- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #38.061
Hala cok korkuyorum aslinda korku da degil benimki o an pisikolojikmen kesildigini ellerin icimde gezdigini biliyorum ya tansiyonum duser kut diye giderim ben orda. Suan en buyuk telasim dogumumu nasil yapacagim doktorlarda birsey demiyorlar :)Benim %90 sezeryan olucak epidural yaptırıcam allahın izniyle önceden bende korkuyordum bu işlemden ama 3 aylık hamileyken böbrek taşı yüzünden spinal anestezi ile ameliyat oldum çok rahat bir işlemdi genel anesteziyi hiç düşünüyorum hayırlısı olur inşallah
Aaaaa daha neler:) kac cocuk dogurmussun sen bundan mi korkacaksin? Ben kizim yolda yururken elimden kaciverir yola da Allah korusun bisey olur fikri bile sezeryandan daha cok korkutuyor beni yahu. Yaparsin sen yaparsin. Bebisi yalniz birakma oralarda yeni dogmus zaten minicik!Aynen benide çok ürpertiyor. Mecbur kalıp sezeryan felan denirse kesinlikle genel anestezi isterim.
Nerelerdesin Busracim bende seni dusunuyordum dun yazacaktim hayirdir iyimisin diye:)Arada oluyor canım,normal.Çok sık sık aralıklarla olursa doktoruna danış canım.
Ama sonuçda belden aşağım 2 buçuk saat uyuşukda zaten benim tek korkum bacaklarımdı ve amelİyatı hissetmekdi tabi öyle birşey olmuyormuşAma bu baska olur o hafif bir ameliyat bu daha agir degiidir
Gecen gun benim arkadasimKadın Hastalıkları ve doğum uzmanı Aykan Özçelik diyor ki: Doğum korkusu, sezaryene yöneltiyor
Ülkemizde sezaryenle doğum oranı oldukça yüksek. Bu yüksekliğin en büyük nedenlerinden biri, anne adayının doğum sırasında ortaya çıkan ağrılar hakkındaki olumsuz önyargısı. Anne adayları, normal doğum yapmış bazı annelerin ‘saatlerce süren, dayanılmaz’ olarak anlatılan doğum ağrıları yaşayacağını düşünerek sezaryenle doğum gerçekleştirmek istiyor. Biz sık sık, yaşadığı korkular yüzünden ‘illa da sezaryen istiyorum’ diyen anne adaylarıyla karşılaşıyoruz. Özellikle ilk doğumuna hazırlanan anne adaylarından daha çok duyuyoruz bu isteği. Oysa annenin doğum anı konusunda bilgi edinmesi ve hazırlanması bu korkuları büyük ölçüde azaltıyor. Uzman olarak, korkularıyla baş edemeyen annelere, epidural anestezi ile normal doğumu öneriyorum. Çünkü bu yöntemle, anne adayı ağrı duymadığı için normal doğumu çok rahatlıkla gerçekleştirebiliyor.
Belli mi normal mi sezeryan mı benimde tek korkum panik olmak çırpınmak :) işte hiç o deneyimi yaşamadığımız için bu korkularHala cok korkuyorum aslinda korku da degil benimki o an pisikolojikmen kesildigini ellerin icimde gezdigini biliyorum ya tansiyonum duser kut diye giderim ben orda. Suan en buyuk telasim dogumumu nasil yapacagim doktorlarda birsey demiyorlar :)
