- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #37.961
Cok sagol canm benm okuttm anneme kendimi :) canm dusuk tansyndan dolayi olyrms uyusma belirti gibi bisey yani ebet enfksyn gecms kocaman bir ohhh cektm doktorumada hepmz sevndk ona. Bu tansyn meseleside boyle arada olck sanrm yapck biseyleri yokms cunkuGecmis olsun canim cok. Sana nazar degdi galiba kuzum yae sonucta neden uyusmus yani? Sinir mi sikismis? Benimde kizimda kollarim bacaklarim
Cok uyusuyordu doktor sinirlere baski oluyor hamilelikte ilerledikce demisti. Oyle birseymi acaba. Bak idrat enfeksiyonuda gecmis artik oanik yapma erken dogum filan. Icin rahatlamistor cok sevindim:)
Masallah canm pasana ne guzel onerilerde almssnSelam kızlar doktordan ciktik simdi1 kilo 406 gram olarak ölçtü doktorumuz bugun bizim oğlanı ) Beni kilo konusunda ilk defa ciddi olarak uyardı ve hicbir sekilde tatlı tuketmememi soyledi... Yenidoğan katında hemşirelerle görüştük çantaya şapka, eldiven, corap koymamızı önerdiler, benim icinde gecelik onerdiler
Cok saglsn canm benm. Zorla gordmde aradm annemi canm hemen kostular sagolsnlr. Onlarda olmasa ne yaprm oyle yapcm cnm baktm olmyr benden oglsmdn onemli degl ne yapimCanim cok cok gecmis olsunnn. Iyi ki hemen ailene haber verebildin. Boyle olursa erkenden izne ayrl dinlen bence dedikkat et kendine
Canm sen herksn dedgne bakma ins. Sende bisey olmyck soyle hemen korkutan urkutrn arkdslrda cok sinirbozucu ama o doktorda dogm yapck kadina bukadr öcü gibi anlatlmz ki canm sen sakin olmaya cals bisey olmcyck allah in iznyle. Üzme kendini sakınArkadaslarim ii degil ddi ona insallh denk gelmzsin diyor.bnde ona denk gelirsen korkusu oldugu icin panik yapiorum .bu gidiske burda dogurcm belli yani valla ne bizimkilerden ne esim tarafindan hayr var.
Canm taksi cagirrsnz ya ne yapcksn senden onemli degl ya kotu dusunme hemenCanim ben erzurumun ilcesindeyim soylemistim sanki daha once suan ilcemizde devlet hastanesinde iki tane kadin dogum doktoru var ama bilinirki ebeler dogum yaptiriyor ve cok acimasizlarmis ben normal olursa erzurum merkeze gidecegim ozel buhara hastanesine fiyatlari cok uygun degil ama ben doktorumdan cok memnunum tavsiye ederim. Bizim de arabamiz yok artik o an kimi bulsak istiyecez arabasini
Canim bisver takma hic kafana. Ben zaten hicbir doktor tanimiyorum burada bastan beri gittigim doktorda dogum yapacagim hafta yurtdisinda. Kim denk gelirse o yapacak sezeryani yani. Hic tanimadigim biri olacak. Burada zaten oyle sistem. Genelde kimdenk gelirse. Belli bir doktor doguma girmiyor. Ben takmiyorum hersey olacagina varir dedim unuttum bu konuyu. Sende hic dusunme bunlari bebegini dusun birtek:)Onuda dusunuyorum cnm.olacagi varsa heryerde bisey olur sanirim.Allah buyuk insallh hersey yolunda olur Canim.bnm sansima ii doktorumuz gidiyo ama yapck bisey uok napalim
Canm banada elleme dediler ki hatta burdada knsldu goguslermz sut hazrligi icin calsmalara baslms demekms bir arkdsmz temzlmstm agri yapti sonrasnda demsti burda bence elleme suyla sabunla yika ama cok elinle temzlemeye kalkmaKızlar son günlerde bişey farkettim .Göğüs uçlarım zaten bi süredir kapkara ve füze gibi bi çıkıntı oldular da son günlerde ucunda sarımtrak bişeylerin biriktiğini farkediyorum.Ve sanırım ben sütyen kullanmıyorum şu air bra var ya onlarla rahat ediyorum önceden de öyleydim zaten hep sanırım onlar naylonsu o nedenle mi oluyor bilmiyorum işten geldiğimde o göğüsucumdaki sarımtrak birikintilerin çok kötü koktuğunu farkediyorum onları temizlemeye çalışıyorum..Temizliği nasıl neyle yapmalıyım?Bi de bugün bi ark.ım onu sakın temizleme o ilk doğduğunda bebeğe faydalı bişi vücut şimdiden biriktiriyo gibi bişiler dedi ama emin de olamadım...???
