- 20 Aralık 2014
- 756
- 443
- 103
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #62.321
3 kilo dogdu canimsizinkide mi küçük doğdu
@nutraksOTE="nutraks, post: 41838550, member: 409334"]Canm buraya yazmistim zaten pazar sabh nişanm gelmisti ve sancilarim vardi.yarim saate bir vs en son gece dorde dogru on onbes dkya dusunce gittim hastaneye. Suyumda tuvalete gittikce akıntı gibi grliyodu....nst crkildi alttan muayenr edilfi 5cm açılmam ve sancilarm varms tahliler ivir zivir derkn bes gibi yatis yaptim tam olarak 06:59da oğlus geldi....
dogumu bekleyen arkadslara tavsiyem nişannz gelince veya sanci baslayinca hemrn gitmeyin hastaneye tskip edin evde daha raht çekiliyor cunku .hastanede cok zor....suyunuz geldiyse beklemeyin o tehlikeli olabilir...
yekruye cnm sen dr.a bakma hic usg kesin sonuc degil ki bzmki gecrn carsamba usgdeki kilosun400gr fazla doğdu. Kizim eksik dogmustu degisiyo yani
Babamı doktoru aramış gelin k vitamini yapalım demiş doktorcanım bizim göbebğimizde bayramın 1.günü düştü.göbeğinde kuru kan var.arada bir azıcık kan geliyor.hala pansuman ediyorum napıcamı bilmiyorum açıkçası.
Aynen bende doğumdan 3 hafta önce açılmam vardı sancılarım hep oluyodu son güne kadar bekledi ama o süreçte alt üst oldum çok zor bi doğum geçirdim. Relax olmak lazım.Tahmini dogum tarihi benden ileri olanlar var, cok aceleci goruyorum herkesi.
Kizlar ne bu acele Allah askina, birakin stress yapmayin zamaninda gelsinler
Tmm cnm haklisin.her emmede kaka yapiyo nerdeyde rahatsiz eder pisik olur diye yapiyodum.gaz cikarmayi da beceremiyorum.yani emdikten sonra uyyyo eger gaz cikartmak icin sirtima dikersen yyaniyo sonra tekrar emerek dalmak istiyi e emince yine gaz oluyo bi kisir dongu. Bi de agizdan gaz cok rahat siz etmiyi da alttan cikaramayinca huzursuz oluyi.agizdan cikarmadigi gaz bagirsaklara inermikiCanim gece cok alt degistirme zaten bosuna uyandirirsin. Ben gecede bir kez alt degistiriyorum kizimda doktorum tembihlemisti zirt pirt uyandirma cocugu diye cok rahat etmistim oyle. Bunda da aynen uyguluyorum:) yine rahat ettim. Emzir gazini cikar yatir hemen kaanlikta isik acarsan uyanir.
Benim goguslerim cok yumusak ama surekli kendime yumusak memeden de sut gelir ayse diyorum :) bir memeyi veriyorum uyuyup uyaninca yine ayni memeden devam ediyorum insallah o yagli sutten aliyodur bebegim analik cok zormus doktor iyi kilo almis diyince rahatlayacam yemin ederim..Canim bilemedim hic 8 gunde 200 gr azmi cok muemzirirken bazi teknikler var aslinda ilk kizimda doktorumuz cok guzel aciklamisti bende anlatayim:) memeden gelen ilk sut neredeyse su gibidir kalorisi cok dusuktur bebek emdikce kalorili sut arkasindan gelmeye baslar bu yuzden bir meme bosalmadan ikincisine kesinlikle gecmemek lazim
Yoksa bebek kalorili olan yagli sute ulasamadan ikinci memedeki sulu sute baslamis oluyor. Ben o yuzden ilk memeyi tamamen bosaltana kadar tutuyorum ikinciyi bitiremez zaten , onda kalani da mecburen sagiyorum bazen yoksa gogsum cok sisiyor yada dayanabilirsem sagmiyorum diger emzirme seansinda da o memeden basliyorum. Birde bazi annelerin sutu daha yagli oluyor yediklerimizle alakasi varmi bilmiyorum ama yok sanirim yapisal birsey. Bir arkadasim deli gibi emziriyorsu bebek hic kilo almiyordu sutu yagli degilmis rengi de su gibiydi zaten
Birde bebegin cok
Kusuyorsa bebek reflusu olabilir o da doydugu icin degil refluden kusuyordur belki. Her emzirmeden sonra gazini mutlaka cikar ve hemen yatirma biraz dik durumda sursun sut iyice asagi insin. Birde bebek reflusu icin ozel yastiklar varmis galiba onlara bakabilirsin.
