Evet oyle yaptiginda bendede asagi inmis hissi oluyor ama aslinda o yukardaki bebegin ayaklari :) seninkiler ne pozisyonda bilemem ama benimkilerin biri basassagi dieride tam tersi pozisyonda duruyor..ayaklari asagida olanda surwkli o bolgeyi tepeleyip duruyor :)benim de biri idrar kesesine biri de kaburgama baskı yapıyo. idrar keseme vurunca tuvalete gidiiyorum gayriihtiyari . bi de artık baya aşşağılara vuruyo ben de aşağı mı indi diye endişeleniyorum.
Benim anlamadığım yemem hiç değişmedi inan,artmadı yani.öyle bi iştahlı halim yok.herzamanki gibi yiyorum ama vücut giren besini yağ olarak depolamaya başladı sanırım.doğum sonrası süt için bunu yaparmış otomatikman.şuan o durumdayım.sebepsiz bi şekilde kilo alıyorum.ve bu son 2-3 haftadır böyle.Evet birden hızlanıyo benim de korkum o..ben de kilolu hamile kaldım malesef ama bu ara tutuyorum boğazımı kolay veremiyorum çünkü..
Allah Allah...bebeklerden dolayı canım. bir de geçen haftalarda enfeksiyon kapmışımya bağırsaklardan ondan sonra bir mide bulantısı başladı. hala geçmedi. midem ufaktı iyice ufaldı. doktor endokrine yönlendirdi. işte o da mide bulantısı ve enfeksiyon için ilaç verdi ama çok düzelmedi mide bulantım yine oluyor. ben yine zorlaya zorlaya temel şeyleri yiyorum ama sonra midem ağzımda geziyorum tüm gün.
Hayirlisi olsun canim saglikli olsunlarda...benimkilerde erkek, birde oglum vardi oglanlari ucledim :) Allah saglik sihhat versin bana bagislasin daha ne isterimki :)Hayirli geceler Annelerr bugun 15.haftamiz bitti bebeklerim erkek miss :) ben hep kiz diyodum icimden sasirdim biraz :) saglikli olsunlarda insallah kafa kafaya vermislerdi :) Rabbim insallah sag salim kucagimiza da verir cumlemizinde
Ayakta kalmak ve yorgunluk tetikliyordur mutlaka ama erken doğum denmesi ilginç.herkesde her şeyi erken doğuma bağlar olmuş,yazıktır bize ya...bu kadar yorgunluğumuzun üstüne bide bu stressi sıkıntıyı yüklemeye ne hakları var anlamıyorum.herkes dolamış diline,şöyle olursa erken doğum,böyle olursa erken doğum.saatli bombanın üzerinde oturuyoruz sanki.Rabbim cem-i cümlemizi sağlık sıhhatle vakti zamanında kurtarsın inşallah.Kızlar ayak bilekleri şişen varmı aranızda?
Ben varim canim hem odemden dolayi hem bel agrisindan dolayi birde saglik ocagindaki doktorun beni korkutmasindan dolayi erken izne ayrildim. 3 hafta rapor alicam sonra yasal iznim basliyo. Doktor bebeklerin asagida oldugunu ve bu haftalarda bel agrimasi ve ayak sismesinin normal olmadigini bunlarin erken dogum belirtileri ve riskleri oldugunu soyleyince evimde oturup hic riske atmiyim dedim. Dogrumu yaptim bilmiyorym ama izne ciktig8mdan beri ayaklarimin sismesi azaldi.
Canım bence ilk ölçümde bi hata var,bir haftada 10mm açılma çok sıradışı bişey olur.ben geçen cuma ölçtürdüm 31mm çıktı,en son 39 flndı.tedirgin oldum,noluyo açılmamı var dedim dr a.ne ilgisi var dedi,haftan ilerliyo ve bu haftalar için normsl bi uzunluk dedi.senin haftan 33 olmuş,merak etme bence 37 yi görürsün.yat istirahat et,ayaklarını kaldır uzan.muayenelerin açılmaya sebebiyet verdiğini sanmıyorum çünkü hep yapılan bir işlem.Merhaba arkadaslar.
Gecen hafta sali gunu kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum hemen dogumhaneye git kontrol edilsin dedi. Gittim alttan hem spekulum ile hemde parmakla muayene oldum daha sonra rahim boyu icin yine alttan ultrasonla bakıldı 35 mm çıkmıştı. Nst de sancı çıkmayınca da eve gönderdiler.
Fakat bazen kırmızı bazen kahve akıntılar devam ediyor. Doktorum gecen hafta yoktu bugun gittim ultrasonda bebeklerde bi sıkıntı yok şükür 1700-1800 grlar dedi. Yine alttan ultrasonla baktı bu sefer rahim boyunu 25 mm ölçtü. Istirahat ediceksin dikkatli ol dedi. Cok cnm sıkıldı. Gecen hafta 35 mm dedim, ama haftan 32 oldu dedi. Acaba bu haftalarda olup rah boyu ölçümü yaptıran var mı? Cok mu düşük resmen stres oldum. Cok güveniyordum ben 37 de doğurucam diye . Buyuk konuşmamak lazım Muayeneden dolayı rahim boyu kısalmış olabilir mı sizce. Dualarınızı bekliyorum insallah hepimiz 37 yi görürüz.
Hayirlisi olsun canim saglikli olsunlarda...benimkilerde erkek, birde oglum vardi oglanlari ucledim :) Allah saglik sihhat versin bana bagislasin daha ne isterimki :)
100 gramKizlar bebisleriniz kacar kilo veya kacar gram olmus? :)
Evet oyle yaptiginda bendede asagi inmis hissi oluyor ama aslinda o yukardaki bebegin ayaklari :) seninkiler ne pozisyonda bilemem ama benimkilerin biri basassagi dieride tam tersi pozisyonda duruyor..ayaklari asagida olanda surwkli o bolgeyi tepeleyip duruyor :)
sağol canım.Çok iyi maşallah..
100 gram
ben hem sütyeni hem atleti aldım. atlet dediğin gibi daha rahat görünüyor...Arkadaslar genel olarak emzirme sutyeni almissiniz ben tam tersi emzirme atleti aldim daha rahat olacagini dusunuyorum.
sağol canım ya. arada dediğin gibi bitkisel çaylarla takviye alıyorum rezene nane limon falan.Allah Allah...Çok zor,Allah yardımcın olsun canım ya.ben başlarda bulantım olduğunda hayattan soğumuştum resmen.devam ettiğini düşünemiyorum şuan zaten ilerki haftalar zor,bide extralarla daha zor.seversen arada bi nane limon kaynat,hem mide ekşimene hem bulantına iyi gelir belki.genelde iyi gelir çünkü.
bu sene erkek senesi canım :) baya baya erkek var :)Hayirli geceler Annelerr bugun 15.haftamiz bitti bebeklerim erkek miss :) ben hep kiz diyodum icimden sasirdim biraz :) saglikli olsunlarda insallah kafa kafaya vermislerdi :) Rabbim insallah sag salim kucagimiza da verir cumlemizinde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?