- 29 Ocak 2012
- 2.585
- 1.689
- 448
sen de verirsin canım yaa inanıyorum ben sana :)Az önce kız kardeşimle konuşuyodum,doğum yapalı 2 ay oldu.15kg almıştı,şuan 5 kg fazlası kalmışAllahım,annem beni hastanede karıştırmış olabilir mi acaba?kime çektim ben
Kizlar bel ve sirt agriniz var mi? Ben dayanamiyorum agrilara.. Gece uyutmuyor.
canım muz bir yere kadar hafif krampları falan engelliyor. senin artık magnezyuma başlaman lazım demek ki hap olarak. sizde yalnız doktor kontrolleri çok aralıklı senin aslında en azından iki haftada bir kontrole gitmen gerek. o kadar uzun ara veriliyor ki aradaki gelişmelerde ne yapacağını şaşırıyor insan. bir şekilde yazdır doktoruna ama 28. haftayı bekleyeceksen daha 4 hafta fazla beklemen lazım magnezyum için.Kizlar gece uyurken surekli ayaklarima kramp giriyor ,uykumdan aciyla uyaniyorum ve hemende gecmiyor...Muz iyi gelir diyorlar cunku kramplar magnezgum eksikliginden olurmus ve muzdada yeterli miktarda mevcut lakin gunde 3 muzda yesem degisen bisey yok...
Benim gibi olan varmi aranizda?
bencede hic o kiloda durmuyorsun, sen soylemeyip bana tahmin et desen en fazla 70 derdim heralde :) masallah...boylami alakali acaba ?boyun kacti?
Kizlar gece uyurken surekli ayaklarima kramp giriyor ,uykumdan aciyla uyaniyorum ve hemende gecmiyor...Muz iyi gelir diyorlar cunku kramplar magnezgum eksikliginden olurmus ve muzdada yeterli miktarda mevcut lakin gunde 3 muzda yesem degisen bisey yok...
Benim gibi olan varmi aranizda?
hehe gözüm de direkt etrafı incelemeye müsaitEvet,kurtarıcım benim.
Aynen öyle canım.helede 30 dan sonra vücut rölantiye giriyor.çok zor çok...bizimkide çok iştahlı,evde annem gibi 2-3 kab yemek oluyor en azından,çorba,pilav-makarna, ve yemek.adamın eve gelişi en iyi ihtimalle 7-8 arası,bazen 8 buçuk bile oluyor.gelir gelmez otursak bile akşam yemeği saatimiz 8-9 arası oluyo.çoookkkkk geç ve tehlikeli bir saat,ama naparsam yapayım değiştirme şansım yok.ben oğlumda ne yazıkki hiç emziremedim,gerek emzirme konusunda bilgisiz ve eğitimsiz olmamdan,gerekse oğlumun isteksizliği,meme ucumun batıklığı vs işkence gibiydi o dönem...oğlumda doğuma kadar 90 kg olmuştum,doğumdan 2 hafta sonra yarım yamalak emzirdiklerimle birlikte 82 lere düştüm ama emme işi geriledikçe kilo vermem tamamen durdu.dediğim gibi,onlar öyle kendiliğinden akıp gidecek sanırken 84-85 lere çıktım vermek yerine.bizde de kızkardeşlerim dal gibidir.ablsm iki doğumunda da 30kg alıp senesine varmadan vermişti,kızkardeşim desen ebru şallı gibi gramla yer,kilo problemi hiç olmadı.2 ay önce ikinciyi doğurdu,hala 60 kg ve 5 kg fazlam var,bi dahaki aya kadar veririm diyor,gelde delirme.oğlum 3 yaşındayken azmettim,kafaya koydum,diyetti,yürüyüştü bide çalışıyordum o dönem,76 yı gördüm yıllar sonra.çok rahatlamıştım,gerek görüntüm gerekse psikolojim düzelmişti epey.en azından şişman değildim,etine dolgun kilolu bi görüntüm vardı yinede tabi.bayağı 2 yıl falan korudum onu,derken 2 yıl önce işten çıkma kararı aldım,aynı dönem sigarayıda bıraktım.bana göre hayatım güllük gülistanlıkken evde oturmaktan farketmediğim bir 10kg yapıştı tekrardan bana.sinsi sinsi yavaş yavaş almışım.tekrar 85-86 lara çıktığımda, geçen kış dukanla 93 kg dan 70e düşen arkadaşımla karşılaşıp şok geçirince bende yapayım dedim.eşimle birlikte ne gerekiyosa alışverişimizi yaparak kitaptan uygulamaya başladık.15 günde 86 dan 81-82 lere düştüm.ama yulaf kepeği ve sürekli et,tavuk yemek feci kabızlık ve makattan kansma yaptı.o sırada sömestrda aylar evvelden alınmış bi italya seyahatimiz vardı.oraya gidince zaten protein işi rafa kalkıyor otomatikmen,her yer pizza,makarna,berliner,donat,meyveli paylar vs.. Hulasa,biz diyeti bırakmak zorunda kaldık.inan hiç bir aşırılığım olmadığı ve eskisi kadar da yemediğim halde kendi kendine o verdiğim 4-5 kiloyu aldığım gibi üzerine de bi 4 kg aldım.tedavim öncesi 90-91 dim.hikayem böyle... Artık çok sıkıldım gerçekten.