- 27 Mayıs 2014
- 469
- 296
- 63
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #34.421
ben ekşime nasıl bişey henüz bilmiyorum canımBenimki simdi sallaniyor sanki, karnim bi saga bi sola yaylaniyor:), Cok tatli yahu...
Ay bi de aksam eksimeleri cok abartili olmaya basladi, sizde durumlar nasil??
Benimki simdi sallaniyor sanki, karnim bi saga bi sola yaylaniyor:), Cok tatli yahu...
Ay bi de aksam eksimeleri cok abartili olmaya basladi, sizde durumlar nasil??
Sakin kimseyi cagirma evine, esinle bi güzel bakarsiniz. Baskasi olursa esin de tembel alisir, sen doyurur ona verirsin, o gazini cikarir. Zaten bi süre sonra birbirinize öyle alisicaksiniz ki, sanki yillardir bebek bakiyormussun gibi hissediceksiniz.Bi düzen tutturdunuz mu cok rahat büyütürsün bebeklerini, hersey tamamen icgüdüsel, sakin stres yapma, basaricaksin sen bu isiCanım annem maalesef yeğenime bakıyorOnu esir alamam,kayınvalidem kayınbabama bakıyor kayınbabam felç oldu.Görümcemin 2 çocuğu var o kendine zor yetiyor :))) İlk aylar eşim evde olacak iş yerimiz tadilatta olacağı için inşaAllah.İlk 2 ay felan rahat ederim sonrasında tek bakacağım mecbur.Allah yardımcımız olsun :)
Cok sanslisin canim, canimdan bezdiriyor bazenben ekşime nasıl bişey henüz bilmiyorum canım
Az kaldi canim , cogu gitti azi kaldi, eksimeler disinda hersey yolunda bende.Simdi öyle bir vuruyor ki, kucagimdaki leptop bile oynuyorBendede oluyor cnmm,ayakları zaten mıdemın oralarda gezıyor,cok hareketlı bi oğlan..bazen.gece olurda bi uyanırsam tekmeden uyuyamıyorum sabaha kadar,8.-9.aylarda nasıl olcak vallahı tırsıyorum....birde denedım ac da olsam toksa olsam eksıyor,tamamen mıdeyı ittiriyorlar ondan sanırım
Canım ağzından bal damlıyor :) İnşaAllah :)Sakin kimseyi cagirma evine, esinle bi güzel bakarsiniz. Baskasi olursa esin de tembel alisir, sen doyurur ona verirsin, o gazini cikarir. Zaten bi süre sonra birbirinize öyle alisicaksiniz ki, sanki yillardir bebek bakiyormussun gibi hissediceksiniz.Bi düzen tutturdunuz mu cok rahat büyütürsün bebeklerini, hersey tamamen icgüdüsel, sakin stres yapma, basaricaksin sen bu isi.
Cok sanslisin canim, canimdan bezdiriyor bazen.
Az kaldi canim , cogu gitti azi kaldi, eksimeler disinda hersey yolunda bende.Simdi öyle bir vuruyor ki, kucagimdaki leptop bile oynuyor,yaramaz kizim benim
Sakin kimseyi cagirma evine, esinle bi güzel bakarsiniz. Baskasi olursa esin de tembel alisir, sen doyurur ona verirsin, o gazini cikarir. Zaten bi süre sonra birbirinize öyle alisicaksiniz ki, sanki yillardir bebek bakiyormussun gibi hissediceksiniz.Bi düzen tutturdunuz mu cok rahat büyütürsün bebeklerini, hersey tamamen icgüdüsel, sakin stres yapma, basaricaksin sen bu isi.
Cok sanslisin canim, canimdan bezdiriyor bazen.
Az kaldi canim , cogu gitti azi kaldi, eksimeler disinda hersey yolunda bende.Simdi öyle bir vuruyor ki, kucagimdaki leptop bile oynuyor,yaramaz kizim benim
Ay canım bende derim ya :) Birde kayıplarımda oldu,isyan bize göre değil :) Beni şimdiden hoplatıyorlar maşaAllah :) Bazen beraber tekmeliyorlar göbeğim zıplıyorMaşallahhhh kuzuyaaaaaa yaaaa ,dogunca hoplatcak bunlar bızı:))))))))büşrayı da bol boll tabi:)))büşracım yanlız yengem hiç gıkını cıkarmazdı,böyle bi çifte mutluluga hayat boyu köle olunur derdi...sende eminim onlara baktıkca kendını daha ıyı hıssedeceksın
Ay canım bende derim ya :) Birde kayıplarımda oldu,isyan bize göre değil :) Beni şimdiden hoplatıyorlar maşaAllah :) Bazen beraber tekmeliyorlar göbeğim zıplıyor
kızlar ben doktor kontrolunde diyete başladım. çevremdeki herkes ye iç bişey olmaz, çoçuk aç kalır, listeye uyarsan bebek kilo almaz diyolarmoralim bozuluyor, doktor çok kilo aldığm için diet yap dedi, kafam karıştı benim yaa....
