Canim rahim boyu hizla duse biliyor ama suanki olcun iyi korkma ama yatmak sart bunun icinMerhaba arkadaslar.
Gecen hafta sali gunu kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum hemen dogumhaneye git kontrol edilsin dedi. Gittim alttan hem spekulum ile hemde parmakla muayene oldum daha sonra rahim boyu icin yine alttan ultrasonla bakıldı 35 mm çıkmıştı. Nst de sancı çıkmayınca da eve gönderdiler.
Fakat bazen kırmızı bazen kahve akıntılar devam ediyor. Doktorum gecen hafta yoktu bugun gittim ultrasonda bebeklerde bi sıkıntı yok şükür 1700-1800 grlar dedi. Yine alttan ultrasonla baktı bu sefer rahim boyunu 25 mm ölçtü. Istirahat ediceksin dikkatli ol dedi. Cok cnm sıkıldı. Gecen hafta 35 mm dedim, ama haftan 32 oldu dedi. Acaba bu haftalarda olup rah boyu ölçümü yaptıran var mı? Cok mu düşük resmen stres oldum. Cok güveniyordum ben 37 de doğurucam diye . Buyuk konuşmamak lazım Muayeneden dolayı rahim boyu kısalmış olabilir mı sizce. Dualarınızı bekliyorum insallah hepimiz 37 yi görürüz.
Bende normal olmasa eve gondermezdi ya da ilac filan verirdi diye düşündüm. Aslında rahim boyunun kısalmadı tam olarak açılmayı ifade etmiyor. Bir balon gibi düşünürsen balonun ufledigimiz kısmın uzunluğu oluyor. Açılma ise uzunluk bitinceki ufledigimiz kısmın genişliği oluyor. Insallah normaldir cnm cok sagol cvp icin. Dün yatışa geçtim yarin annem geliyor, artık kalkmayacağım. Bu arada daha bebeklere hastane çıkış i bile almadım. Esimi gondericem artıkCanım bence ilk ölçümde bi hata var,bir haftada 10mm açılma çok sıradışı bişey olur.ben geçen cuma ölçtürdüm 31mm çıktı,en son 39 flndı.tedirgin oldum,noluyo açılmamı var dedim dr a.ne ilgisi var dedi,haftan ilerliyo ve bu haftalar için normsl bi uzunluk dedi.senin haftan 33 olmuş,merak etme bence 37 yi görürsün.yat istirahat et,ayaklarını kaldır uzan.muayenelerin açılmaya sebebiyet verdiğini sanmıyorum çünkü hep yapılan bir işlem.
Sagol cnm yatışa geçtim artık . Insallah 4-5 hafta daha dururlar, cok minikler cunku.Canim rahim boyu hizla duse biliyor ama suanki olcun iyi korkma ama yatmak sart bunun icin
bende cok duydum bu sene erkekk :))bu sene erkek senesi canım :) baya baya erkek var :)
:) :) büyücekler teyzesi senin az kalmis :) masallah darisi bana o gunler cabicak gelsin istiyorum :)Benimkiler 35 ,40 gr falan olduklarında çubuk kraker ve baharat poşetlerini elime alıp bu kadarlar diye hayal eyodum. :))
hastane çıkışı almadım demişsinya canım babymall un sitesine bir girsene hastane çıkışlarına bak baya indirimler var yarı fiyatına almayan veya yedek alacak arkadaşlar da bakabilirler oradan.Bende normal olmasa eve gondermezdi ya da ilac filan verirdi diye düşündüm. Aslında rahim boyunun kısalmadı tam olarak açılmayı ifade etmiyor. Bir balon gibi düşünürsen balonun ufledigimiz kısmın uzunluğu oluyor. Açılma ise uzunluk bitinceki ufledigimiz kısmın genişliği oluyor. Insallah normaldir cnm cok sagol cvp icin. Dün yatışa geçtim yarin annem geliyor, artık kalkmayacağım. Bu arada daha bebeklere hastane çıkış i bile almadım. Esimi gondericem artıkyatakları depodan çıkacak temizlenecek filan. Benim gibi sona bırakmayın derim.
Allah yardımcın olsun.neyseki az bi yolun kaldı,heyecan başlamıştırsağol canım ya. arada dediğin gibi bitkisel çaylarla takviye alıyorum rezene nane limon falan.
ama dediklerine göre son haftalarda da oluyormuş mide bulantısı ilk haftalardaki gibi. benim ilk haftalarda bulantı gibi değil de reflüydü tamamen şimdi de bulantı var. umarım sizlerde olmaz gerçekten çok tatsız...
odaları falan zaten biliyorum canım hatta daha önce başka bir operasyon geçirdiğimde tesadüf bu bölümde kalmıştım.Allah yardımcın olsun.neyseki az bi yolun kaldı,heyecan başlamıştırkonuştunmu dr unla gününü saatini,yoksa erken mi daha?odaları vs gezdinmi?
