Bakın,iyi niyetimi muhafaza etmeye çalışırken iğneleyici ve yerici laflarla iyi niyeti suistimale gerek yok.çizginizi koruyun rica ediyorum.burada herkes bilgisi ve tecrübesi üzere paylaşım ve tavsiyelerde bulunuyor.bilmeyen ya da yanlış bilende araştırıp kendini geliştirme imkanı buluyor. paylaştığınız linkte de yazdığı üzre "bu bilginin hiçbir bilimselliği yok".çünkü yeterli araştırma yapılmamış.sadece barındırdığı maddeden ibaret bir yorum bu.sahih bilgilerden yola çıkarsanız gereksiz bilgi kirliliğini önlemiş olursunuz.konu şahsım adına kapanmıştır.sağlıcakla....http://bebekveben.com/dogumu-baslatmak-icin-dogal-yontemler/
haklisiniz doktorlar bile celiskiye duserken zaten erken dogum riski olan birine rahim kasilmasina sebep olan bir meyve onermek cok mantikli....
Bende hanimefendi cizgimden cikmak istemedigim icin size uzun uzun yazmaya gerek bile gormuyorum ve konuyu kapatiyorum....Bakın,iyi niyetimi muhafaza etmeye çalışırken iğneleyici ve yerici laflarla iyi niyeti suistimale gerek yok.çizginizi koruyun rica ediyorum.burada herkes bilgisi ve tecrübesi üzere paylaşım ve tavsiyelerde bulunuyor.bilmeyen ya da yanlış bilende araştırıp kendini geliştirme imkanı buluyor. paylaştığınız linkte de yazdığı üzre "bu bilginin hiçbir bilimselliği yok".çünkü yeterli araştırma yapılmamış.sadece barındırdığı maddeden ibaret bir yorum bu.sahih bilgilerden yola çıkarsanız gereksiz bilgi kirliliğini önlemiş olursunuz.konu şahsım adına kapanmıştır.sağlıcakla....
Çok geçmiş olsun canım yanş rahim agzın incelmiş öyle mi kaç cm e düşlmüş peki ayrıca üzülme 30 31 haftada doğup çok iyi olan bebekler var hem kimse bilemez evde yat belki 35 i bile görürsün dua et 28 haftayı gecen bebekler yaşıyır çok şükür ben de bu korkularla iç içeyim..az önce eve cıktım e yatıs verdı.belkı doğum 3-4 hafta ıcınde olabılır dedıçok üzülüyorum
Kızlar burda hepimiz duydugumuzu yazıyıruz yanlışsa düzelten çıkıyo bilgi sahibi oluyoruz ne güzel işte alıncak bi şey yok bence hepimiz özel anneleriz çünkü çoğuluz ..hepimiz de malesef 2 kat stresliyiz..lütfen küsüşmeyelim :)Arkadaslar burda nedense böyle bir şey oluyor.
Bende amann bonservis diyorum kendime ama iki kez yasadım.
Omertcanin dediği gibi sadece bilgimizi paylaşıyoruz.
Kimsenin katılma mecburiyeti yok yada sen bilmezsin benim bildigimdogru seklinde davranmaya hakkı yok herkesin bilgiye ulaşma şansı var
Kimse zorla bisey yaptirmiyor isteyen yapar doktoruna sorar yada yapmaz.
Sanal bir ortam ama yinede insan kırılıyor takiyor kafaya belkide hormonlardan.
Bende iki kez yasadım
Biri seker yüklemesi bebege zararlı ben buna inanıyorum dediğim icin.
Digeri de bir arkadasa günde 15 tane hurma yeme sekerin yükselebilir dediğim icin. Bana şekeri yükseltmeyin tek şeydir hurma araştırın bilimsel konusun gibi bir üslup kullandı... Hiç bilimsel bir yazı bulamadım gülüp geçmeyi sectim :)
Ama biriktirmişim burcum gereği pek susamam bak yine fırsat bu fırsat döküldüm
Neyse herkes inandığını yapmakta özgür kimsenin kötü niyeti yok herkes birbiri icin iyi olsun istiyor tüm iyilikler digerlerine umut verirken birimize bisey olması bana da olursa diye kaygı yaratıyor.
