2015 Temmuz Anneleri

hayırlı olsun canım gözün aydın..dikişler bir kaç güne rahatlar baya

Maşallah cnm. Ne güzel bir doğum olmuş. Bebisinde sana yardım etmiş :) Inşallah bizimde böyle olur doğumumuz. Allah analı babalı büyütsün

Cnm çok çok çok geçmiş olsun. Zor günler geçirmişsiniz ama çok şükür anlatmışsiniz. Maşallah size. Allah analı babalı büyütsün. Ailecek güzel, uzun, sağlıklı bir ömrünüz olsun inşallah

Napim cnm. Hiçbir belirti yok. Beklemedeyim :) Olsun günü var zaten daha. Acelemiz yok Sen nasılsın?
Bnde ayni cnm beklemedeyim :) gununu. Bekliyo sanirim bizimkide.bnde bi an evel sagliklica kavusalim istiyorum :) bugun esim geliyo o da gelince biraz kafam dagilir diye dusjnuyorum.bide bm anlamiyom cok karnim tas gbi oluyo bu sancimi demk bebekte sakin.bugun oyle. Iste canim :)

Amin canmm cok tesekkur ederim rabbbm evlqdima esime bagisladi beni cok sukur atlattk rabbm kmse yasatmasnn

Maşallah cnm gözünüzaydın:) Allah analı babalı sağlıkla büyütmek nasip etsin prensesini :)

Herkese merhaba :)

Ben de ancak yazabiliyorum.. Bizim bebişimiz de 8 Temmuz'da geldi şükürler olsun.. Normal doğumla geldi köftecik.. :) Epey sancılı bir sürecin sonunda 12 saat sonra geldi..
Ben yoğunluktan ancak yazabiliyorum.. Ev yoğundu ben yoğundum..

Bekleyen arkadaşlarıma tavsiye edebileceğim en önemli şey evdeki kalabalığa ve strese aldırmayın , ilgilenmeyin sadece kendinize odaklanın kapatın kendinizi ve bebeğinizi özel odanıza.. SAkın ama sakın strese girmeyin.. Her stres o kadar çok etkiliyor ki herşeyi.. Bebeğimiz şu anda doğum kilosunun bir parça altına indi ve bu konuda kendimi ve stresimi sorumlu tutuyorum.. Bu konuda çok ders aldım.. Evde şu anda eşim ben ve bebişimiz var. Kimse kalmıyor.. Daha sakin bir sürece girdik.. Sütüm bir parça azaldığından mümkün olduğunca yediklerime odaklanıyorum..
Şu ana kadar çıkardığım dersleri yazayım belki faydalanan olur :)

- Stresten uzak durun. Her tür stres anında sütü etkiliyor. Lohusalık öyle bir süreç ki bebeğinizin cansuyu olduğunuz gerçeğinden ötürü inanılmaz endişe duyuyorsunuz.. Sakın stres yapmayın yapacaksanız ortamdan uzak durun..

- Lansinoh ve benzeri koruyucu , yenileyici kremleri yanınızdan eksik etmeyin.. Bunlar yara , çatlak olsun olmasın başta sizi koruyacak.

- Doğru emzirme tekniklerine dikkat edin. Yanlış emzirme çatlaklara sebep oluyor ve inanılmaz acılara sebep olabiliyor.

- Bol su için bol su için bol su için.. Bir an bile yediklerinizi ihmal etmeyin.. Hurma, su, kayısı kompostosu, kuru incir ... Süt yapanlar..

- ilk gün sütünüzün az olması yetmediği anlamına gelmez.. 3. günden sonra süt kanallarınız epey bir açılıyor rahat olun..

- Havalar çok sıcak.. Bebekleri sarıp sarmalamayın. Emzirme ve uyku problemleri olabiliyormuş.

- Bebeğiniz uyuduğunda siz de uyuyun.. Bunu bir çok yerde okumuşsunuzdur belki.. Bu cümlenin gerçeklik payı çok yüksek.. Çünkü yorgunluk sütü azaltır..

