- 13 Kasım 2014
- 830
- 633
- 53
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #62.441
Herkese meraba kızlar ben dün doğum yaptım çok şükür normal oldu. Hem de epiduralsiz. Kolay oldu çok şükür. Şimdi biraz dikişlerim ağrıyor ama olacak o kadar. Doğum yapmamış herkese kolay doğumlar diliyorum :)
Maşallah cnm. Ne güzel bir doğum olmuş. Bebisinde sana yardım etmiş :) Inşallah bizimde böyle olur doğumumuz. Allah analı babalı büyütsünkızlar merhaba.ben 8 temmuzda doğum yaptım.doğum hıkayemı yazamadım bir türlü.benım 4 cm açılmam vardı.3 hafta bu sekılde gezdım.38 haftada fob denılen alerjik bır hastalık oldum.gebelıkten kaynaklanıyormuş.doktora gıttık doktorda gebelıgı sonlandırmalıyız dedı.yoksa daha da ılerısı olabılır dedı.39.haftama gırdıgımde doktor gun verdı.benım kızımda sankı o gunu bılmış gıbı hazırlıklara başladı.epidural normal doğum olucaktı.sabah hastaneye gıtmeden nışanım geldi.ama hıc sancım yoktu.o gun hastaneye gıttık.nstye bağladılar.nst de sancılarım yüksek çıkıyordu ama ben hıcbırsey hısstemıyordum.doktor bekleyelim bu sekılde bugun gelır bebek dedi.hastanede kahvemızı ıctık güzel güzel sohbet ettık ve tekrar odama çıktım.dogum ıcın hazırlıklara başladık.epidural takdılar.ben tabı korkudan sureklı ağlıyordum.normal doğum ıstememıştım korkudan ve utançtan dolayı.doktorum bayandı ve cok tatlı bır doktordu.hep benı teslli ettı.epidural takıldı ancak yapılmadı.ben hafıf hafıf sancıları hıssetmeye başlamıştım.acılmam 5 cm olmuştu.doktor kontrole geldi ve cok az kaldı başlıyacak dedı.kapıdan daha cıkmadaan benım sancılar tavan yaptı.sankı kemıklerımı kırıyorlardı.ben feryat fıgan ağlıyordum.doktor hemen dondu.tekrar baktı oo bebek geliyor dedı.benı hemen doğumhaneye götürüyorlardı.ben epidural yapın ne olur dıye bağırdığımı hatırlıyorum.eşimle birlikte zar zor hemen doğumhaneye yetiştirdiler.doğum masasına oturmaya çalışıyordum doktor sakın nefes alma dıyordu.doğum masasına oturdum bide baktım bebeğim dogdu.ben hala ağlıyordum.yavrumda hıckıraa hıckıraa aglıyaraak dogdu.o an tarıfsız.5 dakıka cektım sancıyı ama o anı hayatım boyunca unutamam.bu arada epiduraal yapılamadı.anestezıcı gelene kadar benım doğum bıtmıstı.dıkışım olmadı.ıcten yarım dıkış attığını soyledı doktor.hemen ayağa kalktım zaten.allaha sukur sutumde geldi.eger kızım böyle acelecı davranmasaydı bana yardımcı olmasaydı ben bu normal doğumu yapamazdım.doktoruma bınlerce kez suredıyorum.işte benımde böyle bır hıkayem var.kızım buyuyor.ve bız onunla cok mutluyuz.....o herşeye değer.allah herkeze kolay doğumlar nasıp etsın.
