- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #38.081
İyi fikirmis aslında ama ayva zamanıda geçti nerden bulacaz ki o var..
Maşallah minik bebişe allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin..
Aynen öyle canım insanlar şlerine nasıl gelırse öyle konuşuyorlar sanki onlar duracak başında.. Kapıyı kapadınmı dışarda kalıyor herkes boşver sen tatlı canını sıkma..
Aman iyi ol canım birdahada olmaz inşallah fazla yorgunluk sana gelmiyor..
Oy minuk tatlı cadilar bunlar yaw benim kızımda böyle babacı..
hoşgeldin hayırlı olsun bebişin..
Çok teşekkür ederim normal diyor ilerleyen haftalarda daha fazla artıcak dedi daha fazlasını düşünemiyorum bile .
Maya birde benim bir kaç eksiğim var onları alıcamda sence gereksiz birşey var mı
Çamaşır yıkama torbası
Banyo süngeri
Köpüklü banyo filesi
Minik bambu havlular
Emzirme yastığı
Reflü yastığı
Emzirme önlüğü
Lansinoh göğüs ucu kremi
Lansinoh göğüs pedi lazımsa kaçlı yeterli
Tek kullanımlık lohusa kilodu lazımsa kaçlı yeterli
Bebe yan yatış yastığı
Temizleme pamuğu
Boğulma önleyici yastık
Deterjan friendly
epiduralde narkoz verilmiyor değil mi vucuda.vucuda narkoz alınıp alınmaması önemli bişey mi? hani ilk süt geldiğinde bebek emdiğinde fln narkozun etkisi olur mu genel anestezide olmamazı daha mı iyi?Canim onlarin bahsettigi cok kilo 80-85 degil cok daha fazlasi. Epidural olabilirsin. Benim arkadasim normal dogumu epiduralle yapti 90 kiloydu. Annenin dedigi gibi epidural ve genel anestezide verilen ilac irani degisik etkisinin gecme sureside degisik. Epiduralde hic bayilmadigin icin ayilma diye bur durum soz konusu degil zaten. Ben sezeryanin ertesi gunu ayakta cirit atiyordum koridorlarda daha once se yazmistim:)
Bndemuhteml doksan.olurum doguraba kdr istahim cok acildi.insallh norml olur tabi hayirlisiyla ama olmzsada sezercik olcez mecburCanim onlarin bahsettigi cok kilo 80-85 degil cok daha fazlasi. Epidural olabilirsin. Benim arkadasim normal dogumu epiduralle yapti 90 kiloydu. Annenin dedigi gibi epidural ve genel anestezide verilen ilac irani degisik etkisinin gecme sureside degisik. Epiduralde hic bayilmadigin icin ayilma diye bur durum soz konusu degil zaten. Ben sezeryanin ertesi gunu ayakta cirit atiyordum koridorlarda daha once se yazmistim:)
Canim birsuru yastik gordum:) Birkere bogulma onleyici yastik filan alma bebekler yastikla yatmiyorki. Onerilmiyor yastik zaten minik bebeklerde. BenimÇok teşekkür ederim normal diyor ilerleyen haftalarda daha fazla artıcak dedi daha fazlasını düşünemiyorum bile .
Maya birde benim bir kaç eksiğim var onları alıcamda sence gereksiz birşey var mı
Çamaşır yıkama torbası
Banyo süngeri
Köpüklü banyo filesi
Minik bambu havlular
Emzirme yastığı
Reflü yastığı
Emzirme önlüğü
Lansinoh göğüs ucu kremi
Lansinoh göğüs pedi lazımsa kaçlı yeterli
Tek kullanımlık lohusa kilodu lazımsa kaçlı yeterli
Bebe yan yatış yastığı
Temizleme pamuğu
Boğulma önleyici yastık
Deterjan friendly
Cnm belden asagin uyusuyor belden igne yapiolr diye biliorum.tanidiklrimda dogumdan snra siddetli bas agrisi.oldu onun icinde kahce icin diyolrmis.epiduralde narkoz verilmiyor değil mi vucuda.vucuda narkoz alınıp alınmaması önemli bişey mi? hani ilk süt geldiğinde bebek emdiğinde fln narkozun etkisi olur mu genel anestezide olmamazı daha mı iyi?
