2015 temmuz ikiz anne'si olucaklar

gtf

benim bebeklerin hemen her şeyi tamam da kendime bişey alamadım daha. bugün bi emzirme sutyeni sipariş verdim o kadar...

benim de biri idrar kesesine biri de kaburgama baskı yapıyo. idrar keseme vurunca tuvalete gidiiyorum gayriihtiyari . bi de artık baya aşşağılara vuruyo ben de aşağı mı indi diye endişeleniyorum.

benim bebekler hazır da gecelik bulamıyoruuum ((((

yenidoğan seti ben de 2 tane aldım içinde battaniye ikişer tulum zıbın eldiven çorap bere alt var
diğer dediklerini de alsan yeter gibi. ama belli de olmaz kusuyorlar ya da tuvalet kaçıyor şu bu habire yıkamak gerekiyor. her gün makinayı çalıştırsan bile yedeğin olur mu onu hesap et öyle al.
alt açma ben bir tane büyük süngerli aldım. ayrıca iki tane onun üzerine sermelik ince aldım. ayrıca da kullan atlıklardan şimdilik bir paket aldım. hepsini üst üste serebilirim.
zıbınları kimi giydiriyor kimi giydirmiyor. ben zıbın o kadar çok almadım mesela. kullanıldıkça daha çok anlaşılır. bana bodyler daha kullanışlı geliyor. üzerine de sıcak tutsun diye belli bir süre için zıbın giydiririm sonra başka şeyler giydirmeye başlarım diye düşünüyorum.
tulum çok almasan da al bence içe çıtçıtlı body giydirsen üzerine ondan giydirebilirsin. ya da tek alt da alabilirsin ben daha çok tek alt aldım mesela.
bez ben almadım bana toplu hediye olarak geldi hepsi prima. aslında herkes çok stoklamayın diyor. çünkü kimi bebeğe iyi gelen diğer bebeğe iyi gelmeyebilir. sen bilirsin stoklayayım dersen de uygun bir şey bulursan al. en iyileri prima ve molfix sanırım. primanın premium carelerinde yani beyazlarda 0 numara da var onlardan da 1-2 paket al en azından ilk doğduklarında 1 numaralar büyük gelecektir.
ağız mendili ben o kadar çok aldım ki sayısını bilmiyorum. çeşit çeşit aldım. gratisten almıştım ilk kalın penye gibi ter bezi de aynı zamanda çok güzel yeri falan. ayrıca ikeadan aldım havlu gibi onlar. onlardan da çok aldım yatırınca falan kusarsa diye kenara doğru koyarım. ayrıca babymallda ince tülbent gibi olan ağız bezleri vardı onlardan aldım. ayrıca biraz da aldığım şeylerle gelen ağız bezleri var penye. yani birsürü var. sen de bol bol al çok kullanılır her şekilde...

emzirme atletleri daha kullanışlı diyor kullananlar hep. ama sen bilirsin tabi bir de doğum yapacağın mevsimle de alakalı...

Kızlar selam.. Grubu gözden kaçıralı çok olmuş,mevzular ilerlemiş bakıyorum.ucundan yakalamaya çalışıyorum.Benim hamileliğim gerek kilolu başlamam nedeniyle gerek belimdeki fıtık nedeniyle başından beri külçe gibi geçiyodu.son zamanlarda oturduğum yerden mutfağa kalkarken bile belimi,popomu tuta tuta gider olmuştum.gemeyi çok seven biri olarak canımı dişime takıp eşimle haftasonu gezmelerini yaparken de 100m de tık nefes olup,belim,sırtım çatlıyodu.geçen hafta doğum öncesi ufak bi kaçamak yaptık eşimle.bebekler tahminen temmuz sonu gibi geleceklerinden bu yaz tatil yapmak imkansızdı zaten.biz de sezon başı kaçtık bi yerlere.bir hafta boyunca yiyip içip suya girmek,başka hiç bir şey için uğraş vermemek,düzenli,dengeli beslenmeye özen göstermek,güneş,bol D vitamini,düzenli yürüyüş,vs .. Sanki o bir hafta önceki ben gittim başka bir ben oldum.hamilelikte yüzme neden çok tavsiye ediliyor şimdi anladım.maşallah subhanallah ne ağrım kaldı ne sızım.saatlerce gezdiğimiz de oldu,normalde belim kitlenirken bu kez sadece gezmekten tabanlarım ağrıdı.yani gerçekten bu kadar iyi geleceği aklımın ucundan geçmezdi ki hatta giderken tatillik halimmi var,bana mı kaldı bu işler,ne tafı olur ne tuzu bu halimle diyodum.mümkün olan herkese tavsiye ederim,hiç düşünmeyin bile.

