- 29 Kasım 2010
- 1.269
- 244
- 123
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #52.861
Canim banada kimse demedi bir annem oda cok genc degil zaten hemen basi donuyo kv yapariz dedi ne zamn gelicekse hic lafi yok bende kendim basladim mytfak dolaplarini sildim yuksek yerleri esime birakiyorum cam kapi herseyi yapicaz Allah yardmcimiz olsunKızlar şimdi dusundumde.hamılelıgımın basından su güne kadar hıç kimse bana esım hariç.yardım edilecek bırsey var mı diye sormadı
Bebek doguncada cıkmazlar bilirsiniz bu tipleri:)Aman canim ya boşver takma kimseden kkimseye hayır yok.
Napalim yavaş yavaş kendi işimizi kendimiz yapcaz.
Can sıkmasinlarda aman uzak dursunlar...
Aynen iyiki eslerimiz var kimseden fayda yokCanım dua et ki eşin soruyo bide hiç umursamayan Eşler var
Iyki eşim var benimde seninle aynı durumdayım
Amin cnm.bizde eşimle yapıcaz herşeyi mecbur.Canim banada kimse demedi bir annem oda cok genc degil zaten hemen basi donuyo kv yapariz dedi ne zamn gelicekse hic lafi yok bende kendim basladim mytfak dolaplarini sildim yuksek yerleri esime birakiyorum cam kapi herseyi yapicaz Allah yardmcimiz olsun
aynen canım bende hep tutarım.bu sene maalesef tutamayacağım.ama sonra tutarım inşallah.ben birde ramazanda doğum yapacağız diye yanımda kalacaklarada üzülüyorum yaa.oruçlu olarak onlara cok zor olacakhayırlı cumalar canlarım.ramazanda geliyr kendimi tuhaf hissediyorum ilk kez bir ramazan oruç tutmayacağım ama eşim için sahura kalkacağım mecbur siz nasıl yapacaksınız
valla kızlar ben kv den yardım istedim kv yorulurum yapamam dedi.aynı bınadayız.annemler uzakta oturuyor ama bebeğe dünyanın eşyasını aldılar dikişler yaptı annem bir suru.binada gorumcelerım eltılerım var biri geldiğinde demedi yardım edilecek bırsey var mı diye.hatta yardım istediğimde çocuk durmuyor vs bahanelerle gittiler.insan eti agırmıs bacılar zor geldi insanlara.şimdi bebek dogunca dolarlar eve ama dolsalar ne olur bebek dogunca ihtiyaç kalmayacakkı.gittiğim hastanede hemşireler yıkamadan giydirmeye bezlemeye emzirmeye kadar herşeyi ogretıcekler.zaten esım izne çıkacak 40 gun kadar.o zaman hıç gelmesinler.su an aslında ihtiyacımız var insanlara bu son günler kendimizi cevıremedıgımız banyo yaparken bile zorlandıgımız bu günler...
Evet canim benimde oyle gorumcem var bir kere sormadi kv iki hamilelik gecrdim cnkn bisey cekiyo mu demedi dogumdan snra ev ana baba gunu gibi olur ilk lohusaligimdada beni bunalima sokmuslardi ev kucuk sicak bir dunya insan gerekli zamanimda yanimda olmicklar diger zamanlardada bosa kalabalik yapmasinlarvalla kızlar ben kv den yardım istedim kv yorulurum yapamam dedi.aynı bınadayız.annemler uzakta oturuyor ama bebeğe dünyanın eşyasını aldılar dikişler yaptı annem bir suru.binada gorumcelerım eltılerım var biri geldiğinde demedi yardım edilecek bırsey var mı diye.hatta yardım istediğimde çocuk durmuyor vs bahanelerle gittiler.insan eti agırmıs bacılar zor geldi insanlara.şimdi bebek dogunca dolarlar eve ama dolsalar ne olur bebek dogunca ihtiyaç kalmayacakkı.gittiğim hastanede hemşireler yıkamadan giydirmeye bezlemeye emzirmeye kadar herşeyi ogretıcekler.zaten esım izne çıkacak 40 gun kadar.o zaman hıç gelmesinler.su an aslında ihtiyacımız var insanlara bu son günler kendimizi cevıremedıgımız banyo yaparken bile zorlandıgımız bu günler...