Cnm çok çok çok geçmiş olsun. Zor günler geçirmişsiniz ama çok şükür anlatmışsiniz. Maşallah size. Allah analı babalı büyütsün. Ailecek güzel, uzun, sağlıklı bir ömrünüz olsun inşallahArada bakiyorum ama frsat bulup yazamiyorum kizlar cok zor gunler gecirdim bi gece sanciyla uyandm bikac saat bekledim ama sancilarm duzenszdi sabah saat 6yya dogru ciktik yola acilmama bakildi 2cmdi zaten 1hftadr 2cmdi nst baglandm sancilarm baslamis öğlenden snra 4cm oldu cok yavas ilerliyodu ama dayaniyodum sancilara gece 6cm oldu artk sıklasmıştı sancilar agzm kuruyor terden bunaliyordum her ihtimale karsi sezeryana alinirim diye yemk yasakti suyuda az icebiliodum sabah oldu hala 6cm doktor geldi suni verdiler bana öğleme dogru 8cm oldu acilmam artk dayanamiyodum bagrdigim zamnlar oldu saat 1bucuga dogru doguma alindim aclmam tamamlanmisti cok ikinmam sonucu dunyaya geldi bebegim ama 2kisi resmen ustume ckti ic dıs dikislerim yapildi 17dikisim var bana oksijen takildi dilbalti hapi verildi normal odaya gectim yatrdilar beni bebegimi de getrdiler emzrmeye calisiyodum ki birden sıtmalandm üşüyrum örtün beni dedm tansiyonum atesim ckmis bilincim oynuyodu bebegime bakip guc almaya calisiyodum basimda bissürü insan doktor apar topar yogunbakima aldilar ben nasl agliyorum yavrumdan ayrmayn diye ama nafile ilk gece ayri kaldk yavrumlabnm atesim dusurulmeye calisildi tansiyonum normale donsun die ugradildi bide yeni dogum yapmisim karnm cok aciyo dikislerim agriyo nyse biraz uyudum dinlendm ac susuz 2gun kaldm corba icirdiler esim geldi yanima 5dk bebegimi ona emanet ettim cok kotuydum ölcemi sandm sabah 40olan atesim 37dusuruldu beni cikardlar yogunbakmdan bebegimn yanina geldim 5gun yattm tedavim yapildi serum ve antibiyotik tedavi mikrop kapmisim kanimda mikrop ckti ondan öle olmusum cok zordu ama atlattk smdi evimizdeyiz oglusumla onun bi gülüşü unutturuyor herseyi 8gunluk olduk bile
Napim cnm. Hiçbir belirti yok. Beklemedeyim :) Olsun günü var zaten daha. Acelemiz yok
Bnde ayni cnm beklemedeyim :) gununu. Bekliyo sanirim bizimkide.bnde bi an evel sagliklica kavusalim istiyorum :) bugun esim geliyo o da gelince biraz kafam dagilir diye dusjnuyorum.bide bm anlamiyom cok karnim tas gbi oluyo bu sancimi demk bebekte sakin.bugun oyle. Iste canim :)Napim cnm. Hiçbir belirti yok. Beklemedeyim :) Olsun günü var zaten daha. Acelemiz yokSen nasılsın?
Amin canmm cok tesekkur ederim rabbbm evlqdima esime bagisladi beni cok sukur atlattk rabbm kmse yasatmasnnCnm çok çok çok geçmiş olsun. Zor günler geçirmişsiniz ama çok şükür anlatmışsiniz. Maşallah size. Allah analı babalı büyütsün. Ailecek güzel, uzun, sağlıklı bir ömrünüz olsun inşallah
kızlar merhaba.ben 8 temmuzda doğum yaptım.doğum hıkayemı yazamadım bir türlü.benım 4 cm açılmam vardı.3 hafta bu sekılde gezdım.38 haftada fob denılen alerjik bır hastalık oldum.gebelıkten kaynaklanıyormuş.doktora gıttık doktorda gebelıgı sonlandırmalıyız dedı.yoksa daha da ılerısı olabılır dedı.39.haftama gırdıgımde doktor gun verdı.benım kızımda sankı o gunu bılmış gıbı hazırlıklara başladı.epidural normal doğum olucaktı.sabah hastaneye gıtmeden nışanım geldi.ama hıc sancım yoktu.o gun hastaneye gıttık.nstye bağladılar.nst de sancılarım yüksek çıkıyordu ama ben hıcbırsey hısstemıyordum.doktor bekleyelim bu sekılde bugun gelır bebek dedi.hastanede kahvemızı ıctık güzel güzel sohbet ettık ve tekrar odama çıktım.dogum