllah kuzularımıza :) Demekki bu haftalar kilo alımı artıyor.
Masallah kizlara, kocaman olmuslar bile, saglikla kucagina almak da nasip olsun insallah. Bundan sonra kilo alma zamani zaten, tüm organlari olustu sira kilo ya geldi.Acep benimki ne kadar oldu ki???

Canım annem maalesef yeğenime bakıyor Onu esir alamam,kayınvalidem kayınbabama bakıyor kayınbabam felç oldu.Görümcemin 2 çocuğu var o kendine zor yetiyor :))) İlk aylar eşim evde olacak iş yerimiz tadilatta olacağı için inşaAllah.İlk 2 ay felan rahat ederim sonrasında tek bakacağım mecbur.Allah yardımcımız olsun :)

yaw bende gitcm doktora valla 1 kilonun altnda derse üzülrm sizin bebeişler tombiş maşallah :) benm paşam ne alemde acaba

Kuzum ne üzülcenn yaaa,her bebek farklı,bak eşim 190 boyunda bense 172,ve ben ınce yapılı bı ınsanda degılım.iki tane irikıyım ınsandan zaten ufak bebek olma sansı yoktu,doktırum basdan berı sızden tosun paşa beklıyorum dıyordu..hatta bızımkı azcık fazla ırı,boyle gıderse 36. Haftada cok kılosu yerınde olursa alırım diyor

Bi sorun olsa iri bebek fln derdi herhlde.tosun gbi oldu bnmki yaa bide muz yemkde bebege kilo sldriyomus acaba muzdanda mi artti kilosu :))
MaşaAllah canım :) Yok benimki haftalarıyla uyumlu bir sorun yok dedi.Demekki kilo alımları normal :) Biz alışmışız 10-20 gr artmalarına :) Artık büyüdüler,kilo alımlarıda fazlalaştı tabii :)

Benimki simdi sallaniyor sanki, karnim bi saga bi sola yaylaniyor:), Cok tatli yahu...
Ay bi de aksam eksimeleri cok abartili olmaya basladi, sizde durumlar nasil??

Masallah kizlara, kocaman olmuslar bile, saglikla kucagina almak da nasip olsun insallah. Bundan sonra kilo alma zamani zaten, tüm organlari olustu sira kilo ya geldi.Acep benimki ne kadar oldu ki???
Canım çok teşekkür ederiz :) Rabbim hepimize sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin evlatlarımızı.Büyümüş kocaman bir kuzu olmuştur annesi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…