Herkese saglikli bir hafta saglikli mutlu bir süreç olsun insallah
Bana şurup yazdı canım ..Kızlar bu kan yapıcı haplar delirtiyo beniafedersiniz tuvalete beton döküyorum sanki,sert,taş gibi büyük abdestim.bu kadar kabızlık ve ıkınmak zorunda kalmak bir gebe için hiç iyi şeyler değil.meyveden geri gelmiyorum,yoğurt,yeşillik,bol su,kuruyemiş vs herşeyi bolca tüketiyorum ama çare yok.bu konuda dr undan farklı bir öneri almış olan yada kendince çözüm üretmiş olan varmı?
Taze olarak salatalarda tüketiyorum ama elime alıp öyle hatur hutur yiyemem dereotunuBana şurup yazdı canım ..
ben dereotu ve rokayı iyice yıkayıp yiyerek çözüyodum işe yarıyo ama sıkıldım tatlarından
SormaAnanasın çelişkili oldugunu biliyorum kimi ye diyo kimi yeme diyo ben çelişki varsa kaçıyorum muz rahmi kuvvetlendiriyo herkes hemfikir muz yenilse daha iyi tabi o da kabız yapabiliyooo ayyy ne zor işimiz 36 haftayı görsek kurtulsak ..
Çeliskili olan seylerden kacmak lazim bende tam bunu demek istemistim...birde erken dogum riski varsa ekstra dikkat gerekiyor tabi...Rabbim bebeklerimizi korusun...Ananasın çelişkili oldugunu biliyorum kimi ye diyo kimi yeme diyo ben çelişki varsa kaçıyorum muz rahmi kuvvetlendiriyo herkes hemfikir muz yenilse daha iyi tabi o da kabız yapabiliyooo ayyy ne zor işimiz 36 haftayı görsek kurtulsak ..
Haklısın valla eskiler ne iyiymiş ya doğururlarmış ardı ardına düşünmeden...Sormahamilelik,çocuk bakımı,doğum,beslenme.... her kafadan bi ses bu konularda.kime inanıcağımızı şaşırdık bence herşey fazla detaya inmekten oluyor.bu kadar kurcalanırsa herşeyin muhakkak bi zarar noktası bulunabilir."efendim muz rahmi kuvvetlendirir fakat kabızda yapar,kabız olursan ıkınırsın,ıkınırsan rahim ağzın açılır,rahim ağzın açılırsa pırt diye doğuruverirsin mazallah!!..." Varsayımların sonu yok.Herşeyi biyere bağlamak pekala mümkün.o yüzden ben de kişi kendi kararını kendisi hekimiyle hemfikir olarak verir diyorum.isteyen istediğini yesin yada yemesin
Ahh o erken doğum riski olmasaydı güle oynaya geçirirdim günlerimi şimdi korku filmi gibiyim dün bebek giysilerinde çok heveslendim sonra bıraktım gözlerim doldu dedim eskiden hamile değilim diye ağlar alamazdım şimdi korkudan..Çeliskili olan seylerden kacmak lazim bende tam bunu demek istemistim...birde erken dogum riski varsa ekstra dikkat gerekiyor tabi...Rabbim bebeklerimizi korusun...
Bana verdiğş şurup ya tere de deneyebilirsin dereotu zor sevmeyene..tere de acı hafig tuvalete iyi..Taze olarak salatalarda tüketiyorum ama elime alıp öyle hatur hutur yiyemem dereotunuroka hariç,onu çok seviyorum.ya aç karnına özellikle meyve yiyorum,belki etkiler boş mideyle diye ama tık yok şuruptan kastınız duphalac ise o bende işe yaramıyor(kullanmıştım geçtiğimiz yıllarda).ama hapı iyi geliyor,bekunis.ona müsade varmı bilmiyorum.
Sonuna kadar katılıyorum size.niyetimiz kimseyi yermek,kırmak,ukalalık yapmak ya da akıl dâneliği yapmak değil.daha öncede dediğim gibi,burada herkes farklı bakış açılarını görmek,değerlendirmek ve kendiside bir birey,bir fikir olarak mevcudiyetini belirtmek üzere burada.7 yaşında bir oğlum var,herşeyi gördüm geçirdim,bilmediğim şey yok desem zaten burada olmam.hala ve hala yeni bişeyler öğrenmeye hevesli olarak konuşmalara dahil olmaya,sormaya,cevaplamaya gayret ediyorum.Arkadaslar burda nedense böyle bir şey oluyor.