- Göbek bağı düştükten sonra bize doktor başka ilaçlar verdi sürelim diye.. Göbek bağı düşene kadar alköllü sı ile sildik ama sonrasında bunlara gerek yok.. Bir başka doktor da tam tersine göbek bağı düşünce alkollü suların kullanılmasının zararlı olduğunu söyledi.. Ki araştırdık gerçekten çocukta iyot kaybına sebep oluyormuş..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. Eklemeler de yaparım arada :)

Allah tüm bebişlerimizi analı babalı mutlu sağlıklı büyütsün inşallah , amin :)

Sevgiler

yekruye yekruye Cnm bnm karnımda arada taş gibi oluyo. Bio-oil diye watsons' tan aldığım bi yağ var onu sürünce yumuşuyo biraz. Bu taşlasma kasılma demek oluyo sanırım.

canım öncelikle hayırlı olsun.allah analı babalı buyutsun.senınle aynı gun doğum yapmıısız.bu arada bışey sorucam.göbek bağımız düştü ancak gobegın ıcınde kan pıhtısı kaldı.nasıl pansuman ediyoruz.yada pansumanın onemı varmı daha sonraa.yıkayabılıyormuyuz.

yekruye
yekruye Cnm bnm karnımda arada taş gibi oluyo. Bio-oil diye watsons' tan aldığım bi yağ var onu sürünce yumuşuyo biraz. Bu taşlasma kasılma demek oluyo sanırım.
Ewet cnm ark.sanci oluyo oda demistide.10 dk icinde 3,4 kere olursa doktra gidin diyolr.ay bnde diyorumki nisanim gelsede en azindan.oyle anlrim.ilk.olunca neyin.ne oldugunu bilmiyom

Ewet cnm ark.sanci oluyo oda demistide.10 dk icinde 3,4 kere olursa doktra gidin diyolr.ay bnde diyorumki nisanim gelsede en azindan.oyle anlrim.ilk.olunca neyin.ne oldugunu bilmiyom
Cnm kendini çok dinleme. Nekadar kendini dinlersen okdr strese girersin ve süreç zorlaşır. Akışına bırak herşeyi. Kendiliğinden oluvercek zaten Allah nasip ederse en geç 2 hafta sonra alcaz bebislerimizi kucağımıza inş. Yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik nasılsa. Ha iki hafta sonra ha şimdi ne farkeder Hem bu gunlerimizin tadını çıkaralım çünkü uykusuz günler, emdi emmedi derdi, göğüs yaraları vs. başlıcak. Şimdi dinlendiklerimiz kâr

Cok haklisin cnm.bn bu ara biraz stres oldum sanirim doggur,adinmi daha laflarindan.esimde geldi sukur biraz onla kafam dagilir insallh :)

Kızlar Göğüslerim taş gibi oldu, koltukaltlatımda aynı şekilde pazartesi doğum yaptım bebiş hepsini bitiremiyor sanırım ne yapmalıyım? Oturdum ağlıyorum şuan sağma makinesi çözüm mü sizce?

sagman gerek canim atesin yukselebilir Allah korusun mastit falan olursun emzirme sonrasi gogusler tam bosaltilmali

Hayırlı olsun canım sizlere de :)

Bizde de oldu aynı durum.. İlk doktorumuz göbeğin düşmesinden önce ve sonrası için farklı temizleme solisyonları ve pomadları vermisti.. Fakat düzgün anlatamayınca biz kullanamadık. İyiki de kullanamamışız. Böyle 2 gün geçti üzerinden.. Sonra yeni bir doktor edindik ve ona sorduk.. Göbek düştükten sonra verilen alkollü solusyonlar ve pomadlar bebeğin iyot dengesini bozar , tiroide sebep olur sakın kullanmayın dedi.
Yalnız dediğin kan pıhtısı birkaç kere daha olunca doktor bugün tekrar K vitamini yapalım geçer dedi. 2. kez K vitamini yapıldığından beri bu durum tekrar etmedi. İsterseniz siz de sorun doktora canım. Bizim ilk doktorumuz gerek yok dedi ama hastanede hemşireler de aynı şekilde 2 kere yapılması gerekir dediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…