ıcın hazırlıklara başladık.epidural takdılar.ben tabı korkudan sureklı ağlıyordum.normal doğum ıstememıştım korkudan ve utançtan dolayı.doktorum bayandı ve cok tatlı bır doktordu.hep benı teslli ettı.epidural takıldı ancak yapılmadı.ben hafıf hafıf sancıları hıssetmeye başlamıştım.acılmam 5 cm olmuştu.doktor kontrole geldi ve cok az kaldı başlıyacak dedı.kapıdan daha cıkmadaan benım sancılar tavan yaptı.sankı kemıklerımı kırıyorlardı.ben feryat fıgan ağlıyordum.doktor hemen dondu.tekrar baktı oo bebek geliyor dedı.benı hemen doğumhaneye götürüyorlardı.ben epidural yapın ne olur dıye bağırdığımı hatırlıyorum.eşimle birlikte zar zor hemen doğumhaneye yetiştirdiler.doğum masasına oturmaya çalışıyordum doktor sakın nefes alma dıyordu.doğum masasına oturdum bide baktım bebeğim dogdu.ben hala ağlıyordum.yavrumda hıckıraa hıckıraa aglıyaraak dogdu.o an tarıfsız.5 dakıka cektım sancıyı ama o anı hayatım boyunca unutamam.bu arada epiduraal yapılamadı.anestezıcı gelene kadar benım doğum bıtmıstı.dıkışım olmadı.ıcten yarım dıkış attığını soyledı doktor.hemen ayağa kalktım zaten.allaha sukur sutumde geldi.eger kızım böyle acelecı davranmasaydı bana yardımcı olmasaydı ben bu normal doğumu yapamazdım.doktoruma bınlerce kez suredıyorum.işte benımde böyle bır hıkayem var.kızım buyuyor.ve bız onunla cok mutluyuz.....o herşeye değer.allah herkeze kolay doğumlar nasıp etsın.
Bnde ayni cnm beklemedeyim :) gununu. Bekliyo sanirim bizimkide.bnde bi an evel sagliklica kavusalim istiyorum :) bugun esim geliyo o da gelince biraz kafam dagilir diye dusjnuyorum.bide bm anlamiyom cok karnim tas gbi oluyo bu sancimi demk bebekte sakin.bugun oyle. Iste canim :)
amin canım.inşallah sızde rahat bır doğum yasarsınız.Maşallah cnm. Ne güzel bir doğum olmuş. Bebisinde sana yardım etmiş :) Inşallah bizimde böyle olur doğumumuz. Allah analı babalı büyütsün
canım öncelikle hayırlı olsun.allah analı babalı buyutsun.senınle aynı gun doğum yapmıısız.bu arada bışey sorucam.göbek bağımız düştü ancak gobegın ıcınde kan pıhtısı kaldı.nasıl pansuman ediyoruz.yada pansumanın onemı varmı daha sonraa.yıkayabılıyormuyuz.Herkese merhaba :)
Ben de ancak yazabiliyorum.. Bizim bebişimiz de 8 Temmuz'da geldi şükürler olsun.. Normal doğumla geldi köftecik.. :) Epey sancılı bir sürecin sonunda 12 saat sonra geldi..
Ben yoğunluktan ancak yazabiliyorum.. Ev yoğundu ben yoğundum..
Bekleyen arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim en önemli şey evdeki kalabalığa ve strese aldırmayın , ilgilenmeyin sadece kendinize odaklanın kapatın kendinizi ve bebeğinizi özel odanıza.. SAkın ama sakın strese girmeyin.. Her stres o kadar çok etkiliyor ki herşeyi.. Bebeğimiz şu anda doğum kilosunun bir parça altına indi ve bu konuda kendimi ve stresimi sorumlu tutuyorum.. Bu konuda çok ders aldım.. Evde şu anda eşim ben ve bebişimiz var. Kimse kalmıyor.. Daha sakin bir sürece girdik.. Sütüm bir parça azaldığından mümkün olduğunca yediklerime odaklanıyorum..
Şu ana kadar çıkardığım dersleri yazayım belki faydalanan olur :)
- Stresten uzak durun. Her tür stres anında sütü etkiliyor. Lohusalık öyle bir süreç ki bebeğinizin cansuyu olduğunuz gerçeğinden ötürü inanılmaz endişe duyuyorsunuz.. Sakın stres yapmayın yapacaksanız ortamdan uzak durun..
- Lansinoh ve benzeri koruyucu , yenileyici kremleri yanınızdan eksik etmeyin.. Bunlar yara , çatlak olsun olmasın başta sizi koruyacak.