Canim bunlar normal surecler. Her bebek dogunca surekli uyumak istiyor uyandirip hatta islak mendille filan yuzunu ayaklarini silerek uyandiriyorsun oyle zorla emziriyorsun:) ben sezeryan ve normal dogum yapmanin sut gelmesi ile ilgisi olduguna inanmiyorum . Tamamen psikolojik ve sakin boyle kosullandirmayin kendinizi sezeryan olursam sutum gelmez filan diye. Aslinda benim tavsiyem bu konuyu hic dusunmeyin ve konusmayin. Ben hicbirsey bilmiyordum emzirme konusunda. Bildigin zir cahildim ve super oldu cunku dusundukce bu konulari sut zor geliyor yada gelmiyor. Sut isi buyuk oranla psikolojik bir durum. Her annenin durumu farkli ayrica . Kimse ile karsilastirma yapmayin. Hicbir bebek sonunda ac kalmiyor merak etmeyin bir sekilde besleniyor iste oyle yada boyle. Doktorlar daha once de yazmistim otomatik olarak mama verin diyor nedenini bilmiyorum. Hangi hastane oldugu veya dogum sekli farketmiyorben kizimda da verdirmedim bunda da verdirmeyecegim cok anormal bir durum yoksa. Sut gelmesi tamamen bebegin memeyi uyarmasi ile ilgili. Hicbir pompa yada alet bunu saglayamiyor maalesef. Mama cok yogun anne sutune gore . Mamayi yiyen cocuk acikmiyor hemen ve dolayisiyla memeye yanasmiyor. Meme uyarilmadigi icin sut uretimine baslamiyor. Gayet basit aslinda aciklamasi. O sirada herkes anneyi stres yaptigi icin psikolojide araya giriyor ve sut gelmiyor. Mama verdikce hic gelmiyor zaten. Ben kizimda verdirmedim mama direndim ve kizimi mememden ayirmadim zorla uyandirdim hep. Tamamen icgudusel bir seydi yoksa birsey bildigimden degil:) ne sarilik oldu ne bisey:) sutumde bir kac saat sonra sakir sakir geldi. Ilk dogum yaptigin anda gelmezi imkansiz zaten. Yok oyle bir durum. Bebegin ilk dogdugunda icebildigi sut miktari iki cay kasigi filan bu arada:) ihtiyaci olan bu kadar. Mide kapasitesi bu! Bebek dedigim gibi onceden de aglar, normal aglamasi adapte olmaya calisiyor yeni ortamina! Of cok uzun yazdim benden bu kadar:)
Bravo ya ben de hep böyle olmak istemiştim. .kimseyi düşünmeden sadece bebegimin ihtiyacını gozetmek..O ne der bu darılır mi derken içim içimi yerdiEn onemli syi yazmayi unutmusum:) sut verme zamani geldiginde ozelde odasi olan ve yalniz kalma imkani olanlar herkesi odadan cikarsin. Anne kvalide vs. herkes:) kizarmi darilirmi bakmayin faydadan cok zarari var. ben annemi cikardim odadan:) ilk
Emziriyorsun memeni baskasinin yaninda acmak stres yapiyor yok her kafadan bir ses cikiyor su bu:) hemde emzirme ani cok ozel bir an. Anne ve bebek arasindaki ilk gercek bagin kuruldugu cok degerli bir an, bu ani yaninizdakilerin endise yorumlari ve bakislariyla kacirmayin. Esinizinde orada bulunmasi cok iyi olur. Ilk cekirdek aile olarak baginiz o sirada kuruluyor. Anne ve bebek rahatsa sut gelir zaten :) ben annem yorum yapmamasina ragmen o bakislarini gordum ya annemin sanki dunyanin sonu gelmis gibi doktor mama verin sut yeterli degil deyince, hemen annemi babami bahaneyle odadan cikardim kusseler bile umrumda degildi zaten ce onlar gittikyen sonra esimle bebegimizi oksayarak severel mememe yapistirdim:) sutumde ondan sonra geldi zaten:)
