Cok gecmis olsun canim insallah 36 lari gorursun hic moralini bozma bebeklerin icin iyi ol.Dun de n beri hasranede yatiyorum rahim daralmasi varmis erken dofum tehtidinden.ciger gelistirici igne oldum iki kur.serumlar igne ler yoruldum
Insallah sen de 36 lari gorursun canim iyi dusunun iyi olsun keyifle de bebeklerine kiyafet alirsin insallah.Ahh o erken doğum riski olmasaydı güle oynaya geçirirdim günlerimi şimdi korku filmi gibiyim dün bebek giysilerinde çok heveslendim sonra bıraktım gözlerim doldu dedim eskiden hamile değilim diye ağlar alamazdım şimdi korkudan..
45 le hamile kaldim 52 yim simdi cok aldim yaaa.annem sagolsun o bakinca bidehep evdeyim dinleniyorumArkadaslar genel olarak sizin kilo alma durumlariniz nasil ????
masallah cok az almissin canim insallah diger kilolarini da dogumdan sonra verirsin kolayca.Bu konuda öyle dertliyimki,destan yazsam ancadır...Kafaya koymakla ve dert edinmekle alakalı bu kilo işi.ben oğlumu dünyaya getirene kadar kilo sorunu yaşamamış biriydim,bu özgüvenle doğum sonrasıda hiç kafama takmadım kilolarımı.hiç şişman olmadığım için,nasıl olsa zamanla gidecek kendiliğinden gibi bi inancım vardı niyeyse.2 yıldan sonra yaş 27,kilolar baki durumu kafama dank edincede geç kalmış oldum tabi.kilolar yerleşmeden ilk yıl harekete geçmemiş olmam büyük hata oldu.15-20 kg fazlalık öyle dengeli beslenme ıvır zıvırlarla da verilmiyor.çok şey denedim,diyetisyenler,diyet listeleri,spor salonları,olmadı haplar vs ama 3 gidiyosa 5 geri geldi,verdim verdim,bişey olup dengem şaşınca tekrar geri aldım.7 yıldır yoyo gibi gidip geliyodum.en son 76-78lerdeydimki fena değildi son yıllara göre,o sırada sigarayı ve işi aynı aynı anda bırakınca grafik yeniden yukarı doğru eğri çizmeye başladı.kilo,insanı gerçekten mutsuz eden bişey.bunu 7 senedir XL yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum.ne kadar güzel olursanız olun özgüven sarsılması oluyor.bu kez ikizlerde aklıma gelen ilk şey "doğuma kadar ne hale gelirim ben"di.çok dua ettim ve ediyorumda,görüntüyü geçtim,sağlık ve sıhhatim,çocuklarıma faydalı olabilmem adına çok çok az kilo ile sağlıklı bebekler doğurmayı nasip et diye dua ediyorum sık sık.şuana dek dediğim gibi 3-4 kg aralığında bi kilo alımım var.özel hiç bişey yapmıyorum bunun için,sadece Allahın bir lütfu diyorum.tabi umarım bu ivmede devam eder,önümüzdeki aylarda atak yaşamam inşallah.benim değil,evlatlarımın ihtiyacı var buna.inşallah yediklerim hep onlara yarıyodur da o yüzden almıyorumdur...
16. Haftada çok şiddetli bi fıtık tutulması yaşadım,fıtığım olduğundan.10 günde fln kendime geldim.o korkuyla şimdi çok dikkatliyim,bi sıkıntı olmuyor ama ağırlıktan mütevellit sırt ağrısı oluyor tabi.onada en iyi sıcak duş ve uzanmak iyi geliyor.yaptırabilirsen eşinden rica et,akşamları bebe yağıyla sırt masajı yapsın.o da iyi gelir.Kizlar bel ve sirt agriniz var mi? Ben dayanamiyorum agrilara.. Gece uyutmuyor.
Amin canım inşallah.hep beraber fit aneyler olalımCok gecmis olsun canim insallah 36 lari gorursun hic moralini bozma bebeklerin icin iyi ol.
Insallah sen de 36 lari gorursun canim iyi dusunun iyi olsun keyifle de bebeklerine kiyafet alirsin insallah.
45 le hamile kaldim 52 yim simdi cok aldim yaaa.annem sagolsun o bakinca bidehep evdeyim dinleniyorum
masallah cok az almissin canim insallah diger kilolarini da dogumdan sonra verirsin kolayca.
1-1,5 yemek kaşığımıArkadaslar benim cok su gibi akintim vardi hatta gece uykumda geldi pijsmam bile islanmisti dr a gittik bebeklerin suyu iyiydi cok sukur idrar kulturu temiz vajen kulturunde enfeksiyon cikti.crinone jeli kes dedi progestan hap verdi.antibiyotik kullandim fakat eskisi kadar olmasa da gunde tek seferde 1, 1.5 yemek kasigi su gibi akinti geliyor.bugun dr u arayip not biraktim cevap bekliyorum.siz de de oluyor mu boyle?
