- 3 Temmuz 2015
- 43
- 36
- 3
- Konu Sahibi Hedef65tir
-
- #62.481
Seni nasil korkuttuysaevet her şey normal ve normal doğum planı var. ama bu kadın "bu saate kadar normal doğum başlamadıysa bundan sonra başlaması riskli , hiç bebeğini riske atma en sağlıklısı artık sezaryen" diyince aklım karıştı. senin şuanki durumuna göre doktorun beklemeni söylediyse demek ki korkmaya gerek yok. sonuçta bir anestezi uzmanı mı daha iyi bilecek doktor mu.
Cnm o anestezi uzmanına söyle kendi fikirlerini kendine saklasın. Onun dediği sıkıntılar 41. haftadan sonra oluyo. Sen hiç kafanı bulandirma ve doktoruna güven. Normal doğumda bebek kanaldan geçerken bakteri yutuyo ve bağışıklık sistemi o sayede güçlü oluyo. Ama sezeryanda o kanaldan geçemediği için, direk karnından aldıkları için bakterile karşılaşmiyo ve bağışıklık sistemi normal doğum olanlara göre daha zayıf oluyo. Sezeryan bir doğum şekli değildir. Bizim ülkemizde doğum şekli olarak görülüyo maalesef. Hiçbir gelişmiş ülke sezeryani desteklemez. Bebegin ve annenin hayatı tehlikeye girmedikce hep normal doğum yanlısıdır. Ayrıca Rabbiminde var bi bildiği ki normal doğumu vermiş bize. Hiçbir profesyonel müdahele olmasa bile o donanımla yaratmış bizi. Sen bilirsin ama Rabbin sana verdiği lütuftan mahrum etme kendinide bebeginide. Hem normak dogumda toparlanm sureci daha çabuk. Allah korusun ters giden biseyler olur, sezeryana mecbur kalınır o ayrı. Ozmn tamam. Ama herşey yolundaysa ne gerek var. Fikir istemişsin, nacizane fikrimKızlar fikirlerinize ihtiyacım var.
bugün 39+0 olduk. bana artik sezeryan ol bekleme 40 haftayi diyorlar bi anestezi uzmani var bebek doğumlarına giren bir tanidigim bekleme hemen git yarin sezaryen ol bebeğini al kucağına, bekledikçe bebeğin tehlikeye giriyor, hem bu saatten sonra normal doğumda kordon dolanması riski var, bebeğin yaşlanma deri dökme riski başlıyor bu haftadan sonra dedi kafamı karıştırdı. kendi doktoruma geçen aydan beri gitmiyorum polikliğine gidiyorum. poliklinik doktoru da bana 41 haftaya kadar bekleyecez dedi. şuan herşey yolunda ve normal doğum bekliyoruz yani. ama bu kadının anlattıkları kafamı karıştırdı. ben çok doğum yaptırdım, birçok sorun gördüm 40. haftada normal doğum yapanlarda diyor. offf napim ben şimdi ya...
Iste bukadarCnm o anestezi uzmanına söyle kendi fikirlerini kendine saklasın. Onun dediği sıkıntılar 41. haftadan sonra oluyo. Sen hiç kafanı bulandirma ve doktoruna güven. Normal doğumda bebek kanaldan geçerken bakteri yutuyo ve bağışıklık sistemi o sayede güçlü oluyo. Ama sezeryanda o kanaldan geçemediği için, direk karnından aldıkları için bakterile karşılaşmiyo ve bağışıklık sistemi normal doğum olanlara göre daha zayıf oluyo. Sezeryan bir doğum şekli değildir. Bizim ülkemizde doğum şekli olarak görülüyo maalesef. Hiçbir gelişmiş ülke sezeryani desteklemez. Bebegin ve annenin hayatı tehlikeye girmedikce hep normal doğum yanlısıdır. Ayrıca Rabbiminde var bi bildiği ki normal doğumu vermiş bize. Hiçbir profesyonel müdahele olmasa bile o donanımla yaratmış bizi. Sen bilirsin ama Rabbin sana verdiği lütuftan mahrum etme kendinide bebeginide. Hem normak dogumda toparlanm sureci daha çabuk. Allah korusun ters giden biseyler olur, sezeryana mecbur kalınır o ayrı. Ozmn tamam. Ama herşey yolundaysa ne gerek var. Fikir istemişsin, nacizane fikrim
Seni nasil korkuttuysa
Ben bugun 40 haftaligim ama 42. haftaya kadar beklicez.
