- 7 Kasım 2014
- 247
- 147
- 53
- 45
ecrennnn ve C cankurtaran bebislerin kilosu nasil peki? ne kadar olmuslar?
Canim biri 653 gr digeri 620 gr olmuslar benimkiler doktor aylarina gore orantili oldugunu soyledi
Sen haftana gore yine iyisin canim gerci ilk uc ay cok hafif bulantim oldugu icin de 4 kilo almistim.Benimkide 3-4 haftadir baya hizlandi canim..sanirim bu aydan sonra ayda en az 4 kilo alirim gibi geliyor banada..bende haftada 700-800 gr aliyorum artik..toplam 7 kilo aldim simdiye kadar...
Anladim canim sagolasin.ayda 3 kilo yani yakin sayilir.Canım günaydın. haftalık olarak kontrol etmedim ama cuma doktor kontrolüm vardı 2 ayda 6 kilo aldığımı söyledi ki bana göre hic o kadar kilo almamışım gibi görünüyor. totalde de 9 kilo almışım. 6 kiloyu 7 haftada aldığıma göre senin hesabında nerdeyse aynı canım..
benim 3 hafta once 17. Haftalarinda biri 155 biri 205 gr. di canim.carsamba detayli ultrasonumuz var o zaman ogrenicez yeni kilolarini.insallah aldigimiza deger.
insallah canim yaa...boyle ani kilo artislari oldugunda aklima ilk takilan "acaba bebekler kac kilo oldu?" oluyor...Sen haftana gore yine iyisin canim gerci ilk uc ay cok hafif bulantim oldugu icin de 4 kilo almistim.
Anladim canim sagolasin.ayda 3 kilo yani yakin sayilir.
benim 3 hafta once 17. Haftalarinda biri 155 biri 205 gr. di canim.carsamba detayli ultrasonumuz var o zaman ogrenicez yeni kilolarini.insallah aldigimiza deger.
Canm bende yaptırmadım. 20.hafta doktorum açlık tokluk kan şekeri istedi bide idrar 1 ay sonra yaptır gel dedi testleri 24 te götürdüm normal dedi sonuçlar yüklemeden falan bahsetmedi gerek görmedi galiba...Arkadaslar şu şeker testini yaptirmayan doktor varmidir acaba?hani gerek gormedikleri suphelenmedikleri icin hastasina hic yaptirmayan?(yuklemeyi demiyorum yalniz sadece test)
benden hala boyle bir ter yaptirmami istemedi doktorum.her ay recete yaziyor bircok test istiyor ama o yok..birdahaki randevumda 28 haftalikken ,gec olmuyormu biraz? arkadasima 6. ayinda yaptirmisti doktoru seker cikinca dikkat etmisti o da ...bende tatliya cok duskunum varsada bilmiyorsam onlem almiyorsam cok kotu olur...Varmi benim kadar gec yaptiran yada hala yaptirmamis olan?
Bence aldiginiz kilolar cok normal skinti yapmayinHerkese guzel bir hafta diliyorum arkadaslar,
Yaa ben haftada 1 kilo aliyorum artik ne olacak benim sonum.aburcubur hamurisi tatli da yemiyorum.ama cokk sık aciktigim icin mecburen yiyorum bebisler buyusun zarar gormesin diye.aciktigimda yemeyince suclu hissediyorum kendimi.53 oldum.toplam 8 kilo aldim.karnim buyuk ama diger yerler az aldi.allah sonumu hayretsin.sizin haftalik kilo aliminiz nasil?
Canım günaydın. haftalık olarak kontrol etmedim ama cuma doktor kontrolüm vardı 2 ayda 6 kilo aldığımı söyledi ki bana göre hic o kadar kilo almamışım gibi görünüyor. totalde de 9 kilo almışım. 6 kiloyu 7 haftada aldığıma göre senin hesabında nerdeyse aynı canım..
canim ben 23+5 te gitmistim en son 500 er gr dilar tahminimce simdi 700-750 olmuslardir..insallah canim yaa...boyle ani kilo artislari oldugunda aklima ilk takilan "acaba bebekler kac kilo oldu?" oluyor...