Allah kolaylik versin canim sicaklar geldi bide bulantin tez vakitte gecsin ins ..Kızlarrr selammmmm,umarım herkes iyidir...baktım şöyle bi eskı mesajlara doguran yok sanırım,maşallah bizim bebişleree..bende de ne agrı sızı hala yok...Sadece bulantılarım geri geldi,kafamı kaldıramıyorum bulantıdan ve kusmadanhayattan sogutuyor bu bulantı işi ınsanı,salı günü artık en kısa zamana versın günü doktor...sıcaklar da basladı,birileri mangalını ayaklarımın altında yakıyor galıbaaaa)))))dün işe gideyim dedim,öğürmekden konusamadım kımseyle,geri eve geldımm:)))önümüzdeki hafta artık dogumlar başlar dıye düşünüyorummm,sağlıkla alalım inşşş yavrularımızııı,sabırsızlık son safhadaaaaaaaa...
Kızlar dün gece çok komik bi olay yaşadım uyurken bacaklarımın arasına minik bi kırlent koyuyordum rahat oluyordu dün dönerken düşmüş oda malum antalya çok sıcak çok terlemişim gece bi uyandım bacaklarıma elimi attım su içideyimm
Hemen kalktım ama yok böyle bir kalp atışı suyum geldi sandım
Sakinleşimce ter oldugunu anladım ama ne kadar kalbim çarptı anlatamam baya güldüm kendime
Korkagın tekiymişim doğuruyor olsam nasıl panik olurmuşum onu anladım
Kızlar özellikle tecrübeli annelerimiz, size acil birşey sormam lazım. Yeğenimin yeni kırkı çıktı ama son zamanlarda gaz problemi var. Kardeşim ne yapsam olmuyor diyo, beş dk uyuyo sonra gazdan Uyanıyor diyoşimdi de yalnız eşinin Nöbeti oluyor, napsa bebek biraz rahatlar? Ne tavsiye edersiniz?
canım bende sağlık ocağına bir kere gittim hem kaydımı yaptırdım hemde kan tahlili yaptılar.ama bir daha gidemedim 3 ay falan oldu.onlarda aramadılar hiç gel diye.hastanede zaten ilk ay yapılmıştı tahlillerim.bidaha yapmadılar.yani bu son tahlil önemli mi ya gitmem gerekiyor mu sağlık ocağına???
Bence alma sütün neden gelmesin gelir.Kızlar eşim araştırmış biraz, doğumdan sonra hastanede sütüm gelmezse diye mama almalıymışız. En iyisi hangisidir. Markada karar veremedik. Alan var mı aranızda?
bir cezveye su koysun sonra yarım çay kaşığı kimyon kesme şekerinde dörte birini koyup kaynatsın bebeğe 1 çay kaşığı versin bundan kendide içebilir.. kendi içtiği çorbalarına felanda kimyon kata bilirSağolun kızlar Hepsini söyledim kardeşime , yalnız şu kimyon çayı toz kimyonu kaynatarak mı yapıyoruz
:)) bende öyle düşündüm yanımızda olur nolacakki babasıyla bekler yeterki sağlık olsun.Aynen canım güldürdün beni tencere gördü rüyasında herhalde.Temizlik işini çok düşünmemek lazım aslında şu ara çok detay temizlik yapamayız zaten.Bebişlerimiz doğsun yavaş yavaş yaparız toparlanınca.Sen de demek yalnızsın benim gibi aynen Allah var o bize yeter ki sağlık olsun.Evet bir tane daha çocuk olunca onu düşünüyorsun o da hastanede yanımda kalır eşimle diyorum.Bakalım Allah büyüktür.
özel hastane yapmazsa biz yaparız dedi işte kan aldılar önemli olmasa yapmazlardı bence.. sen bi git sor istersencanım bende sağlık ocağına bir kere gittim hem kaydımı yaptırdım hemde kan tahlili yaptılar.ama bir daha gidemedim 3 ay falan oldu.onlarda aramadılar hiç gel diye.hastanede zaten ilk ay yapılmıştı tahlillerim.bidaha yapmadılar.yani bu son tahlil önemli mi ya gitmem gerekiyor mu sağlık ocağına???
