Canim is icin mecburum normalde ben zaten kontrole lere de il dışına gidiyorum 2 saatlik yola..bunda 3 saate gitcem ama.otobusle değil eşimle gitcem inşallah bişe olmazzzDoktoruna sor tabi ama ikiz bebek bu allah korusun yerleşme devam ediyo gitmen şart mı
Kanaman varsa gitmeni tavsiye etmem. Doktorum bana yasaklamıştı. Tabi bende kanamalar oluyordu.9+4 oldum bugün ikizlerime kızlar haftaya Salı günü 3 saatlik sehirdisina çıkmam gerekiyor doktorumu arayıp soracagim sizce bi sıkıntı olur mu
Yok canım kanamam yok cok sukur hic olmadi haftaya 11.haftama giriyorum riski atlatmis oluyormuyum acabaKanaman varsa gitmeni tavsiye etmem. Doktorum bana yasaklamıştı. Tabi bende kanamalar oluyordu.
Valla canım ikiz gebelik tek başına riskli gebelik olarak görülüyor. Ben belirli aralıklarla kanamam olunca heyet raporu alıp işi bırakmıştım.Yok canım kanamam yok cok sukur hic olmadi haftaya 11.haftama giriyorum riski atlatmis oluyormuyum acaba
Anladım canım kaçıncı haftalarda oldu kanamanValla canım ikiz gebelik tek başına riskli gebelik olarak görülüyor. Ben belirli aralıklarla kanamam olunca heyet raporu alıp işi bırakmıştım.
5-11... Benim 20. Haftaya kadar lekelenmelerim sürmüştü. Tabi bu bir standart değil. Sende hiç olmayabilir canım. Sen genede kendine dikkat et. İşler yavrularımızdan önemli değil.Anladım canım kaçıncı haftalarda oldu kanaman
sana yüksek yükleme de yapmış olabilirler. ben de korktum açıkçası yaptırmadan önce. ama ikiz olunca bir de şeker olayı daha ciddi diye yaptırayım dedim. düşük dozda yaptırırsan ondaki şeker bir dilim pastadan da daha az aslında. ben zaten tatlı yemediğim için hamileliğim boyunca bana o bile fazla ama neticede glikoz şurubunu kafaya dikmiyoruzAynen,kadın konuşup duruyor.mecburen ister istemez insan terddüt ediyor.erken doğum nedeni diyor şeker yüklemesi.bakıyorum,sadece kendi kardeşlerimde benle beraber 7 doğum oldu,hiç biri dmiyadında değil.hepsi 2-3 hatta 4 hafta erken.artı bebeğin birey olarak ileride şeker hastası olması ihtimali çok yüksek oluyomuş.tabi bunun doğruluğunu şimdiden bilmek zor belki ama ihtimal dahide olsa insan göze almak istemiyor.olmazsa olmaz bi test değil bence.oğlumda o testi yaptırdığımda hatırlamıyorum kaçlık yükleme yapılmıştı ama o gün kendime gelemiştim,baygınlık gelmişti resmen.iğrençti
Kesinlikle katiliyorum....En azindan bir sorun varsa bastan bilip onlem aliriz ,doktorum gerek gorurse elbette yaptiricam bende...Bunu yaptırmayan bi akrabamın bebeği karnında öldü 3 gün kala sezaryene sebep hamilelik şekeri yani dünyada olmaması beni ilgilendirmiyo bunu mutlaka isticem doktorların keyfi yaptığını sanmıyorum ..
Kızlar, bu gaz ve şişkinlik konusunda herhangi bir tıbbi destek alan,doktor önerisi olan varmı?özellikle akşamları ya da çok ayakta kaldığımda,gezerken fln gerginlikten,şişkinlikten çatlayacak gibi oluyorum.karnıma dokunduğumda davul gibi gergin oluyo.nefesim tıkanıyo.bi lokma yesem bi tencere yemiş gibi tıkanıyorum.sabah tartımla akşam tartım arasında 3 kg fazla çıkıyo.gaz deseniz artık sırtıma ateşle yaklaşma diye tabela asıcamgazman gibi geziyorum resmen ve yinede rahatlamıyorum.şöyle aralıksız beş dk gaz çıkarsam anca sinicek gibi bağırsaklarım.çıkmıyo da bide.karnımda dolanıp duruyo.geçen sefer dr a bahsettiğimde buna ikiz gebeliğin neden olduğu şeklinde açıklamar yaptı ama herhangi bir öneride bulunmadı.gaz korkusundan süt içmiyorum resmen
omertcan canim ayni durumdayiz maalesef doktorum bol.bol gun kurusu yiyebilirsin dedi birde bitkisel laxa fiber diye bi toz yazdi onu da ben cok duzenli kullanamiyorum ilik veya sicak suyun icine karistirilmasi lazim belki o yuzden faydasini pek goremedim laxa fiber i doktoruna istersen sor
Anladım Sağol cevap verdiğin için tabi önemli değil ama zorunluyum ben de şaşırdım ne yapacagimi çok kötü denk geldii Allahtan hayırlısı korur inşallah bebekleri5-11... Benim 20. Haftaya kadar lekelenmelerim sürmüştü. Tabi bu bir standart değil. Sende hiç olmayabilir canım. Sen genede kendine dikkat et. İşler yavrularımızdan önemli değil.