Daha zamani varken neden erkene alinirki bi dogum? Bebek nezaman hazirsa ozaman gelir.
Cnm o anestezi uzmanına söyle kendi fikirlerini kendine saklasın. Onun dediği sıkıntılar 41. haftadan sonra oluyo. Sen hiç kafanı bulandirma ve doktoruna güven. Normal doğumda bebek kanaldan geçerken bakteri yutuyo ve bağışıklık sistemi o sayede güçlü oluyo. Ama sezeryanda o kanaldan geçemediği için, direk karnından aldıkları için bakterile karşılaşmiyo ve bağışıklık sistemi normal doğum olanlara göre daha zayıf oluyo. Sezeryan bir doğum şekli değildir. Bizim ülkemizde doğum şekli olarak görülüyo maalesef. Hiçbir gelişmiş ülke sezeryani desteklemez. Bebegin ve annenin hayatı tehlikeye girmedikce hep normal doğum yanlısıdır. Ayrıca Rabbiminde var bi bildiği ki normal doğumu vermiş bize. Hiçbir profesyonel müdahele olmasa bile o donanımla yaratmış bizi. Sen bilirsin ama Rabbin sana verdiği lütuftan mahrum etme kendinide bebeginide. Hem normak dogumda toparlanm sureci daha çabuk. Allah korusun ters giden biseyler olur, sezeryana mecbur kalınır o ayrı. Ozmn tamam. Ama herşey yolundaysa ne gerek var. Fikir istemişsin, nacizane fikrim
Evet canim ilk kez oldum. Bazi doktorlar 36. Haftaya girince yapiyor, bazilari son hafta.canım ilk defamı catı muayenesı oluyorsun.ben 35inci haftadan beri oluyorum.
Cnm bnde catidan snra lekelnme fln.olmdi hatta doktra sordum leke geliyomus o nisanmi diye yok dedi.adet kanin gbi olck oyle gel o zmn demisti.istersen genede sor yada git doktea cnm.bnde hic sumuksu akinti fln.olmuyo.Cati muayenesi olmustum dun. Dunden beri kahverengi akintim var.
(10 gundur zaten sumuksu yogun beyaz akintim vardi.)
Dunden beri adet agrisi gibi agrim var. rahatsiz edici bise degil ama hissediyorum. sanci degil anlayabiliyorum.
Cati muayenesinden sonra lekelenme ne zaman gecti? Agriniz oldu mu?
Bendede hic lekelenme olmadi. Yumusaklikta yokmus acilmada yokEvet canim ilk kez oldum. Bazi doktorlar 36. Haftaya girince yapiyor, bazilari son hafta.
Zaten ultrasondan rahim agzi acikligi var mi ona hep bakiyordu. Eliyle yumusama var mi diye bakti ama yokmus :s
Kanama olabilir mi diye sordum dun cikmadan. Olabilir dedi. Aramami gelmemi gerektrecrk bi durum mu peki dedim hayir dedi.Cnm bnde catidan snra lekelnme fln.olmdi hatta doktra sordum leke geliyomus o nisanmi diye yok dedi.adet kanin gbi olck oyle gel o zmn demisti.istersen genede sor yada git doktea cnm.bnde hic sumuksu akinti fln.olmuyo.
Ay aynen canim. Ama beni 41 i bekletmeyecek.Bendede hic lekelenme olmadi. Yumusaklikta yokmus acilmada yok41 bekleyebilirz dedi
evet her şey normal ve normal doğum planı var. ama bu kadın "bu saate kadar normal doğum başlamadıysa bundan sonra başlaması riskli , hiç bebeğini riske atma en sağlıklısı artık sezaryen" diyince aklım karıştı. senin şuanki durumuna göre doktorun beklemeni söylediyse demek ki korkmaya gerek yok. sonuçta bir anestezi uzmanı mı daha iyi bilecek doktor mu.
Haklisin cnm.bnde de ne acilma ne yumusama var.dun kasildi bayagi bugun sakiniz bi durum yok akintim dedigim gbi hic yok.beklicez sagliklica bizde kavussaydik bi.Kanama olabilir mi diye sordum dun cikmadan. Olabilir dedi. Aramami gelmemi gerektrecrk bi durum mu peki dedim hayir dedi.
Akinti dogumun yaklastigini soyluyo diyorlar ama gelen yok :))
Tum belirtilerden sonra sezeryana kalmak cok sinirumarim hayirlisi olur kalanlarimiz icin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?