- 29 Kasım 2014
- 148
- 32
- 38
- 40
limonata gibi olan iyi yine..birde portakalli var ben onu icmistim tatlisiz duramayan, tatli muptelasi olan ben onu icerken cigerlerim bogazim yandi tutustu resmen...o kadar agir sekerli yani...bu sefer limonlu icerim yukleme yapilirsa...yandık ozaman bende zor içerım kaclık yuklee yapıldı sana?
bana hiç sormadılar direkt limonlu yaptılar canım. bir de 50lik yapıldı bana belki senin aldığın dozaj da daha yüksek olabilirlimonata gibi olan iyi yine..birde portakalli var ben onu icmistim tatlisiz duramayan, tatli muptelasi olan ben onu icerken cigerlerim bogazim yandi tutustu resmen...o kadar agir sekerli yani...bu sefer limonlu icerim yukleme yapilirsa...
bana sordular limonlumu portakallimi diye..bende portakalli portakal suyuna benzer digeri eksidir diye onu sectim :) bin pisman oldum tabi...dozu ne kadardi hatirlamiyorum ama bir kere yapilmisti ve yuksek cikmayinca dahada yapmadilar...bana hiç sormadılar direkt limonlu yaptılar canım. bir de 50lik yapıldı bana belki senin aldığın dozaj da daha yüksek olabilir
anladım canım. işte bazı doktorlar da direkt 75lik yapıyormuş tekrar tekrar yapmayayım diye ondan dedim.bana sordular limonlumu portakallimi diye..bende portakalli portakal suyuna benzer digeri eksidir diye onu sectim :) bin pisman oldum tabi...dozu ne kadardi hatirlamiyorum ama bir kere yapilmisti ve yuksek cikmayinca dahada yapmadilar...
Neden istiyorlar bu şeker yüklemesini anlamış değilimfazla değil canım 50 lik yapıldı zaten onda sorun çıkarsa arttırıyorlarmış. çok şükür benim iyi çıktı. ama çok içinde büyütme yanına kolonya falan al her ihtimale karşı bulanırsan onu koklarsın...
Ben özelde yaptırmıştım şeker yüklemesini. 75 lik yapıldı banada.anladım canım. işte bazı doktorlar da direkt 75lik yapıyormuş tekrar tekrar yapmayayım diye ondan dedim.
aslında yurtdışında da yapılıyor. avrupa ve amerikada. ama biraz da canan karataydan ötürü bizde insanların kafası bulanmış durumda. en azından önce kan testiyle bakın veya düşük doz uygulayın denilebilir. direkt yüksek doz uygulatmak yerine. ben zaten benimkinin düşük çıkacağını biliyordum ama benimkine de bakıldı ama en düşük doz 50lik o uygulandı. bir arkadaşımda da önce kana bakıldı. değerleri çok yüksek çıkınca yükleme yapıldı.Neden istiyorlar bu şeker yüklemesini anlamış değilimgerekllğine nasıl karar veriliyor?dünya sağlık örgütünde böyle bi rutin yok.genetik yatkınlık,annenin şeker seviyesi,tansiyon vb gibi bazı gerekçeler aranıyor.oysa bizde her gebeye rutin uygulanıyor.sonuçları,bebek ve doğumu üzerindeki tesirlerine bakılmıyor bence.büyük konuşmayayım ama bu kez aynı tuzağa düşmicem,yaptırmayı düşünmüyorum.kobaya çevirdiler bu ülkenin insanlarını.
onlar muhtemelen tekrar etmeyelim de bir seferde yapalım diye öyle yapmışlardır...Ben özelde yaptırmıştım şeker yüklemesini. 75 lik yapıldı banada.
