2015 Temmuz Anneleri

Hala cok korkuyorum aslinda korku da degil benimki o an pisikolojikmen kesildigini ellerin icimde gezdigini biliyorum ya tansiyonum duser kut diye giderim ben orda. Suan en buyuk telasim dogumumu nasil yapacagim doktorlarda birsey demiyorlar :)

Aynen benide çok ürpertiyor. Mecbur kalıp sezeryan felan denirse kesinlikle genel anestezi isterim.
Aaaaa daha neler:) kac cocuk dogurmussun sen bundan mi korkacaksin? Ben kizim yolda yururken elimden kaciverir yola da Allah korusun bisey olur fikri bile sezeryandan daha cok korkutuyor beni yahu. Yaparsin sen yaparsin. Bebisi yalniz birakma oralarda yeni dogmus zaten minicik!

Gecen gun benim arkadasim
Sezeryan olmus mesela. Niye diye sorsum ortak bir arkadasimiza ne sorun vardi. Hicbirsey yoktu kendi bile bilmiyor tam olarak niye sezeryan istedigini dedi doktoru arkadasiymis ben karima bile aezeryan yaptirttim hic gerek yok aliverelim bebegi daha iyi sezeryan filan diye yonlendirmis doktorlarda da cok suc var bu konuda. Herkesi sezeryane yonlendiriyorlar. Insanlarin kafasini karistiryorlar.

Hala cok korkuyorum aslinda korku da degil benimki o an pisikolojikmen kesildigini ellerin icimde gezdigini biliyorum ya tansiyonum duser kut diye giderim ben orda. Suan en buyuk telasim dogumumu nasil yapacagim doktorlarda birsey demiyorlar :)
Belli mi normal mi sezeryan mı benimde tek korkum panik olmak çırpınmak :) işte hiç o deneyimi yaşamadığımız için bu korkular

Gecmis olsun canim. Hamilelikte normal diye biliyorum bende. Hem damarlar genisliyor ve kan akimi artiyor hemde gobek belimizdeki ana atardamara baski yapiyor.

Bencede doktorların yanlış yönlendirmesi doktor seçimi o yüzden 1 kat daha önemli ben doktora hemoridim var dedim normal doğum yapabilir miyim evet yapabilirsin dedi başka birisi olsa hayır yapamazsın sezeryan olması lazım derdi. Birde çevremizde ki insanlarım doğum hikayeleri bizi çok etkiliyor

:))) yaparım dimi aman inş gene normal yaparım

Ah ah sorma ülkemizde çoğu kadın bu bilinçsizliği yaşıyor.

Canim bisey sorcm bn tabi norml dogum olsun istiyorum herkes gbi ama sezeryandada epiduralden korkuyorum.sey okumustum hamilelikte cok kilo alnlrda sknti fln diyede.bn kilo almistim hamile kaldigimda 78 flndim e simdi 85 kilo fln oldum boyunda oyle uzun degil 1.65 bu kiloyla bn olabilirmiyimki epidural.bnm annm sezeryanla dogurdu bizi mecbur tabi o zmn genel anestezi kac gun kndimde degildim diyor.arkadasim burda epidural oldu 20 kilo almisti 80 le dogum yapti 1.63 flnda boyu var iste.ertesi gun turp gibiydi.ansstezinin ikisindede sknti var demisler ona o genl istiyodu.tok oldugu icin epidural oldu tabi.ay cok konustum :)

Kesinlikle doktora çok bağlı.bende de hemoroid var hiç önemsemedi. kötü bi durumda yaşamadım doğumdan sonra çünkü doğru zamanda ıkınmak felan çok önemli herşey olması gerektiği gibi olursa bişey olmaz.

Gecmis olsun canim. Hamilelikte normal diye biliyorum bende. Hem damarlar genisliyor ve kan akimi artiyor hemde gobek belimizdeki ana atardamara baski yapiyor.
Çok teşekkür ederim normal diyor ilerleyen haftalarda daha fazla artıcak dedi daha fazlasını düşünemiyorum bile .
Maya birde benim bir kaç eksiğim var onları alıcamda sence gereksiz birşey var mı
Çamaşır yıkama torbası
Banyo süngeri
Köpüklü banyo filesi
Minik bambu havlular
Emzirme yastığı
Reflü yastığı
Emzirme önlüğü
Lansinoh göğüs ucu kremi
Lansinoh göğüs pedi lazımsa kaçlı yeterli
Tek kullanımlık lohusa kilodu lazımsa kaçlı yeterli
Bebe yan yatış yastığı
Temizleme pamuğu
Boğulma önleyici yastık
Deterjan friendly

Benim 3 haftadır çok arttı hep son zamana bırakıyorum diyorum hangisi hayırlısıyla öyle doğum olsun ama ne yalan söyliyim gönlüm sezeryandan yana . Hep o ortaokuldaki ansiklopedilerden dolayı normal doğumdan korktum :)

Korkulacak hiçbirşey yok ki. Sancı anında ebe seni yönlendiriyor. Doğum anında da doktor. Doğumdan sonra sen de yeniden doğmuş gibi oluyorsun

Canim onlarin bahsettigi cok kilo 80-85 degil cok daha fazlasi. Epidural olabilirsin. Benim arkadasim normal dogumu epiduralle yapti 90 kiloydu. Annenin dedigi gibi epidural ve genel anestezide verilen ilac irani degisik etkisinin gecme sureside degisik. Epiduralde hic bayilmadigin icin ayilma diye bur durum soz konusu degil zaten. Ben sezeryanin ertesi gunu ayakta cirit atiyordum koridorlarda daha once se yazmistim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…