- Doğru emzirme tekniklerine dikkat edin. Yanlış emzirme çatlaklara sebep oluyor ve inanılmaz acılara sebep olabiliyor.
- Bol su için bol su için bol su için.. Bir an bile yediklerinizi ihmal etmeyin.. Hurma, su, kayısı kompostosu, kuru incir ... Süt yapanlar..
- ilk gün sütünüzün az olması yetmediği anlamına gelmez.. 3. günden sonra süt kanallarınız epey bir açılıyor rahat olun..
- Havalar çok sıcak.. Bebekleri sarıp sarmalamayın. Emzirme ve uyku problemleri olabiliyormuş.
- Bebeğiniz uyuduğunda siz de uyuyun.. Bunu bir çok yerde okumuşsunuzdur belki.. Bu cümlenin gerçeklik payı çok yüksek.. Çünkü yorgunluk sütü azaltır..
- Göbek bağı düştükten sonra bize doktor başka ilaçlar verdi sürelim diye.. Göbek bağı düşene kadar alköllü sı ile sildik ama sonrasında bunlara gerek yok.. Bir başka doktor da tam tersine göbek bağı düşünce alkollü suların kullanılmasının zararlı olduğunu söyledi.. Ki araştırdık gerçekten çocukta iyot kaybına sebep oluyormuş..
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Eklemeler de yaparım arada :)
Allah tüm bebişlerimizi analı babalı mutlu sağlıklı büyütsün inşallah , amin :)
Sevgiler
Ewet cnm ark.sanci oluyo oda demistide.10 dk icinde 3,4 kere olursa doktra gidin diyolr.ay bnde diyorumki nisanim gelsede en azindan.oyle anlrim.ilk.olunca neyin.ne oldugunu bilmiyom
Benimde öyle CNmKizlar bebek kusuyor ya sizce normal mi ilk günden
Cnm kendini çok dinleme. Nekadar kendini dinlersen okdr strese girersin ve süreç zorlaşır. Akışına bırak herşeyi. Kendiliğinden oluvercek zatenEwet cnm ark.sanci oluyo oda demistide.10 dk icinde 3,4 kere olursa doktra gidin diyolr.ay bnde diyorumki nisanim gelsede en azindan.oyle anlrim.ilk.olunca neyin.ne oldugunu bilmiyom
Cok haklisin cnm.bn bu ara biraz stres oldum sanirim doggur,adinmi daha laflarindan.esimde geldi sukur biraz onla kafam dagilir insallh :)Cnm kendini çok dinleme. Nekadar kendini dinlersen okdr strese girersin ve süreç zorlaşır. Akışına bırak herşeyi. Kendiliğinden oluvercek zatenAllah nasip ederse en geç 2 hafta sonra alcaz bebislerimizi kucağımıza inş. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik nasılsa. Ha iki hafta sonra ha şimdi ne farkeder Hem bu gunlerimizin tadını çıkaralım çünkü uykusuz günler, emdi emmedi derdi, göğüs yaraları vs. başlıcak. Şimdi dinlendiklerimiz kâr
o muayene cok acidi dun bende 2 hafta once acimamisti bu kadar bende bi tuhafim yaniTutup tutup birakiyorum sanki.limon skiyo gbi oluyorum :) bnmde normldide altran.muayenede cok zorldi acilma varmi diye acmistr o zorlmyla dedim :) ondn sanada sorayim gunumz ayni :)
sagman gerek canim atesin yukselebilir Allah korusun mastit falan olursun emzirme sonrasi gogusler tam bosaltilmaliKızlar Göğüslerim taş gibi oldu, koltukaltlatımda aynı şekilde pazartesi doğum yaptım bebiş hepsini bitiremiyor sanırımne yapmalıyım? Oturdum ağlıyorum şuan sağma makinesi çözüm mü sizce?
Hayırlı olsun canım sizlere de :)canım öncelikle hayırlı olsun.allah analı babalı buyutsun.senınle aynı gun doğum yapmıısız.bu arada bışey sorucam.göbek bağımız düştü ancak gobegın ıcınde kan pıhtısı kaldı.nasıl pansuman ediyoruz.yada pansumanın onemı varmı daha sonraa.yıkayabılıyormuyuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?