Tabii bu tatlı tatlı yemelerin acı çıkışları da olacaktı elbette.sırf menüde var diye dayanamayıp yediğim tatlılar canımı sıktı dün.normalde ne çok yerim ne de ararım tatlıyı.ama hava değişiminden heralde bayağı bi abarttım.dönüş günü için dr randevumu önden almıştım zaten.bebeklerinde benimde durumumuz iyiymiş hamdolsun.sağ sol pozisyonu bozup yine alt üst olmuşlar.bende havuzdan üşüttüm,o yüzden ikide bir tuvaletim geliyo sanıyodum.alttaki bebek resmen mesaneme şut çekiyo :) servikal uzunluğum yaklaşık 38,19 dan 31,10'a gerilemiş.bu haftalar için normal bu kadarı dedi.dr a şeker yüklemesini hatırlattım.ertesi sabah için aç karnına yaptır dedi.75lik yükleme yapıldı ve sonuçlar öncesinde de sonrasında da olması gereken top değerin bi tık altı ya da üstü gibi limitlerde çıktı.dr da bunun ilerlememesi için diyetisyene yönlendirdi.diyetisyende sağolsun gram gram ölçülerle saçma sapan bi liste tutuşturdu elime.normal bir düşük kalorili diyet listesi resmen.hamile ve ikiz gebe olduğumu idrak edemedi sanırım:) şimdi size sorum şu,benim gibi şeker lükşemesi limitlerde olup dr undan tavsiye alanlar varmı?neler önerildi size?çok canımı sıktı bu durum,acaba daha bi kaç gün öncesine kadar alışık olmadığım kadar tatlı yememim verdiği geçici bir etki olabilirmi?bu hafta boyu dikkatli olup haftaya tekrar ölçücem.bakalım sonuç değişmişmi,kanımdaki şeker oranının düşmesi tahlil sonucuna yansırmı,görücez.tecrübeli arkadaşların fikirlerini bekliyorum.amma da yazmışım haaa :)))

ay canım süper olmuş inan bu kadar ağrım sızım olmasa ben de kaçacağım bir yerlere ama artık o faslı geçtim ben sanırım kımıldamama dönemindeyim. ama tatilinizin güzel geçmesine çok sevindim. enerji olsun sana bolca.
aslında tatilin arkasından hemen şeker yüklemesini yaptırman pek iyi olmamış. bu hafta bir dikkat et ama sadece tatlı yemeye değil beyaz pilav ya da ekmek de yeme bir bakalım sonrasında tekrar ölçtür mutlaka değişecektir diye düşünüyorum.
diyetisyenin verdiği diyet nasıl ki uygulaması çok mu zor? birebir uyamıyorsan bile ufak tefek değişiklikler yapabilirsin belki. çok düşük kalori diyeti hamilelikte uygun olmaz tabi onun eksik verdiklerini proteinle tamamlayabilirsin belki. peynirle yoğurtla cevizle ara öğünlerini arttırabilirsin. tabi listeyi görmediğim için bir şey diyemiyorum. benim arkadaşım diyetisyen hamileliğimin başında bana bir liste yapsan dedim o da yapmadı bir türlü ama iyi ki de yapmamış bir listeye uymak her zaman çok kolay olmuyor. ama aşağı yukarı araştırdım zaten çok bir şey yiyemiyorum da yediğimde de en azından çocuklara yarayacak şeylere ağırlık vermeye çalışıyorum.