aslinda ben sizlere bakarak baya fazla kilo aldim cunku ilk 3 ay hic kilo almadim 4 ay hep kustugum icin 4.aydan itibaren aldim bu 7 kiloyu...bulantilar gecti ne bulduysam neyi ozlediysem deli gibi yedim cunku..boyle giderse hep bana yarar hep dikkat edeyim diyorum ama aksi gibi hep canim tatli istiyor yaa
C candanote seninle tarihlerimiz cok yakin sen yakin zamanda gittinmi doktora senin bebisler ne kadar olmus yada enson kacinci haftadaki kilolarini biliyosun
İlk öğrendiğimde bi sürü test yapılmıştı içlerinde olabilir demek ki gidince sorayım doktoruma sag ol..Troid hormonların beyni gibi bişey,çok önemli bi hormon.düşüklüğü yada yüksekliği ciddi hastslıklara neden olabiliyor.gebelikte de öncesinde ne olduğu,gebelik sırasında ne olduğu ayrı ayrı takip edilmesi gerekiyor.bence bakılmıştır mutlaka,tahlillerini bi gözden geçir derim brn.her dr mutlaka istiyor bu testleri rutin olarak.tsh,t3,t4 diye geçer adları
Rica ederim,dediğim gibi mutlaka bakılmıştır.tahlil listesinin olmazsa olmazı çünkü.İlk öğrendiğimde bi sürü test yapılmıştı içlerinde olabilir demek ki gidince sorayım doktoruma sag ol..
Canım rahim boyun kaç cm acaba şu anYarin muayenemiz var yine artik haftada 2 kere gidiyoruz. Riskli gecirmek cok zormus.
bana daha aclik tokluk kan sekeri testide yaptirmadi ..sanirim birdahaki gidisimde yaptirir artik...Canm bende yaptırmadım. 20.hafta doktorum açlık tokluk kan şekeri istedi bide idrar 1 ay sonra yaptır gel dedi testleri 24 te götürdüm normal dedi sonuçlar yüklemeden falan bahsetmedi gerek görmedi galiba...
Benimde o civarda,2 lt fln.ben gece uyanıp lavaboya fln gittiğimde dönüşte kısa bi süre ya sırtüstü yada sağa yatarak sol tarafı dinlendiriyorum bi.sonra tekrar sola yuvarlanıyorum.dikkat ediyosan sorum yok,haftalatına göre boy-kilo takiplerini yap mutlaka.ama ben omega konusunu anlamadım gitti.bi kere coraspirini o kadar uzun kullanmanda ne hikmet varmış acaba?hadi vardır bi hikmeti desek omegayla ne alaka?omega kimyasal ilaç değilki,rafine balık yağı var içinde.gıda takviyesi yani.ve normalde hergün ceviz,balık yiyemeyebiliriz neticede.özellikle 22. Haftada bebeğin beyin kıvrımları gelişmeye ve zekası oluşmaya başlıyo.genetik faktör dışında bunun tek besin kaynağı da omega.annede de omega deposu diye bişey yok.tüketiyor olmamız lazım.bence önemli vitamin.dr una bikez daha ısrar edebilirsin.hamileler için özel olanlsrı var,onlardan kullanıyorum ben.canim tesekkurler coraspini tup bebek dr um 32. Haftaya kadar dedi burdaki dr da kullan dedi.soylediklerinin cogunu yapiyorum kuruyemise baslayali 2 hafta oldu.bide 2 lt su iciyorum yeterli mi sence dr da 2 demisti.sen ne kadar iciyorsun.sola da yatiyorum gece sol tarafim uyusmus bi sekilde uyaniyorum artik.insallah bebislerimiz cok saglikli olurlar canim.
Olabiliyor.benim 20. Haftaya kadar 3,5 kilo almıştım.21 de 5 kg oldu birden.bende şaşırdım.ama bu arada bebekler 15 gün öncesinin 2 katına çıkmışlarHerkese guzel bir hafta diliyorum arkadaslar,
Yaa ben haftada 1 kilo aliyorum artik ne olacak benim sonum.aburcubur hamurisi tatli da yemiyorum.ama cokk sık aciktigim icin mecburen yiyorum bebisler buyusun zarar gormesin diye.aciktigimda yemeyince suclu hissediyorum kendimi.53 oldum.toplam 8 kilo aldim.karnim buyuk ama diger yerler az aldi.allah sonumu hayretsin.sizin haftalik kilo aliminiz nasil?
Ayrı bir oda yapmacaksan şuan park yatsk en makulü.yatak odanda daha rahat edersin.yatılı bi yere gitmen gerekse kolayca katlayıp yanında götürebilirsin.Kızlar oyun parkı mı mobilya beşik mi sizce
Ben oyun parkı aldım iki tane,kirada olduğumuzdan daha kullanışlı geldi,eğer siz kendi evinizdeyseniz mobilya beşik tercih edin derim zaten fazla yatmıyolarmış oyun parklarında hem diğeri daha düzenli olur odayı süslemesi de cabası :)Kızlar oyun parkı mı mobilya beşik mi sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?