Tetanoz aşısı icin aile hekimligi arayip çağırıyor. Ben 2 doz yaptirdim. 1 doz da dogumdan sonra yaptircamAyy bende en ufak bi sancı hissedince panik.oluyorum ayniyiz galiba :)
Dün tv izlerken gördüm ibrahim saracoglu aci elma yagini bebegin ayak altina sürün dedi. Bide anne yediklerine dikkat edecek.günde 2 bardak rezene cayi icecek 1 cay kasigi.bebegede verilebilir dedi.
Bide ben titresimli ana kucaklari iyiymis diye biliyorum.
Tetanoz asilarini nerde yaptirdin peki canim?
Valla cnm ıkramlık falan hıç bırsey hazırlamıcam.benim akrabamdan çok eşimin ailesinin var kv ve eltılerım gorumcem aynı bınadayız biri börek biri sarma yapsa hazırlarlar.hazırlamasalarda gelenlere açık açık derim sezaryanlı dikişli yatıyorum aile binasından kimse yapmamısmı diye açık açık valla.Allah korkusu sıfı herbırınde.Eşin anlayışlıymış neyse ki canım, boşver Tırnağın varsa başını kaşı demişler.
Yapabildiğin kadar yap, sen de ona göre davranırsın gerektiğinde. İntikam alır gibi değil de her şeylerine koşmazsın hemen işte. İnsanın yerlere süpürge yapacak birine bile ihtiyacı oluyormuş.
Ben hamileliğimin 32. Haftasına kadar kimseye ihtiyaç duymadım çok şükür, ilk haftalardaki bulantıları saymazsak tabi. Ama 3 haftadır elim kolum hiçbir şeye kalkmıyor, yerleri eşim süpürüyor. Kadın çağıracaktım, annem geldi o yaptı her şeyi sağolsun. Doğuma gitmeden bir kez kadını çağırıcam ama.
Bir de ikramlıklar hazırlanacak, komşularım diyor yardım ederiz diye ama yine de isteyemiyorum onlardan.
Gerçi iki aileden de uzak olduğumuz için gelen gidenim çok olmaz eşimin iş arkadaşları ve komşularım dışında ama yinr de kurabiye, sarma, su böreği olsn istiyorum. Yavaş yavaş sarıcam ama börek belimi çok ağrıtır açamam. Yarım insan bile değilim şu an
Bende sevmiyorum boş kalabalığı hasta ziyareti kısa olur.yardımda bulunacaklar haricinde diğerleri gitsin valla.Evet canim benimde oyle gorumcem var bir kere sormadi kv iki hamilelik gecrdim cnkn bisey cekiyo mu demedi dogumdan snra ev ana baba gunu gibi olur ilk lohusaligimdada beni bunalima sokmuslardi ev kucuk sicak bir dunya insan gerekli zamanimda yanimda olmicklar diger zamanlardada bosa kalabalik yapmasinlar
cnm ozel hastanede yapacaksan doğumu ozel hastaneler bu durumda mamayı ücretsiz veriyorlar.hatta benim doğum yapacağım hastane bezını dahi karşılıyor.o yüzden ara sor derim.birde sütun gelmezse hastanelerde hastane tıpı sağma makineleri var onlarda çok ise yarıyormus.onuda sor derim.ama kotu düşünme inşallah sakır sakır sutumuz gelir :)Kızlar eşim araştırmış biraz, doğumdan sonra hastanede sütüm gelmezse diye mama almalıymışız. En iyisi hangisidir. Markada karar veremedik. Alan var mı aranızda?
Bence alma sütün neden gelmesin gelir.
Valla cnm ıkramlık falan hıç bırsey hazırlamıcam.benim akrabamdan çok eşimin ailesinin var kv ve eltılerım gorumcem aynı bınadayız biri börek biri sarma yapsa hazırlarlar.hazırlamasalarda gelenlere açık açık derim sezaryanlı dikişli yatıyorum aile binasından kimse yapmamısmı diye açık açık valla.Allah korkusu sıfı herbırınde.