Sağol canım benim,evet sen artık eskilerin "ağır ayak" dedikleri evredesin.bundan sonrasında fazla aksiyon gelmez sana.doğum sonrası inşallah,bebişlerin ele avuca gelinceye kadar yaz bitmemiş olur senin,küçük bir kaçamakta siz yaparsınız o zaman :)

Ya sorma,o kısmını düşünemedik kanı vermeden.dediğim gibi gerçekten yemediğim içmediğim kadar tatlı-şekerli vs tükettim.ekmek tüketmiyorum,ızgara yiyorum,havuza giriyorum yakarım nasıl olsa diye titizlenmedim.yemeklerde alkol,kola ve meyve suları dışında alternatif yoktu mesela.sadece günde iki bardak kolayı hesap etsen 25-30 küp şeker eder dr un verdiği liste sadece şekeri kontrol altına almanın dışında daha öncelerde de gittiklerimde kilo verme amaçlı verilen listelerle aynı.sadece ara öğün sayısı fazla.sabah için bi haşlanmış yumurta,bir kibrit kutusu kadar peynir domates salatalık demiş.2 dilimde tam buğday ekmeği.benim en sevdiğim öğün kahvaltıdır,böyle bir tabağı diyet yaparken yiyodum ben.şuan ki cüsseyle bu kadar besin değeri düşük bir kahvaltı düşünemiyorum.öğlene bol salata ve yoğurt demiş mesela!saçma değilmi sence de?neyse,bu haftayı böyle pilot hafta işan edip deneyeyim bakayım,annemde yedek şeker cihazı vardı.onu yollayacak cumartesi günü.onunla aç tok ölçer dururum artık.çok moralim bozuldu ya,bebeklerin ileri gelişimini de bu duruma bağlıyorum şimdi napıcam bilmiyorum...

ya işte o yüzden her şey dahil tarzı otelleri hiç sevmiyorum. sadece hamilelikte değil normal zamanlarda da insan kendini kaybediyor. normalde yemediği şeyleri de yiyor. en son iki sene önce gittik öyle bir otele içime fenalık basıyordu sürekli bir şeyler yiyorduk. normal üç öğün zaten var. onun dışında ara öğünler de var. bir de özel saatlerde ekstra şeyler oluyordu mesela dondurma saati kokteyl saati meyve saati şu bu... isyan ediyordum artık kusana kadar yiyorduk anlamsızca... yabancılar o konuda çok kontrollü bizim gibi dalmıyorlar. yiyeceği kadarını alıyor tabağına duruyor adam...

sen bu hafta yap bence o diyeti. en azından sağlıklı beslenmiş olursun. bir nevi detoks gibi olur. sonra annenden gelecek cihazla da ölçümlerine bakarsın. ondan sonra yeni bir şeker testi yaptırıp bakarsın duruma. çok azsa öğünler takviye et biraz öncekinde de dediğim gibi peynir süt yoğurt yumurta ve et ile. bozma moralini. benim bebekler de hep ileriden gidiyorlardı ama ilerleyen haftalarda zaten o hızla ilerleyemiyor. hep öyle olacak diye bir moda da sokma kendini. sağlıklı olsunlar o gelişim öyle ya da böyle oluyor bir şekilde...

Hiç sorma ya...biz Türk milletinin bu açık büfe kafası beni bitiriyo hakkaten.evde de herşey sınırsız ama evde yapmadığın oburluğu sırf herşey dahil nasıl olsa diye hurraaa dalıyosun yemeklere.yemek konusunda ölçülü ve sağlıklı tercihler yaptım gerçi,hayatımda yenediğim kadar yeşillik ve ızgara yedim.ne kabızlık kaldı ne bişey.ama dediğin gibi yemek sonrası tatlı,yok havuz başı drinkler yok dondurma saatli yok 5 çayı pasta saati,gece atıştırmalığı,çipsler çerezlerşuan hiç birini almaz midem ama orda noluyosa löp löp gidiyo.bigün dondurma getirmiş şefin biri,bide hamileyim diye ayrıcalık geçmiş sözde.dev gibiydi resmen.havuz kenarı çöp olmadığı için de bitiricem diye kendimi baydım resmen.almanlara bakıyorum tek tabak ve az az her yemekten alarak doyuyolar.gerçi oteller arap ve iranlı istilası altında olduğu için onlara göre de biz ölçülüyüz.iğrençlerdi yaa şuan ekmeksiz bir kahvaltıyla başladım güne.bakalım ayarlamaya çalışıcam.akşama da balık buğulama yapıcam.off

hadi ya araplar orayı da mı basmış? onların pislikleri dillere destan zaten.
oh akşam menüsü iyiymiş sizde. ben de balık çok severim ama hamileliğimden beri yiyemiyorum hiç

bu arada oğlun ne yapmış çok özlemiş mi sizi?