şu doğumla birlikte hayırlısıyla oğlullarımı dünyaya getirdikten sonra en baştaki sağlık sıhhatime kavuşmak istiyorum.Bende evlenmeden once cok iyiydim.esim cok istahli bende oyleyim ikimiz biraraya gelince 1 senede 10 kilo aldim.baba evinde herkes bizim manken gibidir.babam abim yengem herkes kosusunu sporunu ihmal etmez.eskiden cok yururdum simdi hemen hemen surekli yatiyorum.dogumdan sonra daha dogrusu emzirme ne zaman biterse eski halime donmeye karaliyim.ama su bir gercek belli bir yastan sonra vermek gercekten zorlasiyor.daha daha eskiye gore daha fazla spor ve diyet gerekiyor vermem icin.onceleri sadece yurusem ya da bisiklet sursem yememe hic ama hic dikkat etmesem zayifliyordum.simdi cok cabalamam gerekiyor.etrafimdakiler de emzirirken verirsin diyor bu hamilelik kilolarini.cocuklarda cok yorar halsizlik uykusuzluk zayiflatir diyorlar bende boyle olmasini umuyorum.sen oglunu emziriken zayiflamis miydin?tabii boyle tatlilar borekler falan yemeden sadece faydali seyler yiyerek bir umut zayiflarim diyorum bakalim.ama zayiflasam da gobek kaliyormus sezeryandan sonra.o yuzden belki ameliyat yerim ve bebeklerden sorunum olmazsa anneme babama 1 saatligine atip platese giderim belki.yakinimizda spor salonu var.ya da guzellik merkezlerinin yolunu tutarim.basen problemim oluyor elrktrikli ksblololar baglsnsn bir makine var bolgesel zayiflama icin.bilmiyorum ama bu kiloyla devam edemem zaten annemin babamin dillerinden cekerim ilerde zayiflamazsam.kac yasindalar fistik gibiler masallah...
hehe gözüm de direkt etrafı incelemeye müsaitsen arada farklı yerlerde de çok oralara da bakayım
Rica ederim,sor tabi.o konuda haklısın,dr a derdini ağlayarak anlatsan genede armut gibi suratına bakıyolar insanın,ne var bunda bu kadar büyütecek der gibi.Allah dertten anlayanı nasip etsin.damdan düşenin derdini damdan düşmüş anlar boşuna dememişlerEvet, fitigim var, tam da orasi cok agriyor zaten. Hamile yastigi ile hem sirtima hem de bacaklarima destek yapiyorum ama cok agriyor iste. Doktorum
Hic onemsemiyor agrilarimi, ikiz hamileligi diyor. Ben de jelleri sorayim belki izin verir. Tesekkur ederim canim
ahaha benim gibi o da etrafa bakıyor demek ki :)))Olur,bi dahakinde bebeklerin dolabını açarak çekeyim mutfak slon,bilumum yerlerde çekerim.aynı resmi kardeşimede attım,ooooo parfümleri yığmışsın diyo o da bunlar bi kısmı dedim,neööööö diyo
Aynen oyle canim, doktorum ne desem bakiyor oyle. Al su iki oglani, 1 hafta sen tasi bakalim diyecegim bir gun..Rica ederim,sor tabi.o konuda haklısın,dr a derdini ağlayarak anlatsan genede armut gibi suratına bakıyolar insanın,ne var bunda bu kadar büyütecek der gibi.Allah dertten anlayanı nasip etsin.damdan düşenin derdini damdan düşmüş anlar boşuna dememişler
Ver coşkuyusen de verirsin canım yaa inanıyorum ben sana :)
Aynen oyle canim, doktorum ne desem bakiyor oyle. Al su iki oglani, 1 hafta sen tasi bakalim diyecegim bir gun..