Bende amann bonservis diyorum kendime ama iki kez yasadım.
Omertcanin dediği gibi sadece bilgimizi paylaşıyoruz.
Kimsenin katılma mecburiyeti yok yada sen bilmezsin benim bildigimdogru seklinde davranmaya hakkı yok herkesin bilgiye ulaşma şansı var
Kimse zorla bisey yaptirmiyor isteyen yapar doktoruna sorar yada yapmaz.
Sanal bir ortam ama yinede insan kırılıyor takiyor kafaya belkide hormonlardan.
Bende iki kez yasadım
Biri seker yüklemesi bebege zararlı ben buna inanıyorum dediğim icin.
Digeri de bir arkadasa günde 15 tane hurma yeme sekerin yükselebilir dediğim icin. Bana şekeri yükseltmeyin tek şeydir hurma araştırın bilimsel konusun gibi bir üslup kullandı... Hiç bilimsel bir yazı bulamadım gülüp geçmeyi sectim :)
Ama biriktirmişim burcum gereği pek susamam bak yine fırsat bu fırsat döküldüm
Neyse herkes inandığını yapmakta özgür kimsenin kötü niyeti yok herkes birbiri icin iyi olsun istiyor tüm iyilikler digerlerine umut verirken birimize bisey olması bana da olursa diye kaygı yaratıyor.
Herkese saglikli bir hafta saglikli mutlu bir süreç olsun insallah
Öyle yapayım olmazsa.dr lada konuşmaya korkuyorum,her taraf ilaç oldu.oğlumda vitamin,demir ve mide dışında hiç bir hap kullanmadım.bu kez ilaçlarla ayaktayız resmenBana verdiğş şurup ya tere de deneyebilirsin dereotu zor sevmeyene..tere de acı hafig tuvalete iyi..
Sorma... Şimdiki çocuklarda bu sebeplerden dolayı tel maşa büyüyolar.havadaki nemden hasta oluyolar sıcacık kaloriferli evlerde.her türlü meyve,sebzeye ulaşmak mümkünken,kılık kıyafetleri özenle seçilmişken... Biz öylemiydik.tek odada yanan sobayla ısınır,buz gibi odalarda ders çalışırdık.annelerimiz ne şartlarda dünyaya getirmişler bizi.özel ne gezer o yıllarda,bi odada 5 kişi doğurmuşlar hastanelerde...aaahh,ah!Haklısın valla eskiler ne iyiymiş ya doğururlarmış ardı ardına düşünmeden...
Bizim asansör 8 kişilikmiş içine rahat sığıyor bizim pusetimizBizim 4 kişilik ama artık aşağıda kapıcı dairesine koyarım kitlerim eve çıkarmam..tek başıma gezdiricem cunku inş..
ben zaten aşağı yukarı senin haftalarındayken yaptırmıştım. geç kalmış sayılmazsın.Arkadaslar şu şeker testini yaptirmayan doktor varmidir acaba?hani gerek gormedikleri suphelenmedikleri icin hastasina hic yaptirmayan?(yuklemeyi demiyorum yalniz sadece test)
benden hala boyle bir ter yaptirmami istemedi doktorum.her ay recete yaziyor bircok test istiyor ama o yok..birdahaki randevumda 28 haftalikken ,gec olmuyormu biraz? arkadasima 6. ayinda yaptirmisti doktoru seker cikinca dikkat etmisti o da ...bende tatliya cok duskunum varsada bilmiyorsam onlem almiyorsam cok kotu olur...Varmi benim kadar gec yaptiran yada hala yaptirmamis olan?
bana da şurup yazdı şu ufak ufak şişelerde tek içmelik olanlardan mı?Bana şurup yazdı canım ..
ben dereotu ve rokayı iyice yıkayıp yiyerek çözüyodum işe yarıyo ama sıkıldım tatlarından
bence artık yavaş yavaş almaya başla canım ya sonra çok sıkışıyor. ben 20. haftada başladım ona rağmen bitmiyor bir türlü...Ahh o erken doğum riski olmasaydı güle oynaya geçirirdim günlerimi şimdi korku filmi gibiyim dün bebek giysilerinde çok heveslendim sonra bıraktım gözlerim doldu dedim eskiden hamile değilim diye ağlar alamazdım şimdi korkudan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?