Insallh canim Ya stresli gunlerim bitti diyorum tam bu isler kafami karisyiriyo napim herseyin hayrlisi.iste aa yaza denk gelio iyi ayalayamamissiniz napcaksin fln filan dedikce sinirlerim bozuluyo insanlr ne skntilr cekio bebek sahibi olmk icin sukretmek lazimken boyle diye diye cinlerimi hoplatiyolar iste.Canm sen herksn dedgne bakma ins. Sende bisey olmyck soyle hemen korkutan urkutrn arkdslrda cok sinirbozucu ama o doktorda dogm yapck kadina bukadr öcü gibi anlatlmz ki canm sen sakin olmaya cals bisey olmcyck allah in iznyle. Üzme kendini sakın
Canim sakin gogus uclarinla oynama ve temizlemeye calisma. O sari seyler iyi birsey insallah sutun gelecek anlamina geliyor. Uretim baslamis simdiden:) bende de var kizimda da vardi doktor elleme kurcalama demisti. Sutyrn ilarak ta pamuklu olanlari giymen lazim naylon katisimlilar koku yapar. Bebegin kilosu filan da takma biyle seyleri. Bazen buradaki sistem daha hosuma gidiyor aslinda bak ben kilo milo bilmiyorum . Daha dogrusu bebekle ilgili hicbirsey bilmiyorum ve gormuyorum paranoya yapacak bir bilgi yok elimde:) rahat rahat hamilelik geciriyorum. Her bebek farklidir nasil her insanin boyu kilosu farkliysa. Doktorun haftasiyla uyumlu diyorsa oyledir. Ustune hic dusunme. Hatta benim kizim 47 cm dogdu kilosuda fazla degildi . Biz dedik kime cekmis bu kiz kisacik. Ben 54 cm dogmusum. Sonradan insan irisi bisey oldu:) simdi sinifinin en uzunu:) O isler dogum kilosu boyuyla ilgili degil. Hele anne karnindaki boy kilo ile filan hic ilgili degil:)Kızlar son günlerde bişey farkettim .Göğüs uçlarım zaten bi süredir kapkara ve füze gibi bi çıkıntı oldular da son günlerde ucunda sarımtrak bişeylerin biriktiğini farkediyorum.Ve sanırım ben sütyen kullanmıyorum şu air bra var ya onlarla rahat ediyorum önceden de öyleydim zaten hep sanırım onlar naylonsu o nedenle mi oluyor bilmiyorum işten geldiğimde o göğüsucumdaki sarımtrak birikintilerin çok kötü koktuğunu farkediyorum onları temizlemeye çalışıyorum..Temizliği nasıl neyle yapmalıyım?Bi de bugün bi ark.ım onu sakın temizleme o ilk doğduğunda bebeğe faydalı bişi vücut şimdiden biriktiriyo gibi bişiler dedi ama emin de olamadım...???