Ağız alışkanlığı açılma diyoruz,haklısın,kısalma ayrı bi durum.rahim ağzının incelmeye başlaması,kalınlığını yitirmesi gibi.dediğin gibi,anormal bişey görseydi müdahale ederdi diye düşünüyorum.bolca istirahat et,yere çömelme bide kabız kalıp çok ıkınmak zorunda kalma.bunlar önemli diye biliyorum.öncelik dr tavsiyeleri tabi,bizimkisi akıl dâneliğiBende normal olmasa eve gondermezdi ya da ilac filan verirdi diye düşündüm. Aslında rahim boyunun kısalmadı tam olarak açılmayı ifade etmiyor. Bir balon gibi düşünürsen balonun ufledigimiz kısmın uzunluğu oluyor. Açılma ise uzunluk bitinceki ufledigimiz kısmın genişliği oluyor. Insallah normaldir cnm cok sagol cvp icin. Dün yatışa geçtim yarin annem geliyor, artık kalkmayacağım. Bu arada daha bebeklere hastane çıkış i bile almadım. Esimi gondericem artıkyatakları depodan çıkacak temizlenecek filan. Benim gibi sona bırakmayın derim.
O da alemmiş.gerçi geneli böyle dr ların,beklentiye sokmamak için sanırım.mutlaka bi öngörüsü vardır tabi de sendeki bulgulardan,rahim boyu,bebeklerin durumu vs den.aman derlerse ayıp olurodaları falan zaten biliyorum canım hatta daha önce başka bir operasyon geçirdiğimde tesadüf bu bölümde kalmıştım.
ama ne yazık ki günüm saatim belli değil. doktorum gün vermeyecek bana herhalde ne zaman gelirlerse o zaman hemen alacaklar gibi operasyonapek gergin bir bekleyiş.
Amin cümlemizin evlatlarini bagislasin Rabbim :)Ekmek arası 100grgibi olmuş Allah bağışlasın
yani olabilir aklıma gelmedi daha önce bir öngörü üzerine böyle davranıp davranmadığı. belki de durumum iyi geliyor ona gittiği kadar gitsin diyor bilemiyorum. ama bilinmeyen olması insanın canını sıkıyor dese ki şu tarih gün sayarsın en azından. şimdi öyle bekliyorsun bilmeden...O da alemmiş.gerçi geneli böyle dr ların,beklentiye sokmamak için sanırım.mutlaka bi öngörüsü vardır tabi de sendeki bulgulardan,rahim boyu,bebeklerin durumu vs den.aman derlerse ayıp olurtıpkı 12. Haftadan sonra cinsiyeti görüp ,söylemeyip,16 ya kadar çatlatmaları gibi.
Kesinlikle,şartlamamak için demiyolar diye düşünüyorum.dediğin gibi,gidişat iyiyse son raddeye kadar gitmen için susuyor olabilir.yani olabilir aklıma gelmedi daha önce bir öngörü üzerine böyle davranıp davranmadığı. belki de durumum iyi geliyor ona gittiği kadar gitsin diyor bilemiyorum. ama bilinmeyen olması insanın canını sıkıyor dese ki şu tarih gün sayarsın en azından. şimdi öyle bekliyorsun bilmeden...
Sutyenin markasini yazabilir misin oyle bulmaya calisayim ben göstermeyen bu lamadim
Arkadaşlar emzirme sudyeni alacağım netten ama bedenine nasıl karar veriyorsunuz acaba?
Kaç kilo aldın toplamda?benimkilerde olmazsa bide sona doğrumagazanin birine git dene bedenleri ona gore netten al.ben ilk aldigimi oyle yapmistim.netten aldigim uydu bedenime.ikinciyi magazadan aldim deneye deneye.normalde 80 olurken 90 oldu.ama ben cok kilo aldim hamileligim boyunca.
Kızlar ayak bilekleri şişen varmı aranızda?
Şuan bende o durumdayım,yükseltiyle uzanıyorum koltukta.şimdi o kadar değil mesela,inmiş gibi ama akşam çok rahatsız oldum.fil ayağı gibi hissettim ayaklarımı bi an.ayak egzersizide yapıyorum ama anlamadım,bu kadar şu içmeye bide...Benim bir ara cok sisiyordu.ayak bilegimin ic tarafindaki sivri kemik kaybolmustu resmen.surekli yatisa gecince bir de ayagimin altina da yastik koydum gecti.normal bir sislik var su an.
Merhaba arkadaslar.
Gecen hafta sali gunu kahverengi lekelenmem olmuştu doktorum hemen dogumhaneye git kontrol edilsin dedi. Gittim alttan hem spekulum ile hemde parmakla muayene oldum daha sonra rahim boyu icin yine alttan ultrasonla bakıldı 35 mm çıkmıştı. Nst de sancı çıkmayınca da eve gönderdiler.
Fakat bazen kırmızı bazen kahve akıntılar devam ediyor. Doktorum gecen hafta yoktu bugun gittim ultrasonda bebeklerde bi sıkıntı yok şükür 1700-1800 grlar dedi. Yine alttan ultrasonla baktı bu sefer rahim boyunu 25 mm ölçtü. Istirahat ediceksin dikkatli ol dedi. Cok cnm sıkıldı. Gecen hafta 35 mm dedim, ama haftan 32 oldu dedi. Acaba bu haftalarda olup rah boyu ölçümü yaptıran var mı? Cok mu düşük resmen stres oldum. Cok güveniyordum ben 37 de doğurucam diye . Buyuk konuşmamak lazım Muayeneden dolayı rahim boyu kısalmış olabilir mı sizce. Dualarınızı bekliyorum insallah hepimiz 37 yi görürüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?