Narkoz veriliyor canim ama genel anesteziye gore cok daha az. Narkozun etkisi olmiuor sanirim bebege. Biz olumsuz birsey yasamadik. Sutun gelmesi biraz daha zor oluyormus genel anestezide bebek hemen anneyle bulusamadigi icin diye duydum ama baskalarinin yalancisiyim:) kendim yasamadigim icin genel anestezi birebir deneyimim yok yanlis olmasin. Genel anestezi olanlara sormakepiduralde narkoz verilmiyor değil mi vucuda.vucuda narkoz alınıp alınmaması önemli bişey mi? hani ilk süt geldiğinde bebek emdiğinde fln narkozun etkisi olur mu genel anestezide olmamazı daha mı iyi?
Bunyeye bagli herhalde. Bende olmadi hic bas agrisi.Cnm belden asagin uyusuyor belden igne yapiolr diye biliorum.tanidiklrimda dogumdan snra siddetli bas agrisi.oldu onun icinde kahce icin diyolrmis.
Bnm arkadasa israrla epidural ol demisler bebek tersti sezeryam.olckti ama haberlerde kotu seyler duyunca dedi genl olcm hastanede demis epidural ol hepsinde risk var.Allahim saglicakla kabusmayo.nasip etsin kotu dusunup kotuyu cagrmk.istemiyorumBu arada tabiki burada genel anestezi coook anormal bir durum varsa yapiliyor sadece , hicbirseyde olmadigi gibi bu saglik meselesinde de hasta tercihi diye birsey yok , ki bana gore dogru olan boylesi. Dun ikizleri olan ve tansiyonu olan bir arkadasimla bulustum epidural yapmislar ona da, kimse sormamis zaten sen ne istersin diye:)
Güzel benzetme olmuş tahmin ettim nasıl olduğunu :)))Canim ben tek kullanimlik lohusa camasiri aldim ama keske almasaydim cok dandik incecik sac boyasi icinden cikan boneler gibi kullanmam yani ...bence alma cok gereksizmis
Bu reflü yastığıda mini yatk gibi birşey aslında emizrme yastığı yerinede kullanılabilir sanki çok teşekkür ederim bilgiler için yarın gidip alıcam eksikleri . Reflü yastığı buCanim birsuru yastik gordum:) Birkere bogulma onleyici yastik filan alma bebekler yastikla yatmiyorki. Onerilmiyor yastik zaten minik bebeklerde. Benim
Kiz iki yasinda hala yastikla yatmaz:) yan yatis yastigi kullandim ben cok boynumuzdaki problem yuzunden ama normal bebeklerde gerekli mi bilmiyorum. Reflu yastigi duymadim zaten hic. Onu bilmiyorum. Logusa kulodu kullanmadim. Ped kullandim. Gogus pedi kutularca kullandim cok sutum vardi hep akiyordu. Kac tane gerekir o zamanla belli olur sut durumu ve akma durumuna gore. Simdilik bir kutu al lazim oldukca alirsin zaten stok yapilacak bisey degil.
İşte o yeniden doğmayı bende çok istiyorum :)) ama ya fazla ıkanamazsam sıkışırsa çok yırtılırsa korkusu var
40 a kadar önün acik bence, iki senede bi dogursan 5 velet edercanım ne yaşlısı yaaaa,ben 30 oldum ve ilk bebeğim olacak inşallahpeki ben napayım
Aminnnn, insallah canim. Hepsi güzel anilar olarak kaliyor sadece.Tadini cikarmaya bakinAynen canım cok doğru seyler yazmışsın. Ilkinde hep doguma odaklanıyor insan Sonrasını yaşamadığı ve bilmediği için. Halbuki bebek doğunca doguma kadar olan hersey ve dogum Minicik bir ani küçük bir Ayrıntı olarak kalıyor hiçbirşey hatırlanmıyor tekrar hamile kalana kadar. Benim açıkcası su anda dogum pek umrumda değil bebeğim sağlıklı doğacak mi onu düşünüyorum en çok. Dogum hep diyorum eninde sonunda bir günlük mesele gelip geçiyor çocuğun sağlığı en önemlisi. Hepimiz inşallah sağlıklı mutlu bebekler doğururuz bir avazda:)