Doktor mama dediyse ver ama cok abartma istersen bu kadar sutun gelmis bebek emiyor ne guzel. Toparlar o merak etme canim:)
Ayniyiz canim omzuma aldigim an gozlerini aciyor sonra uyumuyor yine memeye aliyorum kisir dongu dedigin gibi ozellikle geceleriTmm cnm haklisin.her emmede kaka yapiyo nerdeyde rahatsiz eder pisik olur diye yapiyodum.gaz cikarmayi da beceremiyorum.yani emdikten sonra uyyyo eger gaz cikartmak icin sirtima dikersen yyaniyo sonra tekrar emerek dalmak istiyi e emince yine gaz oluyo bi kisir dongu. Bi de agizdan gaz cok rahat siz etmiyi da alttan cikaramayinca huzursuz oluyi.agizdan cikarmadigi gaz bagirsaklara inermiki
Aynen öyle canım..Masallah canim 15 gunluk olmussunuz bile:) bizde 8 gunluk olduk:) benim kiz cok uzun tirnakli dogdu zaten ben eve gelir gelmez kestim yani 4 gunlukken:) simdi cizemiyor yuzunu rahatladik. Hic dinleyemem oyle adetleri cocuk yuzunumu parcalasiniyi yapmissin kesmekle. Sizin evde kardes durumlari nasil gidiyor? Asayis berkemal mi:):)
canım zaten doğduğundan beri o yastıktan kullanıyorum ben.ben de 1göğsü veriyorum önce diğerini diğer emzirmeye bırakıyorum. bizimki 3 hafta erken doğdu acaba düzgün ememiyo mu diyorum? ama ben saatli emziriyodum. 3 saatte bir uyandığında meme vermiyodum. acaba gündüz uyandıkça meme mi versem?Canim bilemedim hic 8 gunde 200 gr azmi cok muemzirirken bazi teknikler var aslinda ilk kizimda doktorumuz cok guzel aciklamisti bende anlatayim:) memeden gelen ilk sut neredeyse su gibidir kalorisi cok dusuktur bebek emdikce kalorili sut arkasindan gelmeye baslar bu yuzden bir meme bosalmadan ikincisine kesinlikle gecmemek lazim
Yoksa bebek kalorili olan yagli sute ulasamadan ikinci memedeki sulu sute baslamis oluyor. Ben o yuzden ilk memeyi tamamen bosaltana kadar tutuyorum ikinciyi bitiremez zaten , onda kalani da mecburen sagiyorum bazen yoksa gogsum cok sisiyor yada dayanabilirsem sagmiyorum diger emzirme seansinda da o memeden basliyorum. Birde bazi annelerin sutu daha yagli oluyor yediklerimizle alakasi varmi bilmiyorum ama yok sanirim yapisal birsey. Bir arkadasim deli gibi emziriyorsu bebek hic kilo almiyordu sutu yagli degilmis rengi de su gibiydi zaten
Birde bebegin cok
Kusuyorsa bebek reflusu olabilir o da doydugu icin degil refluden kusuyordur belki. Her emzirmeden sonra gazini mutlaka cikar ve hemen yatirma biraz dik durumda sursun sut iyice asagi insin. Birde bebek reflusu icin ozel yastiklar varmis galiba onlara bakabilirsin.
Doktor mama dediyse ver ama cok abartma istersen bu kadar sutun gelmis bebek emiyor ne guzel. Toparlar o merak etme canim:)
Maşallah sübhanallah çok tatlı bu prenses allah nazarardan sakınsın. . O şimdi bu olaylardan daha yakın zamanda kurtulduğunu için istemiyor bizimkiler hatırlamıyorlar hatırlamayincada haliyle onlarda bebek olmak istiyor.. Bu sabah kalktım dedimki hani tablet yoktu bebek ocaktan felan yok anneciğim bebek olmak güzel değil ben alayım diyor bir anı bir anını tutmuyor benim Kraliçe elsamin :))Ya bunlar cok alem oldular:) bizimki de oyuncak bebegini almis pat pat sirtina vuruyor gazini cikariyormus bebeginin sonra da kardesinin bezlerinden kapmis iki arada bir derede bir tane altini bagliyor oyuncagin:) daha iki yasinda nerden hemen kapti iki gunde ne yapilacagini:):) hergun degisik bir tiyatro evde:) bizimki daha be buyuk ablayim memesen sur icmem bardaktan icerim , bez takmam tuvalete giderim havalarinda. Bir kere dedim gel memesen sut ic diye yok ben ablayim buyugum dedi:)
Damakli nuk aldim silikon biraz daha iyi tutuyo bunu. Ol,adi bi de damla seklindekinden alirim. Ne zor is ya alistirmak.O emziği her çocuk tutmaz. Ya damaklı Kauçuk al yada damla şeklinde Kauçuk emzik var çoğu bebek tutuyor ondan al. Bende emzik veriyorum ama pek tutmuyo
Kolay doğum olmusturninsallah saglicakla kucağına alirsin insallah.Açılmam 1,5cm olmuş. Bebek hala kanala tam girmemiş. Bugün 4 kez nst çektirdim bebeğin hareketleri yetersiz diye doktorum istedi en sonuncuya akşam gittik onda da hareket nerdeyse hiç olmadı. Doktor riske atmayalım yarın sabah gel yatış yapalım dedi önce suni deneyeceğiz olmazsa sezaryen. Artık hakkımızda hayırlısı diyelim..bu arada bugün saat 2den beri kasılmalarım var şu anda da devam ediyor. Son nst de sancım çıktı ama doktorum alttan muayeneyle rahmi uyarmıştı ondan olabilir diyor. Son iki saattir sanki düzenli sancı başladı gibime geliyor gerçi dk tutmadım. Belli olmaz belki kendi sancımla doğuma giderim sabah:) dualarınızı bekliyorum kızlar. hayırlısıyla sağlıkla kolayca bebeğimin ve benim doğumu atlatmamızı nasip etsin Rabbim.