Bende sevmiyorum boş kalabalığı hasta ziyareti kısa olur.yardımda bulunacaklar haricinde diğerleri gitsin valla.
cnm ozel hastanede yapacaksan doğumu ozel hastaneler bu durumda mamayı ücretsiz veriyorlar.hatta benim doğum yapacağım hastane bezını dahi karşılıyor.o yüzden ara sor derim.birde sütun gelmezse hastanelerde hastane tıpı sağma makineleri var onlarda çok ise yarıyormus.onuda sor derim.ama kotu düşünme inşallah sakır sakır sutumuz gelir :)
canım seninle aynı günlerimiz ama benimki önde deilde bende bu ay sonu olur diye tahmin ediyorum sürekli.ama ne güzel yaa hiç kilo almamışsın.bende durum fena 17 kilo aldım 20 ile biter diye düşünüyorumSelam kızlar bizde doktordan geldik :) oğluşum bir hafta önde hala. Doktorum haziran 25-30 aradı bekliyorum ben dedi. Kasıklarımdaki sızıları söyledim normal dedi. Suyu yeri iyi dedi. Benim kilo alımım durdu 1 aydır. 5 kilo da kaldım ama oğluşum iyi maşallah böyle bitiririm
az kaldı seninde artık canım hayrılsııyla alırsın inşalah bebişini kucagına.Merhaba kızlar herkese mutlu günler...
Bu aralar ben acayip uyuyorum yaa 11 de zor açtım gözlerimi gece WC ya sık kalktığımdan oluo sanırım.bebisimde sakinleşti iyice oda uyuyo sağolsun.
Gün içinde bir kaç saatte bir kasilmam olmaya başladı göbek cevrem sertlesiyor.
Hayirlisiyla gelsin bebisler.
Şafak 20
Kızlar şimdi dusundumde.hamılelıgımın basından su güne kadar hıç kimse bana esım hariç.yardım edilecek bırsey var mı diye sormadı
Kızlarrr selammmmm,umarım herkes iyidir...baktım şöyle bi eskı mesajlara doguran yok sanırım,maşallah bizim bebişleree..bende de ne agrı sızı hala yok...Sadece bulantılarım geri geldi,kafamı kaldıramıyorum bulantıdan ve kusmadanhayattan sogutuyor bu bulantı işi ınsanı,salı günü artık en kısa zamana versın günü doktor...sıcaklar da basladı,birileri mangalını ayaklarımın altında yakıyor galıbaaaa)))))dün işe gideyim dedim,öğürmekden konusamadım kımseyle,geri eve geldımm:)))önümüzdeki hafta artık dogumlar başlar dıye düşünüyorummm,sağlıkla alalım inşşş yavrularımızııı,sabırsızlık son safhadaaaaaaaa...
kızlar boşverin herkesin gerçek yüzü bu zamanda çıktı işte ortaya erken görmektede fayda var tırnan varsa başını kaşıcaksın allah var o yeter bize gerisinide allaha havale edin gitsin..valla kızlar ben kv den yardım istedim kv yorulurum yapamam dedi.aynı bınadayız.annemler uzakta oturuyor ama bebeğe dünyanın eşyasını aldılar dikişler yaptı annem bir suru.binada gorumcelerım eltılerım var biri geldiğinde demedi yardım edilecek bırsey var mı diye.hatta yardım istediğimde çocuk durmuyor vs bahanelerle gittiler.insan eti agırmıs bacılar zor geldi insanlara.şimdi bebek dogunca dolarlar eve ama dolsalar ne olur bebek dogunca ihtiyaç kalmayacakkı.gittiğim hastanede hemşireler yıkamadan giydirmeye bezlemeye emzirmeye kadar herşeyi ogretıcekler.zaten esım izne çıkacak 40 gun kadar.o zaman hıç gelmesinler.su an aslında ihtiyacımız var insanlara bu son günler kendimizi cevıremedıgımız banyo yaparken bile zorlandıgımız bu günler...
canım bende eşime t-shirt aldım.babalara da gömlek alıcazKızlar nasılsınız? Şöyle bir gezindim di problem yok gibi dimi? Gözümden kaçan bişi var mı?
Babalar gününde goncalarınıza bebişler adına ne hediye etmeyi düşünüyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?