Hadi yaaaaaaahaha benim gibi o da etrafa bakıyor demek ki :)))
ben de aynen parfüm meraklısıyım kendi çapımda bir koleksiyonum var diyebilirim
toprağa gömelim onlarıVer coşkuyuhadiinşallah ya,valla gitsinler de benden nereye giderse gitsin bu kilolar
Hadi yaaaaaatam kafa dengimsin yaa eşimi delirtiyorum,ya bi insanın bi kokusu olur diyo,ben de kendinle karıştırma diyorum hepsi benim olsun istiyorum,hepppsiiii şuanda bile en az 5 tane bekleyen koku var listemde.step step ilerliyorum hedfe
Aynen öyle canım.helede 30 dan sonra vücut rölantiye giriyor.çok zor çok...bizimkide çok iştahlı,evde annem gibi 2-3 kab yemek oluyor en azından,çorba,pilav-makarna, ve yemek.adamın eve gelişi en iyi ihtimalle 7-8 arası,bazen 8 buçuk bile oluyor.gelir gelmez otursak bile akşam yemeği saatimiz 8-9 arası oluyo.çoookkkkk geç ve tehlikeli bir saat,ama naparsam yapayım değiştirme şansım yok.ben oğlumda ne yazıkki hiç emziremedim,gerek emzirme konusunda bilgisiz ve eğitimsiz olmamdan,gerekse oğlumun isteksizliği,meme ucumun batıklığı vs işkence gibiydi o dönem...oğlumda doğuma kadar 90 kg olmuştum,doğumdan 2 hafta sonra yarım yamalak emzirdiklerimle birlikte 82 lere düştüm ama emme işi geriledikçe kilo vermem tamamen durdu.dediğim gibi,onlar öyle kendiliğinden akıp gidecek sanırken 84-85 lere çıktım vermek yerine.bizde de kızkardeşlerim dal gibidir.ablsm iki doğumunda da 30kg alıp senesine varmadan vermişti,kızkardeşim desen ebru şallı gibi gramla yer,kilo problemi hiç olmadı.2 ay önce ikinciyi doğurdu,hala 60 kg ve 5 kg fazlam var,bi dahaki aya kadar veririm diyor,gelde delirme.oğlum 3 yaşındayken azmettim,kafaya koydum,diyetti,yürüyüştü bide çalışıyordum o dönem,76 yı gördüm yıllar sonra.çok rahatlamıştım,gerek görüntüm gerekse psikolojim düzelmişti epey.en azından şişman değildim,etine dolgun kilolu bi görüntüm vardı yinede tabi.bayağı 2 yıl falan korudum onu,derken 2 yıl önce işten çıkma kararı aldım,aynı dönem sigarayıda bıraktım.bana göre hayatım güllük gülistanlıkken evde oturmaktan farketmediğim bir 10kg yapıştı tekrardan bana.sinsi sinsi yavaş yavaş almışım.tekrar 85-86 lara çıktığımda, geçen kış dukanla 93 kg dan 70e düşen arkadaşımla karşılaşıp şok geçirince bende yapayım dedim.eşimle birlikte ne gerekiyosa alışverişimizi yaparak kitaptan uygulamaya başladık.15 günde 86 dan 81-82 lere düştüm.ama yulaf kepeği ve sürekli et,tavuk yemek feci kabızlık ve makattan kansma yaptı.o sırada sömestrda aylar evvelden alınmış bi italya seyahatimiz vardı.oraya gidince zaten protein işi rafa kalkıyor otomatikmen,her yer pizza,makarna,berliner,donat,meyveli paylar vs.. Hulasa,biz diyeti bırakmak zorunda kaldık.inan hiç bir aşırılığım olmadığı ve eskisi kadar da yemediğim halde kendi kendine o verdiğim 4-5 kiloyu aldığım gibi üzerine de bi 4 kg aldım.tedavim öncesi 90-91 dim.hikayem böyle... Artık çok sıkıldım gerçekten.şu doğumla birlikte hayırlısıyla oğlullarımı dünyaya getirdikten sonra en baştaki sağlık sıhhatime kavuşmak istiyorum.
Benzin döküp yakalımtoprağa gömelim onları
Oooo.iyiymişbenim eşim de lise zamanlarından beri aynı parfümü kullanıyor sırf üşendiğinden başka parfüm denemiyor bile ama bana bir şey demez bir ara parfüm sürmeyi bırakmıştım detox gibi bir nevi ama bir baktım eşim parfüm hediye etmeye başladı bunu bir mesaj olarak alıp geri döndüm kullanmaya
Doğru söylüyosun,biz de aynıyız.sofradan kalkıp koltuklara çöküyoruz ve çay,yanına ıvır zıvır muhabbeti başlıyo.o bana çok diyodu bekleme sen,ben gelmeden ye fln diye.e bizimde haftasnları hariç haftaiçi bi akşam yemeği muhabbetmis var ailece diye yapamıyodum.ama bundan böyle kararlıyım,umrumda da değil gerçekten.bebrkler olunca ben ne ara fırsat bulursam o ara yicem zaten.hiç öyle onu bekleyecek keyfim olamaz.o da gelince alır yer bişeyler.Evet bak onu yazmayi unutmusum evlenmeden once ben aksam 5 -6dan sonra yemek yemezdim kesinlikle.evlenince esimden dolayi 8 de yemek yiyiyoruz ve hep oturuyoruz.bu da farkettirdi.ama ben hamile kalmadan once esimle anlasma yapmistim 5 te yiyecegim yemegimi o da zayiflamak istedigi icin (o da acayip aldi tabii) salata yap aksamlari salata yiyelim demisti.sonrasina ben hamile kalinca ve hep yatmak zorunda kalinca bu plan da yatti tabii.belki sen de boyle birsey deneyebilirsin belki esin sorun yapar mi?gerci dogumdan sonra hayatimiz nasil olacak bilemiyorum uygulanabilirligi var mi kestiremedim simdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?