Gecmis olsun canim. Hamilelikte normal diye biliyorum bende. Hem damarlar genisliyor ve kan akimi artiyor hemde gobek belimizdeki ana atardamara baski yapiyor.Benim bekarken hamile kalmadan öncede çok çarpıntım oluyordu . İşin tuhaf tarafı holter takılmadan birgün önce çok çarpıntım oldu takıldı cihaz o gün hiç olmadı cihaz çıktı hastaneden çıkmadan lavaboya gidiyim dedim çarpıntım başladı hemen doktorun yanına gittim çıkmış yarım saat oturdum hastanede kendi doktorumun yanına gittim kadın doğum yukardaydı az önce benimle birlikteydi git odasına gelmiştir dedi gittim yok yine asistana söyledim çarpıntım var ameliyattaymış aradı hemem acile yönlendir ekg çektirsin demiş kızın konuştuklarını duydum o bana daha söylemeden benim çarpıntım durdu kızada hiç çaktırmadım acile gider gibi gittim hemen hastaneden çıktım :)) anlamadım benim bu kalp bana oyun mu oynuyor :)) ciddi işe gelemiyor
Bencede doktorların yanlış yönlendirmesi doktor seçimi o yüzden 1 kat daha önemli ben doktora hemoridim var dedim normal doğum yapabilir miyim evet yapabilirsin dedi başka birisi olsa hayır yapamazsın sezeryan olması lazım derdi. Birde çevremizde ki insanlarım doğum hikayeleri bizi çok etkiliyorKadın Hastalıkları ve doğum uzmanı Aykan Özçelik diyor ki: Doğum korkusu, sezaryene yöneltiyor
Ülkemizde sezaryenle doğum oranı oldukça yüksek. Bu yüksekliğin en büyük nedenlerinden biri, anne adayının doğum sırasında ortaya çıkan ağrılar hakkındaki olumsuz önyargısı. Anne adayları, normal doğum yapmış bazı annelerin ‘saatlerce süren, dayanılmaz’ olarak anlatılan doğum ağrıları yaşayacağını düşünerek sezaryenle doğum gerçekleştirmek istiyor. Biz sık sık, yaşadığı korkular yüzünden ‘illa da sezaryen istiyorum’ diyen anne adaylarıyla karşılaşıyoruz. Özellikle ilk doğumuna hazırlanan anne adaylarından daha çok duyuyoruz bu isteği. Oysa annenin doğum anı konusunda bilgi edinmesi ve hazırlanması bu korkuları büyük ölçüde azaltıyor. Uzman olarak, korkularıyla baş edemeyen annelere, epidural anestezi ile normal doğumu öneriyorum. Çünkü bu yöntemle, anne adayı ağrı duymadığı için normal doğumu çok rahatlıkla gerçekleştirebiliyor.
:))) yaparım dimi aman inş gene normal yaparımAaaaa daha neler:) kac cocuk dogurmussun sen bundan mi korkacaksin? Ben kizim yolda yururken elimden kaciverir yola da Allah korusun bisey olur fikri bile sezeryandan daha cok korkutuyor beni yahu. Yaparsin sen yaparsin. Bebisi yalniz birakma oralarda yeni dogmus zaten minicik!
Ah ah sorma ülkemizde çoğu kadın bu bilinçsizliği yaşıyor.Gecen gun benim arkadasim
Sezeryan olmus mesela. Niye diye sorsum ortak bir arkadasimiza ne sorun vardi. Hicbirsey yoktu kendi bile bilmiyor tam olarak niye sezeryan istedigini dedidoktoru arkadasiymis ben karima bile aezeryan yaptirttim hic gerek yok aliverelim bebegi daha iyi sezeryan filan diye yonlendirmis doktorlarda da cok suc var bu konuda. Herkesi sezeryane yonlendiriyorlar. Insanlarin kafasini karistiryorlar.