Hayirlisi boyleymis canım saglicakla almissindir insallah bebisini kucağınaKızlar sabah sezeryana giriyorum dualarınızı beklerim inşallah doğumumu da yazmak nasip olur normal doğum çok istedim ama kısmet değilmiş...
Evet nırmal canım kanama kişiden kişiye değişir benimde kesilmesi başladı iki gündür kanama illaki 40 gün sürmez. Sarılık yoksa uyansıkça emzir cajimkizlar biz de 18 gunluk olduk bugun ama size bisey sorucam brnim kanamam coktan kesildi bile normal mi? sizin devam ediyomu? sadece sari akinti var arasira.. bide kac saatte bir emziriyosunz ben 2 saati gecirmiyorum ama bunaldm artik 3saate ne zaman cikalim..
Gozun aydin canım allah anneli babalı buyutsun inşallahCanm buraya yazmistim zaten pazar sabh nişanm gelmisti ve svardi.yarim saate bir vs en son gece dorde dogru on onbes dkya dusunce gittim hastaneye. Suyumda tuvalete gittikce akıntı gibi grliyodu....nst crkildi alttan muayenr edilfi 5cm açılmam ve sancilarm varms tahliler ivir zivir derkn bes gibi yatis yaptim tam olarak 06:59da oğlus geldi....
dogumu bekleyen arkadslara tavsiyem nişannz gelince veya sanci baslayinca hemrn gitmeyin hastaneye tskip edin evde daha raht çekiliyor cunku .hastanede cok zor....suyunuz geldiyse beklemeyin o tehlikeli olabilir...
yekruye cnm sen dr.a bakma hic usg kesin sonuc degil ki bzmki gecrn carsamba usgdeki kilosun400gr fazla doğdu. Kizim eksik dogmustu degisiyo yani
Canım bebek istediği kadar emsin ama emzik gibi kullanmaya başlayınca bıraktır emzik niyetine kullanması seni..Gunaydin anneler .. bizim 9.gunumuz sanki daha bilincli bakiyor ve artik emerken elimi tutuyo oncesinde zorla koyuyodum elini elimin ustune :) ben saatle emzirmiyorum kendi aglamasini istemesini bekliyorum bu bazen iki saat oluyo bazen 3 gece en fazla 4 oldu simdiye kadar ama dr 4 saat olabilir demisti zaten. Emzirme sureniz ne kadar suruyor onu merak ediyorum nette 15 dk biri 15 dkka biri diyo ama ben 1.5 saat tutuyorum yaklasik bebek cekerken yaridami kesicm napiimbirde su 14. Gun olayi gercekmi 14. Gunu gecipte bebegi canavara donusen varmi onu merak ediyorum. tesekkurlerr
Canım git bi muayene ol nst ye gir hayırlısıyla sağlıkla gelsin insallah bebisArkadaşlar günaydın herkese benm günüm bitti ama hala tık yok... Hastaneye gitmeye korkyrm. Gitmelimiyim yaa yoksa bekleyimmi ilk gebeliğim napsam bilmyrm. Cok stresliyim
gözün aydın canım allah anneli babalı buyutsun inşallah..Slm herkeze. Bende pazar gunu oğlusumu kucağıma aldım
canım allah anneli babalı buyutsun inşallah Rabbim tez zamanda sifa versin sanaSlm kizlar ben dogum yapdim saat 10da sipnl epiduralle dogum yapdim agrilarim cok var ama gecsin dige umut ediyorum allah herkeze sag salim kucagina almayi nasip etsin
Esim de karsi ciiti basta ama simdi surekli emmek istiyor doyduktam sonra bile memeden ayrilinca uyaniksa cok bunaltiyor. Cok yiyince de cok kusuyor burnundan da geliyor ictigi sut. Bu sefer de genzi yandigi icin surekli agoiyor. Careyi emzikte bulduk ama sadece tokken mizmizlaminca veriyorum. Acikma saatlerini gecistirmiyorum kesinlikle.canım benımkı 12 günlük oldu emzik vermıyorum.alıştırmak ıstemıyorum.ama eger durmuyorsa kauçuk emziklerden onerıyorlar anne memesıne en yakını oymuş.
Cok gecmis olsun canim, agrilarinin sebebi harika bir varlik. boyle dusununce hafifler belki biraz :) gozunuz aydin, saglikla buyusun insallah.Slm kizlar ben dogum yapdim saat 10da sipnl epiduralle dogum yapdim agrilarim cok var ama gecsin dige umut ediyorum allah herkeze sag salim kucagina almayi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?