Canım annem maalesef yeğenime bakıyorOnu esir alamam,kayınvalidem kayınbabama bakıyor kayınbabam felç oldu.Görümcemin 2 çocuğu var o kendine zor yetiyor :))) İlk aylar eşim evde olacak iş yerimiz tadilatta olacağı için inşaAllah.İlk 2 ay felan rahat ederim sonrasında tek bakacağım mecbur.Allah yardımcımız olsun :)
Ne güzel :) Muhtemelen bizde öyle olacağız canım inşaAllah :)Bi arkadaşım yeni doğum yaptı ilk 3hafta felan hiç yakınları gelmedi. Biz ziyaretlerine gittiğimizde eşimle o kadar hoşumuza gittiki bebeklerinin ilk anlarını hep birlikte yaşıyorlar annesi emziriyor babası gazını çıkartıp altını değiştiriyor benim imkanım olsa başbaşa kalmayı çok isterdim eşimle ama zor bizim
Iyi olmana sevindim:) umarim kisa zamanda cikarsin hastaneden evine canim!Cok şükür canim agrim büyük ölçüde azaldı. Ama ne yalan söyliyim hastaneye yatmak zorunda olssm da dr.umun bu garanticiligi hoşuma gidiyor. Dun ultradonumu çeken radyoloji dr.unu direk aradi israrla sordu bisey yok mu diye bir de laf arasinda dedi daha once bi hastaya daha olmustu dedi.ben sordum ne olmuştu diye once bosver dedi sonra anlattı. Apandisit yok dedilet hamile bayanın apandisit i patladı dedi ben cok korktum tabi bebegi yaşama orani 3te1 mis bu durdurumda.Rabbime emanet evlatlarimiz
Askadaşlardan bşri yazmıştı ya , kontrolde bu bebek olmuş alalım artık demiş ya doktor:) öyle olurmuş olmuş artık toplayalım tosuncuk :))Kuzum ne üzülcenn yaaa,her bebek farklı,bak eşim 190 boyunda bense 172,ve ben ınce yapılı bı ınsanda degılım.iki tane irikıyım ınsandan zaten ufak bebek olma sansı yoktu,doktırum basdan berı sızden tosun paşa beklıyorum dıyordu..hatta bızımkı azcık fazla ırı,boyle gıderse 36. Haftada cok kılosu yerınde olursa alırım diyor
Anladim cnm valla gecen hfta ultrasyonda 22+6ydi dimdi 24 diyo bu anda nasil atladi snlmadim.sagliklica norml kiloda dogarlr insallh:)canım bende de ayrıntılı daki kilosu ile bi kaç gün arayla ultuasonda baktığı kilo farkı fazlaydı kesin ölçüler değil demişti doktorm
Gecen hafta bnmki de uyumluydu bi anda 24 lerde gorunce sasrdim korktumda .norml zamnda norml kiloda dogarlr insallh valla iri bebek olmasini istemiyorum ama. Bakalim bugun bi kadin gordumde 4700 mus bebek korktum ins.oyle olmzMaşaAllah canım :) Yok benimki haftalarıyla uyumlu bir sorun yok dedi.Demekki kilo alımları normal :) Biz alışmışız 10-20 gr artmalarına :) Artık büyüdüler,kilo alımlarıda fazlalaştı tabii :)
Sevindim canim super amin inşallah hepimiz icin saglicakla kavusalimKizlaaaarrr!! Mutluyuz oglusumla cikiyoruz hastsneden cok suKur..dr. tembihledi yalniz sag kasık ağrısı ciddi birşeydir. Bidaha olursa beni ariycaksin ve usenmeyip geleceksin dedi.insallah gerek olmaz bidaha. Kanamadan dolayi ilk 3 ayin bitiminde yatmistim dimdi de 6 .ay bitti hhastsnedeydim.duz mantığa göre bir de 9.ayin sonunda yatmaliyim :yani umarim oyle olur. 3 ayi sorun olmadan atlatıp hayirlisiyla kaVusalim bebislere insallah
Bende ıslak pamukla temizlemeyi düşünüyorum ama becerebilir miyim bilmiyorum babyme pamuktan aldm ben makyaj pamuğu gibi geniş bir pamuk ıslatıp silmek için ama pamuk parçası kalırmı acaba diye de endişeleniyorum ama denicem ilk günlerde daha sağlıklı deniyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?