Canim bisey sorcm bn tabi norml dogum olsun istiyorum herkes gbi ama sezeryandada epiduralden korkuyorum.sey okumustum hamilelikte cok kilo alnlrda sknti fln diyede.bn kilo almistim hamile kaldigimda 78 flndim e simdi 85 kilo fln oldum boyunda oyle uzun degil 1.65 bu kiloyla bn olabilirmiyimki epidural.bnm annm sezeryanla dogurdu bizi mecbur tabi o zmn genel anestezi kac gun kndimde degildim diyor.arkadasim burda epidural oldu 20 kilo almisti 80 le dogum yapti 1.63 flnda boyu var iste.ertesi gun turp gibiydi.ansstezinin ikisindede sknti var demisler ona o genl istiyodu.tok oldugu icin epidural oldu tabi.ay cok konustum :)O ani kacirma derim:) birde genel anestezi olunca sutun gelmesi gecikiyormus ben dikislerimmyapilirken bebegimi emzirmeye basladim ameliyat masasinda o yuzden sutum geldi hemen. Canim bisey hissetmiyoraun birde cok heyecanlilara biraz sedatif veriyor anestezi uzmani leyla gibi oluyorlarmis:) ben onu bile almadim kafamin kendinde olmasini istedim . Normal dogum yapamadim bari kuzum dogunca sezeryan bile olsa hemen herseyiyle onu hissetmek istedim. Bosuna korku yapma kendine sezeryan olayini o kadar kotu birsey degil. En kotusu dusunup dusunup kurmak kafada. Oluruna birkip olumlu dusunursen hersey iyi gider insallah:) bosuna bebisini yalniz birakma dogunca eger bir engelin toksa epidurale:)
Kesinlikle doktora çok bağlı.bende de hemoroid var hiç önemsemedi. kötü bi durumda yaşamadım doğumdan sonra çünkü doğru zamanda ıkınmak felan çok önemli herşey olması gerektiği gibi olursa bişey olmaz.Bencede doktorların yanlış yönlendirmesi doktor seçimi o yüzden 1 kat daha önemli ben doktora hemoridim var dedim normal doğum yapabilir miyim evet yapabilirsin dedi başka birisi olsa hayır yapamazsın sezeryan olması lazım derdi. Birde çevremizde ki insanlarım doğum hikayeleri bizi çok etkiliyor
:))) yaparım dimi aman inş gene normal yaparım
Çok teşekkür ederim normal diyor ilerleyen haftalarda daha fazla artıcak dedi daha fazlasını düşünemiyorum bile .Gecmis olsun canim. Hamilelikte normal diye biliyorum bende. Hem damarlar genisliyor ve kan akimi artiyor hemde gobek belimizdeki ana atardamara baski yapiyor.
Benim 3 haftadır çok arttı hep son zamana bırakıyorum diyorum hangisi hayırlısıyla öyle doğum olsun ama ne yalan söyliyim gönlüm sezeryandan yana . Hep o ortaokuldaki ansiklopedilerden dolayı normal doğumdan korktum :)Kesinlikle doktora çok bağlı.bende de hemoroid var hiç önemsemedi. kötü bi durumda yaşamadım doğumdan sonra çünkü doğru zamanda ıkınmak felan çok önemli herşey olması gerektiği gibi olursa bişey olmaz.
Benim 3 haftadır çok arttı hep son zamana bırakıyorum diyorum hangisi hayırlısıyla öyle doğum olsun ama ne yalan söyliyim gönlüm sezeryandan yana . Hep o ortaokuldaki ansiklopedilerden dolayı normal doğumdan korktum :)
Insallah canim :) ama olduki sezeryana dondu epidural yaparsin canim sen metak etme:):))) yaparım dimi aman inş gene normal yaparım
İşte o yeniden doğmayı bende çok istiyorum :)) ama ya fazla ıkanamazsam sıkışırsa çok yırtılırsa korkusu varKorkulacak hiçbirşey yok ki. Sancı anında ebe seni yönlendiriyor. Doğum anında da doktor. Doğumdan sonra sen de yeniden doğmuş gibi oluyorsun
Canim onlarin bahsettigi cok kilo 80-85 degil cok daha fazlasi. Epidural olabilirsin. Benim arkadasim normal dogumu epiduralle yapti 90 kiloydu. Annenin dedigi gibi epidural ve genel anestezide verilen ilac irani degisik etkisinin gecme sureside degisik. Epiduralde hic bayilmadigin icin ayilma diye bur durum soz konusu degil zaten. Ben sezeryanin ertesi gunu ayakta cirit atiyordum koridorlarda daha once se yazmistim:)Canim bisey sorcm bn tabi norml dogum olsun istiyorum herkes gbi ama sezeryandada epiduralden korkuyorum.sey okumustum hamilelikte cok kilo alnlrda sknti fln diyede.bn kilo almistim hamile kaldigimda 78 flndim e simdi 85 kilo fln oldum boyunda oyle uzun degil 1.65 bu kiloyla bn olabilirmiyimki epidural.bnm annm sezeryanla dogurdu bizi mecbur tabi o zmn genel anestezi kac gun kndimde degildim diyor.arkadasim burda epidural oldu 20 kilo almisti 80 le dogum yapti 1.63 flnda boyu var iste.ertesi gun turp gibiydi.ansstezinin ikisindede sknti var demisler ona o genl istiyodu.tok oldugu icin epidural oldu tabi.ay cok konustum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?