Aynen o dediğin gibi,resmen baklava şerbetini kafama dikmiş gibiydimsana yüksek yükleme de yapmış olabilirler. ben de korktum açıkçası yaptırmadan önce. ama ikiz olunca bir de şeker olayı daha ciddi diye yaptırayım dedim. düşük dozda yaptırırsan ondaki şeker bir dilim pastadan da daha az aslında. ben zaten tatlı yemediğim için hamileliğim boyunca bana o bile fazla ama neticede glikoz şurubunu kafaya dikmiyoruzay düşüncesi bile midemi bulandırıyor sen kararını verirsin ama doktorunla bir konuş bakalım o ne diyecek...
Aman ne bilelim artık beynimiz bulandı bilgi kirliliğindenCanan karatay yüzünden ölen biri var şu an mahkemeye verildi o kişinin ailesi tarafından kadın kanal kanal dolaşıp şov yapıyo oturup kendini nr zaman geliştiriyo acaba :) ben inanmıyorum ona ..
Keyfi niye yapsın canım,dr a faydası ne?ben sadece her gebede şartmış gibi gereliliği üzerinde çok kafa yormadıklarını düşünüyorum.bulgu şüphesi taşıyan gebelere,ailesinde şeker geçmişi olana,kilolu,tansiyon problemli ve en önemlisi kanda şeker testi riskli çıkan gebelerde istenebilirBunu yaptırmayan bi akrabamın bebeği karnında öldü 3 gün kala sezaryene sebep hamilelik şekeri yani dünyada olmaması beni ilgilendirmiyo bunu mutlaka isticem doktorların keyfi yaptığını sanmıyorum ..
Bunu yaptırmayan bi akrabamın bebeği karnında öldü 3 gün kala sezaryene sebep hamilelik şekeri yani dünyada olmaması beni ilgilendirmiyo bunu mutlaka isticem doktorların keyfi yaptığını sanmıyorum ..
benim de hala karar veremediğim iki konu canım. ama sanırım puset olarak yan yana baston pusetlerden alacağım. chicco nun var fena değil. göğüs pompası da hala muallakta...Ufff hala gogus pompasinda kararsiz kaldim birde puset oto koltuklarinda karar sizim pahslisinimi alsam ucuzlardanmi.siz neler aldiniz bu konularda
Canım simdi ender saraç açıkladı kesinlikle herkese yapılmalı dedi bi kereye mahsus bi şey sonuçta dedi..bir de çoğu kadında şeker hastalığı ilk gebelikte ortaya çıkarmış kesinlikle yaptırın dedi ki ben zaten kesinlikle istiyorum hamileyken çikolata tatlı da tüketiliyo sonuçta Allah saglıkla zamanında doğmalarını nasip etsin..Keyfi niye yapsın canım,dr a faydası ne?ben sadece her gebede şartmış gibi gereliliği üzerinde çok kafa yormadıklarını düşünüyorum.bulgu şüphesi taşıyan gebelere,ailesinde şeker geçmişi olana,kilolu,tansiyon problemli ve en önemlisi kanda şeker testi riskli çıkan gebelerde istenebilir
Uygun pompalar alsak nolcak var mı tecrübe eden yoksa illa elektrikli mi olsunGöğüs pompasında istediğim modele karar verip eğer ihtiyac olursa hemen almayı düşünüyorum ben. Eğer zamanında gelirler ve emebilirlerse hiç kullanılmayacak çünkü.
Bilmiyorum şimdilik böyle düşündüm basit bir Manuel pompa alırım alırım belki ilk anlar icin.
Birde dediğiniz o besleme apartman nasil bisey
Şırınga gibi mı kasık gibi bisey mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?