Tamam canim, sagolasin.. Hamile masaji yaptirayim diyorum, agri bacagima vuruyor, yuruyemiyorum bile. Bugun masaj yapsin bakalim nasil16. Haftada çok şiddetli bi fıtık tutulması yaşadım,fıtığım olduğundan.10 günde fln kendime geldim.o korkuyla şimdi çok dikkatliyim,bi sıkıntı olmuyor ama ağırlıktan mütevellit sırt ağrısı oluyor tabi.onada en iyi sıcak duş ve uzanmak iyi geliyor.yaptırabilirsen eşinden rica et,akşamları bebe yağıyla sırt masajı yapsın.o da iyi gelir.
Ben 6 kilo aldim canimArkadaslar genel olarak sizin kilo alma durumlariniz nasil ????
Fıtığın var sanırım.ne illettir bilirim,süründürür insanı... Bana o dönem kas gevşetici jele izin verdi dr um.her gün önce sıcak duşta ellerimle ovdum kendim kendime,günde bir kaç kez jelden sürdüm,akşamları eşim düzenli olarak bebe yağı ile ovdu,masaj yaptı,masajın ardından da mutlaka bir kuşak yada yün korseyle sardım sıcak kalması için.belini desteksiz bırakma,mutfakta yemek yerken bile arkanda kırlentin olsun.gece yatarkende bacaklarının arasına yastık koyarsan rahatlatıyor.çok geçmiş olsun.Tamam canim, sagolasin.. Hamile masaji yaptirayim diyorum, agri bacagima vuruyor, yuruyemiyorum bile. Bugun masaj yapsin bakalim nasil
Olacak.
bencede hic o kiloda durmuyorsun, sen soylemeyip bana tahmin et desen en fazla 70 derdim heralde :) masallah...boylami alakali acaba ?boyun kacti?omertcan ve C cankurtaran tesekkurler kizlar.bu kadar kilo alinca bunlari duymak cok moral veriyor gercekten.nasil oluyor bilmiyorum herkes bu sekilde 86 olmadigimi soyluyor(neyse ki).birkac farkli tartida boyle cikiyor.kiloya takan biriyim ama bu seferkinde hic kabahatim yok o yuzden rahatim biraz.saglikli beslenip bu kadar kilo aldim.bebislerimiz iyi olsunda iki bebekle verilir diye inanmak istiyorum.
Bilek şişmeleti için aklına geldikçe ayak egzersizi yapabilirsin.flex ve point denen iki hareketi devamlı yap,flex ayak parmaklarını kendine çekmek,pointte ayak parmaklarını olabildiğince ileri uzatmak.ileri-geri yani,özetle.bide boyun hareketi gbi ayak bileğini kendi etrafında dönecekmiş gibi ayağını çevirirsen o da iyi oluyor.allah korusun,şişlikler varislere dönebiliyormuş.4Arkadaslar benim cok su gibi akintim vardi hatta gece uykumda geldi pijsmam bile islanmisti dr a gittik bebeklerin suyu iyiydi cok sukur idrar kulturu temiz vajen kulturunde enfeksiyon cikti.crinone jeli kes dedi progestan hap verdi.antibiyotik kullandim fakat eskisi kadar olmasa da gunde tek seferde 1, 1.5 yemek kasigi su gibi akinti geliyor.bugun dr u arayip not biraktim cevap bekliyorum.siz de de oluyor mu boyle?
Ben boyle biseyi hic yasamadim canim sadece normal akintim hep var ama asiri degil oda normal heralde diyorum cunku hamilelik oncesindede bu vardi zaten bende. Bu aralar gunduzleri is yerinde oldugum icin sirt agrilari badladi biraz biraz. Bide ayak bileklerim sisiyo biraz. Heralde surekli asagi uzatiyorum diyedir. Cuma kontrol var bakalim bunlarida sorucam doktora
evet canim tam 28 haftalik oldugumda doktor kontrolum var...insallah baktirir cunku bu ara canim surekli deli gibi tatli istiyor ve yiyorum...bide seker varsa bu cok buyuk tehlike bebekler icin,insallah yapilincada bisey cikmaz o yuzden bu seker testi konusunda cok hassasim mutlaka yaptirmam lazim...iste bende onu diyorum ...benim kanda aclik kan sekerinede bakilmadi daha hic ilginc degilmi?