Platin mağaza mı ...yoksa sutyenin markası mı
Benim göğüs uclarim zaten büyüktü şimdi daha da büyüdü. Aldıklarımdan belki oluyor olmayan modelin adı nedir yazabilir mısın

Ya arabı geçtik,iran istilası var resmen.rezillik diz boyu,adamlar tişörtle eşofmanla gözünde güneş gözlüğüyle havuza atlıyolar,iğrençbüfede ne kadar et yemeği varsa et,tavuk,köfte vs inan tepeleme tabaklarla alıp,sağından solundan mındar edip kalkıyolar.garsonlar kafayı yemrk üzereydiler,onların kalktıkları masaları komple örtüsüyle toplayıp çöpe atsalar yeri yani.olacak işler değil,tam kıroyuz ama para bizdenin örnekleri canım,bana dr um mümkün mertebe somon ye bol bol dedi.somon müthiş atak yaptırıyomuş bebeğe.her açıdan,beyin,organ ve vücut gelişimi olarak en faydalısıymış.biraz fazla deniz kokan bi balık ama yemeside zevkli.kılçık vs olmuyo biliyosun.burnunu tıka ye bence,ilaç niyetine

Bu arada dün capitolde carters mağazasını gezdim,fırsat olmamıştı...bayıldımmmmmkeşke daha önce keşfetseymişimçok şık,çok hoş şeyler vardı,neye bakacağımı şaşırdım.gerçi şuan yeni sezon olduğundan fiyatlar uçukama yinede takip edicem sonrasında.şuan çok oldu gibi aldıklarım,antalyadan da doldurdum yine,kanz da çok indirim vardı,ikişer takım birer tulum ordan aldım,H&M den de 2'şer pijama,tulum,kısa ve uzun kol takım,zıbın ve çorap aldım.50 beden bulmuşken alayım dedim.abartıyomuyum iyice bilmiyorum

yiyebilsem keşke canım ya burnunu kapamak sorun değil kokusu değil rahatsız eden her şey yedikten sonra başlıyor ağzıma ağzıma geliyor her şey... saatlerce de geçmiyor hele bir de öğleden sonra veya akşam yediysem sabaha kadar uyuyamıyorum midemin rahatsızlığından. asit yapıyor mide

çok güzel değil mi?? ben de hastasıyım. kızlara her yerde bir şeyler var ama carters ın erkek ürünlerine bayılıyorum. sana o ilk dediğim zamanda indirim vardı. ben o zaman bri şeyler aldım ama şimdi tabi yeni sezon gelmiştir. ben de uğramadım bir süredir.
bu arada gitmediysen almadıysan kipalarda ff diye bir marka var. onların da ürünleri hem güzel hem uygun. ben her ihtimale karşı prematüre boyu da aldım oradan 5li tulumlardan iki tane. bir şeylerin içine giydirilir ilk bir ay bile olsa...

Sorma,keşke o dediğinde bakaymışım.çok beğendim.özellikle yenidoğana pijama yapılmıyo genelde ama orda çok seçenek vardı alt-üst şeklinde.tulumlar,zıbınlar çok hoştu cidden.f&f i biliyorum ama bebek ürünlerine bakmadım hiç.ya bizimki 50cm liklere bile bozuluyo,gereksiz alıyosun,o kadar küçük olmazlar diye tutturdu.dün jokerde prematüre bi iki bişey gösterdim,şaka yapıyosun heralde diyo adam iyiden iyiye dev doğurucam diye şartlanmış

Offf...çok kötü bişey o,bilirim.reflü yapıyo miden dimi.oğlumda çok fena yapmıştı beni,ne rennie, ne gaviscon kâr etmemişti.en son lansor kullanmıştım doğuma kadar.anca o kesiyo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…