2015 Temmuz Anneleri

Arkadaşlar bu haftalarda kontrole giderken randevu almamız gerekiyormu devlet hastanelerinde. Doktorumun haftaya randevuları dolu öteki haftada çok geç oluyor muayene için.

kızlar merhaba.ben 8 temmuzda doğum yaptım.doğum hıkayemı yazamadım bir türlü.benım 4 cm açılmam vardı.3 hafta bu sekılde gezdım.38 haftada fob denılen alerjik bır hastalık oldum.gebelıkten kaynaklanıyormuş.doktora gıttık doktorda gebelıgı sonlandırmalıyız dedı.yoksa daha da ılerısı olabılır dedı.39.haftama gırdıgımde doktor gun verdı.benım kızımda sankı o gunu bılmış gıbı hazırlıklara başladı.epidural normal doğum olucaktı.sabah hastaneye gıtmeden nışanım geldi.ama hıc sancım yoktu.o gun hastaneye gıttık.nstye bağladılar.nst de sancılarım yüksek çıkıyordu ama ben hıcbırsey hısstemıyordum.doktor bekleyelim bu sekılde bugun gelır bebek dedi.hastanede kahvemızı ıctık güzel güzel sohbet ettık ve tekrar odama çıktım.dogum ıcın hazırlıklara başladık.epidural takdılar.ben tabı korkudan sureklı ağlıyordum.normal doğum ıstememıştım korkudan ve utançtan dolayı.doktorum bayandı ve cok tatlı bır doktordu.hep benı teslli ettı.epidural takıldı ancak yapılmadı.ben hafıf hafıf sancıları hıssetmeye başlamıştım.acılmam 5 cm olmuştu.doktor kontrole geldi ve cok az kaldı başlıyacak dedı.kapıdan daha cıkmadaan benım sancılar tavan yaptı.sankı kemıklerımı kırıyorlardı.ben feryat fıgan ağlıyordum.doktor hemen dondu.tekrar baktı oo bebek geliyor dedı.benı hemen doğumhaneye götürüyorlardı.ben epidural yapın ne olur dıye bağırdığımı hatırlıyorum.eşimle birlikte zar zor hemen doğumhaneye yetiştirdiler.doğum masasına oturmaya çalışıyordum doktor sakın nefes alma dıyordu.doğum masasına oturdum bide baktım bebeğim dogdu.ben hala ağlıyordum.yavrumda hıckıraa hıckıraa aglıyaraak dogdu.o an tarıfsız.5 dakıka cektım sancıyı ama o anı hayatım boyunca unutamam.bu arada epiduraal yapılamadı.anestezıcı gelene kadar benım doğum bıtmıstı.dıkışım olmadı.ıcten yarım dıkış attığını soyledı doktor.hemen ayağa kalktım zaten.allaha sukur sutumde geldi.eger kızım böyle acelecı davranmasaydı bana yardımcı olmasaydı ben bu normal doğumu yapamazdım.doktoruma bınlerce kez suredıyorum.işte benımde böyle bır hıkayem var.kızım buyuyor.ve bız onunla cok mutluyuz.....o herşeye değer.allah herkeze kolay doğumlar nasıp etsın.

boşver canım ver ozaman.benımkıde ıllakı memede uyuyacak.bazen dayanamıyorum.ama nadıren oluyor.

Arkadaşlar bu haftalarda kontrole giderken randevu almamız gerekiyormu devlet hastanelerinde. Doktorumun haftaya randevuları dolu öteki haftada çok geç oluyor muayene için.
Hastaneye gidip giris yaptirdiktan sonra arada alirlar seni.ama cok sira bekleyebilirsin.haftayi bekleme cok gec olur

Masallah ne guzel kolay dogurmussun. Kizinin da hayirli v saglikli bi omruolsun insallah.
Ben de kendi dogumumu zor olarak tanimliyordum da burada baska arkadaslar neler cekmis okudukca sukrediyorum. Benimkide sadece biraz uzun surdu acilmayi beklerken sancioarim artti ama siddetli sancilari sadece iki saat cektim. Dogum masasina uc kez ciktim indim. ucncude de 20 dk ikindim sonra hemsire karnima bastirinca dogabildi kuzum. İki dikism vardi o da kesik degil yirtik olusmustu. Simdi 27 gunluk oldk dikislerim erimis gitmis bile hicbir aci kalmadi.:)
Dogurmayan tum arkadaslara Allah seninki kadar kolay dogum nasip etsin.:)

maşallah canım güzel kolay bi doğumun olmuş

Nst de sancim cikmadi. Yani 50 ye sanci denirse :))
Cati muayeneside oldum, yumusama yokmus, acilma yokmus. Plesantada beyazliklar gordu. Sanirim yaslaniyor artik.

Hic acimadi buarada cati muayenem,merak eden olursa.
Gerci herkes dogurdu nerdeyse, kim merak etcek
Agustos anneleri okuyorsa belki fikir olur:))

Haftaya 40im doldugu icin normal olarak gelmezse sezaryan olabilir dedi doktor.

Valla bilemedim ki bakalım yarın doktor ne diycek inşallah bi sıkıntı yoktur. Bu benim ikinci aslında ama ilki çok rahatti o yüzden endişeleniyorum galiba

Hftamiz ayni bnada ayni seyler soyledi.tik yok.acilma var der diye beklemistim yokmus.korkudan.olan azsancimda kacti :)

Slm kizlar naslsnz ne var ne yok beratla ilglnmkten buraya bakamyrm hic. Yaw benm sutum yetersiz pldgndn mamada veryrm bebegime mama verince suda ver diorlar kararsizm ya versem.mi vermesem mi sizler n asl yapyrsnz.
Canim nasil anliyosun sutunun az oldugunu ay bnde acayip korkuyorum az mi diye

Kizlar sabahtan beri karnim agriyp ishal oldum ve sumuksu akinti var dusa girdim baya yogun hafif kanli biseygeldi nisan mi bu sancim artincami gitmeliyim dr cikmis sancim cok az dogum belirtisimi ne yapmaliyim hastanede beklemek istemiyotum endiseliyim de bebek hareketli

Cnm bi yerde okudum dogum belirtilerinde bu sumuksu akinti geliyomus.kanli akinti gbi seyde geldiyse bnce nisaninda gelmis.bna doktr gel demisti kan fln.olunca ya sancini takip et biraz daha oyle git yada hmn git nst de belli olur sanci acilmayada bkrlr.

@ tuncer82 Evt cnm doğuruyosun. Hadi gözün aydın :)

canım ilk defamı catı muayenesı oluyorsun.ben 35inci haftadan beri oluyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…