Allahtan ben bu hamileligi simdilik kazasiz belasiz geciriyorum . Ne guzel anneleriniz yaninda kosup geliyorlar. Ben hasta olsam boyle kimse yok esim hep seyahatteCok saglsn canm benm. Zorla gordmde aradm annemi canm hemen kostular sagolsnlr. Onlarda olmasa ne yaprm oyle yapcm cnm baktm olmyr benden oglsmdn onemli degl ne yapim
Oyle yapcam canim. kadinkendi foktorum ogun nobetci olmazsa o gun nobetci digeri olursa bu sefer gene o yapckti.olmusla ölmuse cagre yok.bebege biseyler aldikda azda olsa rahatladim iyi olur hersey insallh.Canim bisver takma hic kafana. Ben zaten hicbir doktor tanimiyorum burada bastan beri gittigim doktorda dogum yapacagim hafta yurtdisinda. Kim denk gelirse o yapacak sezeryani yani. Hic tanimadigim biri olacak. Burada zaten oyle sistem. Genelde kimdenk gelirse. Belli bir doktor doguma girmiyor. Ben takmiyorum hersey olacagina varir dedim unuttum bu konuyu. Sende hic dusunme bunlari bebegini dusun birtek:)
Ahhh canım gerçekten nasıl moral oldun çok teşekkür ederim ayyy bebeğimin emeceği sütün işaretimiymiş o ne güzel yaaa çok sevindim .Doğru söylüyosun uçlarla oynamak erken doğuma sebep oluyomuş çok oynamamaya çalışayım bari.Tmm cnm kilosunu takmıyorum kafama dr. normal dediyse normaldir canımCanim sakin gogus uclarinla oynama ve temizlemeye calisma. O sari seyler iyi birsey insallah sutun gelecek anlamina geliyor. Uretim baslamis simdiden:) bende de var kizimda da vardi doktor elleme kurcalama demisti. Sutyrn ilarak ta pamuklu olanlari giymen lazim naylon katisimlilar koku yapar. Bebegin kilosu filan da takma biyle seyleri. Bazen buradaki sistem daha hosuma gidiyor aslinda bak ben kilo milo bilmiyorum . Daha dogrusu bebekle ilgili hicbirsey bilmiyorum ve gormuyorum paranoya yapacak bir bilgi yok elimde:) rahat rahat hamilelik geciriyorum. Her bebek farklidir nasil her insanin boyu kilosu farkliysa. Doktorun haftasiyla uyumlu diyorsa oyledir. Ustune hic dusunme. Hatta benim kizim 47 cm dogdu kilosuda fazla degildi . Biz dedik kime cekmis bu kiz kisacik. Ben 54 cm dogmusum. Sonradan insan irisi bisey oldu:) simdi sinifinin en uzunu:) O isler dogum kilosu boyuyla ilgili degil. Hele anne karnindaki boy kilo ile filan hic ilgili degil:)
canım ben şey duymuştum..hangi ülke bilmiyorum ama yurtdışında ssvd(sezeryan sonrası vajinal doğum) daha yaygınmış.Hiç bahsettiler mi sana en azından sordular mı düşünür müsün diye?Sona ana kadar bekleyeceklerine göre gizliden mi onun planını yapıyolar yoksa :)Canim bisver takma hic kafana. Ben zaten hicbir doktor tanimiyorum burada bastan beri gittigim doktorda dogum yapacagim hafta yurtdisinda. Kim denk gelirse o yapacak sezeryani yani. Hic tanimadigim biri olacak. Burada zaten oyle sistem. Genelde kimdenk gelirse. Belli bir doktor doguma girmiyor. Ben takmiyorum hersey olacagina varir dedim unuttum bu konuyu. Sende hic dusunme bunlari bebegini dusun birtek:)
14 olmus :/ ki Ben son 1 aydir almadim saniyordum, evdeki tartida problem var heralde... 2.5 kilo artidayim bir oncekine gore... Bu arada bir onceki kontrolde 25+5 flndik ve 727 gramdik bence seninkide gayet normalkaç kilo aldın ki canım? maşallah tosuncuğuna kocaman olmuş benimki biraz geriden geliyo galiba 26+2 de 860 gr dı en son şimdilerde anca 1 kg yu geçmiştir heralde dr. haftasıyla uyumlu diyo ama bana alt sınırda gibi geliyo benim bebeiş kafaya taktım biraz
Memnunsun dimi bende alayim mi[/QUOTE][QUOozlenen2010, post: 40554330, member: 177109"]dalan roxy matik var sabun tozu , kızımda hep onu kullandım bundada onu kullanıcam inş. ,
reyhanı duymadım bende orya gidiyordum geçen sene devlet gibi çok kalabalık ve muayeneler çok hızlı diye bıraktım
Reyhan aynı zamanda perinatolog onun randevu sistemi çok iyi saatinde giriyorsun muayeneye kendiside çok iyi bir bayan memnunum kızımdada ona gitmiştim.. Karbonhidrati kes dedi doktor insallah dusuk cikar sagolasin canımbende yaptırdım bu hafta açlıkğın iyi benimde o civarda çıktı tokluk 104 çıktı bende yüksek dediler haftaya tekrar yaptıracağım hergün farklı çıkıyor
Evet asiye mürvet alev cok kalabalik oluyor onlar bir cok kisiyi ayni anda alıyormus içeri ama reyhan öyle değil tek giriyorsun..Tamam canım sağol. Orda yaptırırım herhalde. Ben de bi ara Asiye hnma gitmiştim ama çok kalabalık diye bıraktım. Oğlumdaki dr uma devam ediyorum şimdi. O da karşıda ama çok memnunum.