Vayy limonlu portakallida var yani tecrubeli hamilelik baska oluyorlimonata gibi olan iyi yine..birde portakalli var ben onu icmistim tatlisiz duramayan, tatli muptelasi olan ben onu icerken cigerlerim bogazim yandi tutustu resmen...o kadar agir sekerli yani...bu sefer limonlu icerim yukleme yapilirsa...
evet sec begen ic :)Vayy limonlu portakallida var yani tecrubeli hamilelik baska oluyor
Aynen,kadın konuşup duruyor.mecburen ister istemez insan terddüt ediyor.erken doğum nedeni diyor şeker yüklemesi.bakıyorum,sadece kendi kardeşlerimde benle beraber 7 doğum oldu,hiç biri dmiyadında değil.hepsi 2-3 hatta 4 hafta erken.artı bebeğin birey olarak ileride şeker hastası olması ihtimali çok yüksek oluyomuş.tabi bunun doğruluğunu şimdiden bilmek zor belki ama ihtimal dahide olsa insan göze almak istemiyor.olmazsa olmaz bi test değil bence.oğlumda o testi yaptırdığımda hatırlamıyorum kaçlık yükleme yapılmıştı ama o gün kendime gelemiştim,baygınlık gelmişti resmen.iğrençtiaslında yurtdışında da yapılıyor. avrupa ve amerikada. ama biraz da canan karataydan ötürü bizde insanların kafası bulanmış durumda. en azından önce kan testiyle bakın veya düşük doz uygulayın denilebilir. direkt yüksek doz uygulatmak yerine. ben zaten benimkinin düşük çıkacağını biliyordum ama benimkine de bakıldı ama en düşük doz 50lik o uygulandı. bir arkadaşımda da önce kana bakıldı. değerleri çok yüksek çıkınca yükleme yapıldı.
Seker yüklemesi ben de istemiyorum ama doktorum 50 lik yaptir dedi.
Onu dinlemeyip karşıma almakta istemiyorum ne yapıcam bilemiyorum.
Cals d 3 iciyorum o bile cok tatlı geliyor bana.
Bunu yaptırmayan bi akrabamın bebeği karnında öldü 3 gün kala sezaryene sebep hamilelik şekeri yani dünyada olmaması beni ilgilendirmiyo bunu mutlaka isticem doktorların keyfi yaptığını sanmıyorum ..Neden istiyorlar bu şeker yüklemesini anlamış değilimgerekllğine nasıl karar veriliyor?dünya sağlık örgütünde böyle bi rutin yok.genetik yatkınlık,annenin şeker seviyesi,tansiyon vb gibi bazı gerekçeler aranıyor.oysa bizde her gebeye rutin uygulanıyor.sonuçları,bebek ve doğumu üzerindeki tesirlerine bakılmıyor bence.büyük konuşmayayım ama bu kez aynı tuzağa düşmicem,yaptırmayı düşünmüyorum.kobaya çevirdiler bu ülkenin insanlarını.
Canan karatay yüzünden ölen biri var şu an mahkemeye verildi o kişinin ailesi tarafından kadın kanal kanal dolaşıp şov yapıyo oturup kendini nr zaman geliştiriyo acaba :) ben inanmıyorum ona ..Aynen,kadın konuşup duruyor.mecburen ister istemez insan terddüt ediyor.erken doğum nedeni diyor şeker yüklemesi.bakıyorum,sadece kendi kardeşlerimde benle beraber 7 doğum oldu,hiç biri dmiyadında değil.hepsi 2-3 hatta 4 hafta erken.artı bebeğin birey olarak ileride şeker hastası olması ihtimali çok yüksek oluyomuş.tabi bunun doğruluğunu şimdiden bilmek zor belki ama ihtimal dahide olsa insan göze almak istemiyor.olmazsa olmaz bi test değil bence.oğlumda o testi yaptırdığımda hatırlamıyorum kaçlık yükleme yapılmıştı ama o gün kendime gelemiştim,baygınlık gelmişti resmen.iğrençti
Doktoruna sor tabi ama ikiz bebek bu allah korusun yerleşme devam ediyo gitmen şart mı9+4 oldum bugün ikizlerime kızlar haftaya Salı günü 3 saatlik sehirdisina çıkmam gerekiyor doktorumu arayıp soracagim sizce bi sıkıntı olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?