C candanote canım benimde henüz hiçbir değerime bakılmadı ama ben cuma günü kontrole gidicem belki o zaman baktırır. Sen yaklaşık 1 ay sonra mı gideceksin tekrar kontrole senle hemen hemen haftalarımız aynı.
Evet, fitigim var, tam da orasi cok agriyor zaten. Hamile yastigi ile hem sirtima hem de bacaklarima destek yapiyorum ama cok agriyor iste. DoktorumFıtığın var sanırım.ne illettir bilirim,süründürür insanı... Bana o dönem kas gevşetici jele izin verdi dr um.her gün önce sıcak duşta ellerimle ovdum kendim kendime,günde bir kaç kez jelden sürdüm,akşamları eşim düzenli olarak bebe yağı ile ovdu,masaj yaptı,masajın ardından da mutlaka bir kuşak yada yün korseyle sardım sıcak kalması için.belini desteksiz bırakma,mutfakta yemek yerken bile arkanda kırlentin olsun.gece yatarkende bacaklarının arasına yastık koyarsan rahatlatıyor.çok geçmiş olsun.
Evet benim hep ıslak 4kez çamaşır yeniliyorum beyaz akıntı..Arkadaslar benim cok su gibi akintim vardi hatta gece uykumda geldi pijsmam bile islanmisti dr a gittik bebeklerin suyu iyiydi cok sukur idrar kulturu temiz vajen kulturunde enfeksiyon cikti.crinone jeli kes dedi progestan hap verdi.antibiyotik kullandim fakat eskisi kadar olmasa da gunde tek seferde 1, 1.5 yemek kasigi su gibi akinti geliyor.bugun dr u arayip not biraktim cevap bekliyorum.siz de de oluyor mu boyle?
Bu konuda öyle dertliyimki,destan yazsam ancadır...Kafaya koymakla ve dert edinmekle alakalı bu kilo işi.ben oğlumu dünyaya getirene kadar kilo sorunu yaşamamış biriydim,bu özgüvenle doğum sonrasıda hiç kafama takmadım kilolarımı.hiç şişman olmadığım için,nasıl olsa zamanla gidecek kendiliğinden gibi bi inancım vardı niyeyse.2 yıldan sonra yaş 27,kilolar baki durumu kafama dank edincede geç kalmış oldum tabi.kilolar yerleşmeden ilk yıl harekete geçmemiş olmam büyük hata oldu.15-20 kg fazlalık öyle dengeli beslenme ıvır zıvırlarla da verilmiyor.çok şey denedim,diyetisyenler,diyet listeleri,spor salonları,olmadı haplar vs ama 3 gidiyosa 5 geri geldi,verdim verdim,bişey olup dengem şaşınca tekrar geri aldım.7 yıldır yoyo gibi gidip geliyodum.en son 76-78lerdeydimki fena değildi son yıllara göre,o sırada sigarayı ve işi aynı aynı anda bırakınca grafik yeniden yukarı doğru eğri çizmeye başladı.kilo,insanı gerçekten mutsuz eden bişey.bunu 7 senedir XL yaşayan biri olarak çok iyi biliyorum.ne kadar güzel olursanız olun özgüven sarsılması oluyor.bu kez ikizlerde aklıma gelen ilk şey "doğuma kadar ne hale gelirim ben"di.çok dua ettim ve ediyorumda,görüntüyü geçtim,sağlık ve sıhhatim,çocuklarıma faydalı olabilmem adına çok çok az kilo ile sağlıklı bebekler doğurmayı nasip et diye dua ediyorum sık sık.şuana dek dediğim gibi 3-4 kg aralığında bi kilo alımım var.özel hiç bişey yapmıyorum bunun için,sadece Allahın bir lütfu diyorum.tabi umarım bu ivmede devam eder,önümüzdeki aylarda atak yaşamam inşallah.benim değil,evlatlarımın ihtiyacı var buna.inşallah yediklerim hep onlara yarıyodur da o yüzden almıyorumdur...
maşallah canım :)
maşallah canım :)
bu arada o sağdaki şey buhar makinası mı?
canım bence çok almamışsın. bir de düşük kiloyla başlayanlarda daha fazla kilo alınması gerektiğini söylüyor doktorlar. kendine dikkat et kalsiyumunu falan al ileride kemik erimesi veya diş çürükleri olmasın...Cok gecmis olsun canim insallah 36 lari gorursun hic moralini bozma bebeklerin icin iyi ol.
Insallah sen de 36 lari gorursun canim iyi dusunun iyi olsun keyifle de bebeklerine kiyafet alirsin insallah.
45 le hamile kaldim 52 yim simdi cok aldim yaaa.annem sagolsun o bakinca bidehep evdeyim dinleniyorum
masallah cok az almissin canim insallah diger kilolarini da dogumdan sonra verirsin kolayca.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?