İnsallah canım bu hafta dahada dikkat edicem..50 lik yüksek çıkıp 100 lük düşük düşük çıkan arkadaşlar oldu. Senin de öyle olur inşallah. Ben de çok tırsıyorum bu şeker yüklemesinden. Hayırlısı bakalım.
İnşallah canım.. Sen nasıl oldun kendini nasıl hissediyorsun??Canmgecms olsn dikkat et 100 lukte okdgm kadryla dusuk cikyr genelde sende dikkat edersn kalmz bisey ins. Allahn izniyle
Öyle yapicam canim allahın izniyle düşecek inşallah..Canim biz tatildeydik surekli disarida igrenc kizartma yagli seyler yedik eve donunce testten once 3 gunum vardi surekli salata kapuska filan yedim ekmek vs hic yemedim
Kahvalti harici hemen dusmys testte dusuk cikti 100'luk olan. Sende dikkat et teste kadar duser. Bol bol salata, sebze:)
Canım sakın sıkma elleme banyoya girdiğinde felan liflersin o kadar o sıvı çok önemli bebek için vede süt üretimine hazırlık inşallah..Kızlar son günlerde bişey farkettim .Göğüs uçlarım zaten bi süredir kapkara ve füze gibi bi çıkıntı oldular da son günlerde ucunda sarımtrak bişeylerin biriktiğini farkediyorum.Ve sanırım ben sütyen kullanmıyorum şu air bra var ya onlarla rahat ediyorum önceden de öyleydim zaten hep sanırım onlar naylonsu o nedenle mi oluyor bilmiyorum işten geldiğimde o göğüsucumdaki sarımtrak birikintilerin çok kötü koktuğunu farkediyorum onları temizlemeye çalışıyorum..Temizliği nasıl neyle yapmalıyım?Bi de bugün bi ark.ım onu sakın temizleme o ilk doğduğunda bebeğe faydalı bişi vücut şimdiden biriktiriyo gibi bişiler dedi ama emin de olamadım...???
Evet ben beyaz şeyleri temizlemiştim ve iki gün ağrı yapmıştı..Canm banada elleme dediler ki hatta burdada knsldu goguslermz sut hazrligi icin calsmalara baslms demekms bir arkdsmz temzlmstm agri yapti sonrasnda demsti burda bence elleme suyla sabunla yika ama cok elinle temzlemeye kalkma
allah yardımcın olsun canım benımde burada hiç kimsem yok ve gerçekten zor insan olsunlar yanında istiyor ama olmuyor benim butün ailem yurdışında ben türkiyeye gelin geldim ama allah yardım ediyor dağına göre kar veriyor.. Bu hamileliğimde çok duygusal oldum kızımda ise doğumdan sonra çok duygusallaşmiştım hayırlısı allahdan o yardım eder..Allahtan ben bu hamileligi simdilik kazasiz belasiz geciriyorum . Ne guzel anneleriniz yaninda kosup geliyorlar. Ben hasta olsam boyle kimse yok esim hep seyahattebirde 2 yasinda cocuk ne yaparim ?? Esim
Yarin yine gidiyor uzaklara biz kizimla yalniziz 1 haftahayirlisi bakalim!
Canım sakın sıkma elleme banyoya girdiğinde felan liflersin o kadar o sıvı çok önemli bebek için vede süt üretimine hazırlık inşallah..
Evet ben beyaz şeyleri temizlemiştim ve iki gün ağrı yapmıştı..
allah yardımcın olsun canım benımde burada hiç kimsem yok ve gerçekten zor insan olsunlar yanında istiyor ama olmuyor benim butün ailem yurdışında ben türkiyeye gelin geldim ama allah yardım ediyor dağına göre kar veriyor.. Bu hamileliğimde çok duygusal oldum kızımda ise doğumdan sonra çok duygusallaşmiştım hayırlısı allahdan o yardım eder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?