Ben olsam hic korunmadan devam ederdim sanirim bu durumda.Cünkü ikinci hamileligimden sonra 6 sene korunduk, hemen olur sandim ama 3 sene sonra anca tüp bebekle oldu iste.Onun pismanligini yasiyorum simdi, gecen zamani geri getiremiyorsun malesef...Kızlar ben de artık 30 oldum ve bu 2 düşükten sonra ilk çocuğum olucak inşallah...2 düşükten sonra testleri yaptırdık bende kan pıhtılaşma bozukluğu çıktı iğne vuruluyorum her gün(şükür ki çaresi olan bişey) ama aynı zamanda eşimde de sperm sayısı azlığı çıktı..Şok olmuştum çünkü ilk 2 hamileliğim doğal yollarla olmuştu(2. dış gebelikti) sonra eşime de bi ilaç verdiler sperm sayısı için 3 ay kullanman gerek dediler ama 1 ay dolmadan aşılama yaptırdık aşılama günü sperm sayısı 5 katına çıkmıştı(normal değerlerine ulaşmıştı şükür) ..Ben de şey düşündüm erkeklerin spermi 3 aylık süreçte yenileniyomuş yani 3 ay önce üretilen devam ediyo gibi benim dış gebelikten dolayı eşim çok endişelenmişti acaba bu etkilemiş olabilir mi azlığı fln diye düşündüm kendimce...Neyse tekrar spermiogram yaptırmadık..Şimdi ben düşünüyorum bebek olduktan sonra korunmaya gerek var mı yok mu acaba? Kafamda deli sorular nası olacak diye ??? Hani sperm azsa gerçekten korunmaya gerek bile yok bebeiş emmeyi bırakınca 2. aşılamaya geçeriz hemen diye düşünüyorum ama normalse normal de deneyebiliriz tabi bu spermiogram testi de erkekler için çok zorlu,stresli bi süreç..çok moral bozukluğu oluyo..Allah hayır etsin sonumuzu hepimizin...Siz konuşunca 1. olmadan 2. nin hayallerine daldım ben de :)
Gecmis olsun canim yaa ne olcan sen böyle... Sagsalim bebisini dogur da hepsi gececek insallah, sonra hic hatirlamazsin insallahKizlar gunaydin naslsnz ne var ne yok ben geceyi acilde gecrdmyine tansiyon dustu isten eve geldm uzerimi degstrdm ki sagelimde bir uyusma oldu sonra yuzumun sag tarafi dudagm falan uyusmaya basladi ödum koptu felc falan olyrm zannttm ki arksndn gozlerm karardi evdede yalnzdmm esım işteydi hemen tlf annemin numarasini zor bulup aradm hemen babamla geldiler esimi aradk biz taksyle acile esimde isten geldi hemen domtormla knsms gelrken tansyn takibi yapilsn kan idarar vern yine dems hemen yatrdlr beni kan aldlr sonra idarar verdm tamsyn olctuler evde dusuk cikan tansyn orda normlncikti snra acayip bir basagrisi kaldi bende endol fitil verin dems doktorm onu verdiler evde fitil yaptm zar zor uyudum sabah gecmsti agrm en cok sevmdgm idrarda enfksyn gecms bitms kizlar iki gun bol bol su icmem ise yarams acayip mutlu oldm o an . dunden beri bisey yemyrm ama benm oglan yinede hareketli annesini korktmamak icin. Ama o el ve yuz uyustgnda yasadgm korkyu anlatamam size ben gecem boyle gecto iste kizlar cok uzun oldu allah kimseye yasatmasin ins.
Bol bol calis , pes pese patlat hepsini, kac tane doguracaksankızlar delirmeyin döverim sizi ben 37 yaşındayım ve ilk bebeğim olcak ben napiim atayım bari kendimi bi yerlerden
Hadi bakalım git minnoşunu Gör güzel haberlerle gel bize. Çarpıntı normal bence genede sor doktoruna tabi35 sayfa okudum anca bitti, okumayinca da caba ne kacirdim diye merak oluyor:). yarin randevum var bakalim bizim kiz ne yapiyor, son ultrasonumuz olacak bu.Bir haftadir carpinti gibi oluyor bende de, tansiyon diye düsünüyordum ama bugün yine olunca ölctüm normal cikti.Sanki sirtima 1 ton yük vurmuslar gibi agirlik cöküyor, gözüm kararmaya basliyor.Daha önce olmamisti hic böyle, dr sorayim yarin bunu bi.Bi de hangi hastaneye gideyim diye sorucam, daha önce dogum yaptigim hastanenin dogum kismini kapatmislardi.Bi 20 dk , bi de 30 dk mesafede iki secenegim var bakalim hangisini tavsiye edecek .
Çay iyi geliyor diye duymuştum sankiKızlar bişey sorcam belki kiminiz gülücek bana ama Gözlerim altında torba var yani genetik aslında yapım öyle ama bunu azaltacak bitkisel bişey yada krem vs tavsiye edeceğiniz bişey var mu?
Ayyy nasil duygulandim Allah im cok sukur suan ki halimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?